Log in

View Full Version : първа алфа - 145 1.6 boxer , малко помощ няма да ми е излишна

durango84
06-12-2009, 09:22
Здравейте колеги :drive:наскоро си купих първата в живота алфа. Обаче имам няколко проблема за който имам нужда от вашата помощ
1. Първия най-главен е, че се счупи двигателя.По някаква причина смаза лагер на биелата и надра вала и самата биела.Както и да е това вече е в процес на оправяне (след 4 безуспешни опит да намеря читав вал се наложи да купя цял двигател) в момента сеправят настройки и се надявам всичко да е наред.
2. Тия алфи въобще парно имат ли? Много хладко духа и незнам ако стане по студено дали въобще ще загрява.Има ли някакъв начин това да се провери и оправи без много демонтажи?
3. Цялата вентилация на купето ми се вижда слаба, не обдухва добре прозорците.На какво се дължи това и има ли начин да се оправи пак без да свалям цялото тбло примерно.
4. Задната чистачка не пръска.Дали е запушена или има друг проблем?

Има и други неща обаче те са по незначителни и няма да ви занимавам с тях.Ако имате някакви мнения и впечетления по тези или други теми моля да ги споделите.
Благодаря предварително.

kolev
06-12-2009, 11:54
парно има и е доста силно. ако работи слабо причините обикновено са лошо сложена АГУ, запушено радиаторче или повредено кранче.
вентилацията по принцип е доволно силна. работят ли ти всички степени.
на задната пръскалка има един клапан скрит при кабелите на стоповете в ляво. сигурно е запушен, може да работи и без него.
трябвало е повечко да гледаш.

durango84
08-12-2009, 21:16
Ще погледна, мерси за инфото.

ves_v8
10-12-2009, 01:00
Задната пръскалка колега: при отворен капак на багажника от лявата страна горе при пантите има един маншон, който покрива снопа с кабелите, които минават за стоповете и чистачката, а от там минава и маркучето което отвежда вода до самата пръскалка...в някои случеи това маркуче там се прекъсва. Отвори и разгледай, ако нямаш видимост пластмасовата кора отдолу (в задният край на тавана) е на щипки и можеш внимателно да я демонтираш за повече видимост. Успех!

chernobila
10-12-2009, 06:29
Колега за парното и аз съм с такъв проблем..ако колата ти загрява,а пък не духа топло...радиаторче или кранче!ако не загрява а държи ниски градуси на двигателя ... ТЕРМОСТАТ (100-120 лева като това са цени в магазина на АЛФА на ул."Оборище" в кв.Гео Милев) дано съм ти помогнал!

durango84
12-12-2009, 07:42
мерси момчета .Помагате ми много защото от такава кола нищо не разбирам, а даже и няма кой друг да попитам освен да пиша тук