View Full Version : Не ми бачкат ел.фаровете
gioventi_insolenza
06-12-2009, 22:49
...нали бяха ел.фарове, всъщност... :)
Става дума за това до волана отляво, което регулира височината на фаровете. Опитвам се да ги вдигна, но...не иска! Стоят си забити в земята и нищо не виждам! Помогнете, ако се сещате за възможен проблем. Може ли да е бушон (аз не знам къде са ми бушоните, даже!, защото не съм търсил, де...) или да е от машинката?
Ако се чува бучене е от машинката , ако не се чува може и бушон да е .. бушоните са отдолу под волана, но не знам кой точно :) Иначе се регулират и от самите фарове - имат врътки :)
А погледна ли дали изобщо имаш машинки?
По принцип от вътре фаровете се регулират само при по-голямо натоварване на колата отзад. Тоест свалят се все по-ниско с всяка следваща степен. За да са ти добре фаровете при празна кола, трябва да ги регулираш при нулева степен на превключвателя. Отделно може и да не ти работи нещо, но така или иначе от там не можеш да ги вдигнеш!
zombiran
08-12-2009, 12:20
Днеска реших да сваля едната машинка на ел.фара. Защото не искаше да работи за сметка на другия :) След като го свалих и разглобих установих, че вътре в кутийката(механизма) няма нищо. Поправете ме ако бъркам, но не трябва ли да има някаква платка вътре, тъй като влиза букса в тази кутийка. Чакам да чуя мненията ви, че да знам къде да търся проблема и дали да пускам тема в "купувам" за такава машинка. Ето и малко снимки :)
Ако може модовете да преместят темата в 147/156/ГТ, че през търсачката намерих тази тема, но не обърнах внимание че е за 166. Извинявам се.
Linkestis
08-12-2009, 14:10
Чакам да чуя мненията ви, че да знам къде да търся проблема и дали да пускам тема в "купувам" за такава машинка. Ето и малко снимки :)
Някои ти е извадил всичко отвътре :)
Търси машинка
---------- Post added at 14:10 ---------- Previous post was at 14:05 ----------
...нали бяха ел.фарове, всъщност... :)
Става дума за това до волана отляво, което регулира височината на фаровете. Опитвам се да ги вдигна, но...не иска! Стоят си забити в земята и нищо не виждам! Помогнете, ако се сещате за възможен проблем. Може ли да е бушон (аз не знам къде са ми бушоните, даже!, защото не съм търсил, де...) или да е от машинката?
Според мен....проблема е следният:
Когато механизма,както колегата по-горе е снимал,е изваден или навит прекалено много,то той въобще не влиза в контрата на рефлектора.
Свали го с леко въртене от фара,след това ръчно го извади или прибери,по-скоро с няколко опита ще усетиш кога тази "пишка" е влезнала в рефлектора.
Сефте виждам такива машинки... Моите са с метален издатък само кръглият накрайник е пластмасов. И да... вътре си има платка.
zombiran
08-12-2009, 17:44
Благодаря, колеги... макар и поста да беше за другия раздел получих нужните отговори :)