View Full Version : Емблема
Някой знае ли, от къде мога да купя задна емблема (целия механизъм ли се сменя или е само капачето) и колко струва ?
Щото вчера дечурлигата квартала са ми я отскубнали ... :sad2::sad2:
само емблемата се сменя колега!
Boschman
29-11-2009, 10:50
Когато си купих мойта Алфа, и предната и задната емблема бяха обелени и нощо не се виждаше. Супер много ме дразнех, като са така улюпени. Търсих каде ли не и никаде не можах да намеря емблеми на Алфа Ромео. Единствено в магазините на TN Car успях да намеря.
Цената като я чух и щях да припадна. 140лв. задната емблема и 100лв. предната. Това мога да дам като инфо.
За смяната на задната емблема се разглобява кората на капака на багажника. Самата емблема има едно краче и на него има зегерка, ако не се лъжа имаше и няква пружинка, но не си спомням точно как беше ще те излъжа. Маха се зегерката и емблемата излиза. Не е сложна операция ;) :D:D:D цената е много гадна.
leketo84
29-11-2009, 18:12
Аз си взех предната емблемка от Ауто Италия за 75 лева с поръчка за 10 дена !!! :pizza:
Около 200 лева излязоха и моите.
bobbybg75
30-11-2009, 13:25
200 лева за емблеми боже да сте чиували за италиянеца случайно там има на килограм да си избираш
200кинта за емблеми......пичове наистина ме кефите:super:
nightroller
01-12-2009, 14:05
200кинта за емблеми......пичове наистина ме кефите:super:
Той искал да пише 20, ама задържал клавиша на нулата по-дълго :D
Как се сваля предната емблема
Boschman
02-12-2009, 21:52
Как се сваля предната емблема
Имаше няква врътка там, обаче аз моите ги смених още в началото като си взех Алфата. Много ми е мъгла и нищо не си спомням. То аз толко неща правих по нея, че ако помня всичко ще трябва да испуша :upsidedwnsmiley: :D ,. Разглобявяш пластмасовите капаци. Като вдигнеш предният капак и там където е решетката и емблемата има едни капаци. Под тях вече се виждът самите крачета на емблемата. Две крачета са, това което не си спомням за предната емблема е дали има зегерки. Ако има ги махаш и емблемата пада с лека помощ на тънка отферка. Подхващаш я бавно, защото е лепена. После почистваш слагаш ново лепило на новата емблема и всичко е ток.
Поне аз така направих. Новата емблема я оклепах с една тубичка лепило ,,локтайт,,
Задната е по лесна за смяна. Тя си е с едно краче една зегерка махаш я и емблемата е долу. Няма лепило няма нищо. Обаче с предната емблема се препотих три пъти докато я махна, даже нещо счупих ма не си спомням какво беше. Но с една тубичка лепило и новата емблема стана така, все едно от завода излиза ;)
Не че не съм съвсем съгласен с колегите, но предната емблема струва 56лв, а задната към 80 в ТиН.
ecotronic
19-02-2012, 17:29
Знае ли някой, дали има 166-ци излезли от завода без задните надписи. Имам впредвид "166" отляво и вида на двигателя отдясно?
nightroller
19-02-2012, 17:38
Знае ли някой, дали има 166-ци излезли от завода без задните надписи. Имам впредвид "166" отляво и вида на двигателя отдясно?
при фейслифта данните за двигателя липсват но надписа 166 си стои - толкова знам аз.
Аз сменях заден капак и новия "втората употреба" е с ужасно избеляла емблема и ще се помъча да си сваля моята щом е толкова лесно. На 156 дали е същото като процедура?
ecotronic
19-02-2012, 18:24
при фейслифта данните за двигателя липсват но надписа 166 си стои - толкова знам аз.
Да, при фейслифта е така, както казваш.
Но изобщо без надписи? Като тази:
http://www.autowereld.nl/images/auto/640/961/alfa-romeo-166-2.4jtd-progression-2882961-8.jpg
Фабрично ли е или преправяно?
И изобщо как са скрепени надписите? Чрез отвори в ламарината или са лепени?
И моята няма(2000г), и на дядото(1999г) също няма никакви надписи.
Linkestis
19-02-2012, 19:09
Има доста Алфи без надписи,по ред причини.Едната е така излизат от завода,другата е интервенции по капака.
Еко,лепени са надписите,махат се лесно и лесно се почиства лепилото :)
Една от причините е както казаха колегите, от завода е излязла така, поръчана е без тях. Това е само в твоя полза според мен, мн ме дразнят надписи по колата!
ecotronic
19-02-2012, 22:16
Благодаря Ви за отговорите. Изведохте ме от състоянието на чудене - Как така хем нямам надписи, хем няма и отвори по ламарините. Естествено първото ми умозаключение беше свързано с добрия познат " негово величество кита " и пребоядисване. Но сега всичко е ясно.:cheers:
nightroller
19-02-2012, 22:48
Благодаря Ви за отговорите. Изведохте ме от състоянието на чудене - Как така хем нямам надписи, хем няма и отвори по ламарините. Естествено първото ми умозаключение беше свързано с добрия познат " негово величество кита " и пребоядисване. Но сега всичко е ясно.:cheers:
да Линкестис е прав лепени са с лепенки, аз още се чудя дали да си махна 166 надписа дето ми е отляво на колата ама засега го държа пък да видим.
Тая пък си ги има :surrender:
http://www.mobile.bg/11323174137028831
savoibul
20-02-2012, 03:05
Абе дали има такива които излизад от завода без надписи незнам и на мен ми е интересно и моята беше без надписите 166 3.0 V6 24V но успях да си ги намеря и монтирам, обаче съм сигорен че има фейслифтови с надписи ако съдим по това (снимката е от ePER)
http://img694.imageshack.us/img694/6521/nareadb.png
Гледах Топ гиър.Там На фейслифтовата 166-ца си пишеше отзад 166, 3.2 и там другите работи.
На мен чистия "гъз" ми харесва повече :moon: :D
Но сега съм се захванал да си направя емблемата от ПВЦ фолио+ ламиниране и лак за по-голяма защита.Но за сега коригирам размерите по емблемите,а и във фирмата имаме плотер и защо да не го използвам.Имам намерени два цвята,тъмно синия(кръга) и кръста(тъмно червен),но се чудя дали текста на алфа ромео, да е злато или бронз !