PDA

View Full Version : Интериорно обновление

rusiq86
28-11-2009, 18:40
Решил съм да си претъпицирам тавана, кората на багажника, вс кори в черен материал като оригиналният, някой иначе ако му се намира такава снимка на такъв интериор...мисля ще се получи много добре, както вс вътре е черно и със светлото кожено салонче, ще контрастира мн добре. Какво ще кажете...

rusiq86
29-11-2009, 23:02
Никой ли не е виждал такова животно? Събота ще я нося и неделя вечерта ако вс е 6, треа да я взема!

WarsteineR
30-11-2009, 01:02
Виждал съм такова бмв, със салон като твоя и черен таван гъзариика си е .. още повече ако материята е като кожа мат 8)

Bonev
30-11-2009, 14:21
За черен таван отдавна мисля, ама все не намирам време. Ако някой има снимка нека покаже как изглежда.

rusiq86
30-11-2009, 16:32
След неделя ще дам актуални снимки, а кожа не слагам: причина, човека който ми и познат ми каза: фабричната кожа е добра, но ми каза че ако ми сложи след време ще провисне на места от слънцето. Каза ми мога да го направя и но да даваш пари ей така. Затова ще сложа същата материя като оригиналната но в черно и ще пусна снимки.
Ходих на едно място в Русе и пича за същата интервенция за всичко ми каза 350 лева с труд и материал. Този моят който се занимава само с тапицерии, волани и всякакви ткива ми каза труд и материали за 6-те колонки, тавана, сенниците, кората на багацника, абе всичко ще струва 100лв и два дена труд.

CrazyElement
30-11-2009, 19:23
След неделя ще дам актуални снимки, а кожа не слагам: причина, човека който ми и познат ми каза: фабричната кожа е добра, но ми каза че ако ми сложи след време ще провисне на места от слънцето. Каза ми мога да го направя и но да даваш пари ей така. Затова ще сложа същата материя като оригиналната но в черно и ще пусна снимки.
Ходих на едно място в Русе и пича за същата интервенция за всичко ми каза 350 лева с труд и материал. Този моят който се занимава само с тапицерии, волани и всякакви ткива ми каза труд и материали за 6-те колонки, тавана, сенниците, кората на багацника, абе всичко ще струва 100лв и два дена труд.

Добра оферта ти е вкарал колега, давай успех в начианието и като е готова направи 1 хубава фотосесия да я видим.

rusiq86
01-12-2009, 02:51
В неделя ако е още светло и сме я сглобили ще я наснимам, ако не в понеделник ще има!
Дайте идея със какъв спрей да пруснем дръжките на тавана? Някой говореше за такъв с пластификатор!

rusiq86
04-12-2009, 18:16
Утре ще нося колата, и до неделя трябва да е готова. Мн хора ми се присмяха, защо съм давал пари за глупости, но не мисля така. Специално за Бонев и Крейзи_елемент ще има фотосесия. Смятам че това са добре похарчени 100 кинта, и 10 кинта отиват за да се матират пластмасите от тавана, въздухопроводите на задната кора, на коланите.

Bonev
04-12-2009, 19:14
Браво братле, ще чакам снимките да видя уникалния ефект! Желая ти успех!!!

rusiq86
04-12-2009, 19:31
Мерси, ще наснимам добре колата, дано всичко мине добре, и в неделя по план я прибера. КУпих вече подарака за белисимата, сега за жената остана :)
Чудя се за средната конзола, през която минава държача на колата, та основно колоната ще се направи и тя от този материал, а за държача на колана който може да се регулира нагоре - надоло, да го пръсна ли в черен мат или да го оставя да констрастира с интериора, мнения?!

Bonev
04-12-2009, 23:44
Мерси, ще наснимам добре колата, дано всичко мине добре, и в неделя по план я прибера. КУпих вече подарака за белисимата, сега за жената остана :)
Чудя се за средната конзола, през която минава държача на колата, та основно колоната ще се направи и тя от този материал, а за държача на колана който може да се регулира нагоре - надоло, да го пръсна ли в черен мат или да го оставя да констрастира с интериора, мнения?!

За козолата с уредите ли говориш?

rusiq86
05-12-2009, 01:44
Не не! За пластмасата която седи в средната конзола между вратите от вътрешната страна на колата, там където се и навива колана, та за тази малка пластамаса която се мести нагоре - надоло, да я напрявя ли черен мат или да я оставя да контрастира, защото тя неможе да се претапицира!?

Bonev
05-12-2009, 09:43
Според мен е хубаво да я направиш черен мат, защото иначе ще контрастира много.

rusiq86
05-12-2009, 11:50
Така сега се връщам от тапицера, помагах му да разкачим всичко, нали съм си техничарче, та взех вс пластмаси и сега черен мат с пластификатор, водна шкурка и обезмаслител, сега съхне и пръскам, утре следобед трябва да сложим всичко обратно и ако не е станало тъмно ще има снимки, ако не в понеделник.
А за разкачането недейте опитвайте сами да разкачате, толкова мн щипки и места където да се внимава, треа си човек, който разбира!

Bonev
05-12-2009, 14:06
Направи снимки на цялата дейност ако ти е възможно, за да видим как се махат детайлите.

rusiq86
05-12-2009, 15:25
Нямах възможност за детайлите, просто не ги махах сам и неможеш да губя времето на майстора така!

rusiq86
05-12-2009, 17:27
Оправих вс пластмаси с този спрей с палстификатор, той върши чудеса направо. Утре ще опитам да направя снимки на обратният процес поне по слагането. Няколко снимки на част от палстмасите 23 на брой са, извинете за лошото качество.

digitalundgrd
05-12-2009, 17:58
абе с тоя спрей може ли да си пръсна дръжките на вратите от вътрешната страна ( в купето)...Те не са точно пластмасови, ами нещо между гумено и пластмаса и се драскат ултра лесно....
ето за това говоря
http://img6.imageshack.us/img6/7367/alfaromeo147murphynye20.th.jpg (http://img6.imageshack.us/i/alfaromeo147murphynye20.jpg/)

rusiq86
05-12-2009, 18:15
Да, но ако искаш изчакай няколко дена да пробвам как са като се ползват и да ти пиша, иначе се получава като тънък гумен слой, който като решиш се бели като кора! Мн е добър!

Bonev
06-12-2009, 11:46
Да, но ако искаш изчакай няколко дена да пробвам как са като се ползват и да ти пиша, иначе се получава като тънък гумен слой, който като решиш се бели като кора! Мн е добър!

Е добре де, ама при това положение няма ли да ти се обелят много лесно дръжките???

rusiq86
06-12-2009, 12:26
прпоръчаха ми точно това да изплзвам, сега ги гледам изсъхнали изглеждат н мн здрави, като гумен слой е. Мисля че няам да се обелят, но колега изчакай поне ден-два да тествам.

Сваляне на корите и таван от купето, последователност:
0) оплътненията на вратите се разкачат отчасти за да може да се работи безпроблемно и да не наранява нещо друго
1) предни колони откъм прозореца, на три щипки са
2) сенници, на няколко болта са (мислех си че моят таван е мн чист, като свалихме сенника, отдоло изникна един мн мн различен цвят от моят :))
3) плафон за светлини отпред
4) дръжките над вратите
5) задните плафони се махат накрая като се разкачи тавана, отвътре са щипките, и няма проблем за тях
6) задни кори на колоните
7) трети стоп и кора на багажника (след като я свалите трябва да махнете палстмасите през които минава коалните, от вътрешната страна се махат, там си е мъка за да запазите здраво държачите, ще видите.)
8) средни колони около коланите - трябва да се разкачи и една щипка от долните долните кори под тях, за да се стигне до един винт, мн мн внимавайте тук.
Това с което се мърда нагоре надоло нивото на колата се разкача предварително, отдолната страна има едно щивче.
9) тавана се държи на няколко специално направени лепкави неща, които просто се залепят и отлепят: има три отзад, три посредата, и по едно отстрани на вратите. Като някои може и да липсват от махане през годините и неслагането им.

Това е процеса по махане, днес ще се монтира и ще опитам да направя няколко снимки, но все пак немога непрекъснато да кръжа като папарак, но ще дам поне обща представа.

rusiq86
06-12-2009, 18:03
Страхотно стана, нямам думи, сега се прибирам от тапицера, тъмно е и няма снимки, утре ще я наснимам. Процеса неможах да снимам защото бързахме и не ми беше до снимки, иначе вс е супер, както го исках, стана като някой VIP CLUB вътре. мн добре стой. Направиха ми и скрит джоб на сенника, не се вижда дори. абе супер нямам думи. Мн е шикозно вътре, ех направих и подарък за празниците на милата.
По-късно ще пробвам с апарата 12мг пиксела е, дано се вижда с него, ако не утре сутрин.

digitalundgrd
06-12-2009, 18:19
колега от къде купи спрея и за колко пари?

rusiq86
06-12-2009, 18:21
Космос, черен мат с пластификатор! От бояджийски магазин, цена 9.5лв. Обезмасляваш добре, може с водна шкурка 2000, аз така направих и после птъскаш, като засъхне за ден някъде става номер едно, като гума е такова, мн добре.

pininfarina
06-12-2009, 19:25
Решил съм да си претъпицирам тавана, кората на багажника, вс кори в черен материал като оригиналният, някой иначе ако му се намира такава снимка на такъв интериор...мисля ще се получи много добре, както вс вътре е черно и със светлото кожено салонче, ще контрастира мн добре. Какво ще кажете...

Защо черно колега? Първо ще изглежда много мрачно и тясно вътре а и лятото и климатика няма да може да те спаси ;-)

rusiq86
06-12-2009, 20:40
Изглежда мн шик дори! вс в колата е черно с бежав кожен салон, и бежава кожа по вратите. Сега с черният таван се довършва всичко. Мн е уютно вътре. Контраста е мн добър, изработката на вс два пъти повече. Ето и няколко снимки, на тъмно са и е кофти малко, утре повече:

rusiq86
07-12-2009, 15:41
Още няколко снимки: само един елемент немога да сваля да го боядисам, на колана, но за него коланите трябва да откача...та как ви се струва

sheim
07-12-2009, 16:34
густо е станало ....но даи некви по добри снимки да добием релна представа...че много много не се вижда колега

ФЕРАРИСТ
07-12-2009, 16:47
Айде малко и от мене - едната снимка с дръжката на вратата стана кофти и цвета не си личи, но иначе е ярко кармазъ......
http://i1020.photobucket.com/albums/af327/ferrarist75/th_IMG_4204.jpg (http://s1020.photobucket.com/albums/af327/ferrarist75/?action=view&current=IMG_4204.jpg)http://i1020.photobucket.com/albums/af327/ferrarist75/th_IMG_4203.jpg (http://s1020.photobucket.com/albums/af327/ferrarist75/?action=view&current=IMG_4203.jpg)
http://i1020.photobucket.com/albums/af327/ferrarist75/th_IMG_4205.jpg (http://s1020.photobucket.com/albums/af327/ferrarist75/?action=view&current=IMG_4205.jpg)

rusiq86
07-12-2009, 16:53
Първите снимки са с апарат 12мг на тъмно и по се вижда, иначе другите от днес са с тела. Ще снимам тея дни на светло с апарата.

toshko69
07-12-2009, 18:51
Добре е станало екстра даже,браво колега.

Bonev
07-12-2009, 22:27
Евала! На мен много ми харесва! Браво за ентусиазма! Сега ще ме накараш и мен да го направя това упражнение... :spiteful:

rusiq86
07-12-2009, 22:35
Давай смело, мога да го опиша само фетиш ми е направо сега!

rusiq86
08-12-2009, 01:11
Напълно си прав, всеки има вкус. Аз лично мн го харесвам така тавана и хич не ми изглежда тясно а точно обратното, но това е др бира. Интериорно се получи мн добре. Салона сега изпъква повече, и просто е мн кеф да се возя вътре

sheim
09-12-2009, 08:18
много добро е станалою..винаги са ми харесвали коли с черен таван..бомба е

ves_v8
09-12-2009, 12:47
Салона е трепач. Много ми хареса и цветовата комбинация от черно и бежово е жестока! Евала колега!!страхотно е, със здраве да му се кефиш и да се возиш! само мадамите да внимават с токчетата по новия таван:roll2:

rusiq86
09-12-2009, 16:59
Хахах ще се внимава!

bouncer
09-12-2009, 18:00
аз съм с черен таван и странични колонки от една година и много си се кефя :)
евала колега супер се е получило.

rusiq86
14-12-2009, 14:11
Така, мина една седмица, пластмасите не се лющят и тавана е супер, няма проблеми :)

undy
16-12-2009, 13:57
Така, мина една седмица, пластмасите не се лющят и тавана е супер, няма проблеми :)
перфектно е,мн.ме кефи,браво колега:)

---------- Post added at 13:57 ---------- Previous post was at 13:41 ----------

мен мн.ме радват различните неща,и както казах вече колегата се е справил страхотно.та,върти ми се в главата нещо но не знам дали ще се получи.салона ми е кожен-жълт,конзолата и волана-махагон,да намеря същата кожа и да "тапицирам" волана и конзолата.какво ви е мнението,някой опитвал ли е нещо подобно.мисля,че ще е готино.

digitalundgrd
16-12-2009, 19:36
Волана ще се цапа бая според мен

undy
16-12-2009, 19:54
волана може и черен да се направи,по-ми е интересна конзолата.ще ми се да видя с кожена конзола как ще седи,та ако някой има няква идея на разположение,нека я сподели:)

thecleaner
16-12-2009, 19:59
Според мене най-добрия волан за бежов кожен салон е ето този (махагоновия волан на фейслифта)

rusiq86
16-12-2009, 21:19
Волан - чер на кожа! за конзолата, нз как ще стане, тма работата е мн плътна и ще е доста трудно, но не в невъзможно де, иначе по мое мнение ще е супер направо ако с получи качествено. За тавана мн съм доволен, мн готин ефект се получи, разчупи се вътре, отличава се от повечето алфи с интериорно обновление, и изглежда някак си мн конфортно и приятно.

V_A_N_K_A_T_A
26-12-2009, 02:38
Да си кажа честно отначало като прочтох темата си помислих,че ще е ужасно неподходящо.НО сега(чак сега :D ) виждам как е станало и съм мнооого приятно изненадан.Едно голямо Браво от мен за постигнатото...

П.П
Струва ми се,че така е станало някак си по-уютно вътре...черното придава нещо като тишина и дълбочина :roll:

pavlin
26-12-2009, 08:04
Моето мнение е че черното е дошло малко в повече.

rusiq86
26-12-2009, 10:11
Оценявам мнението ви. Найстина се е постигнала една тишина и спокойствие вътре някак си. Иначе колега какво значи прекалено?! Имайки впредвид салона и цвета на колата това е цвета, ако беше червена по таблото, щях червена да я направя. От това кое е по-подходящо ми е интересно.

rusiq86
28-01-2010, 15:49
След дълго чудене днес очаквам да ми пристигне централната конзола и още някои интериорни елементи, направени с карбонено-релефно фолио на 3М! Снимки по-късно!
Взех конзолата, монтирах я заедно с др неща, уникално е станало, направо нямам думи, отивам да монтирам сд сега и да наснимам красавицата и ще пусна снимки. Златни раце има тоя пич. Фолиото е мн добро. Това е видяло се е на лято и тавана и алуминиевата част на огледалата ще се правят, милата ми колица заслужава :) малко съм превъзбуден сега. Снимки след час...

digitalundgrd
28-01-2010, 23:23
Колко пара искат за огледалата колега ;) ?
Много добре е станало наистина :)

rusiq86
28-01-2010, 23:23
Имаш ЛС! Остава на лято тавана в карбон, и алуминиевата част на огледалата, която ги държи за колата в карбон + ремап! Обмислям и леко изменение в маската на муцунката :)
Пресни снимки:

rusiq86
04-02-2010, 00:35
Фолиото с държи просто страхотно, мн съм доволен, нама лесно повреждане това!

mochko1
04-02-2010, 02:06
Фолиото е страхотно ,много добре изглежда :)
Пусни ми и на мен едно ЛС с цени за конзолата и друго инфо квото се сетиш :notworthy:

rusiq86
01-11-2010, 23:43
Да съживя темата.
Освежи се коженият салон интериорно, днес ми бе претапицирана и топката на скоростният лост, в сряда ще се претапицира и воланчето.
Общо 320 похарчени жълтици. Снимки скоро :) ...

V@K@T@
02-11-2010, 17:47
:) Личи си , че е вложено старание ... браво добра работа :)

rusiq86
04-11-2010, 17:14
Ето снимки след малкото интериорно обновление, на живо изглежда в пъти по-добре от снимките :)
Волана го направиха по снимка която им дадох и е адски удобен сега! Топката стана като оригиналната ми!
http://www.alfaromeo-bg.com/forum/showthread.php?t=3402&page=41...603 пост, се вижда салонът след освежаването...още съм със старото воланче и топка!

Flame
04-11-2010, 20:16
Браво,много добре е станал волана,а дървения на 166 дали може да се претапицира,той има една кожена част на палците?

rusiq86
04-11-2010, 21:12
Може да се претапицира ест. Човека е просто мн добър, оставих си колата в 11, в 16 часа ми се обади че е готова. Топката стана като нова, даже не си личи че е претапицирана!
А цената е повече от добра.

rusiq86
02-12-2010, 21:54
Благодарение на колегата VFTI (мерси за жеста), ъпгрейтнах хубавицата, пасват чудесно и дори монтирах копчето и са мн арни:

Galof
03-12-2010, 18:39
Колега, станало е уникално! Най - вече ми хареса карбоновата конзола.

Ramsezsh
04-12-2010, 00:44
Браво! Станало е страхотно.

ReLeFNIQ
04-12-2010, 22:06
Един път е ! Само имам въпрос колко ти излезе волана?