View Full Version : Проблем с измама в магазин на мобилен оператор
Колеги, аз работя в такъв магазин, само че на друг оператор, зная какви измами се извършват в нашия бранш, за да се достигнат заветните таргети и планове заложени в магазина и прословутите бонуси и така нататък за продавачите. При мен измами е нямало, но и мен достигна това днес. По точно моята приятелка. Проблема е следния:
Април месец тя се е съгласила да вземе на нейно име телефон на лизинг през TBI на своята браточедка. Получила е одобрение и нейната братовчедка си е взела телефона и си го изплаща и до днес. Само, че днес пристига писмо от Кредит Реформ в което пише, че моята приятелка дължи 277 лева по договор към Глобул на номер еди кой си....Тъй като съм в бранша имам откъде да взема информация за този номер, направих го и наистина се оказа че има договор на името на моята приятелка, дължимата сума, номера е същия, егн и т.нат. Дата на сключване на договора и магазина съвпадат с покупката на телефона на изплащане. Сим карта на Глобул нямаме, нямаме документи за договор, никой не й е казал че към телефона върви и сим карта на договор. Никъде тя не е подписвала документи. Само за лизинга и си е тръгнала защото е бързала. Нейната брачедка е останала и взела телефона. Привижда ми се една злоупотреба с лични данни, но не мога да разбера от кой..Във всички случаи оператора/продавача е отговорен за тази случка.....Ще ходя тези дни да се разправям. Колеги, посъветвайте ми как да си търся правата, респективно на моята приятелка...Ясно ми е че ще се отнесат с мене като престъпник и ще ме изкарат че ги лъжа....Какво да правя...Въпреки, че работя и аз към друг моб. оператор, идея нямам какво да изискам от тях и как да подходя?
Еми ако не се е подписвала няма валиден договор. Демек нека ти покажат договора.
Ясно ми е но, подписи се фалшифицират..А и договори не се пазят в магазина, а чак в централата....Ще го изпратят ок...кога ли....някога....И към кой да се обърна ако се съмнавам в подписите...А може и да са представили 2-3 листа от договора на Глобул като част от лизинга и така да са я заблудили. Това дали може да се докаже. Мисля си всички варианти...
detelazurno
25-11-2009, 21:08
Като за начало нека братовчедката излезне на светло и да каже всичко от до. Какво са и предлагали, на какво се е съгласила, какво е взела, какви условия са и били поставени. Прегледайте отново и документите за лизинга. От там нататък изискайте докумените възоснова на които те искат пари от вас. Ако ви покажат такива ги прегледайте внимателно и приятелката ти и братовчедка и да си спомнят добре дали са им минавали такива документи през ръцете.
thecleaner
25-11-2009, 21:08
Колеги, аз работя в такъв магазин, само че на друг оператор, зная какви измами се извършват в нашия бранш, за да се достигнат заветните таргети и планове заложени в магазина и прословутите бонуси и така нататък за продавачите. При мен измами е нямало, но и мен достигна това днес. По точно моята приятелка. Проблема е следния:
Април месец тя се е съгласила да вземе на нейно име телефон на лизинг през TBI на своята браточедка. Получила е одобрение и нейната братовчедка си е взела телефона и си го изплаща и до днес. Само, че днес пристига писмо от Кредит Реформ в което пише, че моята приятелка дължи 277 лева по договор към Глобул на номер еди кой си....Тъй като съм в бранша имам откъде да взема информация за този номер, направих го и наистина се оказа че има договор на името на моята приятелка, дължимата сума, номера е същия, егн и т.нат. Дата на сключване на договора и магазина съвпадат с покупката на телефона на изплащане. Сим карта на Глобул нямаме, нямаме документи за договор, никой не й е казал че към телефона върви и сим карта на договор. Никъде тя не е подписвала документи. Само за лизинга и си е тръгнала защото е бързала. Нейната брачедка е останала и взела телефона. Привижда ми се една злоупотреба с лични данни, но не мога да разбера от кой..Във всички случаи оператора/продавача е отговорен за тази случка.....Ще ходя тези дни да се разправям. Колеги, посъветвайте ми как да си търся правата, респективно на моята приятелка...Ясно ми е че ще се отнесат с мене като престъпник и ще ме изкарат че ги лъжа....Какво да правя...Въпреки, че работя и аз към друг моб. оператор, идея нямам какво да изискам от тях и как да подходя?
Има ли друг номер твойта приятелка на Глобъл, въпреки че отговора ще е не вероятно аз да те питам? И за 6 месеца чак до Кредит реформ да стигнат нещата нещо ми е гнило. Или братчедката или приятелката ти спестяват нещичко от цялата истина.
П.П. Иначе ако е вярно това цялото дет го казваш иди и пални магазина, като преди това заключиш всичките му врати :smoke:
Няма друг номер.......Документи дали са и били дадени да подпише ще видя като ми покажат договора. Така или иначе не е била уведомена че евентуално подписва договор на Глобул, а не на лизинга. А може и да фалшифицират. Моята приятелка нищо не скрива. Гнила ми е брачетката, която не вдига телефона днес....Идеята за паленето на магазина, не е съвсем лоша...
thecleaner
25-11-2009, 21:18
Няма друг номер.......Документи дали са и били дадени да подпише ще видя като ми покажат договора. Така или иначе не е била уведомена че евентуално подписва договор на Глобул, а не на лизинга. А може и да фалшифицират. Моята приятелка нищо не скрива. Гнила ми е брачетката, която не вдига телефона днес....Идеята за паленето на магазина, не е съвсем лоша...
Винаги има нещо гнило да знаеш. Не ти го пожелавам ама братчедката да не е някои братчед :boo: и да е сериозна конспирация.
Ще ги пукна....много ме е яд. Скоро ще разбера истината....
vikoalfa
25-11-2009, 21:43
Колега,работя в Глобул(поне до края на месеца).Хващаш твоята приятелка и отивате в централен офис на Глобул(може и само представителство-каса).Казвате,че искате проверка по ЕГН в Ритеншън системата.Излиза всички данни за дадения клиент.Отдолу излиза в КОЙ магазин е подписан договора и от КОГО е вкаран в системата(кода на магазина).След това пускате жалба,че твоята приятелка не е подписвала нищо.Не се притеснявай,наистина ще последва проверка...и повярвай ми ще има резултат...но братовчедка и ме съмнява много...Иначе ако до 5 месец няма плащания активацията се терминира и отива за принудително събиране на вземанията.
Смело,мойте бивши колеги са разбрани и ще съдействат.В това отношение Глобул е бетон.
Ясно ми е но, подписи се фалшифицират..А и договори не се пазят в магазина, а чак в централата....Ще го изпратят ок...кога ли....някога....И към кой да се обърна ако се съмнавам в подписите...А може и да са представили 2-3 листа от договора на Глобул като част от лизинга и така да са я заблудили. Това дали може да се докаже. Мисля си всички варианти...
Това дали нещо е нередно или не се решва от съда, това е в правовите държави, а в неправовите се решева от мешарето или партийния секретар, тоест все тая.Ако някой смята, че подписът му не е негов, се обръща към полиция, следствие и прокуратура, а ако е подписал нещо си, което бил му обещал не знам кой си, означава на практика, че подписалият е взел кредита, веща или каквот и да е.
Мерси колега....зная, че централните офиси са разбрани, така както и нашия централен...Договора а зная къде е направен, в дилър на Глобул...Но кое първо да проверя...В самия магазин дали има подпис, или направо да отивам и да казвам че такива документи не са подписвани и да си чакам проверката...А как уведомяват за изхода от проверката. Решили сме да отиваме директно в тази братовчедка ли е каква е и ако трябва с краката напред ще излезе от тях....Сигурен съм че има пръст в цялата тази работа, но много лошо, че дилъра се е съгласил да съдейства в цялата работа....Колеги, гледайте винаги какво и къде се подписвате, че си майката трака.....На много от момчетата и момичетата в такива магазини мозъците им отдавна са промити, както се опитаха да промият и моя, но не можаха, та минах да работя през всички оператори, защото не им бях удобен....
vikoalfa
25-11-2009, 22:15
Мерси колега....зная, че централните офиси са разбрани, така както и нашия централен...Договора а зная къде е направен, в дилър на Глобул...Но кое първо да проверя...В самия магазин дали има подпис, или направо да отивам и да казвам че такива документи не са подписвани и да си чакам проверката...А как уведомяват за изхода от проверката. Решили сме да отиваме директно в тази братовчедка ли е каква е и ако трябва с краката напред ще излезе от тях....Сигурен съм че има пръст в цялата тази работа, но много лошо, че дилъра се е съгласил да съдейства в цялата работа....Колеги, гледайте винаги какво и къде се подписвате, че си майката трака.....На много от момчетата и момичетата в такива магазини мозъците им отдавна са промити, както се опитаха да промият и моя, но не можаха, та минах да работя през всички оператори, защото не им бях удобен....
Отивай директно в централен офис,двете страни са виновни защото колегата/колежката удостоверяват,че титуляра се подписва ръчно както си пише имената,дата и града в който става сделката!Самия дилър вече си е глобен заради черната карта.Надали ще се стигне до съд в повечето случай си го отнася Германос,Интернити или някой бивш като Офис Уан.Ще получиш копие и винаги се обаждат на оставен телефон!За такива карти Глобул са безпощадни към търговските партньори.
Само не се плашункай...:smoke:
Византийците са си стриктни щом става дума да глобяват някого....
ФЕРАРИСТ
25-11-2009, 22:35
Преди време имах нет на БТК - сега пак имам де, но на мамето на името - че сключих си 2 годишен договор, и първия месец нета беше перфектен, втория месец побелях от нерви, то телефона се повреждаше, нет нямаше, супортния им телефон даваше с часове свободно, и ми писна, грабнах осрания им модем, кирливия им договор, отидох в офиса дето сключих контракта, и им казах да се оплодят отзад.....всъщност не на тях, а да предадат на който трябва.....щото те все пак не са виновни.......след 6-7-8 месеца ми звънят тия същите, и викат че съм дължал незнам си колко по договор и незнамси какво - казах им че каквото съм си изразходил, съм си платил, и договора може да го ползват за тоалетна литература.....и затворих щото имах друга работа - стягах багаж за море - след два дена плакна дупето на плажа, и ми звъни един с по лош тон, и ми обяснява как щяли да ме съдят, съдии изпълнители и прочее......понеже имах много време и настроение, поне 10 минути му обяснявах че за 300 кинта няма как да точи дело за мен, обясних му че е много сложно това което е намислил, и че това че ми говори лошо и плаши със съд изобщо не мое ме стресне, обясних му къде да ми прати призовка, казах му всичките си данни, казах му че няма на мое име нещо дето да ми вземе, освен една жена дето ще стане пишман че я е взел(жената втрещено гледаше отстрани кой ще да е тоя на когото я предлагам), изобщо и на него обясних с един любезен тон че може и той да вземе да се опраши ако иска....той затвори понеже повече нямаше какво да каже, видя че не подлежа на убеждаване - вече година и половина чакам някой да рачи да ме призове в съда, но уви......
thecleaner
25-11-2009, 22:54
Ти познаваш ли въпросната братовчедка ?
Не....само съм я виждал...
thecleaner
26-11-2009, 00:05
Не....само съм я виждал...
Утре т.е. днес те чака интересен ден :static::static::static:
Преди време имах нет на БТК - сега пак имам де, но на мамето на името - че сключих си 2 годишен договор, и първия месец нета беше перфектен, втория месец побелях от нерви, то телефона се повреждаше, нет нямаше, супортния им телефон даваше с часове свободно, и ми писна, грабнах осрания им модем, кирливия им договор, отидох в офиса дето сключих контракта, и им казах да се оплодят отзад.....всъщност не на тях, а да предадат на който трябва.....щото те все пак не са виновни.......след 6-7-8 месеца ми звънят тия същите, и викат че съм дължал незнам си колко по договор и незнамси какво - казах им че каквото съм си изразходил, съм си платил, и договора може да го ползват за тоалетна литература.....и затворих щото имах друга работа - стягах багаж за море - след два дена плакна дупето на плажа, и ми звъни един с по лош тон, и ми обяснява как щяли да ме съдят, съдии изпълнители и прочее......понеже имах много време и настроение, поне 10 минути му обяснявах че за 300 кинта няма как да точи дело за мен, обясних му че е много сложно това което е намислил, и че това че ми говори лошо и плаши със съд изобщо не мое ме стресне, обясних му къде да ми прати призовка, казах му всичките си данни, казах му че няма на мое име нещо дето да ми вземе, освен една жена дето ще стане пишман че я е взел(жената втрещено гледаше отстрани кой ще да е тоя на когото я предлагам), изобщо и на него обясних с един любезен тон че може и той да вземе да се опраши ако иска....той затвори понеже повече нямаше какво да каже, видя че не подлежа на убеждаване - вече година и половина чакам някой да рачи да ме призове в съда, но уви......
Ники, ти винаги, ама винаги намираш изход.:notworthy::Lkingsmiley: Ела да пиеме по ВиСкИ.... Да ти разпраам нещо и аз...
DarkKnight
26-11-2009, 09:55
Колега да не те боли дали има вина и братовчедката. И аз съм бивш работник на един от конкуретните оператори и знам колко ги е страх да не влизат в такива конфликти за да не загубят доверието на хората. Промиването на мозъка е факт (и моя се опитаха не успяха и ме заточиха в един магазин от който сам си напуснах). Отклоних се малко, та подавайте жалба в централен офис срещу дилара, от който сте взели телефона и задалжително се обадете на регионалния на магазина, в който са ставали шмекериите и му обяснете, че ако не бъде оправена кашата тихо мълком ще повдигнете дело срещу тях за злоупотреба на лични дани и ще ги оплюете по всички форуми (преди това с форумите вършеше доста добра работа) и изчакайте резулатата.
Надявам се това да свърши работа.
@ФЕРАРИСТ - и аз имамх проблеми с тия говеда заради кари симпатия - преди известно време. Платих един път (без да ползвам картите) естественно те решили да не ми прекратяват договора, който беше изтекал отдавна, макар да им казах че искам да си го прекратя. Изчаках известно време и когато ми се обадиха тия тъпаци от кредит нещо си им казах че когато ми се прекрати договора тогава ще платя за да съм си чистичък и те ми казаха че ако не подам молба да ми се възтанови номера няма да плащам нищо повече. Естествено ми дойде след някой друг месец пак известие и тогава им обясних, че ме боли дедовия за тяхния договор и от тогава не са ме търсили.
WhitePower
26-11-2009, 10:21
чакайте малко некой нещо не е разбрал щото е бързал .
аз работя във глобул
от както съм във фирмата глобул не е продавал телефони на изплащане !!!
А САМО ТЕЛЕФОНИ СЪС ДОГОВОР ( КОЙТО МОГАТ ДА СЕ КУПЯТ И НА ИЗПЛАЩАНЕ ) от там е станала драмата
тя е подписала нещо , после братовчетка и остана да до оправи нещата и си е взела телефона
е тм ви е е станало недоразбирането , защото може и братовчетката да е разписала документите вместо жена ти
иначе вие във кой магазин сте извършили това дейсвие ?
DarkKnight
26-11-2009, 11:33
чакайте малко некой нещо не е разбрал щото е бързал .
аз работя във глобул
от както съм във фирмата глобул не е продавал телефони на изплащане !!!
А САМО ТЕЛЕФОНИ СЪС ДОГОВОР ( КОЙТО МОГАТ ДА СЕ КУПЯТ И НА ИЗПЛАЩАНЕ ) от там е станала драмата
тя е подписала нещо , после братовчетка и остана да до оправи нещата и си е взела телефона
е тм ви е е станало недоразбирането , защото може и братовчетката да е разписала документите вместо жена ти
иначе вие във кой магазин сте извършили това дейсвие ?
Дори тя да е подписала за лизинга пак консултант-продавача е под отговорност ако братовчедката е подписала за картата защото негово задължение е да следи подписа да се поставя лично и да обясни следствията от договора, както и да не използва данните до който има достъп без знанието на човек (пише го в длъжностната характеристика в повечето фирми, а ако не то фирмата е под наказателна отговорност защото е предоставила тези данни на това лице). Но ако е сложил и другите документи между лизинга се получава кофти ситуация, но пак можете да гоните магазина за това (и в такъв случай - хора четете какво подписвате, или поне за какво е ;))
Я и аз да попитам нещо в тая връзка. Та значи януари 2003 си взех карта на Глобул - без някакви обвързващи договори. Ползвах си я около година и си плащах сметките, към началото на 2004 дадох картата не една приятелка (с която джиджи биджи) тя си плащаше сметките (картата е на мое име) ама за мина в чужбина (където и до момента живее) и явно не е платила последната си сметка. Май някакви около 40 - 45 лева. Аз получих от някакви събирачи на дългове през 2004 писмо да платя щото щели да ме съдят и дъра бъра да платя 40 те им лева щото иначе съм щял да плащам и разноските по делото. Отебах ги защото знам че разходите по делото са процент от сумата за която ме съдят. Те понеже разчитат че с такова писмо си плащат над 90% от хората. Та сега явно друга фирма е поела събирането на задълженията и вчера нашите се обаждат, че съм получил писмо където събирача казва че ми ги иска на основание договор с Космо еди какво си от септември 2009 година и пак говорят да ги платя че ще ли да ме съдят. Та да се вързвам ли на това писмо.
абе и аз след неуспешни опити да си прекратя договора с бтк като бял човек, им теглих майните и сега ме търсят някакви много некултурни идиоти еос матрикс или нещо такова.
тия работи които правят са си чист рекет и злоупотреба с лична информация. то като гледам половин българия са длъжници на гсм операторите. да ходят да се шибат, не си заслужава нервите човек да се разправя с тях.
Сега проверих за таксите при дела по ЗЗД - фирмата дето събира задълженията за да ме осъди за 40 лева +лихвите трябва да плати 4% такса но не по малко от 50 лева и евентуално ако спечели да и платя 40 лева плус таксата :) тия са пуснали писмото щото пък тия задължения стават неизискуеми след 5 години щом не са завели дело - а то май другия месец прави пет години - последен опит:)
а те изобщо могат ли да искат пари за услуга която не си ползвал. бах ти държавата....
Я да питам и аз. Преди година си взех една карта, по скоро два номера в една карта. Та въпросния втори номер не го ползвам(договора за него е 1 год.). Преди седмица реших да ходя да му спра договора, защото изтича и мой познат ми спомена да подам в едномесечен срок молба,за да ми се прекрати договора, защото ако не подам молба, автоматично ще ми се продължи за още една година. Отидох до въпросния клон, даже уцелих същото момиче при което писах договора. Обясних и съвсем културно каква е молбата ми, като тя ми отговори просто да отида 3-4 дни преди изтичане на договора да подам молбата, тъй като ако съм я бил написал сега само прах щяла да събира. Та да очаквам ли "почукване" изотзадека ?:kiss:
cyberhill
26-11-2009, 16:35
Сега проверих за таксите при дела по ЗЗД - фирмата дето събира задълженията за да ме осъди за 40 лева +лихвите трябва да плати 4% такса но не по малко от 50 лева и евентуално ако спечели да и платя 40 лева плус таксата :) тия са пуснали писмото щото пък тия задължения стават неизискуеми след 5 години щом не са завели дело - а то май другия месец прави пет години - последен опит:)
Имаш и адвокатски хонорари...........
Имаш и адвокатски хонорари...........
Да ма съпоставими с сумата на иска и сложността на делото според ставки от адвокатската колегия. Което няма да е над 50 - 60 лева. Така или иначе давността на задължението е 5 години. Ами да ме осъдят и ще платя - аз не съм за сметката а за некоректното им отношение. то в това писмо пише да си погася задълженията , ама нито на колко възлизат, нито по кой договор, посочена една сметка която не е на Глобул (Госмо България) а си е на събирача - та при непосочена сума ако платя нещо - после директно печелят щото съм признал задължение (ама по какво и аз не знам) като знам че личната ми карта с адреса в Сищов (щото там се получи писмото) изчезна с портфейла ми- разбира се за обира по нядлежен ред в 6-то е описан и същия ден съм подал документите за нова карта - та може и да са ползвали и старата ми карта, може и да е кражба на лични данни и да не е въобще договор подписван от мен. То това за личните данни ме навежда и на мисълта тия събирачи пък как така ми бачкат с личните данни....ама да речем тук съм некомпетентен, може да имат право. Ама пък щом имат право е редно да ми цитират договора, размера на задължението, лихвите зза периода , обща сума на задължението . Въобще някакво писмо с което могат да си избършат з....ка.
Стига с тая братовчедка бе. Колкото и да ви изглежда съмнително, ако се окаже, че и тя не е подписвала, как ще се извиняват после човекът и момичето му???
Отиваш, проверяваш, каквото проверяваш и пускаш писмена жалба в 2 екземпляра - в централата на Глобул и в централата на дилъра. Да ти сложат входящ номер на твой екземпляр, за да е ясно какво точно си внесъл и кога си го внесъл. След това, отиваш в Кредит Реформ и внасяш и при тях писмо, в което обясняваш, че нямаш никакъв договор и прилагаш ксерокопия от жалбата с входящите номера на оператора и дилъра. Всичко това от името на приятелката ти разбира се, с нейния подпис и с нея под ръчичка.
Операторът и дилърът са достатъчно големи компании, за да не се занимават с кокошкарски истории, така че няма да седнат да си залагат името, за да прикрият техен служител, който е извършил или измама, или глупост и ще си направят проверки. Изчакваш отговора и тогава реагираш съответно.
Дотук братовчедката изобщо НЕ ТЕ интересува. Твоята позиция е: "не сме подписвали нищо". Като се стигне до документите (ако има такива), остава въпросът кой се е подписал. Ако се окаже, че е братовчедката, ЧАК тогава отиваш да й набиваш канчето. Ти не си длъжен да знаеш кой е направил грешка или измама, ти отиваш да си търсиш ТВОИТЕ права.
Ако пък нещо много се запече с Кредит Реформ, веднага тичаш при адвокат.
arieca155
26-11-2009, 20:29
още от първият пост разбрах за какво иде реч,и аха да кажа че става въпрос за глобул и вече беше казано.моя близка работи в магазин на техен дилър,за какъв натиск от страна на глобулския регионален към магазина става въпрос ви е бедна фантазията."екшън" планове ,таргет,цел и пр.и в стремежа си да им се харесат момичета са готови на какви ли не безкрупулни манипулации само и само да си спечелят бонуса.имаше една,работеше в хенди,след многократни жалби от клиенти на които им е злоупотребено с личните данни я изгониха.тая въпросната вкара няколко човека в такива филми че им се зави свят.
вярвам че може да са те изиграли колега,пиши жалби,скачай в лайното да мирише повече иначе няма да ти се обърне внимание.
и колеги,четете внимателно върху какво се подписвате!
thecleaner
26-11-2009, 20:33
Нека изчакаме развитието на темата от главния потърпевш, а да не се разиграват виртуални ситуаций. Дотук фактите са следните, приятелката зима телефон на изплащане. Обаче както каза Орлин вариант телефон без карта няма :razz: в практиката на Глобул, най малкото че момчето каза че тя няма друга карта на въпросния оператор. Има братчедка която той не познава, а само е виждал веднъж. Въпросната не си вдига телефона през целия ден. Според мене някъде по веригата на пича му подават невярно инфо.
П.П. Не познавам никои и не искам да обидя или да злепоставя който и да е в цялата ситуация, просто си размишлявам. Имам скромен житейски опит които ми подсказва че нещо не е така.
Виждам, че сте писали доста..Утре ще се ходи защото момичето ми е в болница вече 8 дена. И сега това на главата й, и на моята..не е лесно.....Ще следвам стъпките на thecleaner. Съвсем културно ще си подадем жалбичката в централен офис на Глобул. Брачетката ме интересува дотолкова колкото да зная тя знаела ли е за това че взима телефона с карта..Засега има няколко неизвестни в уравението които ще изясня....За колегата който каза, че телефон на изплащане без карта няма. Да няма само в централните на Глобул. В дилърите има, защото те работят с разни компании като ЦКБ, ТБИ, ОББ ала бала и т.нат. Лизинга е към ТБИ. Т.е. с други думи дори и телефона да е бил на цена с карта, титуляра на лизинга и титуляра на договора към Глобул не е задължително да са едно и също лице....Та жената не е давала съгласие, още повече и писмено че иска картата на Глобул да е на нейно име. Още повече че въобще не знае че тоя телефон е на цена с карта....Откъде накъде тогава ще е на нейно име. Значи някой друг я е подписал. Може да е била братовчедката, може продавача. Може да са й били и бутнати документите набързо и да не е видяла. Но не е била устно уведомена. Да сега ще кажете че трябва да гледа какво подписва. Прави сте...но все пак аз ще си търся правата....Зная на какво са способни консултантите в магазините, защото и аз съм един от тях само че с разликата че не съм измамник и най-малкото което правя е да уведомявам клиентите си мноооогооо надълго и нашироко какво къде и как подписват и какво им струва това....Ще видим дали има подписи, дали са фалшиви, дали са истински и кой защо и как ги е положил в какви условия. Каквото и да е за мен има измама, защото жената не ме е лъже, а е била излъгана за условията на цената на този телефон. Може да са използвали и нейната некомпетентност в тези магазини и да са я направили на балък.....Това също е измама....Защото и аз мога да хвана някой който не разбира и да му набутам карта и да кажа после, ама ти се подписа..съжалавам. Да така е....Засега има неизвестни. Нека първо жената се оправи, защото е болна и здравето е по важно от парите и тогава ще оправим и другото. Аз ще търся нейните права докрай....Магазина е така известния Германос.
Следя с интерес темата и само виждам дългата ръка на Алекс... (колегите от бранша ще се сетят за кого говоря). Та този човек наложи този тип продажби "на всяка цена" в Германос, по примера им започнаха да действат и другите вериги и да 'промиват мозъците' на продавач-консултанти (може да си спретнем отделна седянка с интересни случки по темата), шоп мениджъри, регионални и пр.
Дано не познавам, ама съм скептично настроен за изхода от ситуацията; пожелавам успех на колегата!
БТВ: Мноого отдавна Германос и Глобул е едно и също, нищо че едното се водеше сам дилър на другото....
Днес има малко развитие и няколко неизвестни отпаднаха. Срещнах се с братовчедката все пак, преди да посетя офиса на Глобул. Тя се опита да скрие какво е станало...аз я изслушах съвсем спокойно и учтиво, след което просто я попитах..."Чий е подписа на документа за картата..."...След което тя ми обясни, че след като моята приятелка е напуснала магазина, тя е сключила договор към Глобул и я е подписала. Всичко си изпя момичето, след което аз поисках да видя копието от договора за да се уверя, че това наистина е така, но тя не може да го намери, дори повече не се върна. Така или иначе тя вече не ми трябва, а и слабо ме интересува дали е знаела че подписва чужд човек и как е станало това и кой е замесен.....все едно. Дали съзнателно или не го е направила, не зная..но едно нещо зная със сигурност. Това е било допуснато да се случи от служителите на магазина, което е наказуемо. Газ към Глобул където показах писмото от Кредит Реформ и обясних, че подписан договор няма и какви са тея 277 лева. Най-учтиво управителя ми показа датата, магазина, в който е било направено това и ме помоли да отида до там, за да си изискам копието на договора. Аз го попитах дали ще ми го дадат, но той ми каза че ако откажат, да се върна да пусна жалба. Точно така както ми обясни и thecleaner. Личеше си обаче че му е криво защото се надяваше да е друга верига, но уви. Естествено леко се опита да ми обясни, че аз съм се подписал и това в Германос НЕ СЕ СЛУЧВА НИКОГА. Казах му - ще видим! Отидох в магазина и обясних същото. Служителя си припомни всичко и също ми каза, че това е невъзможно да се случи. Доста спорехме, в рамките на цивилизованото. В крайна сметка той разбра, че друг човек се е подписвал вместо приятелката ми. Разбира се нямаше какво да каже, защото автоматично вината пада върху него. След като се изморих да чакам да измислят нещо, и му казах просто да ми даде да видя копие от договора и ще видим подписите, но той отказа. Казах му че се връщам в централния магазин на Глобул за жалба, но той ме помоли да не ходя засега. Иска да дойдем в понеделник с братовчедката и 3-мата да видим какво е станало. Но за мен всичко е ясно вече, с нея или без нея, аз пак ще си пусна жалба освен ако не се реши проблема по някакъв друг начин, който не го виждам де. Зная, че не трябваше въобще да се обяснявам, а направо да действам, но приятелката ми прекара доста време в болницата и исках всичко в момента да е спокойно. Поне сега. Сега колеги вярвам че в този магазин ще се опитат да прикрият нещо си ..възможно ли е това...А след като получа листа на договора и се усъмня в подписа, към кой да се обърна за да докажа, че той не е положен от моята приятелка.....
trustworthy
27-11-2009, 21:58
...А след като получа листа на договора и се усъмня в подписа, към кой да се обърна за да докажа, че той не е положен от моята приятелка.....
Графолог, но не мисля, че ще стигнеш чак до там. Предполагам, че тея ще клекнат пред това още, а на служителя най-вероятно ще му намажат ските
Mind_Control
27-11-2009, 22:41
Оказа се, че имам подобен проблем. Имам карта на Глобул и исках да си сменя тарифния план. Оказа се че имам подписан договор. Подписан е в Билата на Опълченска в София. Аз не съм подписвал такъв договор. Тъпото е, че на жалбата ми от Глобул отговориха официално с писмо ако искам да подам жалба в прокоратурата за злоупотреба с лични данни. Някой от работещите в Глобул може ли да ми помогне да намеря името на служителя сключил договора?
vikoalfa
27-11-2009, 22:59
Оказа се, че имам подобен проблем. Имам карта на Глобул и исках да си сменя тарифния план. Оказа се че имам подписан договор. Подписан е в Билата на Опълченска в София. Аз не съм подписвал такъв договор. Тъпото е, че на жалбата ми от Глобул отговориха официално с писмо ако искам да подам жалба в прокоратурата за злоупотреба с лични данни. Някой от работещите в Глобул може ли да ми помогне да намеря името на служителя сключил договора?
Нали ти си титуляр на картата?Картата е преподписана от Интернити(те имат във всички Били офиси).Кога е станало това?Можеш да си смениш плана 6мес след преподписването,но тогава ти се удължава договора с една година или две колкото желаеш, от дата на смяна на плана.Имат си кодове и обикновено работят с един код на човек,така че почти невъзможно е да се установи кой точно е направил това.Може единствено на копието от ритеншъна(договора)от подписа на служителя.Достъп до там има само Бекофис т.е. Господ.....Във всеки един магазин има пачки с лични карти,не е трудно въобще да се правят такива работи и се прави защото Глобул автоматично ти предпописва,а го правят ТЕ за бонус.Абе изродска система.
Днес има малко развитие и няколко неизвестни отпаднаха. Срещнах се с братовчедката все пак, преди да посетя офиса на Глобул. Тя се опита да скрие какво е станало...аз я изслушах съвсем спокойно и учтиво, след което просто я попитах..."Чий е подписа на документа за картата..."...След което тя ми обясни, че след като моята приятелка е напуснала магазина, тя е сключила договор към Глобул и я е подписала. Всичко си изпя момичето, след което аз поисках да видя копието от договора за да се уверя, че това наистина е така, но тя не може да го намери, дори повече не се върна. Така или иначе тя вече не ми трябва, а и слабо ме интересува дали е знаела че подписва чужд човек и как е станало това и кой е замесен.....все едно. Дали съзнателно или не го е направила, не зная..но едно нещо зная със сигурност. Това е било допуснато да се случи от служителите на магазина, което е наказуемо. Газ към Глобул където показах писмото от Кредит Реформ и обясних, че подписан договор няма и какви са тея 277 лева. Най-учтиво управителя ми показа датата, магазина, в който е било направено това и ме помоли да отида до там, за да си изискам копието на договора. Аз го попитах дали ще ми го дадат, но той ми каза че ако откажат, да се върна да пусна жалба. Точно така както ми обясни и thecleaner. Личеше си обаче че му е криво защото се надяваше да е друга верига, но уви. Естествено леко се опита да ми обясни, че аз съм се подписал и това в Германос НЕ СЕ СЛУЧВА НИКОГА. Казах му - ще видим! Отидох в магазина и обясних същото. Служителя си припомни всичко и също ми каза, че това е невъзможно да се случи. Доста спорехме, в рамките на цивилизованото. В крайна сметка той разбра, че друг човек се е подписвал вместо приятелката ми. Разбира се нямаше какво да каже, защото автоматично вината пада върху него. След като се изморих да чакам да измислят нещо, и му казах просто да ми даде да видя копие от договора и ще видим подписите, но той отказа. Казах му че се връщам в централния магазин на Глобул за жалба, но той ме помоли да не ходя засега. Иска да дойдем в понеделник с братовчедката и 3-мата да видим какво е станало. Но за мен всичко е ясно вече, с нея или без нея, аз пак ще си пусна жалба освен ако не се реши проблема по някакъв друг начин, който не го виждам де. Зная, че не трябваше въобще да се обяснявам, а направо да действам, но приятелката ми прекара доста време в болницата и исках всичко в момента да е спокойно. Поне сега. Сега колеги вярвам че в този магазин ще се опитат да прикрият нещо си ..възможно ли е това...А след като получа листа на договора и се усъмня в подписа, към кой да се обърна за да докажа, че той не е положен от моята приятелка.....
Не мисля ,че трябва да чакаш отговор от тях те са мошенници и лъжат хората , далиго прави служител или не това си е проблем на фирмата.Аз мисля ,че трябва да се обърнеш към полицията и да подадеш жалба там , после да се обърнеш и към медиите ,може да отделиш малко време за това нещо , но пък ще спестиш същите проблеми намного хора в Бг.
За да се оправибългария трябва да си търсим правата и когато има злоупотреба с някой той да раздуха историята яко ,зада я разберат всички , тогава може би ще сме готови да сенаречем европейци
thecleaner
29-11-2009, 19:51
Стига с тая братовчедка бе. Колкото и да ви изглежда съмнително, ако се окаже, че и тя не е подписвала, как ще се извиняват после човекът и момичето му???
Братчедката колега винаги е забъркана:dance:
А относно развитието на темата според мен очната ставка в магазина залагам на 99% няма да се състои. :spiteful:
Утре отиваме и ще видим какво ще стане...
И така бяхме в магазина....Не знам кой какво е правил и как го е постигнал, но много подобен на оригиналния подпис на моята приятелка присъства на договора който видях в ритеншъна на Глобул. Не си личи ясно понеже е сканирано.....Дали е фалшив или наистина документите са били бутнати в ръцете й, между документите на лизинга, нямам идея. Пуснах си жалбата в която обясних всичко, че на приятелката ми не е комуникирано, че телефона върви с карта и е била подведена умишлено от продавача в магазина. Тоз наглец, днес се опита да ме изолира от разговора, зашото вижда че с момичето може да приказва каквото си иска и тя всичко му вярва. А мен ме познава, че аз работя в МТЕЛ и ме държи настрана.....Отначало бях любезен, но после не издържах и вдигнах един голям скандал в магазина и му казах че след 30 дни ще имаме среща в полицията. Зная, колеги, че ако документите са били бутнати умишлено и приятелката ми се е подписала, нямам какво да направя..това е лошото в нашата държава. Всеки гледа да те мине и казва да си гледал какво подписваш. Поне да беше казал. Измама е да не уведомиш клиента къде се подписва и закакво. А, ако е фалшифициран подписа, тежко и горко му.....Трудно си оставям магарето в калта и съм много бесен в момента. Най-вероятно ще пия една вода, но ще ме хванат за оная работа да платя тея пари. А след 30 дена може и да излезе че подписа е фалшив, ще видим. Имам кой да ме подкрепи в полицията.....надявам се...Ако скоро чуете по новините, че е изгорял магазин на Германос в Сливен, аз съм колеги....
WhitePower
30-11-2009, 23:15
Колеги ще ви посъветвам нещо като човек вътре във системата
Копувайте карти и договори и каквито и да било услуги само във офицялните магазини на фирмите за мобилни услуги
не ходете във некти фанчайзери или каквито и там дюкянчета
DarkKnight
01-12-2009, 08:49
И така бяхме в магазина....Не знам кой какво е правил и как го е постигнал, но много подобен на оригиналния подпис на моята приятелка присъства на договора който видях в ритеншъна на Глобул. Не си личи ясно понеже е сканирано.....Дали е фалшив или наистина документите са били бутнати в ръцете й, между документите на лизинга, нямам идея. Пуснах си жалбата в която обясних всичко, че на приятелката ми не е комуникирано, че телефона върви с карта и е била подведена умишлено от продавача в магазина. Тоз наглец, днес се опита да ме изолира от разговора, зашото вижда че с момичето може да приказва каквото си иска и тя всичко му вярва. А мен ме познава, че аз работя в МТЕЛ и ме държи настрана.....Отначало бях любезен, но после не издържах и вдигнах един голям скандал в магазина и му казах че след 30 дни ще имаме среща в полицията. Зная, колеги, че ако документите са били бутнати умишлено и приятелката ми се е подписала, нямам какво да направя..това е лошото в нашата държава. Всеки гледа да те мине и казва да си гледал какво подписваш. Поне да беше казал. Измама е да не уведомиш клиента къде се подписва и закакво. А, ако е фалшифициран подписа, тежко и горко му.....Трудно си оставям магарето в калта и съм много бесен в момента. Най-вероятно ще пия една вода, но ще ме хванат за оная работа да платя тея пари. А след 30 дена може и да излезе че подписа е фалшив, ще видим. Имам кой да ме подкрепи в полицията.....надявам се...Ако скоро чуете по новините, че е изгорял магазин на Германос в Сливен, аз съм колеги....
Колега дано се усетят и да не ти правят повече проблеми, а да си прекратят договора и ПК-то да си му мисли какво ще прави и как ще го плаща. Иначе като почнах работа в Хенди една изгоря така заради жалба ;)
Копувайте карти и договори и каквито и да било услуги само във офицялните магазини на фирмите за мобилни услуги
Напълно подкрепям. Ако не познаваш никой в магазина (и под познаваш имам предвид да знаеш, че няма да ти направи мръсно) си ходете в официялните офиси и винаги четете какво подписвате, че на така наречените партньори или франчайз магазини им промиват яко мозъците
Е точно тук не съм много съгласен, ама е тема на друг разговор...
Пожелавам успех на колегата, но ако подписа на момичето е истински няма какво да направи - просто сега се оказва 'от другата страна' (нищо лично, trouble очевидно не е 'масовият' продавач-консултант)
Колега,ебават те и то много успешно!
Сканиран подпис-такова жовотно няма!
За да е валиден един сканиран документ,то той трябва да има заверка от нотариус!!!!!!
Останалото е пълна боза!
Много тънко те насочи някой по-горе,да си търсиш правата в нарушение на процедурата и е много прав.Нарушена ли епроцедурата- всичко друго отпада!:Tease:
....Ако скоро чуете по новините, че е изгорял магазин на Германос в Сливен, аз съм колеги....
Колега, успокой топката малко. Гневът е лош съветник - пречи да мислиш трезво.
....Зная, колеги, че ако документите са били бутнати умишлено и приятелката ми се е подписала, нямам какво да направя..това е лошото в нашата държава.....
Тука държавата няма нищо общо - това са обикновени граждански спорове. Разбирам те, и аз бих бил бесен, но нека поразсъждаваме малко:
Какъв е тоя договор и какъв е тарифният план? Тая сума, която ти искат включва ли някакви разговори? Дори документите да са били бутнати умишлено и приятелката ти да се е подписала, къде е картата? Кой е водил разговорите? Когато се изяснят тези въпроси, тогава може да кажеш има ли какво да направиш или не. Ако картата е в магазина и те чака, а сумата е само абонаментна такса - да, може би няма какво да направиш. Но ако картата е у някой друг, който е водил разговори - продължаваш борбата.
---------- Post added at 18:41 ---------- Previous post was at 18:36 ----------
Братчедката колега винаги е забъркана:dance:
А относно развитието на темата според мен очната ставка в магазина залагам на 99% няма да се състои. :spiteful:
На този етап няма никакво значение дали е забъркана или не. Като се тръгне по веригата, то ще си покаже. Грешно е предварително да се хвърлят обвинения на посоки, без да са доказани.
Мисля, че целта на темата е да помогнем на човека да се оправи с тази каша, а не да организираме залагания и басове кой ще отгатне виновника!
Ами сканирано ли там какво ми показаха в ритеншъна самия договор само да ми докажат че има подпис. Иначе аз си пуснах там жалбата по процедурен път в магазина централния..на Глобул. И сега ще го изпратят някой слънчев ден през зимата. Да сега съм от другата страна и не съм масовия продавач консултант. И не искам да съм такъв. И тримата ми колеги биха напуснали ако направят такова нещо. Съвестни сме си...
За картата някой пита....Ами нямам карта, не знам къде е....Сумата включва 50 лева разговори и всичко останало е неустойки...Та значи е разговаряно. Нямам идея от кой. Не е от мен.
thecleaner
01-12-2009, 22:46
Ами сканирано ли там какво ми показаха в ритеншъна самия договор само да ми докажат че има подпис. Иначе аз си пуснах там жалбата по процедурен път в магазина централния..на Глобул. И сега ще го изпратят някой слънчев ден през зимата. Да сега съм от другата страна и не съм масовия продавач консултант. И не искам да съм такъв. И тримата ми колеги биха напуснали ако направят такова нещо. Съвестни сме си...
За картата някой пита....Ами нямам карта, не знам къде е....Сумата включва 50 лева разговори и всичко останало е неустойки...Та значи е разговаряно. Нямам идея от кой. Не е от мен.
Излишно е да те подсещаме да си искаш разпечатка на разговорите,
Излишно е да те подсещаме да си искаш разпечатка на разговорите,
Какво ли ще докажа с това...че не съм приказвал аз ли....Не знам..засега ще чакам оригинала на договора...
thecleaner
01-12-2009, 23:23
Какво ли ще докажа с това...че не съм приказвал аз ли....Не знам..засега ще чакам оригинала на договора...
Доста неща могат да ти се изяснят повярвай.
Според мен е станало така:
- братовчедката е искала телефон на лизинг и е помолила моята приятелка да сключи от нейно име (де да бях аз там, ама.....)
- те двете са отишли в магазина. Приятелката ми е кандидатствала и се е прибрала на работа.
- братовчедката е останала в магазина да чака одобрението. Докато седи там и е обяснено, че телефона е с карта на Глобул. Получено е одобрение, и картата е почната да се прави на името на брачетката и хоп греда...тя има задължения и е лош клиент.
- какво да правят Германос....една заветна карта им се изплъзва, бонуса виси...чува се нейде в тъмнината рева на регионалния...очите на продавача се зомбират и той решава, че ще напише картата на името на моята приятелка. А може да е бил подтикнат и от братовчедката, но има ли значение....Или той е питал братовчедаката дали моята приятелка е съгласна и брачетката е казала да и той вече сякаш "невинен" е поднесъл документите за подпис на моята приятелка...шок и ужас ако е така. Продавача трябва да е бавен, или усещам умисъл да не се изтърве картата!!!!
- документите се носят на работата на моята приятелка и й се казва - подпиши, без да се обяснява че има карта (продавача се води от това че той е съобщил на брачетката - отново шок и ужас)
- тя подписва (дали е подписала и документите за картата не знам, ще видим като дойде оригинала)
- продавача се прибира в магазина щастлив, че нищо лошо не е направил и дава картата на братовчедката.
- заветния таргет е изпълнен.
- брачетката говори и хвърля картата
- продавача невинно виновен (как спят тея хора)
- аз и момичето ми с 277 лева за добро утро.
Абе тая братчедка много съмнителна. Ако е убавичка, метни я насам да я напляскаме.
Абе тая братчедка много съмнителна. Ако е убавичка, метни я насам да я напляскаме.
Бахти чудовището..... по-едно време си мислех, че неможе да имат роднинска връзка...........
Бахти чудовището..... по-едно време си мислех, че неможе да имат роднинска връзка...........
:rotfl::rotfl:
Ето август месец какво дойде на моя адрес.... Всъщност адреса на плика беше ГЕ МЕ Димитров 32...Тия са ебати неграмотниците, ама какво да правиш мутри....А аз живея в блок 32 в ДИАНАБАД, който е близо до бул. Г.М.Димитров...
Тааа очевидно беше грешка и друго име беше изписано...Тааа намерих аз телефона на тая фирмичка и ги уведомих че са ми пратили писмото на грешен адрес, дадох подател и код и т.н...И те казаха, че ще се обадят и ми благодариха...4 месеца по-късно случайно го намерих захвърлено в къщи и реших да видя какво в крайна сметка има вътре.... Иииии като го отворих:pizza: веднаааага се сетих за тази темичка:Tease::Tease:
Ето и вие да прочетете... Забележете че пише СПЕШНО...и даже има леееека заплага..абе готина работа:clap::clap:
Абе може ли да подпишат договор от мое име, без моето присъствие? Т.е. те ми имат данните, защото съм абонат, но да ми сменят плана или да ми изкарат втора карта на моето име - некви такива мизерии, за да си направят таргета тези от магазина представител на мобилния оператор?
Ramsezsh
04-08-2010, 15:14
Абе може ли да подпишат договор от мое име, без моето присъствие? Т.е. те ми имат данните, защото съм абонат, но да ми сменят плана или да ми изкарат втора карта на моето име - некви такива мизерии, за да си направят таргета тези от магазина представител на мобилния оператор?
За тая цел трябва да могат и подписа да ти подправят. Иначе договора много лесно ще бъде оборим в съда.
За тая цел трябва да могат и подписа да ти подправят. Иначе договора много лесно ще бъде оборим в съда.
Е те сигурно могат да минат с номера, че съм си го сменил по телефона през *88.
DarkKnight
04-08-2010, 15:27
Не защото разговорите се записват и ще им липсва леко ;)
Принципно може, но не би трябвало защото можеш лесно да проследиш от къде е договора и да подадеш жалба към магазина. Иначе имат всички необходими данни за договора, но другото което е че освен подписа и почерка трябва да ти подправят ;)
Мерси за мненията. Аз питам, защото сега като си плащах сметката и ме офертираха за нов план, а въпросният служител всеки път ме офертира за някакви планове и почти се бях навил този път (изтича ми договора скоро), ама му нямам нещо доверие, та се отказах. После като погледнах в интернет на сайта - такъв план не съществува
Ramsezsh
04-08-2010, 15:40
По телефона не можеш да подпишеш договор. Един от задължителните атрибути на договора е подписа на договарящите се страни. При смяната на абонаментен план трябва да има анекс към сключения договор. Този анекс също трябва да има подпис.
По телефона не можеш да подпишеш договор. Един от задължителните атрибути на договора е подписа на договарящите се страни. При смяната на абонаментен план трябва да има анекс към сключения договор. Този анекс също трябва да има подпис.
Преди малко си преподписах договора по телефона
Ramsezsh
04-08-2010, 15:56
Преди малко си преподписах договора по телефона
Този договор няма юридическа сила.
DarkKnight
04-08-2010, 16:03
Този договор няма юридическа сила.
Има точно колкото електронна транзакция ;) Все пак като доказателство имат идентификационен номер (клиентска парола) и запис на разговора