Log in

View Full Version : Колеги помагайте

wenss
29-11-2009, 20:09
Привет на всички.Случи се нещо странно-преди малко като се опитах да си вкарам колата в гаража и стана нещо.Запалвам си я нормално но когато се опитам да тръгна колата изкасва-сякаш няма мощност.Като и подам доста газ потегля но не върви изобщо.Какво и стана така изведнъж като цял ден си я карам и никакъв проблем.
Струва ми се,че е нещо с турбото защото изобщо не го чувам.
И друго ще мога ли сам да разбера от какво стана така и да си я оправя или ще се ходи на сервиз-а за сервиз направо се чудя къде да отида.
Благодаря предварително.

ACEHOB
29-11-2009, 23:03
Боже опази... на турбо мирише....
Провери ли маркучите? Всички турбо пътища?

EMo0o
29-11-2009, 23:52
Като я форсираш после оборотите плавно ли падат или накъсано ? провери също дали изкарва черен пушек отзад като и дадеш газ ;) Също така провери големия маркуч за въздуха - най-често се цепят покрай скобите или надлъжно.

RoMAN
30-11-2009, 00:29
Да не забравяме и фактора дебитомер.

wenss
30-11-2009, 07:08
Като я форсираш после оборотите плавно ли падат или накъсано ? провери също дали изкарва черен пушек отзад като и дадеш газ ;) Също така провери големия маркуч за въздуха - най-често се цепят покрай скобите или надлъжно.
Да като я форсирам оборотите плавно падат,а за пушека до колкото видях няма никакъв-това при спяла кола,незнам дали ще напушва като я карам-а преди си напушваше особенно като трябваше да изпреварвам и и давах повечко газ.Все още не съм проверил маркучите обстойно-само ги погледнах,но ще го направя.

---------- Post added at 07:08 ---------- Previous post was at 07:07 ----------

Да не забравяме и фактора дебитомер.
Може ли да е от дебитомера?Как да го проверя?

EMo0o
30-11-2009, 11:59
Може ли да е от дебитомера?Как да го проверя?

Разкачи го и виж дали има разлика ;)

bobbybg75
30-11-2009, 13:28
еми има сервизи вместо да се гадае поне аз така мисля

leshoiad
30-11-2009, 19:27
Маркуч турбина - кулер ако пуши чернилка отзад! Дори и без турбина (не работеща) чак такъв зор за да помръдне не може да има. Това е необогатена смес или некоя дюза е заминала, но пък тогава щеше да тресе двигателя ма здравата. Тва е според мене.

wenss
30-11-2009, 21:40
Разкачи го и виж дали има разлика ;)
Проверих абсолютно всички маркучи и са си зрави.След това си смених горивния филтър-макар че бях го сменял преди 3000км,и нищо.След това разкачих дебитомера и колата се оправи но пушеше страшно много.Свалих го и го почистих с спрей за карбуратори и го изсуших но така и не се оправи-явно се е скапал нацяло.Да смятам че е от него?
Ако знае някой от къде в Пловдив мога да си го закупя мола да сподели.
И налага ли се да ходя на диагностига или да го взимам и сменям...

---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:37 ----------

еми има сервизи вместо да се гадае поне аз така мисля
Да,има сервизи но в София.Тук в Пловдив са се навъдели едни сервизи с едни майстори при които е опасно да се ходи-поне аз не знам свястен.

RoMAN
30-11-2009, 21:42
Проверих абсолютно всички маркучи и са си зрави.След това си смених горивния филтър-макар че бях го сменял преди 3000км,и нищо.След това разкачих дебитомера и колата се оправи но пушеше страшно много.Свалих го и го почистих с спрей за карбуратори и го изсуших но така и не се оправи-явно се е скапал нацяло.Да смятам че е от него?
Ако знае някой от къде в Пловдив мога да си го закупя мола да сподели.
И налага ли се да ходя на диагностига или да го взимам и сменям...

Какъв цвят е пушека? Колега ако изчакаш някой друг ден мога да ти дам номера на човек, който ще ти намери оригинален дебитомер на Bosch, а не тия ментета които по ги предлагат по магазините и след 1 година пак се чупят.

EMo0o
30-11-2009, 21:42
Значии RoMaN позна :) Нормално е без дебитомера да пуши повече , ноо и той мисля е доста солен :)

wenss
30-11-2009, 22:09
Какъв цвят е пушека? Колега ако изчакаш някой друг ден мога да ти дам номера на човек, който ще ти намери оригинален дебитомер на Bosch, а не тия ментета които по ги предлагат по магазините и след 1 година пак се чупят.
Колега пушека е доста черен.Ако карам колата с откачен дебитомер проблем ли е?Да ще изчакам-ако може да ми дадеш номер ще съм благодарен.Гледам в axm-auto ги има-има и само сензор за 190лв.Може ли само той да се смени или трябва да е комплект.

Linkestis
01-12-2009, 18:39
Може и само сензора

wenss
05-12-2009, 17:52
Колеги да Ви кажа как си оправих проблема.Наистина се оказа дебитомера.Моя е 0218002309 а сензира вътре е F00C2G2044 оригинален на bosch.Проверих в bosch но се оказа доста скъпичък-400лв.Аз си купих от axm-auto за 187лв-само сензора.Не е оригинален но да Ви кажа върши чудесна работа-поне за сега де,и на него си пише точно този номер F00C2G2044 а не F00C2G2030.
Дано да съм помогнал на някой който има нужда

ACEHOB
06-12-2009, 11:21
Колеги да Ви кажа как си оправих проблема.Наистина се оказа дебитомера.Моя е 0218002309 а сензира вътре е F00C2G2044 оригинален на bosch.Проверих в bosch но се оказа доста скъпичък-400лв.Аз си купих от axm-auto за 187лв-само сензора.Не е оригинален но да Ви кажа върши чудесна работа-поне за сега де,и на него си пише точно този номер F00C2G2044 а не F00C2G2030.
Дано да съм помогнал на някой който има нужда

Пробвал съм и F00C2G2044 и F00C2G2030 но 309-ката си е дебитомера каквото и да си говорим.