Log in

View Full Version : Пробата зад волана - 0,00 процента

Bonev
03-12-2009, 11:27
Пробата зад волана - 0,00 процента
03 декември 2009 / News.dir.bg

КАТ иска да взима книжката и за една бира. От Пътна полиция ще предложат толерансът от 0,5% алкохол в кръвта при шофиране да отпадне.

Така пробата на всеки зад волана трябва да показва 0,00 процента, за да не бъде санкциониран, съобщи секретарят на комисията по безопасност на движението Алекси Кесяков, цитиран от Стандарт Нюз.

Той каза още, че през следващите 6 месеца ще бъде изготвен чисто нов Закон за движение по пътищата. В него освен промените за процента алкохол в кръвта ще залегне и създаването на фонд, в който да постъпват пари за превенция на пътните произшествия. Най-вероятно те ще се вземат като процент от събраните глоби ще отива в него.

В края на ноември транспортната комисия в парламента прие промени в Закона за пътищата, според които дори и за минимално количество алкохол в кръвта - 0,5 промила, следва отнемане на книжката до три месеца. Предвижда се и до 3000 лева глоба, ако а шофьора не му е за първи път.

__________________________________________________ ________________________

Аз съм ЗА, защото когато съм с колата и 1 бира не пия. Въпрос на принцип...
Ама сега да видим другите какво ще кажат по въпроса...

Nimi
03-12-2009, 11:37
То хубаво, че не пиеш бира... но стой далече и от бозата... а и от сиропите за кашлица даже.
Ще осигурят работа на лабораториите за изследване на кръвта и главоболие за шофьори и полицаи.

Bonev
03-12-2009, 11:47
То хубаво, че не пиеш бира... но стой далече и от бозата... а и от сиропите за кашлица даже.
Ще осигурят работа на лабораториите за изследване на кръвта и главоболие за шофьори и полицаи.

Боза ненавиждам, а пък сиропи за кашлица не ползвам.8)
Предполагам, че няма да го направят точно 0.00 процента, поради тези факти които ти спомена.

stelt
03-12-2009, 11:48
Аз съм ЗА подобни драконовси мерки. Обаче има и неудобни моменти.
Мисля че измервателната техника на властимащите не е толкова точна. И ще има едно яко ходене по лаборатории и изследвания след като са те спрели и "дрегера" не е показал нужната нула.
Да не говорим отделно, че доста шофьори по "дефолт" си карат с алкохол, макар и малко. Давам пример - пие си човека до 2-3 през ноща, става в 8 и тръгва за работа. В повечето случаи едва ли погълнатото значително количество алкохол се е разградило за толкова кратко време.

Bonev
03-12-2009, 11:56
Аз съм ЗА подобни драконовси мерки. Обаче има и неудобни моменти.
Мисля че измервателната техника на властимащите не е толкова точна. И ще има едно яко ходене по лаборатории и изследвания след като са те спрели и "дрегера" не е показал нужната нула.
Да не говорим отделно, че доста шофьори по "дефолт" си карат с алкохол, макар и малко. Давам пример - пие си човека до 2-3 през ноща, става в 8 и тръгва за работа. В повечето случаи едва ли погълнатото значително количество алкохол се е разградило за толкова кратко време.

По този повод ще ти кажа, като си пиян няма да се качваш на колата сутрин. Казвам го защото имам жив пример - един мой колега, редовно идва на работа снощен и то с колата. 3 пъти съм пътувал с него и трябва да ти кажа, че беше като влакче на ужасите та и повече. Досега е направил сигурно 15 лаки катастрофи и една тежка която му костваше много и сега ще куца цял живот, но винаги се измъква и се чувства безнаказан. Порка и си кара, без коментар...

fred
03-12-2009, 12:07
Аз също съм ЗА, оставете тия несериозни истории с бозата и прочее.Това е даже закъсняла мярка.
Ако въобще даде евентуално някаква реакция, която според мен е невъзможна, то винаги може да се направи и кръвна проба.Така че ако някой изпие един литър добре прокиснала боза, може и да и има някаква реакция.
А сиропа на кашлица, не се пие на литър, пък и сиропи със спирт не съм срещал........

DarkKnight
03-12-2009, 12:10
И аз съм ЗА, но да не е 0.00 защото самите устройства не са толкова прецизни, а да е например 0.10 - това е малко за да можеш да пиеш и половин чаша бира, но е достатъчно за да не те разкарват за кръвни проби, когато си ползвал спрей за гърло.

viki
03-12-2009, 12:13
Аз също съм "за" подобни драконовски мерки.
Мисля си обаче,че пак
ще започне пак едно превръщане на законите в морал,което пък от своя страна отнема социалната им функция...

търтей
03-12-2009, 12:19
Абе я се стегнете. Като изядеш кило ябълки на гладно пак ще имаш 0,5 в кръвта. Тия тъпаци от кат и мвр акъл нямат за две пари, ама дай да скубем народонаселението. Единствените дето ще спечелят от цялата работа са лабораторите за кръв, щото дрегера не става за пред съда. ПЪЛНА глупост. Ся разбира се пожарникаря мин предс и полюцая зам мин предс могат да се радват на такиви неща - ибо до там им стигат двете мозъчни клетки, но некси не е гот така.

soldier
03-12-2009, 12:21
В Хърватска е така и общо взето, като се напиеш като свиня не е пропърачително в близките 24 часа да караш.
Аз съм ЗА с две ръце. Писнало ми е като отида някъде на маса и съм с кола да слушам реплики от сорта: "айде бе една бира или една малка водка, няма да ти направят проблем куките". Добре де, на мен проблемът не са ми "куките", просто не ми се рискува, както моя така и на останалите участници в движението живот. Защото една бира нищо не е, но е достатъчна, за да ти забави реакциите, дори и да не е чувствително.
А пък най-мразя тези дето си броят глътките и си играят да са на ръба на 0.5промила. ОК, ако има празник кажи си наздраве близни си лекичко 2-3капки, за да оважиш човека и така. А не да изпоркаш 3-4 бири за 2 часа, да спреш за 30мин и да си мислиш, че като няма да отчете, няма да си имаш проблеми.
Алкохолът дори и в малки количества - ВЛИЯЕ и който си мисли обратното, се е заблудил много.

viki
03-12-2009, 12:27
Ся разбира се пожарникаря мин предс и полюцая зам мин предс могат да се радват на такиви неща - ибо до там им стигат двете мозъчни клетки, но некси не е гот така.
Както бях казала и преди:
всички простаци,мутри и селяни -имат достоен представител в Негово лице :respect::clap::Tease:

търтей
03-12-2009, 12:28
Забелязвам, че освен по физика доста хора са спали и по биология и по химия. Трагично е.
От не пил до 0,00 разликата е драстична.
Хайде дружно да отворим пак учебниците от гимназията.

stelt
03-12-2009, 12:43
По този повод ще ти кажа, като си пиян няма да се качваш на колата сутрин. Казвам го защото имам жив пример - един мой колега, редовно идва на работа снощен и то с колата. 3 пъти съм пътувал с него и трябва да ти кажа, че беше като влакче на ужасите та и повече. Досега е направил сигурно 15 лаки катастрофи и една тежка която му костваше много и сега ще куца цял живот, но винаги се измъква и се чувства безнаказан. Порка и си кара, без коментар...

Павка, лошото е че голяма част от "професионалистите" сутрин са с алкохол. Това от личен опит и наблюдения го казвам. Контрол твърде няма в момента. Доста хора си пият и си карат. Според мен трябва освен всичко друго да се направят големи санкции за пияните - парични и книжка да не виждат с години.

Kris
03-12-2009, 12:53
Снощен ако някой е бил ще знае, че тия мерки не са за профилактика. 0.20 е добре като граница, но 0.0 е прекалено.

Kuku
03-12-2009, 12:59
Ама И журналята не остъпват по нищо на говедото-милицай - 0,00 процента е маааааааааалко по-различно от 0,00 промила - около 10 пъти..... МОЛУМНИЦИ!!!

търтей
03-12-2009, 13:01
Ама И журналята не остъпват по нищо на говедото-милицай - 0,00 процента е маааааааааалко по-различно от 0,00 промила - около 10 пъти..... МОЛУМНИЦИ!!!

0,00 квато и мерна единица да е все е 0,00 :pirate:

Kuku
03-12-2009, 13:04
Да де, ама ако трябва да "мръдне" дрегера до 0,1 процент е бая повече, отколкото до 0,1 промил ;)

Old Fox
03-12-2009, 13:16
Вие дето подкрепяте тая кретения за0.00 промила дали осъзнавате че и в момента в кръвта съдържанието на алкохол надвишава тези 0.00?
И кво правим като ви спрат?
Бонбони, сиропи и един куп лекарства, и да не изброявам още колко невинни нещица повишават съдържанието на алкохол.

nhg
03-12-2009, 13:26
To e ясно, че няма да го направят 0.00, а например 0.1... Ама аз все си мисля, че това няма значение; който си кара пил няма да 'брои глътки' за да се включи в лимита.
Питам се друго: що никой не отговаря на търтейот?

Kuku
03-12-2009, 13:29
Че той кво е питал :lol:

Jivko7777
03-12-2009, 13:37
И аз съм ЗА...И без това алкохол не пия, пък когато съм с кола въобще и не си помислям ;)

Old Fox
03-12-2009, 13:55
И аз съм ЗА...И без това алкохол не пия, пък когато съм с кола въобще и не си помислям ;)

Oще един, Браво. Утре те спират - не си пил - показание 0.05 - Фиш. Дали ще си ЗА тогава?

fred
03-12-2009, 14:02
Да, проблемът ни е, че у нас всички закони са относителни и подхода към всеки е различен

nhg
03-12-2009, 14:39
Че той кво е питал :lol:

Абе имах предвид, че никой не коментира примерно това:

......От не пил до 0,00 разликата е драстична.
.....

Иначе според мен цялата работа е пореден PR.... за това са мноооого добри 'новите управляващи'!

търтей
03-12-2009, 14:51
Иначе според мен цялата работа е пореден PR.... за това са мноооого добри 'новите управляващи'!

Аз си мисля, че е време да си подават оставките и дружно да запътят към Сибир.

DerMeister
03-12-2009, 14:57
Аз пък съм против. Може да карам с купена книжка, с куха глава, с всякакви психични отклонения, напушен, изнервен, природно тъп, некадърен, преял, БОЛЕН, на лекарства и т.н., ама не мога да изпия една бира. А ре сти га бе....

BatVas
03-12-2009, 14:59
Aбе аз съм си играл с дрегер и без да съм близвал с дни след като съм изпушил няколко цигри показваше 0,1 . В брейнияк правиха опит и от три кутии бонбони пияна вишна правиш 0,5,също и от три чинии винен кебап или от 9 шампанизирани кремчета (десерт) оп над 0,5 та ако е 0,00 по дрегер на всяко спиране трябва да ходя да давам кръв за да докажа , че е от цигарите това , а не съм пил - а не дай си боже да съм хапнал един винен кебап 0.2 със сигурност

nhg
03-12-2009, 15:08
Аз си мисля, че е време да си подават оставките и дружно да запътят към Сибир.

Хм, навлизаме в тематиката на другия раздел... Там мноооо интересни неща пише (ама ти по-добре знаеш, нали си му мод...).
Иначе съм съгласен, лошото е, че народа трябва да осъзнае някои неща и да внимава при следващи избори (в което се съмнявам, щото май на акъл сме си още в пубертета)

Доко
03-12-2009, 15:13
Интересен спор се е заформил, тук някои ми напомнят как Андрей Слабаков яростно защитава тютюнопушенето на обществени места, което от догодина ще е забранено. Аз не пия алкохол, и скромния ми опит с дрегерите от '90 година насам показва че, ако ще вкисната боза, 10 кила ябълки да си изял или веяна скумрия, отчита си 0.00 и тва е. Пушач съм ,но нямам нищо против забраната за тютюнопушенето, както и за 0.00 промила за алкохол. Само не изпадайте сега в обяснения как ще почнете да ходите на кръвни проби, че случая с двете бири ми е от снощи. Докато си чаках на паргинга пред училището на дъщеря ми, пъпчив младеж с голф 3 (не се шегувам - факт) потегли с мръсна гас по влажните павета ,поднесе и право в десятката на току що паркиралия мерцедес. Оказа се , че е само на две бирички, вярно то т'ва може да не е от бирата:brickwall:. К'во е тва 0.5 "спорни" промила - предпоставка за корупция , е т'ва е.

detelazurno
03-12-2009, 16:01
Да оставим настрана всички морални, саирджийски и темподобни размисли и страсти (:-D). Вслушайте се малко в това, което търтейя и Old Fox ви казаха. В човешкият организъм може да се наблюдава алкохона продукция около 0,2 промила. Забележете, че казвам около. Демек може да е малко повече може и да е малко по-малко. Нещата тук са доста по-сложни от простите показания на дрегера със съмнителна калибровка и процент на грешка. Да се смъкне на 0,35 или 0,4 по-бива, но 0,00...трудна работа.

sen7
03-12-2009, 16:12
против съм.Просто е тъпо.Иначе създаването на фонда за превенция е добра идея ама както всичко останало - закъсняла.

detelazurno
03-12-2009, 16:22
Само дето и фонда е тъпа идея на тоя етап. Нали идеята е % от събраните глоби да отиват в него. Та питам аз какво ще отива в този фонд при положение, че събираемостта на глобите е плачевна?! Ще направят поредната институция, към която трябва да се обръщаме, а тя от своя страна ще вика "няма пари" и ще трупа задължения към държавата.

Satanism
03-12-2009, 16:27
Пияните вишни не си давам!!!

Z:)m
03-12-2009, 17:01
Да бяха наблегнали повече на самия контрол за алкохол, отколкото на конкретните стойности.
Достатъчно е всеки уикенд (петък вечер и събота вечер), когато е масовото излизане по кръчми и дискотеки или по празниците да има по-засилен контрол и превантивната мярка ще има ефект.
А то като не се прави това, дали границата ще е 0.00 промила или 0.5 промила е все тая, само дето някои сега почнаха ударно да трупат актив - т.е. върши се работа.

fred
03-12-2009, 17:12
Само дето и фонда е тъпа идея на тоя етап. Нали идеята е % от събраните глоби да отиват в него. Та питам аз какво ще отива в този фонд при положение, че събираемостта на глобите е плачевна?! Ще направят поредната институция, към която трябва да се обръщаме, а тя от своя страна ще вика "няма пари" и ще трупа задължения към държавата.

В интерес на истината събираемостта рязко се покачи, по новите методи, не знам точно колко, но ситуацията е доста по различна отколкото преди 3 години

morfius
03-12-2009, 17:15
Вие другата новина не я ли чухте ... МВР е във фалит.
Я сега се замислете дали тя има нещо общо с мераците за 0.0.0.0 промила (процента или там каквото щете го наречете).
Изобщо не е проблема в границата 0.5 - все едно не се нагледахме на екземпляри извършили ПТП със смъртен случай и наличие на алкохол далеч над тая граница и минали по тънката лайсна, проблема е в мисленето НИ в стил - нека на Вуте да му е зле!
Хора, съудете се бре... клатят ни всякак... направо не е за вярване как се връзвате на доводите за клатенето.
Нека си е 0.5 тая граница, но да има нормален контрол и съответстващи санкции, а не хайки с надслов - а сега какво ще правим и идеи за създаване на още по-безумни нива на корупция!

mirchozo
03-12-2009, 18:00
Що ми се струва че това е поредната конспирация на управляващите, както акциза за ракията, целяща да насочи общественото внимание в друга насока...Полицейска им работа... Сега лопат, след няколко дни ще проумеят че не може да стане 0.00промила по простата причина че има доста питиета и храни (кафета, цигари, дъвки и т.н.) които променят тези стойности без това да влияе на способноста и реакцийте по време на шофиране.
Според мен просто трябва да се засили контрола при сегашните условия, ама като казвам засили имам предвид да са абсолютно безкомпромисни когато хванат някой с алкохол.

търтей
03-12-2009, 18:05
Според мен просто трябва да се засили контрола при сегашните условия, ама като казвам засили имам предвид да са абсолютно безкомпромисни когато хванат някой с алкохол.
Трябва да се засили контролът върху милиционерите, шото ся си праат кото им текне и са почти безнаказани. Като видя кука дето не е 300 кила лой и говори учтиво на Вие (щото заплатата му я плащам аз) - хубаво. И да ги понаучат да пишат правилно на български щото до ся акт без правописни грешки не съм виждал. Лешпери.

Бобби
03-12-2009, 18:07
Трябва да си направя кръвопреливане, за да дам 0.00..:roll:

mirchozo
03-12-2009, 18:22
Ами освен да вземем всички по една видеокамера и когато ни спрат да се заснима всичко което се говори и прави (поне като сме невинни да си търсим правата), и като сгафят .... Лошото е че има(да не казвам всички) нарушители, които правят каквото си искат по пътя и когато сгафят на драго сърце дават 20-50лв и т.н. , естествено продължават да правят същите простотий, че даже и по-смело щото видиш ли веднъж им се е разминало, значи може и още...

morfius
03-12-2009, 18:27
Ами освен да вземем всички по една видеокамера и когато ни спрат да се заснима всичко което се говори и прави (поне като сме невинни да си търсим правата), и като сгафят .... Лошото е че има(да не казвам всички) нарушители, които правят каквото си искат по пътя и когато сгафят на драго сърце дават 20-50лв и т.н. , естествено продължават да правят същите простотий, че даже и по-смело щото видиш ли веднъж им се е разминало, значи може и още...

И знаеш ли къде ще си я пъхнеш камерата после...
Типично по нашенски твоите снимки ще бъдат доказателство само срещу теб, че си ги снимал без позволиение.
Има и по-разумни начини...

търтей
03-12-2009, 18:27

Простотий е българин назначен в римсия сенат, нали? :sister3:

Иначе камери в патрулките трябва да има да ги следят.

mirchozo
03-12-2009, 18:34
И знаеш ли къде ще си я пъхнеш камерата после...
Типично по нашенски твоите снимки ще бъдат доказателство само срещу теб, че си ги снимал без позволиение.
Има и по-разумни начини...

Що бре, ще искаш позволение да ги снимаш, ако откажат , просто няма да снимаш лицата им. Ако трябва ще се сминаш сам, докато ти правят проверката.

Доко
03-12-2009, 19:30
Хайде успокойте страстите, няма да приемат промяна за промилите ,остават 0.5 :drunk:

mordohy
03-12-2009, 21:16
Абе не виждате ли,че пак ни работят!Това за 0.00 промила или каквото и да било,няма да стане,но ни пробват , до каква степен сме оскотяли и колко слушкаме и до къде могат да ни напъват!Ще направя една прогноза и ще видиме на следващите избори,какво ще стане!Ситуацията в Комшиите беше такава,че петък и събота вечер се събираха колони от пинали и хапнали хора по главните пътища.Караха с по 60-70км/ч и никакви издънки!Най-учтиво цялата колона изчакваше някой да се изпикае и тръгваха пак.За катастрофи изобщо не говорим.Имаше обичайните келеши,които си съществуват навсякъде,но те така или имаче не се влиаят от закона!
От 3-4 години се затегнаха там нещата и с алкохола !Псуваха,караха се,но....
Повишиха ред данъци и акцизи,под наслов-Така е в Европа и продължиха с глобите по пътищата за глупости,а катастрофите с пияниците продължиха и техния процент не намаля и на йота.Напротив.Нали така или иначе ще го глобяват,ако го хванат и на човека вече не му пука!
Дойдоха изборите и управляващите бяха издухани,не заради друго,а защото посегнаха на алкохола,цигарите,повишиха данъците и започна дрането на стадото,под правдоподобни и морално облечени аргументи!
Прогнозата ми е,че няма да изкарат нов мандат и нашите!

Grim
03-12-2009, 21:34
..... на драго сърце дават 20-50лв и т.н. , ...

а ти може би не??? :calc::evil:

ФЕРАРИСТ
03-12-2009, 22:43
Не мое да стане тва нещо, лично аз когато и да съм надул дрегера, все някакво отчитане е имало, аз дори и бира не пия, ако си мислите че съм единичен случай - болниците ще се напълнят с хора чакащи за проби......плюс това като цяло това е вредно за хората, щото тогава куките ще знаят че дрегера за щяло и нещяло ще показва 0.1, хората ще искат кръвна проба, щото ще знаят че не са пили, а след първите 10 невинни куките вече няма изобщо да вадят дрегера, щото ще им писне да правят тигели до болницата.......и от това ще намажат пиянките, щото никой няма да ги варди.....

ФЕРАРИСТ
03-12-2009, 22:43
.

Furious 155
03-12-2009, 22:48
Трябва да се засили контролът върху милиционерите, шото ся си праат кото им текне и са почти безнаказани. Като видя кука дето не е 300 кила лой и говори учтиво на Вие (щото заплатата му я плащам аз) - хубаво. И да ги понаучат да пишат правилно на български щото до ся акт без правописни грешки не съм виждал. Лешпери.
абсолютно точно - взимат се мерки все срещу Нас, а кой следи дали полицията си върши добре работата - НИКОЙ! :whip: И за правописа в актовете е вярно!

AntiLuuP
03-12-2009, 23:14
Може да се каже че съм и За и против... 0.00 е прекалено. 0,2 е приемливо ... ебаси аз като ме удариха дъвчех дъвка след като я изплюх надух дрегера и ми отчете 0.01, пиян ли съм бил по тая логика...От цигари също отчита, вече споменахте сиропи за кашлица и разни производни...
А дори преди години четох в нета за случай - човек от варна го спират надува дрегера 2.7, а той през целия си живот не е близвал алкохол следователно скандали съд медцински тестве и се оказало че просто това му е зададено фабрично... Дори из евро държавите и америка мисля че беше около 0,2...
И в крайна сметка определено не подкрепям да се пие и да се кара дори и 1 бира ако ще да е !!!! В крайна сметка шофирането в нетрезво състояние никога не води до добри последици, а и доколкото съм запознат при ПТП независимо колко е отчело застрахователите нищо не плащат /може и да греша/... Ама ние никога нищо не можем да направим все пак живеем в държава управлявана от мутрички ...

sen7
04-12-2009, 00:09
еми казваш , че искаш кръвна проба и те така.Бе тъпото е че адски много неща се усложняват така.В крайна сметка приеха ли го това или.........че нещо мернах по новините.Според мен ще отпадне и поради тая причина смятам, че понякога се взимат много присърце неща, които не са факт.Нали знаете че са 240 говеда там и всеки е малко луд.Нека си предлагат пък като го приемат е вече друго.Тогава ще има едно малко протестченце :D

Доко
04-12-2009, 00:14
Момци заключвайте, не гледате ли новините бре, що се харчите да тракате по клавиатурите. По БТВ казаха, че това ограничение от 0.00 промила няма да се приеме, остава си старото ограничение, пийте си на воля и шофирайте. :paddle:

Mind_Control
04-12-2009, 00:17
Забелязвам, че освен по физика доста хора са спали и по биология и по химия. Трагично е.
От не пил до 0,00 разликата е драстична.
Хайде дружно да отворим пак учебниците от гимназията.

Те и в няколко европейски държави за забравили явно физиката и химията, защото и там е 0,00...

Доко
04-12-2009, 00:26
Те и в няколко европейски държави за забравили явно физиката и химията, защото и там е 0,00...

Да не споменаваме и Щатите, там ако те спре полицай и има кутийка бира в колата ти ,дори неотворена ти пише глобата, да не говорим, че не ползват дрегер - тестват те и по тяхна преценка ,т'ва пил ли си боза, или си ял развален макдоналдс изобщо не го интересува ако не си срещнеш двата пръста :paddle:. Тук за промили сте се закъхарили :pokey: Който пие да се оправя, слага пропуска ($) в документите и си кара.

detelazurno
04-12-2009, 00:28

Ако не вярваш си вземи едно ментово бонбонче и после ходи да духнеш и ще видиш колко си "изпил"

@Доко: Трябва да е отворена. Неотворените са поредпоставка да се усъмнят, но ако е отворена директно гориш.

AntiLuuP
04-12-2009, 00:28
Момци заключвайте, не гледате ли новините бре, що се харчите да тракате по клавиатурите. По БТВ казаха, че това ограничение от 0.00 промила няма да се приеме, остава си старото ограничение, пийте си на воля и шофирайте. :paddle:
Ъъъъ колега .... тва е прекалено грубо .... :jumping:

Доко
04-12-2009, 00:51
:tooth:
Ъъъъ колега .... тва е прекалено грубо .... :jumping:

Пич , не ми хващаш иронията нещо, алкохол не пия, като видя пиян ме избива на агресия. От алкохола по-лошо е само наркотика. В този форум ако има по-голям противник на алкохола от мен ще го почерпя фанта.:kicking::crazy:

---------- Post added at 22:51 ---------- Previous post was at 22:35 ----------

@Доко: Трябва да е отворена. Неотворените са поредпоставка да се усъмнят, но ако е отворена директно гориш.

:thumbup:

AntiLuuP
04-12-2009, 01:29
:tooth:

Пич , не ми хващаш иронията нещо, алкохол не пия, като видя пиян ме избива на агресия. От алкохола по-лошо е само наркотика. В този форум ако има по-голям противник на алкохола от мен ще го почерпя фанта.:kicking::crazy:
:thumbup:
:bravo: Упс... Моя грешка ... :blush::oops:

Furious 155
04-12-2009, 01:58
сега темата ще трябва да я пренесем в посока новите промени с 50% нагоре на глобите за превишена скорост!!!

rusiq86
04-12-2009, 08:35
Това е недупостимо! От мн неща може да покаже дрегера наличие на алкохол, дори от цигари, аре нема нужда. Когато правя секс сам ще си решавам да слагам ли кондом! Тук въпросът е същият.
Изивнете но съм 105 кг, трудно ме хваща алкохола, позволявал съм си да карам на 4 бири, и ме спряха, духнах и 0.2 промила. Но найстина такива са изключения, трябваше да закарам човек до болницата спешно. Една бира е нищо, а и всеки си преценява сам може или не.
Това да си винаги с 0.00 промила е като да не караш никога с почеве от 50км/ч, нито един км отгоре! А относно пиенето до 2 през ноща и карането сутрин. Случвало ми се е, по принцип в кръвта не се е разградил алкохола, но си напълно адекватен, и в кондикция да управлявам МПС. 7-8 часа след това са си напълно нормални за да мислиш и караш нормално по мое мнение.
Иначе при мен същестува една психическа бариера, когато съм с колата да не се напивам, мога да пия едно две за компания, но нищо повече, а й найстина тези две питиета не ми влият, който иска да намери дрегер и пичка и да зповяда :)

MrX
04-12-2009, 08:50
Това е недупостимо! От мн неща може да покаже дрегера наличие на алкохол, дори от цигари, аре нема нужда. Когато правя секс сам ще си решавам да слагам ли кондом! Тук въпросът е същият.
Изивнете но съм 105 кг, трудно ме хваща алкохола, позволявал съм си да карам на 4 бири, и ме спряха, духнах и 0.2 промила. Но найстина такива са изключения, трябваше да закарам човек до болницата спешно. Една бира е нищо, а и всеки си преценява сам може или не.
Това да си винаги с 0.00 промила е като да не караш никога с почеве от 50км/ч, нито един км отгоре! А относно пиенето до 2 през ноща и карането сутрин. Случвало ми се е, по принцип в кръвта не се е разградил алкохола, но си напълно адекватен, и в кондикция да управлявам МПС. 7-8 часа след това са си напълно нормални за да мислиш и караш нормално по мое мнение.
Иначе при мен същестува една психическа бариера, когато съм с колата да не се напивам, мога да пия едно две за компания, но нищо повече, а й найстина тези две питиета не ми влият, който иска да намери дрегер и пичка и да зповяда :)

В грешна посока си с разсъжденията си, а ме е страх, че много народ е на твоята убийствена логика!
Тоя секс дет го казваш на улицата ли го правиш, а около теб има ли вероятност да засексиш още няколко човека?!? Аналогията ти е меко казано неподходяща.
Една бира е достатъчна и не всеки сам си преценява, особено когато се отнася за шофиране.
Няма подобно нещо като пия и не ми влияе, не ти влияе на ходене, говорене, секса, който толккова изтъкваш, но получи ли се ситуацийка на пътя си пътник, точно заради грешната ти представа за влиянието на алкохола. И пази Боже, такъв невлиятелен като теб да не се спре в колата ми след като се е почерпил две заради компанията!

Mind_Control
04-12-2009, 09:55
Ако не вярваш си вземи едно ментово бонбонче и после ходи да духнеш и ще видиш колко си "изпил"

Тука не става въпрос вярвам или не.. А какво правят хората в белите държави :) А в крайна сметка личното ми мнение е, че има хора способни да карат и с 1 промил алкохол в кръвта, без това да ги кара да натискат газта или да стават опасни за движението.
Мисля, че промяната на сегашния закон е загуба на време и средства.

Z:)m
04-12-2009, 13:21
Точно!
Сегашния закон си е ОК и не е нужно да правим козметични промени и да харчим допълнителни средства. Достатъчно е органите, съблюдаващи спазването и изпълнението на закона да си вършат съвестно работата. Ако това стане и при въпросните о.5 промила допустима граница, катастрофите предизвикани следствие употребата на алкохол ще намалеят драстично.
Друг е въпроса, че днес в един ежедневник прочетох за поредната глупост - ще внесат предложение, според което, ако има двама свидетели, че си се качил на колата и си шофирал след употребата на алкохол, те санкционират, дори и да не са те открили, за да ти вземат проба за алкохол. Доводите - в Германия е било така!!! Ма немците си нямат поговорка "Я не сакам мен да ми е добре, а сакам на Вуте да му е зле".
Те това вече е лишено от абсолютно всякакъв смисъл. Не можем да осъдим такива изявени престъпници с две свидетелски показания и съд. процеси се точат с години, а пък ще вържем вяра на двама авери, дето са решили да ти направят мръсно, ей тъй, нищо че може да не си фен на алкохола...

morfius
04-12-2009, 16:39
Да бе да ... то сега потърпевши не смеят да свидетелстват, представяш ли си бъзливеца да иде да си застане зад думите като те натопи :bouncing_smiley:

А какво ще се случи, ако намериш 2 ма контрасвидетели дето да кажат, че в същия момент примерно си бил ангажиран служебно и е нямало шанс да пиеш и да караш?
И после подкараш клюкарите за лъжесвидетелство, материални и морални щети?
Май наистина ни пробват акъла ... и си подготвят новите по-високи такси за хранилките.
Честито, на печелившите честито.

Stoyan Georgiev
04-12-2009, 16:50
май доста хора тук си пийват и си карат, при това редовно ....

аз който се наливам като животно и тежа 95 кила не си позволявам да карам на повече от 1 бира, вие ми говорите за промили...

morfius
04-12-2009, 16:59
Говорим за идиотии, не за промили.
Не карам пил, ама грам пил.
Но това не пречи да съм против нови и нови начини за стригане с кожата на стадото да се пробутват като мерки в негова полза... а то да рупа ли рупа.

търтей
04-12-2009, 17:09
Ще си позволя да цитирам Милош Форман

... in my opinion, very pertinent now in the post-communist world, because people are confused, and the fact is that it's... you know, you have to really decide where you want to live: if you want to live in the jungle or in the zoo. Because if you want the beauty, if you want freedom, the jungle is... that's your world. But you're in danger there, you have to live with snakes, sharks, tigers, skunks, you know, mosquitoes, leeches. You want to be safe, you have to live in the zoo. You are protected. You know, if you are a lamb, the tiger will not attack you. You know, you'll get a little bit something to eat every day; that's fine. You have to work hard, but you live behind the bars, and what's wonderful - you live there behind the bars and you dream about the beauty of the jungle. Now what happened was that the bars opened, and everybody runs after the dream. And suddenly, well, yeah, it's beautiful - yes, I am free to go wherever I want, do whatever I want, but where do I want to go? Oh, my God, and here is a tiger and here's a snake. Oh, oh, and people have a tendency to, you know, back. And you will be surprised how many people prefer to live in the zoo; they are not ready to pay for the freedom; they think that freedom should be, you know, for free, even for granted, which never is, never is.

ФЕРАРИСТ
04-12-2009, 17:15
Мда, но тамошните дрегерчета и куки не са като нашите, ако станат, няма проблеми.......

---------- Post added at 17:15 ---------- Previous post was at 17:13 ----------

Ще си позволя да цитирам Милош Форман
Теоретично е прав, но изборите на са само два.......иначе за тия два е прав.......

morfius
04-12-2009, 17:20
Форман е много прав, може да е сгъстил краските, но основните идеи са тези двете.
Сивотата е смес от черно и бяло... черното е липса на цвят, а бялото смес от всички цветове.
Та, обществото трябва да направи избора за степента на сивота която да позволява шаренкото на членовете си, ако то отстъпи в тъмното подведено от обещания за сигурност, цветовете си отиват или ги изтриват и картинката почернява.
Е да... ама какво правим като общество просто няма?

Stoyan Georgiev
04-12-2009, 17:23
тука не говором за подслушване и шпиониране

говорим за човешки животи, които могат да бъдат отнето ПО НАЙ-НЕЛЕПИЯ възможен начин, някой се натаралянкал или па решил , че видиш ли , той държи на алкохол....

morfius
04-12-2009, 17:31
тука не говором за подслушване и шпиониране

говорим за човешки животи, които могат да бъдат отнето ПО НАЙ-НЕЛЕПИЯ възможен начин, някой се натаралянкал или па решил , че видиш ли , той държи на алкохол....

Я питай някой медик какво значи 0.5 промила и какъв екземпляр трябва да си за да се надрънкаш и да покажеш под 0.5 промила.
После се замисли дали си говорим за катаджийския рекет или за друго.
Пък накрая пак прочети горните ми мнения.

Stoyan Georgiev
04-12-2009, 17:46
Я питай някой медик какво значи 0.5 промила и какъв екземпляр трябва да си за да се надрънкаш и да покажеш под 0.5 промила.
После се замисли дали си говорим за катаджийския рекет или за друго.
Пък накрая пак прочети горните ми мнения.

вчера имах разговор точно на тая тема с приятел лекар

дори лекото замайване е достатъчно да те разсее някоя глупост и да убиеш някой

мислете за това като елиминиране на колкото се може повече рискове

търтей
04-12-2009, 17:48
достатъчно да те разсее някоя глупост и да убиеш някой

Тая работа е вярна и без алкохол.
Та дайте да оставим абсурдите 0,00 и да мислим реално.

morfius
04-12-2009, 17:58
вчера имах разговор точно на тая тема с приятел лекар

дори лекото замайване е достатъчно да те разсее някоя глупост и да убиеш някой

мислете за това като елиминиране на колкото се може повече рискове

Смучеш доводи от пръстите... и сменяш доводите като носни кърпички.
Първо говориш за каране надрънкан, после за разсейване, накрая ще излезе нещо трето.
А начина ти на мислене е описан чудесно от Форман... прочети го внимателно :)

Не карам пил, та няма шанс да ме глобят за това... но има шанс със подобни мерки да ми загубят часове време и купчина нерви да тичам до болници за кръвни тестове щото пак са изгладнели рекетьорчетата.
И най-изнервящо е като гледам как някой се радва на това, че на Вуте ще му е зле.

rusiq86
04-12-2009, 18:08
Колега MrX (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=29) първо не си разбрал нещо както трябва, то май всичко не си разбрал. Първо рядко си позволявам да пия, когато съм с колата, но както споменах ми се е случвало на 4 бири да карам някой към болница, дрегера отчете 0.2, чети моляте!!! След това това със секса не е изтъкване, а просто метафора, сравнение ако искаш го наречи, всеки сам решава да кара ли на бира-две както и да ползва ли кондом или не! Една една-две бири не ми влият по-никакъв начин, а и не всеки ден сядам бири да пия нали!? Просто казвам какво мисля и чети постовете докрай, за да няма неразбиране и погрешно тълкуване.
Да всеки сам си решава колко и как ще пие когато е с колата, най-добре е нищо, но една бира например няма да навреди на повечето. Както виждаш писал съм субективно за себе си. И напротив не влияе ама грам защото дори не го отчита тази една биричка.
На теб ако ти влияе, разбирам. Но повярвай, простак като мене да си пази толкова колата няма, но ти и не ме познаваш, нормално. За последните 5 години още нямам птп-а(пу против уруки), следователно разсъждавам още трезво :smoke:. Аз и на улица не пия, има си места за тея работи. По твоята логика си пътник и ако изпиеш два аспирина заради главоболие. Надявам си сега си разбрал какво се опитвам да кажа.
Без лоши чувства!!

Я ти си можел да пишеш правилно :)

Stoyan Georgiev
04-12-2009, 18:42
Тая работа е вярна и без алкохол.
Та дайте да оставим абсурдите 0,00 и да мислим реално.

ама недей да цитираш само част от това, което съм писал

говорим за намаляне на рискове

а за какво сменяне на доводи ?! имаш три варианта свързани с алкохол и каране

караш без да си пил

караш и си пил, но уж не ти се отразява

караш напоркан като г*з и всички разчитат на късмета

при първия шанса да блъснеш някой защото си поркал и са ти забавени рефлексите не съществува. може и да го блъснеш, защото си льохма, завеян, оня се метне под колата и т.н. но няма да е защото си пил

втория, вече го обясних

третия няма какво да го коментирме

повтарям едно и също за трети път, НАМАЛЯНЕТО НА ШАНСА и ОГРАНИЧАВАНЕТО НА ПРЕДПОСТАВКИТЕ води до повече спасени животи.

моя рпиятелка беше блъсната от идиот с 0.5 , който се заблеял и не видял светофара ... да, сигурно е нямало да го види дори и да не беше пил 2те бири, които беше изпил, но пък можеше и да го види

нещата са свързани с много проста математика и ограничаване на предпоставките (писна ми да се повтарям, но ме извинете)

никой не ти казва не пий , не говорим за ограничаване на свободите ни...

ФЕРАРИСТ
04-12-2009, 19:48
говорим за намаляне на рискове

Мда, това е същественно, намалянето на рисковете по пътищата не прави сульо и пульо по добри шофери, просто дава шанс за по добро стечение на обстоятелствата......и това не разбират тия дето ми викат че дори и да махнат дърветата по пътищата, малоумниците нямало да намалеят.....няма да намалеят, но дори и да се увеличат, цифрата в подписа ми мое да почва с 1, а не с 2.......

Stoyan Georgiev
05-12-2009, 22:57
Мда, това е същественно, намалянето на рисковете по пътищата не прави сульо и пульо по добри шофери, просто дава шанс за по добро стечение на обстоятелствата......и това не разбират тия дето ми викат че дори и да махнат дърветата по пътищата, малоумниците нямало да намалеят.....няма да намалеят, но дори и да се увеличат, цифрата в подписа ми мое да почва с 1, а не с 2.......

радвам, се че поне един тук го осъзнава

дори 1 човек да се спаси си заслужава !

търтей
07-12-2009, 13:22
Мндааа.
Зоопарка ...
Що не забраним на всички лица под 25 години да карат? Така катастрофите ще намалеят с 2/3.

koolio
07-12-2009, 14:10
Мндааа.
Зоопарка ...
Що не забраним на всички лица под 25 години да карат? Така катастрофите ще намалеят с 2/3.

Аз викам направо на тия под 35 :spiteful:.

morfius
07-12-2009, 14:22
Мндааа.
Зоопарка ...

После и на тия над 65, после на блондинките, на блондините, на ниските... що ще си играем на дребно бре хора, да вземем челен пример от Северна Корея - автомобила само за мутри и политици, на стадото - тротинетки и каручки :spiteful:

търтей
07-12-2009, 14:35
После и на тия над 65, после на блондинките, на блондините, на ниските... що ще си играем на дребно бре хора, да вземем челен пример от Северна Корея - автомобила само за мутри и политици, на стадото - тротинетки и каручки :spiteful:

Аз по хасфалтта почти не карам вече тъй че ми е през дедовия :sniping:

Ма просто народа проооос. Турбо прозд. Дига се шум за нещо, което е откровена тъпота и вопиюща глупост. То естествено не се приема и всички доволни колко са добри гойко и сие и как слушат народа.

:stumm: :Suicide:

vaklinator
07-12-2009, 14:38
Ако нямате подходящия по размер рушвет-надувате мущука и сте в кюпа при простосмъртните. Нима депутатите и прокурорите не карат пили? Да не говорим и за самите полицаи -по пияни са и от "цар Киро", ама нямат нито едно нарушение, а пък те са едни от най-големите нарушители на пътя. На патрулката как така всичко и е позволено? - може се движи и в насрещното, може да спираколи на най-инфаркните места, като създават с това непосредствена опастност от ПТП, дори и за самите себе си. Пълни келеши- за едни 20 лева са готови да си направят СЕПУКО и да инвалидизират и други невинни участници в движението, които не са ангажирани с тяхната рушвитна схма.