View Full Version : Бутони ICS
leshoiad
11-12-2009, 13:56
Здравейте колеги,
от днес имаме ново попълнение в отбора - 166 2.4 JTD '00 мой колега. Стана обаче нещо много интересно. Прехвърлял чсетотите на радиото от FM на AM и в един момент останал на АМ и не успява да прехвърли. С други думи копчето за ФМ не сработва. Освен това неактивен му остава и бутона AUDIO. Аз днес му разкачих двигателя, като си мислих че е грешка няк'ва но успях само да възстановя ФМ режима. Повече не натиснах АМ защото пак нямаше да може да превкл. Бутона за аудиото остана неактивен. Дайте мнение по този въпрос!
Linkestis
11-12-2009, 14:31
Бутона има много фини крачета,които натискат.Най-вероятно са се счупили и е останал бутона блокиран,или въобще не иска не натиска.
мисля че ще ти е по-лесно да свалиш целият модул/ICS/Да свалиш декоративната пластмаса и да разгледаш всички бутони,защото може би и други са тръгнали
-------------------------------------------------
Пфуууу сега погледнах че си го свалил,махни декоративната и разгледай бутоните
------------------------------
Декоративната се маха...
или има малки винтчета и крачета които я придържат към целия модул или само крачета.
Образа на дисплея от какво го извади?От какво устройство?
leshoiad
11-12-2009, 14:48
Не братле това е просто снимка която свалих от нета, ИЦС не е размонтиран. Интересното е, че движението на бутоните е еднакво, като на останалите.
Linkestis
11-12-2009, 14:50
:)
Значи крачета са/счупени/ останали заклещени и съответно бутона седи натиснат/блокиран/
leshoiad
11-12-2009, 19:57
Други мнения?
прекъснати писти до чипа на платката с бутоните.Бутоните се управляват по двойки като матрица.Най вероятно някой проходен отвор.
leshoiad
11-12-2009, 22:26
Съвети за ремонт? Май ше трябва да се сваля ИЦС-а?!!!!
Май ше трябва да се сваля ИЦС-а?!!!!
При всички положения ;)
to_lose_HEART
13-09-2013, 10:38
Колеги много дразнещо е едното бутонче на ИЦС пада от време на време. Има едни много финни зъбчета в горния си краЙ и те са отчупени. Някой пробвал ли е да ги поправя и какво е решението
Мойте също падаха. Сложих по една капка каноконлит точно на върха, оставих я да изсъхне хубаво сложих копчетата и вече не падат.
to_lose_HEART
13-09-2013, 14:02
И аз си мислех нещо подобно , но щом е вече изпитан метод ще го направя и аз. Поздрави
Росен Желев
21-09-2013, 21:38
Снощи както си карам и радиото спря и почна да пука. Като спра мотора работи като го пусна и спира и почва да пука. Някакви идеи? Това което съм правих смених ангренажа и преден айбиес датчик не виждам някаква връзка.
Росен Желев
23-09-2013, 06:20
Снощи както си карам и радиото спря и почна да пука. Като спра мотора работи като го пусна и спира и почва да пука. Някакви идеи? Това което съм правих смених ангренажа и преден айбиес датчик не виждам някаква връзка.
Проблема е решен наместих кабелите там където беше барано и се оправи.