Log in

View Full Version : Часовника на таблото отказа ...

wasp
28-03-2006, 11:13
Имам едно такова полезно часовниче, сигурно и вашите ги имат, ей тук стои

http://up.drun.net/files/tablo.jpg

обаче оня ден кво се беше разместило, и реших да пипна ( да се таковам в пипливите пръсти ) и разместих цялото табло, даже го бях извадил уж за да го наместя по-добре ... ама сега часовника въобще отказва да се включи. Някой да има идея как да го наместя така че да потръгне пак? Много ми е полезен тоз часовник :(

P.P. мислех да сложа снимки на отвореното табло да се видят там буксите, но нямам фотоапарат подръка. Може би по-късно ще сложа.

Kostadin
28-03-2006, 11:41
еми може да си скъсал некоя жичка, сега пак обратно го разглобяваш и гледаш евентуално каква може да е причината да не работи :wink:

SIS
28-03-2006, 13:04
Преди да разгобиш пробвай с почукване по дисплейчето. Според мен се е разместила подсветката на LCD-то. Аз преди време като го разглабях, се получи същото, но с малко натискане на дисплея се оправи и от тогава не съм имал проблеми.

Lucky
28-03-2006, 14:04
Aбе я първо виж предпазителя :roll: :!:

blagun
28-03-2006, 15:03
Колега виж първо да не ти е изгоряла лампичката на часовника! -Светни с фенерче към него и ако се виждат цифрите значи е от лампичката! При мен беше така и като смених лампичката-нямаш грижи :wink:

rtfm
28-03-2006, 18:16
Колеги каква е лампичката и как се сваля часовника защото и мойта не работи.

wasp
28-03-2006, 19:05
Не, сигурен съм че е от букса няква, защото се получи след разместването. Не е изгоряло нищо. Има една такава странна букса там и май не мога да я наместя да влязат изводите. Бая се мъчих и не става и не става ... има някъв номер, ама ...

blagun
28-03-2006, 21:57
Колега те буксите май бяха 2 :?: :!:Мисля че имаше още една, ама не съм сигурен - защото аз свалях цялото табло и не си спомням вече! Виж да не слагаш другата букса! - ако има такава!

wasp
29-03-2006, 08:48
Колега виж първо да не ти е изгоряла лампичката на часовника! -Светни с фенерче към него и ако се виждат цифрите значи е от лампичката! При мен беше така и като смених лампичката-нямаш грижи :wink:

Тази сутрин нещо ме глождеше и разглобих всичко пак, този път свалих часовничето (след внимателно разглеждане видях как), пъхнах го в буксата му и пак не светна. Свалих лампичката - оказа се че е изгоряла (което е много странно, тъй като спря да свети след разместването. Явно тогава е изгоряла при недобрия контакт).

А интересното беше че имаше един момент в който като запалех - не светеше. Като чукна с пръст по дисплейчето - светваше. Но мен това ме дразнеше много и затова и отворих таблото пак.

Мерси за идеята колега, не бях даже забелязал че е с лампичка :) Надявам се само да продават такива лампички насам-натам, за да мога да я сменя :)

wasp
29-03-2006, 09:04
Колеги каква е лампичката и как се сваля часовника защото и мойта не работи.

http://up.drun.net/files/lampa1.jpg

http://up.drun.net/files/lampa2.jpg

Сваля се с дърпане на таблото там цялото дето е часовника (аз си помогнах със сваляне на кутийката за пепел на пепелника), и след това можеш да свалиш само лампичката, ей тва черничкото корпусче се върти.

SIS
29-03-2006, 09:25
Такива крушки се продават колкото искаш (мисля че са същите като на подсветката за контролните уреди). Има ги и по30ст. :).

Mury
29-03-2006, 21:15
Моят също допреди 2-3 месеца не работеше след една операционна намеса но и аз се ядосах един ден и ги свалих.Проблема идваше поне при мен от това че отзад на самия часовник има много крачета и едно ако е леко криво на влиза хубаво и нъцки часовник.Та свалих го изправих всички крачета и го наместих хубаво и сега работи перфектно :wink: :wink: