Log in

View Full Version : Защо искат да ми вдигнат колата?

Ma7e4k0
10-12-2009, 15:55
Колеги имам една лада 2101 правя си я с мерак, заварен дифф джанти 15' и тн.Та днеска са ми лепнали лепенка на предното стъкло да я разкарам до 3 месеца иначе щели да ми я вдигнат, та въпроса ми е ЗАЩО да разкарам кола в движение с документи и всичко от какъв зор? Не го разбирам това да беше без номера изоставена да ама така... На всичкото отгоре написали МАРКА КОЛА - Жигула и цвят - бЕл ..... Даите съвет какво да правя не ми се дават пари за платен паркинг..

Panchev
10-12-2009, 16:08
Ако е с платен данък не могат да я пипнат. Не е е необходимо да е в движение, нито да е минала преглед, нито да има застраховка (макар че по едно време се бяха размрънкали, че застраховка трябва, щото, ако я натресял някой в тъмното, кво прайм?). Ако е с платен данък трябва да може да седи навсякъде, където не е забранено. Ако я бракуваш, даже, пак трябва да й плащаш данък, освен ако не я занесеш на морга или не я прибереш в частен имот.

haljscho
10-12-2009, 18:12
Ако е с платен данък не могат да я пипнат. Не е е необходимо да е в движение, нито да е минала преглед, нито да има застраховка (макар че по едно време се бяха размрънкали, че застраховка трябва, щото, ако я натресял някой в тъмното, кво прайм?). Ако е с платен данък трябва да може да седи навсякъде, където не е забранено. Ако я бракуваш, даже, пак трябва да й плащаш данък, освен ако не я занесеш на морга или не я прибереш в частен имот.
Ако е спряна от движение, плащаш данък.
Ако е бракувана не плащаш нищо.

Stefo
10-12-2009, 18:16
Не ги ли проверяваха тия коли някъде преди да им лепнат лепенките.
Нали е в движение и с изрядни документи ?!?

Ma7e4k0
10-12-2009, 18:33
Не ги ли проверяваха тия коли някъде преди да им лепнат лепенките.
Нали е в движение и с изрядни документи ?!?

Да ама точно в момента и е спукана едната предна гума и подготвена за боя и сигурно са си помислили че е за скраб, също така предния номер е откачен и сложен на таблото.

ФЕРАРИСТ
10-12-2009, 18:35
Ми мани две гуми и да видим как ще я вдигнат.......

Ma7e4k0
10-12-2009, 18:50
Ми мани две гуми и да видим как ще я вдигнат.......

Не я ли вдигат с паяк? Аз мисла да си я паркирам пред другия блок мухахахаха

ФЕРАРИСТ
10-12-2009, 19:00
Ми да, мани 1-2 гуми и мое да ти вдигнат само знаеш кое.........е пак могат с един шиш през тавана, ама си мисля че до там няма да се стигне......
Наскоро едно аверче беше спрял между автогарата и митницата мисля че беше, едно място забранено за спиране само за да мое околните паркинги да се гушат(по мое мнение), беше залепил десния край на колата до стена, и махнал предна лява гума, залепил на джама лист А4 формат със среден пръст на него, и с любезен надпис призоваващ за внимание към намиращия се отзад и виждащ се компресор и флекс, работещ с сгъстен въздух.......седнал с камерата настрани и снима......дошли мърсолите, почесали се, викнали тия със скобите, сложили му скоба.......срязал я той, изфърлил я някъде, след 30 мин минали пак тия, викнали някаква патрулка, обикаляли, киризили, заминали пак някъде, още 1 час нищо не станало, и той си заминал......някъде се моташе видео и снимки.....голям цирк......

Ma7e4k0
10-12-2009, 19:10
Ми да, мани 1-2 гуми и мое да ти вдигнат само знаеш кое.........е пак могат с един шиш през тавана, ама си мисля че до там няма да се стигне......
Наскоро едно аверче беше спрял между автогарата и митницата мисля че беше, едно място забранено за спиране само за да мое околните паркинги да се гушат(по мое мнение), беше залепил десния край на колата до стена, и махнал предна лява гума, залепил на джама лист А4 формат със среден пръст на него, и с любезен надпис призоваващ за внимание към намиращия се отзад и виждащ се компресор и флекс, работещ с сгъстен въздух.......седнал с камерата настрани и снима......дошли мърсолите, почесали се, викнали тия със скобите, сложили му скоба.......срязал я той, изфърлил я някъде, след 30 мин минали пак тия, викнали някаква патрулка, обикаляли, киризили, заминали пак някъде, още 1 час нищо не станало, и той си заминал......някъде се моташе видео и снимки.....голям цирк......

Мухахахах това с средния пръст ахахахаххаах тва трябва да се види !

fred
10-12-2009, 20:52
А гражднска да имаш?Не знам това дали важи, но коли които с гражданска и нови номера не трябва да се пипат, а иначе, всякакви скрапове, трябва да се разкарат от улиците, или да си плащат за това си право.

Ma7e4k0
10-12-2009, 21:00
А гражднска да имаш?Не знам това дали важи, но коли които с гражданска и нови номера не трябва да се пипат, а иначе, всякакви скрапове, трябва да се разкарат от улиците, или да си плащат за това си право.

Има, абе странното е че пред блока един пич има 2 зила, 1 газка, едно бмв скраб и едно полско фиатче и 3 движещи се коли и нито 1 няма лепенка...как така само на мене....
А и 2 ИФИ има

ФЕРАРИСТ
10-12-2009, 21:34
2 ифи, 2 зила и газка......баси патрона......а тръгнали със ладичката на сиромах като тебе да се разправат......:)

detelazurno
10-12-2009, 21:46
Провери в общината. Там трабва да знаят коя кола е набелязана за вдигане и коя не. Дригия вариант е ако знаеш кой е кварталния да попиташ него. Общината и кварталните работят съвместно по разчистването на междублоковите паркингки, така че те са тези, които трябва да могат да ти обяснят защо са те харесали.

Ma7e4k0
10-12-2009, 22:34
2 ифи, 2 зила и газка......баси патрона......а тръгнали със ладичката на сиромах като тебе да се разправат......:)

Доста странно и освен камионите още 5 коли и всичко седи на паркинга пред блока и си умирам от яд че те немат лепенка, чудя се това дали може да е дело на някои недобросъвестен СЪСЕД ?! ......
Междудругото имам 146 разглобена пред блока и нищо не и плащано и тя също няма лепенка хахах

pr_00f
11-12-2009, 14:56
Ами обаждаш се в общината и ще намериш правилните хора.
Ако са ти платени данъци и прочие дивотии копче няма да ти кажат.

А за субекта с камионите - пак си звъниш в общината и се оплакваш че лицето Х е обърнало паркинга рпед блока на ТИР паркинг.

Ma7e4k0
11-12-2009, 15:07
Ами обаждаш се в общината и ще намериш правилните хора.
Ако са ти платени данъци и прочие дивотии копче няма да ти кажат.

А за субекта с камионите - пак си звъниш в общината и се оплакваш че лицето Х е обърнало паркинга рпед блока на ТИР паркинг.

Няма оставен телефон на бележката.Аз го измислих - на бележката пише цвят бял дали няма да стане ако я пребоядисам ЧЕРНА, ама то пък пише рег.номер...

alra
11-12-2009, 19:30
Когато започваше акцията Директира на Инспектората, който слага бележките, беше казала, че колата дори да бъде преместена само с 3 см. няма да могат да я пипнат. В този случай трябва да сложат нова бележка и започват да текат нови 3 месеца. Та съвета ми е да я преместиш две-три места, така че ако са направили снимка на мястото ЯСНО да се вижда, че местоположението й е сменено.

А другия варианта е да отидеш до инспектората и да им пожажеш документите, че я караш. За всеки район си има инспектор, отиваш на ул. Париж и го намираш.

Gligan
11-12-2009, 23:05
Сега да обясня като човек дето работи с фирмата която ги отстранява. МПС, което повече от две години не е минавало на технически преглед се счита за ИУМПС (излязло от употреба МПС) и се отстранява, независимо дали му е платен данък и дали има гражданска. Автомобилите се съхраняват 14 дни на плац в Кремиковци и след това се разкомплектоват (разбирайте - нарязват). По принцип срока в който трябва да я преместиш не е три месеца, а 14 дни. Където и да я преместиш ще я вдигнат, освен ако не е на частен имот. Знаеш, че с камионетка като моята се вдига почти всичко, а имат и два паяка, тъй че каквото и да свалиш ще я отнесът.

Ma7e4k0
12-12-2009, 00:59
Сега да обясня като човек дето работи с фирмата която ги отстранява. МПС, което повече от две години не е минавало на технически преглед се счита за ИУМПС (излязло от употреба МПС) и се отстранява, независимо дали му е платен данък и дали има гражданска. Автомобилите се съхраняват 14 дни на плац в Кремиковци и след това се разкомплектоват (разбирайте - нарязват). По принцип срока в който трябва да я преместиш не е три месеца, а 14 дни. Където и да я преместиш ще я вдигнат, освен ако не е на частен имот. Знаеш, че с камионетка като моята се вдига почти всичко, а имат и два паяка, тъй че каквото и да свалиш ще я отнесът.

На бележката баш си пишеше считано от 10.12.09 - 3 месеца, са покраи коледа ще я прибера в гараж, пък след това ще излезне друг цвят от там дано да няма проблеми.Зависта и злобата на съседите краи няма..

Ma7e4k0
22-01-2010, 03:30
За жалост историята свършва до тук, продадох колата да се оправят новите собственици :bg:

Nikiboy
24-01-2010, 19:38
Добре де, на мене не ми стана ясно какво е било платено на тази кола? Изброй какво е платено 1, 2, 3...

Да направим засечка.

old alfist
24-01-2010, 23:48
За жалост историята свършва до тук, продадох колата да се оправят новите собственици :bg:
E, те това е истината - така се решават проблемите.

Tedo
08-06-2010, 20:44
Аз малко възстановявам темата с въпроса към кого трябва да се обърна да проверят има 2 бангии пред блока на най-хубавите места за едната съм сигурен, че не е мърдана повече от 2 години
Мисълта ми е към районния инспектор ли да подам сигнал да се проверят и евентуално вдигнат?

RPWWD
08-06-2010, 21:38
Аз малко възстановявам темата с въпроса към кого трябва да се обърна да проверят има 2 бангии пред блока на най-хубавите места за едната съм сигурен, че не е мърдана повече от 2 години
Мисълта ми е към районния инспектор ли да подам сигнал да се проверят и евентуално вдигнат?

В общината. И аз трябва да направя същото, че едно Е 34 изгни на ливадата до нас ;-)