View Full Version : Светнете невежия !
Здравейте всички маниаци.
Та значи сменям си въздушния филтър,карам извеснто време (500 км)
и ОООО УЖАС гори като луда,изван градско 12 на 100. Свещите черни
кат НЕГРИ,отивам на диагностика ониа вика прецакал се е дебитомера
НЯМА ВЪЗДУХ :brickwall:
Махнах филтъра направих 20км и свещите побеляха,дотук добре.
Копувам друг филтър,и пак свещите стават черни и разхода в небето,
тея от бензиностанцията ма взеха на подбив :oops:
Помагаите хора ! ! !
Да допълня,като свалих капака на филтъра с дебитомера,тръбата след
дебит. имаше нешто като масло, не много но го има. От там по принцип
минава само въздух от каде се е взело това?
Да допълня,като свалих капака на филтъра с дебитомера,тръбата след
дебит. имаше нешто като масло, не много но го има. От там по принцип
минава само въздух от каде се е взело това?
Това масло се е взело от картерната вентилация :wink:
Провери дали не ти е запушена някоя тръба на входа на кутията за въздушния филтър :idea:
WhitePower
28-03-2006, 10:54
или си уцелил много голямо менте на филтрите или някаде кутията не смуче като хората въздух
Kostadin
28-03-2006, 11:00
провери и тръбата след дебитомера да не е скъсана/спукана :wink:
WhitePower
28-03-2006, 11:06
бе и да е спукана ??
на него му идва много богата смес а така ако е спукана ще убеднява щото дебитомера няма да може да е премери
Kostadin
28-03-2006, 11:48
ми незнам кво като е спукана ама съвсем скоро и аз имах същия проблем колата не вървеше ич(неможеше да си напълни оборотомера дори и на 1-ва стига до 5000-5500 и толко)също така гореше като луда и е те такива работи и съвсем случайно като бях свалил целия интейк да го почиствам забелязах че тръбата след дебитомера ми е спукана мръцнах малко силиконец та запуших цапката :oops: и сега сме пушка и разхода също е благоприятен :wink:
WhitePower
28-03-2006, 12:10
ама свещите бяха бели а човека не е казал че колата му не върви
Kostadin
28-03-2006, 14:07
Откъде знаеш какви са ми били свещите? :roll: :lol:
WhitePower
28-03-2006, 14:37
Откъде знаеш какви са ми били свещите? :roll: :lol:
при много въздух малко гориво няма как да са черни
Или е случил на "Супер оригинал" филтър или има запушване. Огледай мястото където лежи филтъра. Нещо размерите да не са му в ред- да е по-голям малко и като го слагаш да се притискат ребрата и да не може да смуче въздух.Или да запушва отворите плътно за смучене на въздух преди кутията или след кутията ??
А газ имаш ли ??? Много често срещано е газаджиите да запушват от 1/2 до 3/4 отвора за засмукване на въздуха.
Помагаите хора ! ! !
Колега извинявай ма изчаках колегите да видя кви ще ги сътворят :lol:
Та до тук само майстора ти е уцели дебитомера ти е вън от бара :wink:
Сега незнам дали да обеснявам защо щото тука мноо разбирачи и ще взема да се изложа :wink:
Ако искаш пиши ми на ЛС :wink:
Dodo 155
29-03-2006, 00:25
Помагаите хора ! ! !
Колега извинявай ма изчаках колегите да видя кви ще ги сътворят :lol:
Та до тук само майстора ти е уцели дебитомера ти е вън от бара :wink:
Сега незнам дали да обеснявам защо щото тука мноо разбирачи и ще взема да се изложа :wink:
Ако искаш пиши ми на ЛС :wink:
Вземи му обясни на човека, че от проблем с филтъра се премина на запушен ауспух :roll: 8)
Тамън и други ще видят какъв е бил проблема и няма да се пускат пак едни и същи теми :wink:
п.с. Кой ти се е смял точна на теб :? :roll:
Ами Додо ти си достатъчно интелигентен и сам можеш да се сетиш че ако запушиш въздуха на колата дебитомера отчита по малко въздух и пуска по малко бензин :wink: Ако обаче запушиш въздуха и колата стане богата значи дебитомера си е ковнал на едно место още повече като махнеш филтъра обеднява сместта значи дебитомера си мери се едно и също и сместта се променя само ако механично намаляваш или увеличаваш въздуха :wink:
Днеска ходих и си взех друг дебитомер (втора употреба). Направих 30км и разлика няма,абсолютно същото като стария.За разхода не знам ама свещите са пак черни. Ако побългария дебитомера да му отворя клапата можеби да има повече въздух,незнам ще имали резултат?
WhitePower
29-03-2006, 15:20
ами сега :?:
Kostadin
29-03-2006, 15:23
колега защо непровериш буксата на дебитомера, даже и самите кабели някъде може да има прекъсване :idea:
WhitePower
29-03-2006, 15:47
на тебе свети ли лампата за инжекциона
Проверил си и е свободен прохода от изходната тръба дето смучи от атмосферата до кутията на филтъра?
п.с.
Дебитомер втора употреба! с нов се пробва
WhitePower
29-03-2006, 17:24
пробва се с каквото има
ами сега :?:
Сега като преди ти кво ше каеш :?:
на тебе свети ли лампата за инжекциона
Не свети му резервата :idea:
пробва се с каквото има
Ми тури на твойта крана от студената вода и пробвай ко ше стане мое и да тръгне повече от 8 клапанова :roll:
За останалите - с колегата говорихме и ще дойде да видим колата, според мен също има кабелен проблем :wink:
Информативно за кабела на дебитомера,нарочно го откачих,оборотите станаха неравномерни паднаха на (750 до 850 на празен ход) почва да кюфка и патка чудисе кво да прави.
А за пробата с нов дебитомер ще си помисля,те за втора употреба ми искаха 150лв
Входа на тръбата към филтъра е идеално чиста.
Лампа на инжекциона не свети.
А ако датчика за позицията на дроселовата клапа дава лъжовен сигнал и кара системата да бичи с богата смес?
Само предположение - при това не съвсем обмислено. :oops:
Доста теми изчетох във форума,има сходен проблем и там се е оказал датчик на топлия въздух. Просто предположение,вие как мислите? Каква е вероятноста?
Dodo 155
30-03-2006, 22:50
Доста теми изчетох във форума,има сходен проблем и там се е оказал датчик на топлия въздух. Просто предположение,вие как мислите? Каква е вероятноста?
Има голяма вероятност, но ако тръгнеш да сменяш всичко, защото евентуално може да има вероятност, то по-добре си купи друга кола :wink:
Щом си говорил с Бобо - ОК :wink: Отиди да я погледне и не се притеснявай - ще я излекува :idea:
И следващият път първо и прави диагностика на стенд и после купувай разни части :idea:
Dodo 155
30-03-2006, 22:56
Ами Додо ти си достатъчно интелигентен и сам можеш да се сетиш че ако запушиш въздуха на колата дебитомера отчита по малко въздух и пуска по малко бензин :wink: Ако обаче запушиш въздуха и колата стане богата значи дебитомера си е ковнал на едно место още повече като махнеш филтъра обеднява сместта значи дебитомера си мери се едно и също и сместта се променя само ако механично намаляваш или увеличаваш въздуха :wink:
Е това трябваше да напишеш първоначално, а не да се палиш на някои хора :wink: 8)
Или е блокирал дебитомера или някой датчик лъже ЕКУ-то и си праска богата смес :wink:
Докато се чака да се види какви ще ги сътворим :
напрежението на куплунга на дебитомера при ПХ /850-900 об трябва да е 0,9 - 0,95 V при загрял двигател.
Самолета мърка така :)
Докато се чака да се види какви ще ги сътворим :
напрежението на куплунга на дебитомера при ПХ /850-900 об трябва да е 0,9 - 0,95 V при загрял двигател.
Самолета мърка така :)
Тва ясно ама колко е при 3000 оборота щото мое и да си седи вечно на 0.9 :wink:
Ами :?: Трябва да измеря. Аз имах проблеми с ПХ и плуване на оборотите и затова го знам. Имах и излишен въздух от цепнати смукателни гумени тръби.
Пичове Урааааааааа!
кавала в Благоевград автосервиз Монца, ме подлъга много жестоко, каза че причината е в дебитомера, а то било ламбда сонда - просто е забила.
Смених я, вече свещите са перфектни и разхода е 7, 5
Мерси на всички, които се отзоваха.
Пичове Урааааааааа!
кавала в Благоевград автосервиз Монца, ме подлъга много жестоко, каза че причината е в дебитомера, а то било ламбда сонда - просто е забила.
Смених я, вече свещите са перфектни и разхода е 6, 5
Мерси на всички, които се отзоваха.
Нещо не е наред тука смятам аз :roll: Ма то ше си покаже :twisted:
Dodo 155
10-04-2006, 23:58
... Нещо не е наред тука смятам аз :roll: Ма то ше си покаже :twisted:
Карай, важното е че на човека колата е 6+ :wink: :D