PDA

View Full Version : наводнен багажник

john_doe89
09-12-2009, 19:00
Здравейте колеги.Сега покрай тия дъждове забелязах,че багажника на алфата ми се пълни с вода.Много интересно немога да разбера от къде идва тая вода.Качих я на канал и забелязах отдолу някакви тапи на най-ниското ниво на колата ми,който ми казаха че служили за отводняване на купето и багажника.Залипих ги добре със водоустойчив силикон,но не помоага.Имате ли идея от каде може да влиза водата.Благодаря ви предварително

oem
09-12-2009, 19:47
Колега незнам от къде ти се пълни багажника, но по принцип както всичко друго на земята така и водата посоката на движение и е от горе на долу. Няма как през дренажните дупки да влезе вода и да се качи до багажника ти :)

Провери си уплътненията на багажника.

mochko1
09-12-2009, 20:03
Антената и уплътненията на багажника. Няма от къде другаде да влезне според мен.

john_doe89
10-12-2009, 11:16
Интересното е,че проверих корите на багажника отстрани и те са ми сухи.Ако имаше вода,която да влиза от горе на долу да ги беше намокрила и тях,за това мисля,че идва някаде от долу,но може и да се баркам затова питам :)

proper
10-12-2009, 14:20
Според мен е възможно (поне при мен подозирам, че от това беше) да се стича вода под задния стоп (между него и бронята) и да "подлизва" навътре под кората, но вече на дъното се вижда и усеща, че е мокро. Аз по друга причина (сменях крушки) изолирах там малко зоната и сега си е ок. Но това е само хипотеза. Наистина и при мен беше влажно само и единствено дъното, нито една стена или кора...

b_angelov
10-12-2009, 16:15
И аз имам същия проблем. И при мен водата е много. Наистина много. Всяка седмица с гидорийката си изтисквам значително количество вода - може би над 50-100 грама. А отгоре всичко е сухо.

Махах абсолютно всички мокети. От никъде не влиза. Уплътнението е сухо. Стопа - сух. Акумулаторния отсек - сух. Машинката за антената - суха. Като клекна под колата - дъното е сухо. Стопа ми е лакиран (запечатани са евентуалните пукнатини) а гумените му уплътнения към ламарината прилягат идеално. Да ама не - вода си има.

Възможно ли е да е конденз от задния джам, стичащ се надолу, по вътрешната страна на ламарините лека по лека да пълни багажника с вода? Всичко започва да мухлясва и сигурно ще става по-зле. Чистя и мухала постоянно но ефекта е временен.

След миналата зима си прах мокетите и корите в багажника и всичко се оправи, но това не е решение.

proper
11-12-2009, 14:21
Според мен е възможно да е конденз, но при мен едва ли е от стъклото...щото нямам такова отзад :) наистина е много дразнещо..последния път ми намокри кутийките на крушки, които си бях взел...

DerMeister
11-12-2009, 14:27
И аз да се включа понеже имам размисли над такъв проблем при 146-цата. Та при продължителни дъждове и при мен на дъното, в легена, където е резервната гума се събира вода. Гледам там си има дупка за оттичане явно, която си е дупка като дупка, гледаш пътя. Не е ли възможно от там да влиза вода докато караш, малко малко, но след 3 дни дъжд се събира достатъчно. А то не може всичко да се оттече, защото все пак не е теракот с наклон дъното на багажника...

Fear
11-12-2009, 15:00
И аз да се включа понеже имам размисли над такъв проблем при 146-цата. Та при продължителни дъждове и при мен на дъното, в легена, където е резервната гума се събира вода. Гледам там си има дупка за оттичане явно, която си е дупка като дупка, гледаш пътя. Не е ли възможно от там да влиза вода докато караш, малко малко, но след 3 дни дъжд се събира достатъчно. А то не може всичко да се оттече, защото все пак не е теракот с наклон дъното на багажника...
Аз на моята не съм махал мокетите за да видя как е отдолу, но отвън има две маркучета, които мисля че са за отводняване и които маркучета висят около 10см. от "дъното" на колата. Т.е. крайно невероятно ми се струва, точно оттам да влезе вода в багажника. :)

b_angelov
11-12-2009, 15:03
Аз на моята не съм махал мокетите за да видя как е отдолу, но отвън има две маркучета, които мисля че са за отводняване и които маркучета висят около 10см. от "дъното" на колата. Т.е. крайно невероятно ми се струва, точно оттам да влезе вода в багажника. :)

Тези маркучета не са за багажника. Едното (по-голямото) е за отводняване на подложката на акумулатора. Свързано е към нея в задния десен край, а другото немога да го схвана къде отива, но не е в коритото на багажника. Вероятно е за конденз в купето, ама само предполагам.

dilian alfa gtv
11-12-2009, 16:20
Аз пък съм нямал подобен проблем с багажника като се има в предвид че имам направени отдушници на багажника пробити в подкалника а отгоре за сложени предпазни мрежички с вата отдулу да не влиза прах и въпреки това съм карал в такава вода и пак съм нямал такъв проблем колеги.

b_angelov
11-12-2009, 21:35
Аз пък съм нямал подобен проблем с багажника като се има в предвид че имам направени отдушници на багажника пробити в подкалника а отгоре за сложени предпазни мрежички с вата отдулу да не влиза прах и въпреки това съм карал в такава вода и пак съм нямал такъв проблем колеги.

Което пак ме навява на мисълта, че водата е от конденз. Пти теб може би не се е задържала, защото е проветриво.

П.П. Преди половин час направих пак една голяма локва на паркинга - поне 150 - 200 мл. Баси ужаса.

Всичко съм изкарал, вкл. крик, резервна гума, ключове. Само аптеката, пожарникаря и триъгълника са скатани там. Тапицерията си побелява от мухала и едва сварвам да го почистя :(

b_angelov
15-12-2009, 13:19
Колеги, снощи пак изцедих поне 200 грама вода от багажника. Имаше локва, към 15мм дълбока на дъното на багажника :ghost2:

Bobo
15-12-2009, 14:37
На мойто определено като ново имаше проблем и той идваше от стоповете ;)

b_angelov
15-12-2009, 15:06
От уплътненията на стопа около крушките ли адаш?

Щото моите уплътнения прилягат идеално към отворите в ламарината, па дори и да не са, си мисля, че не може да влезе чак толкова вода... си мисля аз.

Bobo
15-12-2009, 15:31
От уплътненията на стопа около крушките ли адаш?

Щото моите уплътнения прилягат идеално към отворите в ламарината, па дори и да не са, си мисля, че не може да влезе чак толкова вода... си мисля аз.

Може и да си прав ма мойта течеше от там от горната страна :)

b_angelov
15-12-2009, 16:06
Освен да надуя стопа с маркуча през уикенда ;)

b_angelov
28-12-2009, 11:09
Колеги, разбрахме от къде влиза вода в багажника. Онзи ден докато правихме бас касата, колегата -W2- (http://www.clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=10779) души като куче половин час, за да разбере откъде влиза тази вода та какво излезе:

Влиза през въртящата ключалка на капака. Стича се през механизма й през пластмасовата коричка до насрещника на задницата (над стопа). От там тихомълком се стича надолу зад кората и въобще не се вижда, защото тапицерията е с нещо като пластмасово покритие отзаде й, и не избива никъде. Едва като се появи локвата на дъното. Аз неможах да се сетя за тази коварна пътечка, която си е проправила гадната водица. Скоро ще взимам крупни мерки със силикона.

Bobo
28-12-2009, 15:08
Колеги, разбрахме от къде влиза вода в багажника. Онзи ден докато правихме бас касата, колегата -W2- (http://www.clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=10779) души като куче половин час, за да разбере откъде влиза тази вода та какво излезе:

Влиза през въртящата ключалка на капака. Стича се през механизма й през пластмасовата коричка до насрещника на задницата (над стопа). От там тихомълком се стича надолу зад кората и въобще не се вижда, защото тапицерията е с нещо като пластмасово покритие отзаде й, и не избива никъде. Едва като се появи локвата на дъното. Аз неможах да се сетя за тази коварна пътечка, която си е проправила гадната водица. Скоро ще взимам крупни мерки със силикона.

Преди да мацаш провери гумените уплътнения на герба и на самия механизъм ако с читави няма да има проблем ;)

b_angelov
28-12-2009, 22:31
Преди да мацаш провери гумените уплътнения на герба и на самия механизъм ако с читави няма да има проблем ;)

Така така. Ама това като замине жената да учи, че не ме понася покрай тая кола вече ;)

dragonaz
21-02-2010, 13:24
Така така. Ама това като замине жената да учи, че не ме понася покрай тая кола вече ;)

След големи мъки, установих с помощта на този пост,
че почти на 100% моя задна седалка се мокри от водата, която влиза през емблемата, където е ключалката на багажника подлизвайки чак до купето под седалката.

Колеги, ще помоля да ми дадете съвет как се уплътняват гумите на емблемата на ключалката на багажника или как се сменят с какви, и от къде мога да закупя.

Добър съвет ще бъде и за задните стопове какво може да се направи.

Благодаря ....

b_angelov
24-02-2010, 09:26
Отдавна не бях си отварял багажника и заради гадното време не съм правил въпросната интервенция покрай емблемата. Вчера реших да си отворя багажника и какво да видя - вътре се зародил живот. По кората на капака на багажника имаше еееей таквиз големи печурки...
http://photo-zona.net/images/user43385/album21398/preview/1266996366_dqva5647_posveta2.jpg

Тогава се хванах и разглобих всичко, да почистя тапицериите и да изолирам теча.
Понеже всичко стана съвсем неочаквано, не си носих фотоапарата, да направя малко снимчици. Та щракнах 1 - 2 с телефона.
Първо свалих кората на капака. Държи се на 15 квадратни шипки. Излизат не много лесно с помощта на плоска отверка и клещи за опорна точка. Освен тях има и още 2 кръгли щипчици отстрани, в близост до пантите.
Последва махане на кората и дезинфекция.
Снимка след свалянето на пеницилина :)

http://photo-zona.net/images/user43385/album12587/preview/1266995133_rlie0388_PIC019.jpg

От там се откри следната гледка към ключалката:

http://photo-zona.net/images/user43385/album12587/preview/1266995135_ttwp7573_PIC018.jpg

Направих грешка и свалих зегерката на оста на значката още преди да съм свалил цялата емблема.

Завъртате оградената пластмаса в следната посока:
http://photo-zona.net/images/user43385/album12587/preview/1266995137_kufh3851_PIC0181.jpg

...и всичко си излиза. Зад значката има една гумена гарнинтурка с нейния диаметър, която се беше постипцала бая. Всичко го изчистих перфектно от мизериите със спирт.
Свалих и самата емблема от механизма, смазах й оста и пружинката със грес.
Намазах гарнитурата и от двете страни обилно с черен силикон и сглобих всичко по обратен ред. При това се обира добре излишния силикон, който се изплюва при натиска, както от вън, така и от вътрешна страна. Важно, за да не залепне и вътрящата се пластмаса и повече да не може да се свали емблемата.
Последва няколко часово сушене на тапицериите и калъфа на резервната гума (и той беше сред най-засегнатите от мухъла) :

http://photo-zona.net/images/user43385/album12587/preview/1266995140_yotx6190_PIC020.jpg

Това е то. Нищо особено, но се надишах със спори докато четках тапицериите :sick1:

S_G_M
24-02-2010, 10:01
Аре не се оплаквай , нали после пи водка за дезинфекция.