View Full Version : Нов вид свещи за 16V TS
WhitePower
07-12-2009, 14:20
ето какво ми се случи от свещ а бях решил че мотора е за кофата вече ;))) така чаткаше
добре че е Дригата че отгатна проблема , ту се оправяше ту оставаше на 3 цилиндъра
В главната роля Боби 33 обяснява новата технологиа на тези свещи
http://vbox7.com/play:c9689b65
Furious 155
07-12-2009, 14:38
ба колко зор е видял тоя денсо иридиум да стане така?
ти главата за ремонт заедно със свещите ли я даде?
В такова състояние съм виждал само от шампиона на нашия пазар... и голдън клоч де:)
WhitePower
07-12-2009, 17:47
мнеее свещите бяха свалени
Има нещо гнило в тези иридиумки... напоследък
ФЕРАРИСТ
07-12-2009, 18:38
А уж се водят арно и модерно бутално осветление.....
Furious 155
07-12-2009, 20:27
а другите имат ли някакви външни белези за подобни проблеми или беше само тази?
tokata_pz_flex
07-12-2009, 21:26
8-)Бат Боби голям водещ :) А тия свещи на колко километра са :Suicide:
ludkanar
08-12-2009, 00:20
8-)Бат Боби голям водещ :) А тия свещи на колко километра са :Suicide:
Като ги гледам май неможем да броим до толкова:drive:
WhitePower
08-12-2009, 10:41
белези няма
свещите са на 80000 км
просто късмет
може би при ремонта съм я пукнал или е-бали го и така е довело натрошването на керамиката и изпадането и и от там имаше едни звуци все едно е изтропал мотора
ама интересното е че ту се оправяше ту се преебаваше - 3-4-3-4 цилиндъра и не можех да хвана проблема
Като ги гледам май неможем да броим до толкова:drive:
Изхвърлих една от моите която беше на 25 000 и просто нямаше никой по електродите- Денсо кво да кажеш. Нямам против марката но фирма к ОСЕР явно трябва да си купят доста "Емека" с подобни прояви
Шо не слагате оригинални свещи,шом и Денсото стана Денцо работата отива на :jason2:
ludkanar
08-12-2009, 16:37
Изхвърлих една от моите която беше на 25 000 и просто нямаше никой по електродите- Денсо кво да кажеш. Нямам против марката но фирма к ОСЕР явно трябва да си купят доста "Емека" с подобни прояви
Аз моите незнам на колко са,но със сигурност са на мноооого повече отколкото трябва да бъдат.Марка НГК струват ми се оригинални ама дали незнам.
Шо не слагате оригинални свещи,шом и Денсото стана Денцо работата отива на :jason2:
ами ако кажеш кои са тия "оригинални" свещи ....
а тая е от новите модели на денсо с автоматична промяна на междината :Tease:
ами ако кажеш кои са тия "оригинални" свещи ....
Рикамбита,доколкото знам вътре си идват NGK или Шампион
Рикамбита,доколкото знам вътре си идват NGK или Шампион
като пише рикамби на кутийката да не мислиш че е по малък фалшификат.
тука на сайта на денсо са писали за фалшификати
http://www.globaldenso.com/en/products/aftermarket/plug/feature_article/2005/09_2a.html
Ами служебното Опел-че със свещи Бош, купени от София Ауто (представител на Опел), си изкара без проблем 60 000. На газ. И свещите си бяха в добро здраве. Така, че да, смятам, че ще е по-добре Рикамби в някои случаи.
като пише рикамби на кутийката да не мислиш че е по малък фалшификат.
тука на сайта на денсо са писали за фалшификати
http://www.globaldenso.com/en/products/aftermarket/plug/feature_article/2005/09_2a.html
Прав си ,че това с кутийката не е никаква гаранция,но досега не съм чул оплакване от рикаби,пък и не вярвам да пазаруваш от Симеон,че да очакваш ментаци.
ПС:Много полезен линк
абе точно от бош има толкова много ментета че дори и роберт лично да ми ги продава бих се усъмнил. шампионите и те са пълни ментаци.
ей тука пише за фалшивите нжк-та
http://www.ngk-sparkplugs.jp/english/techinfo/fake/index.html
а китайците с рикамбито първо да се разберат какво ще пише на свещите - магнети марели ли ще е голден лодж ли ще е или нжк :hmm:
абе точно от бош има толкова много ментета че дори и роберт лично да ми ги продава бих се усъмнил. шампионите и те са пълни ментаци.
ей тука пише за фалшивите нжк-та
http://www.ngk-sparkplugs.jp/english/techinfo/fake/index.html
а китайците с рикамбито първо да се разберат какво ще пише на свещите - магнети марели ли ще е голден лодж ли ще е или нжк :hmm:
Гледам ,че почти по всичко плюеш,та кой за теб са хубави свещи без ментаци.
ми ако знаех, направо щях да кажа. проблема е че нещо като почне да се продава добре и веднага излизат ментаци. смятай за какво става въпрос щом самите производители си публикуват на сайтовете такива неща. иначе сега съм с уж оригинално денсо и за сега няма проблеми.
Ами аз само веднъж пробвах и няма да повторя- Сега съм с NGK и разликата е грамадна. Предишното NGK изкара 90 000 това ще го видя.
Furious 155
12-12-2009, 16:04
Ами аз само веднъж пробвах и няма да повторя- Сега съм с NGK и разликата е грамадна. Предишното NGK изкара 90 000 това ще го видя.
на кой мотор? аз карам с денсо ир., но нямам впечатления от NGK.
digitalundgrd
13-12-2009, 09:39
От къде купи Денсото и от къде НЖК-то ?
Ами те оригиналните вътре да не би да са KGN,май всичко опира до това откъде пазаруваме.