View Full Version : пълен член
абе колеги не ми е ясно едно нещо 0 как се не уцелвате къде се слага пълен член? (тези дето го нацелват мога да ги изредя пfименно и ми се събират на едната ръка) - кат не знаете де се слага - ми не слагайте никъде
за множествено число с й ще си мълча
аре уеко писане :wink:
EvgeniiM
03-04-2006, 15:37
А къде да си слагам пълния член :gayfight:
А къде да си слагам пълния член :gayfight:
таа употреба на пълнио член е факултативна уе :roll2:
virusalfa
03-04-2006, 15:58
абе колеги не ми е ясно едно нещо 0 как се не уцелвате къде се слага пълен член? (тези дето го нацелват мога д аги изредя опименно и ми се събират на дената ръка) - кат не дзнаете де се слага - ми не слагайте никъде
аре уеко писане :wink:......ПРИСМЯЛ СЕ ЩЪРБУЛ НА ХЪРБУЛ :lol: :lol: :clap2:
Aз въобще не сматрям да пиша на литературен език. Гледам да е на кирилица и да се разбира. Все пак не сме кръжок по български език и литература. Все пак е хубаво да не правим фрапантни грешки. Ама сега да взема да си убия децата, щото видиш ли съм пропуснал пълен член.
абе колеги не ми е ясно едно нещо 0 как се не уцелвате къде се слага пълен член? (тези дето го нацелват мога д аги изредя опименно и ми се събират на дената ръка) - кат не дзнаете де се слага - ми не слагайте никъде
аре уеко писане :wink:
От 1840 мнения колко ли са ти с грешки??? Как мислиш :?:
Все пак е хубаво да не правим фрапантни грешки.
е за това иде реч - малко поне да е на български а не на нещо от което ме боли глава
От 1840 мнения колко ли са ти с грешки??? Как мислиш
ми аз не мисля
аз знам
ма като гледам си проверил и ще ме светнеш да?
=============
колеги се пак пишем на български
акОмОлатор
идеЙ
джунджуриЙ
ударих го по каркЪТ
италЯнски
е те такива неща се учат до трети клас се пак
То правописните грешки са ясни.. ама разни странни изказвания с неопределени диалекти.. какво значи: Ницшенаец - даже ми е трудно да го напиша Ай? :D :D
Crusader
03-04-2006, 17:24
Тва с "ницшианец-ът" не беше ли от някакъв фантастичен сериал?
леле братлета.... :oops: :oops: :oops:
Мале, мале......срамотилък голем!!! :oops:
То Ницше, че е извънземен.....извънземен е, ама....
Crusader
03-04-2006, 18:29
Брях за бат Ницше ли иде реч :?: :oops: :oops: :oops:
Не съм го чувал - не е от наше село :wink:
Ма не мое да отречете че някъде имаше "ницшИанци" :lol: :lol: :lol:
Ми то като е тръгнало така да проверим и кой как смята. :twisted: :twisted:
75 2.0 turbo
03-04-2006, 21:18
тука маи има доста скучаещи елементи :idea: дето като няма какво да правят и спамят само форума с тъпи теми или мнения :!: :!: :!:
само се замислете :АВТОМОБИЛЕН ФОРУМ А НИЕ СИ ПРАИМ ЗАБЕЛЕЖКИ
ЗА ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ :idea: :shock: :shock: :shock: ПРОСТО КОМЕНТАРА Е ИЗЛИШЕН :idea: :!:
И все пак използването на пълен член е елементарно - когато дадена дума от мъжки род е подлог в изречението ( или още по-просто: когато може да се замести с "той" ) се зползва пълен член. В противен случай - непълен.
ПП вж. линка в подписа ми :P
ПП2: какво да се прави - в училище си бях зубър :online2long:
Вие нещо нАпротив моЙте кила ли имате ? А ? А ? :paddle: :paddle: :paddle: :paddle: :paddle: :jason2: :chair: :death:
тука маи има доста скучаещи елементи :idea: дето като няма какво да правят и спамят само форума с тъпи теми или мнения :!: :!: :!:
само се замислете :АВТОМОБИЛЕН ФОРУМ А НИЕ СИ ПРАИМ ЗАБЕЛЕЖКИ
ЗА ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ :idea: :shock: :shock: :shock: ПРОСТО КОМЕНТАРА Е ИЗЛИШЕН :idea: :!:
Затова казах, че не сме кръжок по Български език и литература.
Иначе имаме и пълен член - Насо, Търтея казва, че не те използваме правилно :D :D :D :D
EvgeniiM
04-04-2006, 09:45
Аз ЗНАМ как да го използвам