View Full Version : Часовника на таблото отказа ...
Имам едно такова полезно часовниче, сигурно и вашите ги имат, ей тук стои
http://up.drun.net/files/tablo.jpg
обаче оня ден кво се беше разместило, и реших да пипна ( да се таковам в пипливите пръсти ) и разместих цялото табло, даже го бях извадил уж за да го наместя по-добре ... ама сега часовника въобще отказва да се включи. Някой да има идея как да го наместя така че да потръгне пак? Много ми е полезен тоз часовник :(
P.P. мислех да сложа снимки на отвореното табло да се видят там буксите, но нямам фотоапарат подръка. Може би по-късно ще сложа.
Kostadin
28-03-2006, 11:41
еми може да си скъсал некоя жичка, сега пак обратно го разглобяваш и гледаш евентуално каква може да е причината да не работи :wink:
Преди да разгобиш пробвай с почукване по дисплейчето. Според мен се е разместила подсветката на LCD-то. Аз преди време като го разглабях, се получи същото, но с малко натискане на дисплея се оправи и от тогава не съм имал проблеми.
Aбе я първо виж предпазителя :roll: :!:
Колега виж първо да не ти е изгоряла лампичката на часовника! -Светни с фенерче към него и ако се виждат цифрите значи е от лампичката! При мен беше така и като смених лампичката-нямаш грижи :wink:
Колеги каква е лампичката и как се сваля часовника защото и мойта не работи.
Не, сигурен съм че е от букса няква, защото се получи след разместването. Не е изгоряло нищо. Има една такава странна букса там и май не мога да я наместя да влязат изводите. Бая се мъчих и не става и не става ... има някъв номер, ама ...
Колега те буксите май бяха 2 :?: :!:Мисля че имаше още една, ама не съм сигурен - защото аз свалях цялото табло и не си спомням вече! Виж да не слагаш другата букса! - ако има такава!
Колега виж първо да не ти е изгоряла лампичката на часовника! -Светни с фенерче към него и ако се виждат цифрите значи е от лампичката! При мен беше така и като смених лампичката-нямаш грижи :wink:
Тази сутрин нещо ме глождеше и разглобих всичко пак, този път свалих часовничето (след внимателно разглеждане видях как), пъхнах го в буксата му и пак не светна. Свалих лампичката - оказа се че е изгоряла (което е много странно, тъй като спря да свети след разместването. Явно тогава е изгоряла при недобрия контакт).
А интересното беше че имаше един момент в който като запалех - не светеше. Като чукна с пръст по дисплейчето - светваше. Но мен това ме дразнеше много и затова и отворих таблото пак.
Мерси за идеята колега, не бях даже забелязал че е с лампичка :) Надявам се само да продават такива лампички насам-натам, за да мога да я сменя :)
Колеги каква е лампичката и как се сваля часовника защото и мойта не работи.
http://up.drun.net/files/lampa1.jpg
http://up.drun.net/files/lampa2.jpg
Сваля се с дърпане на таблото там цялото дето е часовника (аз си помогнах със сваляне на кутийката за пепел на пепелника), и след това можеш да свалиш само лампичката, ей тва черничкото корпусче се върти.
Такива крушки се продават колкото искаш (мисля че са същите като на подсветката за контролните уреди). Има ги и по30ст. :).
Моят също допреди 2-3 месеца не работеше след една операционна намеса но и аз се ядосах един ден и ги свалих.Проблема идваше поне при мен от това че отзад на самия часовник има много крачета и едно ако е леко криво на влиза хубаво и нъцки часовник.Та свалих го изправих всички крачета и го наместих хубаво и сега работи перфектно :wink: :wink: