PDA

View Full Version : Проблем с РЪЧНАТА в купето

ParisWind
14-12-2009, 17:44
Проблем със задържането на ръчната нямам. Няколко пъти съм сменял накладки, веднъж бяхме натягали жилото отдолу. Винаги е работила.

Лостът обаче се е "разлуфтил" и се мърда наляво, надясно и надолу. При дърпане нагоре, ръчната си хваща ок.

Молбата ми е, ако някой е правил това упражнение със свалянето на пластмасовата централна конзола да помогне с малко обяснение, за да не търся после нови пластмаси.

Иначе сваля ли я здрава, смятам, че ще се справя с лоста....

Благодаря ви!

============
155, '95-та, 1.7, 85kw

arieca155
14-12-2009, 20:35
във голям филм се вкарваш посред зима,аз като я махах свалих седалките.махаш маншоните на ръчната и на скоростния лост,разхлабваш жилото на ръчната за да можеш да я вдигнеш в крайно горно положение.има скрити болчета ,оглеждай се за тях под маншончето на ръчната и на скоростния.и по-принцип си мисля че излиза трудно тая пластмаса.с голямо усукване насам натам ,лекичко и така.трябва да си внимателен!

TRENDi
14-12-2009, 22:45
Молбата ми е, ако някой е правил това упражнение със свалянето на пластмасовата централна конзола да помогне с малко обяснение, за да не търся после нови пластмаси.

Няма ли, да е достатъчен достъпа за демонтаж/монтаж на лоста само след свалянето на маншона му? Смисъл в купето. Питам, защото сменявах моя на Тъпото(дрифтара дето го е карал преди мен до беше изкривил нарочно, за да не хваща на зъбите :hehehm:) и отгоре друго освен маншона не махах. Отдолу вече си беше игра голяма с термощита на гърнето и самото гърне + че май и болтовете бяха 3 и завити отдолу. За откачането на късото жило е ясно.???