View Full Version : Купуване на лаптоп
Момчета, търся да купя лаптоп нов.
За фирмата ще е и трябва фактура. А не разбирам нищо от тази техника така че помагайте. :roll: :D :lol:
Момчета, търся да купя лаптоп нов.
За фирмата ще е и трябва фактура. А не разбирам нищо от тази техника така че помагайте. :roll: :D :lol:
в кви пари трябва да се събереш ?:)
Acer Ferrari 4000 :twisted:
Бе около 1500 лв незнам дали ще стане но ми пуснаха мухата че можело :roll: :oops: :roll: .
Ферарито и шефа ще получи спиране на сърдечната дейност а тези в Италия ще застанат на долу с главите :evil: :evil: :evil: :evil:
Здрасти, препоръчвам ти Дел! Има представители на Дел в София - Индекс май се казваха, които предлагат, можеш да си поръчаш при тях, доставят и след това сервиз, естествено с международна гаранция ;)
Та с две думи - ДЕЛ е марката за мен за лаптопи - ползвам такъв вече 6 години и съм много доволен! Скоро бившата ми приятелка си взе и тя - инейните отзиви са такива. Според мен тези 1500 те устройват. Само не скачай на неквите промоции ХП или тем подобни.
Успех
Обърни се към Григор :wink:
156 m-jet
03-04-2006, 13:37
:D
Колега, аЗ предполагам, че и За 1000лева можеш да си купиш.
Вапроса е За какво ще го полЗваш и колко далго, в момента ако искаш да ти е актуален лаптопа поне още 2 години с по малко от 2800 лева няма как да стане.
Парво скоро сте се мине на 64бит програми, zначи ти трябва и такав процесор. АМД Турион например, освен това с по малко от 1024 рам си zа никаде....и така нататак
Абе то е като с колите, има и ДАчИА Логан има и АМГ Мерцедес :D
Зависи какво ти трябва, ако сте го полЗваш като преносима пишеща машина с 1000 лева, че и по малко си уреден :D
Но ако искаш нещо сериоЗно под 2800 вобще не става
АЗ до преди седмица си тарсих Лаптоп и то в продалжение на 3 месеца, и наи хубавото и иЗгодно което можах да намера е това :
Prozessor, Betriebssystem und Speicher
Prozessor
AMD Turion™ 64 Mobile Prozessor ML-32 mit PowerNow!™ Technologie • , 512 KB L2-Cache, Bis zu 1600 MHz Systembus bei 35 Watt AC/DC-Modus
Installiertes Betriebssystem
Microsoft® Windows® XP Home Edition
Standardhauptspeicher
1024 MB
Speichertyp
DDR 333 MHz
Maximaler Hauptspeicher
Unterstьtzt bis zu 2 GB DDR-Speicher
Speicherlayout
(2 x 512 MB)
Interne Laufwerke
Interne Festplatte
100 GB Festplatte
Festplattencontroller
EIDE-Festplatte, ATA 100
Festplattengeschw.
4200 U/min
Optisches Laufwerk – Typ
Dualformat (+/-R, +RW/-RW), Double Layer DVD Brenner
Systemmerkmale
Modem
56K High-Speed-Modem
Netzwerkschnittstelle
10/100 LAN Ethernet integriert
Wireless-Technologien
54g™ 802.11b/g WLAN
Externe E/A-Anschlьsse
1 VGA-Anschluss; 2 USB 2.0-Anschlьsse; 1 RJ11-Modemanschluss; 1 RJ45-Netzwerkanschluss; S-Video TV-Out; Infrarotschnittstelle fьr die (optionale) Fernbedienung; 1 Kopfhцrerausgang, 1 Mikrofoneingang; Anschluss fьr die Notebook Expansion Base xb2000
Erweiterungssteckplдtze
Ein ExpressCard/54-Steckplatz (unterstьtzt auch ExpressCard/34)
AnzeigegrцЯe
15,4" WXGA High Definition BrightView Widescreen
Anzeigegerдt – Beschreibung
1280 x 800
Video-RAM
mit 128 MB gemeinsam benutztem Grafikspeicher
Interne Audiomerkmale
3D Sound Blaster Pro kompatibler Sound (16 Bit) integriert
Lautsprecher und Mikrofon
Altec Lansing®-Lautsprecher
Tastatur
101 Tasten kompatible Tastatur
Zeigegerдt
Touchpad mit dediziertem Scroll-Pad (vertikal)
Netzteiltyp
65 W Netzadapter
Software
Vorinstallierte Software – Beschreibung
Microsoft® Internet Explorer 6.0; Microsoft® Outlook® Express; Adobe® Reader 6.0
Treibersoftware fьr optisches Laufwerk
InterVideo WinDVD 5.0; Sonic™ Digital MediaPlus 7.0: Sonic™ RecordNow; Sonic™ MyDVD; Sonic™ Easy Archive; Sonic™ Express Labeler; Microsoft® Windows® Media Player 10; Apple iTunes; Apple QuickTime; HP Image Zone Plus
Software – Internet & online
Easy Internet Signup mit fьhrenden Internet Service Providern
Mitgelieferte Software
Symantec™ Norton Internet Security™ 2005 (60 Tage Live-Update); Hilfe und Support fьr Notebook
Abmessungen / Gewicht / Garantie
Gewicht
2,98 kg (6,6 lbs)
Paketgewicht
5,1 kg
Abmessungen (B x T x H)
26,39 cm (L) x 35,78 cm (B) x 3,5 cm – 4,4 cm (H)
Paketabmessungen (B x T x H)
43,5 x 18,8 x 3,5 cm
Garantieerklдrung
2 Jahre Abhol- und Bringservice, Teile und Arbeitsleistung
Begrenzte Garantie und Ausschlьsse
Eine Erweiterung der Garantie um ein Jahr (HP Care Pack U4821E, U4819A oder U4819E) ist erhдltlich. Weitere Informationen erhalten Sie bei Ihrem HP Fachhдndler
От промоция За 50 рожден ден на една огромна верига от магаЗини За електроника в Германия, струва 1100 евро, Знаци в БГ с мита и ДДС си поне на 2800, ако иЗобсто го има там
Е, по другиа начин има всичко .... :D и то евтино :twisted:
:P
.
Може да видиш и в Мултирама...имат некви топ оферти на месеца обикновено
в момента ако искаш да ти е актуален лаптопа поне още 2 години с по малко от 3000 лева няма как да стане.
има как да стане, защото долния ти аргумент ще бъде разбит след малко :)
Парво скоро сте се мине на 64бит програми, zначи ти трябва и такав процесор. АМД Турион например, освен това с по малко от 1024 рам си zа никаде....и така нататак.
какво означава "скоро" :) това скоро е вече 4 години :) и въобще наясно ли си с приложението и нуждата от 64бит софтуер?
а пък да препоръчваш АМД за лаптоп ;)
виж за рам-та си ОК :)
Но ако искаш нещо сериоЗно под 3000 вобще не става
Колегата е написал че му трябва за офис? Това означва че няма да рендрира обекти и тем подобни...
mhm та ние в петък купихме един за фирмата с критерии подобни на тези посочени от колетата МДжет
и взехме
Acer TravelMate 4403
TM4403LMi, AMD Turion™ ML32 (1.8GHz/128KB L1/FSB400) - AMD PowerNow!™ technology, AMD HyperTransport™ technology supp./512MB (1x512MB)/ 15''XGA TFT/80GB/DVD SuperMulti DL//no FDD/Li/56K , ATI RADEON® XPRESS 200M chipset, ATI MOBILITY™ RADEON® X700 64 MB DDR VRAM; Microsoft® DirectX® 9.0 support, 124-pin Acer ezDock connector; 802.11b/g, 4x USB 2.0 ports; 6-in-1 card reader (XD/SM/MMC/SD/MS/MS Pro); PC Card slot (one Type II); IEEE 1394 port; Infrared (FIR) port; External display (VGA) port; S-video/TV-out (NTSC/PAL) port; Headphones/speaker/line-out port; Microphone/line-in jack; Gigabit Ethernet port, Modem (RJ-11) port; DC-in jack for AC adapter, 8-cell LiIon 3-hour battery life, 3.07 kg., WXP Pro/ 1 year warranty
za 890 euro bez DDS
опционално му взехме 2х 1ГБ СОДИМ Apacer - po 100usd ednata bez DDS
и увеличение на гаранцията до 3 години - 89еуро без ДДС
а на тема 64бит, в нашата фирма от половин година имаме политика да не се купуват не-64битови процесори
най малкото като излезе есента Виста-та , ние ще караме на 64битови версии :)
и не виждам кво му е на АМД за лаптоп, като е 35W, а интелските лами .... а и не са 64бит, и въобще интел за лаптоп - у лево :)
156 m-jet
03-04-2006, 13:59
Що бе Интела е супер, грее като котлон :D и харчи ток като ЗИЛ бенЗина :D :D :D
Парво скоро сте се мине на 64бит програми, zначи ти трябва и такав процесор. АМД Турион например, освен това с по малко от 1024 рам си zа никаде....и така нататак.
Защо някой като отиде някъде != България и става най-големия умник ... не визирам само теб. Абе човек, ние сме си все още в България, трябва да се съобразяваме с условията. Кво значи с по-малко рам от 1024 си за никъде? Какви са тези глупости. AMD ? Шефа ми е с AMD64 (германец е) (acer ferrari 4000 е лаптопа мисля) - ами айде няма нужда, а. Много яко се гърчи софтуера, той вярно е с линукс и там няма читава дистрибуция 64 битова, но дори уиндоуса му създава големи ядове понякога, особено с драйверите. 64 битовата архитектура въобще не е стабилна още, ще мине поне година докато се стабилизира, това което говориш са си пълни изгъзици на богатите хора. Най-новото винаги, щото е най-яко.
Аз като съм с 512 рам да не съм усетил липсата на останалите 512? За къде съм аз ? Явно за никъде ... въпреки това си търкалям големи програми, сървъри и какво ли още не. Е да, ако си с XP тъпотията , вероятно и 2 гб няма ти стигнат ... въпрос на избор.
И айде стига с дръзките изказвания, по-малко от 3000 няма намериш лаптоп ... и двамата ми колеги си взеха лаптопи за по 1800 и 2000 лв, и са доволни, вървят бързо, въобще не се усеща забавяне. А ако ще рендираш разни работи - е не ти трябва лаптоп.
Що бе Интела е супер, грее като котлон :D и харчи ток като ЗИЛ бенЗина :D :D :D
темата за амд вс. интел е стара и не е актуална, колкото и на момента амд да изглежда "супер" и "як" , във времето интел са се доказали като по-добри процесори. е да, хората гледат бюджет и купуват амд ;) та за това толкова.
@valjo при вас това ако е политика, добре, файн, но на човека му трябва за офис работа ;) вистата не е за офис работа ;) (която я излезе началото на 2007 я не) ама както и да е за софтуер можем да говорим много, аз като разработчик, ти като продавач, та едва ли ще сме на едно мнение :)
Аз, като НЕспециалист, но просветлен от неволята (и Григор :wink: ), въпреки, че не осъществих покупката, мога да кажа, че за 2000лв. с ДДС, може да се купи съвсем приличен ЛапТоп и като се ползва отстъпка, и се махне ДДС-то, цената ще стане направо трепач :arrow: пример: цена 2000лв. - 200лв. (10% отстъпка) = 1800лв. - 300лв. (ДДС-20%) = 1500лв. 8)
Не е ли така :P
Защо някой като отиде някъде != България и става най-големия умник ... не визирам само теб. Абе човек, ние сме си все още в България, трябва да се съобразяваме с условията. Кво значи с по-малко рам от 1024 си за никъде? Какви са тези глупости. AMD ? Шефа ми е с AMD64 (германец е) (acer ferrari 4000 е лаптопа мисля) - ами айде няма нужда, а. Много яко се гърчи софтуера, той вярно е с линукс и там няма читава дистрибуция 64 битова, но дори уиндоуса му създава големи ядове понякога, особено с драйверите. 64 битовата архитектура въобще не е стабилна още, ще мине поне година докато се стабилизира, това което говориш са си пълни изгъзици на богатите хора. Най-новото винаги, щото е най-яко.
Аз като съм с 512 рам да не съм усетил липсата на останалите 512? За къде съм аз ? Явно за никъде ... въпреки това си търкалям големи програми, сървъри и какво ли още не. Е да, ако си с XP тъпотията , вероятно и 2 гб няма ти стигнат ... въпрос на избор.
И айде стига с дръзките изказвания, по-малко от 3000 няма намериш лаптоп ... и двамата ми колеги си взеха лаптопи за по 1800 и 2000 лв, и са доволни, вървят бързо, въобще не се усеща забавяне. А ако ще рендираш разни работи - е не ти трябва лаптоп.
аде стига с нервите де, аз не живея в германия и виж какви цени съм ти казал :)
нито са високи нито нищо, АМД-то в момента е просто много пред Интел, и не виждам закво да робуваме на предрасъдъци на тая тема!
тва е се едно да си земеш Голф :-P:-P:-P
а ние си купихме сървъри с Интел (Xeon DP 3.4Ghz 2MB cache 800Mhz FSB) и се моткат, а за тия пари щях да си взема дуал кор Оптерон, ама..... нали пусто после ше рекат при всеки проблем че АМД е виновно... и това е 130В на процесор ебаси котлона честно
@valjo при вас това ако е политика, добре, файн, но на човека му трябва за офис работа ;) вистата не е за офис работа ;) (която я излезе началото на 2007 я не) ама както и да е за софтуер можем да говорим много, аз като разработчик, ти като продавач, та едва ли ще сме на едно мнение :)
готин корпоративните висти ще излязат Нов 2006та и това въобще не е толкова далече...
Виста е ИЗЦЯЛО за офис работа, Майкрософт за за офис работа по приницп ;) е ако нещо стане и за сървър толко по добре, но акцента на МС винаги е бил точно офиса;)
са не ме карай да декламирам :)))
готин корпоративните висти ще излязат Нов 2006та и това въобще не е толкова далече...
така... айде да предположим смело че ще излезе нов. 2006, мислиш ли че ще става за работа? поне до СП1 който ще е поне след 1 год ще има доста бъгс.
Виста е ИЗЦЯЛО за офис работа
да, с новите енджини за десктоп и тн, оптимизации на файловата система са за супер, важните Уърд и Ексел ;) с две думи докато почнат да шипват лаптопи с виста.... и още повече да са ниско-бюджетни (1500лв.)... сам знаеш кога
ма ти си перфектния сейлс бе, на мен това ми е ясно :) глей само с каква страст пишеш :)
За около 2400 лв с ДДС може да се купи Лаптоп с Турион процесор и посочените от М-джет характеристики. Разбира се в БГ може да се купи без да плащаш за операционна система.
Обърни се към Григор за оферти - понеже казваш до 1500 лева- има прилични машинки - най-добри като цена мисля ще ти излязат Пакард Бел и тези на Асбис (Престижио) - аз лично съм напазарувал за познати 2 броя от последните и са много доволни + това има възможност за ъпгрейд , а й след като си избереш шасито спрямо парите да си поръчаш РАМ, Хард Диск, оптични устройства и.т.н.т. Ако сега си сложиш 512 РАМ няма пробленм след месец да отидеш да ти сложат още 512 МБ. :wink: :D
156 m-jet
03-04-2006, 14:23
като пишеш За операционната сиситема........да попитам в БГ гонат ли zа нередовен Софтуер, в смисал ако нямаш лепенката на гарба на лаптопа, или можес да си купис нередовна лепенка ?
като пишеш За операционната сиситема........да попитам в БГ гонат ли zа нередовен Софтуер, в смисал ако нямаш лепенката на гарба на лаптопа, или можес да си купис нередовна лепенка ?
всеки над "домашен юзър" го гоним :)))
може да се купи лаптоп с линукс, но много малко модели
...в БГ гонат ли zа нередовен Софтуер...
Гонят вятъра :roll:
Вальо, въобще не са предразсъдъци. Сигурно съм сглобил над 500 компютъра навремето, имал съм си вземане даване с AMD-та (бяха много зле, чак накрая взеха да ги пооправят малко), но това за 64-битовата архитектура което казах, си е много вярно, за съжаление. XP 64-bit е кръпка върху нормално XP, с прекомпилирани библиотеки.
А ... въобще не ползвам Windows-и от бая време, просто в един момент не ми издържаха нервите :) но това си е съвсем друга тема.
А за сървъра - имам един сървър DELL с 2.8 ghz , 2 гб памет, търкалят се сума ти работи на него, а load-а му е 0.1-0.2 ... тоест почти никакъв. Фирмата ни взе да предлага dedicated с AMD, вярно е, но това е за да си намалят разходите по сървъри.
Според мен всичко е до правилен избор на сървър и до това как е сглобен/настроен той. Виждал съм много по-мощни машини сглобени от fujitsu-siemens например, които издъхват при много по-слабо натоварване.
така... айде да предположим смело че ще излезе нов. 2006, мислиш ли че ще става за работа? поне до СП1 който ще е поне след 1 год ще има доста бъгс.
те като ти спрат секюрити ъпдейтите за XP и ше видишкак вистата си е просто перфектна;)
Виста е ИЗЦЯЛО за офис работа
да, с новите енджини за десктоп и тн, оптимизации на файловата система са за супер, важните Уърд и Ексел ;) с две думи докато почнат да шипват лаптопи с виста.... и още повече да са ниско-бюджетни (1500лв.)... сам знаеш кога
виста ще си има специални стартер едишънс, и Foundation ed. Които са за ентри левел, като обаче ше са секуре и манагеабле;)
освен това колко от вас помнят как се продаваше Win2000 Pro, При появата на XP Pro ? ами МС просто каза на големите ОЕМи че дотук е било с 2000 Про и те шипваха само с XP ... така ше стане и с Виста, и като имаш нова машнина във фирмата с Виста ? и още 3 с XP Pro, e в някъв момент е по добре да съпортваш само една ОС :)))
ма ти си перфектния сейлс бе, на мен това ми е ясно :) глей само с каква страст пишеш :)
ами то от ходене по обучения, друго кво му остава на човек;)
тииии не викай "мецо" ... чееее. ...
....ЛапТоп-а под мишка и :Bolt:
:haha: :busted_cop: :hehe: :waving:
....ЛапТоп-а под мишка и :Bolt:
:haha: :busted_cop: :hehe: :waving:
с тва 1.2 пунто куките с мощна корса 1.4 че те скинат :tongue: :tongue::tongue:
с тва 1.2 пунто куките с мощна корса 1.4 че те скинат :tongue: :tongue::tongue:
Пунто ли :?: Кой е споменавал Пунтото :roll:
Ще местиме офиса :Tease: :crazy:
156 m-jet
03-04-2006, 14:47
АЗ всашност да си приzная, ми трябваше яка машина, щото си играя на игрички като Far Cry , DOOM 3 , а на тях всичко им е слабо :frown:
Не ги е срам, трябва една чанта пара да иzрасиш да могат да варват тея игри :frown:
АЗ всашност да си приzная, ми трябваше яка машина, щото си играя на игрички като Far Cry , DOOM 3 , а на тях всичко им е слабо :frown:
е с това трябваше да почнем :) за игри на лаптопа не мога и да си помисля... между другото почнаха ли да правят по-бързи хард дискове за лаптоп?
е с това трябваше да почнем :) за игри на лаптопа не мога и да си помисля... между другото почнаха ли да правят по-бързи хард дискове за лаптоп?
Има със 7200рпм .... ;)
Kostadin
03-04-2006, 14:56
оня ден шефа си купи TOSHIBA QOSMIO G20-много е готин, да те е страх да бачкаш на него зада не го изцапаш, аве машина един път сичко си има дееба и компа :wink:
Да, определено са по-бързи, има 5400 оборота, с 8mb cache, наскоро се прецака на сестра ми на лаптопа hdd-то, и взехме такъв - лаптопа все едно стана нов ... поне 2-3 пъти по-бърз стана, доста си е важен за машинката (да уточня че нейния лаптоп е p3 на 600 mhz, но за преводи е идеален)
Ами той ще си купи лаптопа без Винбоз ХП - много е тъпо като те задължават да го вземеш с операционната система - аз може да искам с Линукс да си бича ( не че не съм с Уйндоус -Линукс не съм омирисвал) Ама пък ако знаеш колко пари сме дали за софтуер на работа - даже компа ми беше на 2000про с лепенка, скоро ми инсталираха ХП и пак друга лепенка от една чанта (пакета Уйндоус).Така че понеже имам два лиценза за Уйндоус на един комп. единия да се брой за домашния ми компютър. Пък като се сетя, че и за офис пакета яко цифра (даже повече) :shock:
А между другото в къщи съм си взел от служебните пакети като инсталирах и съм с оригинален ключ (този пакет съм го ползвал само аз - щото има на работа повече - нали още има колеги бачкащи на 2000про) та сега домашния ми все иска да се упдейтва- ами давам му от време на време :D :D :D ОПС даже и антивирусната ми на Симантек е лицензирана - ама сега се е обозил нещо пак-нали все го мъча с пиратски игри. Последно нещо му направих в опити за прекарване на Стар Форс защитата и от там ми излязоха проблеми :? :oops: :shock:
Ами той ще си купи лаптопа без Винбоз ХП - много е тъпо като те задължават да го вземеш с операционната система - аз може да искам с Линукс да си бича ( не че не съм с Уйндоус -Линукс не съм омирисвал) Ама пък ако знаеш колко пари сме дали за софтуер на работа - даже компа ми беше на 2000про с лепенка, скоро ми инсталираха ХП и пак друга лепенка от една чанта (пакета Уйндоус).Така че понеже имам два лиценза за Уйндоус на един комп. единия да се брой за домашния ми компютър. Пък като се сетя, че и за офис пакета яко цифра (даже повече) :shock:
А между другото в къщи съм си взел от служебните пакети като инсталирах и съм с оригинален ключ (този пакет съм го ползвал само аз - щото има на работа повече - нали още има колеги бачкащи на 2000про) та сега домашния ми все иска да се упдейтва- ами давам му от време на време :D :D :D ОПС даже и антивирусната ми на Симантек е лицензирана - ама сега се е обозил нещо пак-нали все го мъча с пиратски игри. Последно нещо му направих в опити за прекарване на Стар Форс защитата и от там ми излязоха проблеми :? :oops: :shock:
той можело да иска, ти искаш да ползваш пиратски, и никой не те толерира в това ти желание;)
а хвала на организация която инвестира в МС СВ ;)))
Не ги е срам, трябва една чанта пара да иzрасиш да могат да варват тея игри :frown:
Ако искаш да се убедиш колко е слаб Лаптопа за игри - пробвай Елдер Скрол 4 - Обливиън. Размазваща гравика и може би играта на годината :D :D :D Само да спомена че на ГФ 7800ГТ не можеш да настроиш всичко на макс +4АА и 1280-1024 и да не насича от време на време. Просто Лаптоп и игри за мен са малко несъвместими - има вярно и лаптопи с добри Видео карти - ама не е оправдано толкова пари и после след 6 месеца да не мога да сменя видео картата.
П.П. - Още малко ОФФ-топик
Само да спомена, че спомената та от мен игра е толкова добра, че ще си купя оригинално копие, защото създателите на такова БИЖУ заслужават да дадеш пари за вложения от тях труд-много хора запалени по тази игра искат да си закупят Колекционерското издание на играта - тъпото е че още го няма в БГ, а аз искам именно колекционерското издание с картите и монетата от паричната единица в играта.
156 m-jet
03-04-2006, 15:10
Значи, иЗлиЗа, че наи добрата проверка zа един комп. е какви игри варват на него......ако игрите варват zначи и комп. е як :D
Значи, иЗлиЗа, че наи добрата проверка zа един комп. е какви игри варват на него......ако игрите варват zначи и комп. е як :D
Не разбира се !!! Освен ако не играеш игри като мен :D :D :D Иначе защо да давам 3 хилки за комп - аз офиса и интернет мога да си го карам и на комп от преди 3 години. За мен обаче е важно да е як компа - то гейм индустрията надмина Холивуд по приходи, а е и двигател на развитието на хардуера - защото геймърите постоянно ъпгрейдват :wink:
няма смисъл да даваш пари за лаптоп и после да играеш игри! не познавам сериозен геймър които да ползва лаптоп ;)
няма смисъл да даваш пари за лаптоп и после да играеш игри! не познавам сериозен геймър които да ползва лаптоп ;)
Аз мисля че Иво (Лъки Мен) не му трябва за игри - иначе аз не съм с лаптоп- не стават за игри :wink:
Kostadin
03-04-2006, 15:35
геймъри такива :tongue: :lol:
156 m-jet
03-04-2006, 15:40
Абе, да ти кажа, добре саи варват на него новите игри, е не можес да ги раЗвартиш до края ама на прилицна графика не е проблем.
АМД вобсте не грее, като варви FAR CRY , Знаете я ако сте геимари :D
Ама Интела направо пареше и като прегрее иzклучваше, това в предния ми лаптоп П4 с 3000Мгх, но zа батерия вобще никакав шанс :!: иЗпиваше я За 1 час , да *** и процесора :evil:
Значи компа ми трябва за работа с клиенти да носи тех. информация
няколко тех. програми и това е.
От написаното до тук разбрах че може да се намери за тези пари,
и да звънна на Григор.
Техническите данни ме хвърлиха в ужас :evil: :D
Благодаря.
Значи компа ми трябва за работа с клиенти да носи тех. информация
няколко тех. програми и това е.
От написаното до тук разбрах че може да се намери за тези пари,
и да звънна на Григор.
Техническите данни ме хвърлиха в ужас :evil: :D
Благодаря.
Да така направи!!! Щом ще бачкаш с клиента ще трябва може би да си с легален Уйндоус - Пакард Бел си вървят с лицензиран Уйндоус(Вальо видя ли бе) и са на добри цени. Абе Григор ще ти каже :wink: :D
И аз си търсих до преди няколко дена ,вярно не в България,но предполагам,че цените не са много различни. За около 1500 лв според мен ще може да вземеш нещо което да ти върши добра работа.
Dell направо можеш да си го поръчаш от интернет,даже незнам как така имат представител и се продават в магазини. Но аз докато гледах и сравнявах цени да ти кажа честно не видях Dell да са по-евтини от другите. В крайна сметка се спрях на Compaq. Влез им в сайта и разгледай за да си имаш представа.
Aбе Иво я виж това:
http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=5596
:) ако може и аз да задълбоча мистерията :)
:offtopic: защото няма да е подходящ за случея : лаптоп за реклама на софтуерен продукт написан най-вероятно за Виндос като най-масов.
За всички други ситуацйи аз по добро не съм видял: Програмиране, Пътуване, Мултимедия... и за пресентиране на софтуер става но само в по специялни случай.
Решава спора Интел/Амд мигновенно :). Решава спора Виндос/линукс мигновено. Освен това за днешно време няма по-добро в 3д графиката.
Други предимства : апсолутно съвместим със Виндос и Линукс приложения, по-лесна цикалка :) графична среда не съм видял до сега (пример: това което се очаква да покаже Виста... ряпа да яде).
За скромната цена от 980Е нов.
Аз (колкото и нищо да значи това за вас)бих се взел нещо такова когато реша че ми е нужен лаптоп.
И за най-смелите който са минали през целими Правопис до тука :
iBook :!: :!: :!:
П.С Не съм им рекламно лице макар така да звучи но имах щастието съвсем наскоро да поработя на такова животно :). Пример : двама много добри приятели го предпочетоха за ежедневната им работа (Програмист и Системен администратор)
Ако не е късно и аз да се включа. Лаптоп и аз ще взимам, че моя вече е достатъчно стар и засега съм твърдо за Дел и Сентрино.
Просто комбинацията IBM и сентрино е доста по-скъпа.
Инече не ми доподат ХР - развалиха ги.
Моя ще се пазарува от САЩ :twisted: на $250-300 по ниска цена от БГ.
А това дето BatVas предлага дава добра производителност, но гори ток като за световно и грее като Опел Тигра през лятото. И няма нищо мобилно в това чудовище.
156 m-jet
09-04-2006, 14:46
Имах такав преди почти година, не грее а направо си ПАРИ :D
чудех се как не се топи пластмасата на гарба :shock:
А, батериата иЗкарваше точно час при леко натоварване, тоест беЗ да гледаш филм
Малко ОФФ
Някои може ли да ми каже какво мога да предприема срещу скачаща мишка, при някои програми от време на време ми скача мишката, тоест иЗведнаж се мести някаде си от само себе си
Някои може ли да ми каже какво мога да предприема срещу скачаща мишка, при някои програми от време на време ми скача мишката, тоест иЗведнаж се мести някаде си от само себе си
Ако си сигорен че проблема не е в зад екранното устройство :).
Изклучи тъч пада и ползвай стандартна мишка
[/quote]
Koлега виждам , че си от варна може би. Заповядай на следващата сбирка - последната неделя от месеца. Засега на паркинга на "Star Power" до Техникумите. Възможно е да променим мястото на картинг пистата над Виница. Това ще го решим скоро.