Log in

View Full Version : Откраднаха ми тасовете

p_devedziev
14-12-2009, 20:31
Здравейте, колеги!
Никога не съм си мислил че такъв ще ми е първият пост тука във форума, но забога пазете си тасовете!
Вчера си паркирам колата пред блока в Пловдив както винаги и тази сутрин тръгвам за работа и гледам как ми "намигат" черните джанти. Не стига че ми отккраднаха акомулатора на старата баба Лада(преди около месец) , но сега и тасовете на Алфата. До къде стигнахме да ни крадат и пластмасовите тасове. Но да им изсъхнат ръчичките на такива люде. Ох олекна ми като споделих с вас.

ves_v8
14-12-2009, 20:40
Добре дошъл във форума колега! дано поне занапред не ти се налагат такива постове:)
Да го хване човек и да го смели такова животно:furious::furious: много се дразня като ни крадат от колите...сега наскоро хванах едно хлапе да ми дърпа задната емблема на колата и щях да го смачкам и аз му викам "бягай беее", а то продалжава да дърпа емблемата и ми вика ''ама аз да я вида"...ако беше малко по-голям бой, бой, бой ръчичките и двете щах да му ги гипсирам...

alfa_erazor
14-12-2009, 22:30
Хм.. това все повече ме отказва да си търся тасове за зимните джанти...
Оригинални ли бяха?

Walker
14-12-2009, 22:33
Здравейте, колеги!
Никога не съм си мислил че такъв ще ми е първият пост тука във форума, но забога пазете си тасовете!
Вчера си паркирам колата пред блока в Пловдив както винаги и тази сутрин тръгвам за работа и гледам как ми "намигат" черните джанти. Не стига че ми отккраднаха акомулатора на старата баба Лада(преди около месец) , но сега и тасовете на Алфата. До къде стигнахме да ни крадат и пластмасовите тасове. Но да им изсъхнат ръчичките на такива люде. Ох олекна ми като споделих с вас.

Добре дошъл в клуба.
Моите ги свиха милата година. Така и не си взех нови ( други ).

soldier
14-12-2009, 22:46
Не си първия от форума, стига да напишеш в търсачката откраднати тасове и ще видиш, за жалост това е релаността :jason2:

reptli
14-12-2009, 22:51
Не си първия от форума, стига да напишеш в търсачката откраднати тасове и ще видиш, за жалост това е релаността :jason2:

то да бяха само тазове...не бяха капачки на винтили то не бешеее.... :bash: да се чуди човек да се смее ли да плаче ли...:dunno:

Добре дошъл!:cheers:

chernobila
15-12-2009, 08:38
Добре дошъл във форума колега! дано поне занапред не ти се налагат такива постове:)
Да го хване човек и да го смели такова животно:furious::furious: много се дразня като ни крадат от колите...сега наскоро хванах едно хлапе да ми дърпа задната емблема на колата и щях да го смачкам и аз му викам "бягай беее", а то продалжава да дърпа емблемата и ми вика ''ама аз да я вида"...ако беше малко по-голям бой, бой, бой ръчичките и двете щах да му ги гипсирам...

ves_V8 на мен ми свиха от мазето едни джантета STEIN (мисля,че така се пишеше - Штайн) 17" с гуми на 40 (чисто нови) а бях решил да ги пазя за лятото..минаха се 1-2 седмици и излизам от нас и какво да видя - 2 циганета излизат от мазето ни (на по 8-9 години) ..Просто немога да ти опиша какъв бой изядоха с един полицейски фенер ако ги знаеш (дълъг ,тежък и най-хубавото - МЕТАЛЕН) :boxing:та като набиеш 1-2 ма и нещата тават друго ядче!няма да смеят да барнат повече ПОВЯРВАЙ МИ!А фана ли още някой направо викам поп да го..:priest:

SigSauer
15-12-2009, 08:47
Колегата с откраднатите тасове !

Мисля, че имам същите 3 броя. Ако и ти си 14 цола де!
Подарявам ти тасче само дай координати да ти го пратя или ела до Казанлък :punk: Ще Ти избера най запазения, че на мен ми бяха краднали само единия и така си ми стоят трите.

ПС
Не разбрах обаче от поста ти колко таса са ти краднали - дано поне един ти е останал , та да ти свършим работа.

Nyte
15-12-2009, 09:53
Абе много крадлива работа в тоя Пловдив. На мен ми гепиха задната емблема, на едни колеги от службата - халогените. Общо взето се краде на килограм каквото може :?

cyberhill
15-12-2009, 10:13
Кога ли и аз ще осъмна без нещо...
Супер много започна да се краде на дребно в Пловдив.
Мама им наркоманска!!!

mordohy
15-12-2009, 11:55
Колеги,кражбите не са технически проблеми и за това преместих темата тук!

detelazurno
15-12-2009, 12:53
Еми.....крадливо племе бре. На Алфата ми откраднаха капачката на задната броня, която покрива куката за теглене. Баща ми някъде из архивите имаше една тъмно зелена (колата ми е чевена) та сега съм я сложил нея. Преди 3 седмици някъде на Опела ми откраднаха предните капачи на вентилите. Имах си резервни, сложих ги. На другата стурин излизам и гледам пак липсва една. А пред блока има поне 3 сраснали се с асфалта коли, от които можеха да си свият капачки. Не че нямаше да проверя какво имат в главите ако ги бях видял дори и от тях да крадът ама с какво моята капачка е нещо повече от другите? Или може би проблема ми е, че паркирам зад блока, а не пред него?

zihni
15-12-2009, 13:18
Дис из дъ Бългерия!

MUROMAN
15-12-2009, 13:36
И аз миналата година осъмнах без тасове .:?

И от тогава тасове не купувам.:torch:

BoxerPower
15-12-2009, 14:31
Не стига че ми отккраднаха акомулатора на старата баба Лада(преди около месец) , но сега и тасовете на Алфата.

Честито колега!

Иначе реално погледнато не виждам какво се косите толкова, че някой ви е свил така или иначе излишните пластмаси по колата. Реално погледнато картинката, че някой изобщо е стигнал до там да краде тези неща е повече от жалка. Замислете се за хората които са го направили колко са жалки в действителност и колко дълбоко са пропаднали в мизерното си съществуване, че да се принудят да крадат безполезна пластмаса... такива хора са още по-нещастни и от клошарите които по цял ден се ровят в мизерните ни огризки по кофите. Замислете се колеги дори нещастните клошари има повече достойнство от тези хора, защото са избрали да се ровят в кофите вместо да крадат. Нямам думи с които да мога да опиша какво чувствам към подобен тип прогнила душевно измет. Ако видите такъв човек на улицата сигурно ще ви е гнус, че диша въздуха който и вие дишате, ще ви прилошава, че върви по улиците по които и вие вървите, ще ви се додрайфа ако го погледните в мизерните и празни очи, от главата ви няма да излезе мисълта как майката земя е дала живот на нещо толкова отвърщаващо, ще палите свещи за дето живота не е превърнал вас в толкова жалък мизерен канален плъх чието жалко съществуване наблюдавате.

Наистина колеги не знам защо се палите на такива хора... аз ги съжалявам и ми се драйфа, че живеят измежду нас. За бога крадат тасове!!! Аз ако видя, че ми пада от колата няма да спра за да се върна и да го взема, защото ще ме е срам, че другите хора ще ме гледат как го правя. Дори ако пред мен видя, че човек е на път да направи същото нещо, ще отида и ще му дам пари да си купи нови тасове, само и само да не се самоунижава пред другите. Е*ал съм ти тасовете, предпочитам да дам 5 лв. отколкото хората да ме сочат с пръст и в мен да виждат жалък тип.

Извод: Не се косете толкова за такива дребни неща. Благодарете на господ, че на вас ви крадат тасовете, а не сте вие ония жалки глистеи които го правят!

П.П. Постоянно губя тасове по нашенските дупки, но никога не бих се върнал за тях. Нито бих ги вързал с миши опашки за да не падат или да не ги крадат.

detelazurno
15-12-2009, 15:11
Брат каква е тая проповед която дръпна бре?!
Иначе аз се дразня защото на практика ми бъркат в джоба. Не крадът от колата ми, а крадът от портфейла ми. Ти си доволен, че не си от онея дето крадът значи си от онея дето си изкарват парите честно. Замисли се сега ти колко труд влагаш, за да си ги изкараш. 5 лева, 5 лева...к'во толкова. Ама тук са 5, там са 5 и накрая ти отват всичките пари. А ако трябва да погледнем толкова дълбокомислено на нещата може дори да кажем, че ми крадът идеите. Аз парите си изкарвам с работа, за да си свърша работата влагам цялото си въображение и идеи, които имам. Значи ли това, че ме ограбват не само финансово? Простата логика води до отговора "да". Е защо да ми крадът и това, в което съм си вложил парите и усилията които съм положил, за да ги изкарам, и идеите които съм вложил в цялата си работа... Ако погледнеш нещата под по-друг ъгъл ще видиш, че не само тасовете ти крадът. А ако ти сам си загубиш тасовете и не се върнеш да си ги потърсиш е съвсем друга работа. В този случай сам решаваш, че ще захвърлиш всичко, което си вложил в тях. Това си е твое право! Логиката и обяснението защо човек се ядосва за подобни неща е много проста. Да, подобни случки трябва да се приемат спокойно, но не и да се подминават! И ако ти смяташ за жалки хората, които пазят вещите си значи живееш в някаква заблуда за реалността или пък си толкова фрашкан с пари, че каквото и да се случи махваш с ръка и викаш "майната му". влизаш в първия магазин и си купуваш кавото ти трябва. И ако искаш ме наречи жалък, но ако искаш да ми изплатиш нещата, които са ми откраднали аз на драго сърце бих ти взел парите, защото в такава среда живеем. Само от принципи не се доживявя до следващия ден!

fred
15-12-2009, 17:30
Проблема е с морала, общественето поведение и манталитета на съвременното ни общество, а тези кражби са една частица от целия пъзел.

DerMeister
15-12-2009, 17:45
Проблемът също може да е в съседната гумаджийница, където ги купуват без да им мигне окото... Поне преди време се беше засилил този бизнес бая и наркоманчетата, че дори и сополонаковците ходят, дърпат и после изкарват пари за тревица или кафе на Витошка.

p_devedziev
15-12-2009, 19:05
Хм.. това все повече ме отказва да си търся тасове за зимните джанти...
Оригинални ли бяха?

С тях си дойде от Италия. Даам всичките заминаха.:priest:
Но какво да се прави Все пак живеем в страна в която трябва всичко да се очаква.
Иначе за сега мисля да не си търся нови, все пак всичко е разходи. Дето се казва още данъка не съм платил за тази година , че тасове да тръгна да копувам.

BoxerPower
15-12-2009, 20:43
detelazurno не съм разглезено пишлеме чиито джобове са пълни с пари ще от преди да се роди... и аз съм като всеки обикновен българин, на който шефовете му взимат здравето от бачкане за 2 лева, съответно съм се научил да ги ценя тия 2 лева. Просто не мисля, че в определен момент трябва да си троша нервите и заради тях. Мен ако ме питаш ще ти кажа, че бих застрелял всяко нещастно копеленце което ми пипне личните неща... за съжаление закона ни е такъв, че ако го направя, това ще ми купи еднопосочен билет за панделата, а там не било забавно като навън. В интерес на истината бих застрелял всяко копеленце (и то без дори да ми мигне окото) което по какъвто и да било начин навреди или нарани един нормален и свестен човек. Чувството ми за справедливост е толкова засилено, че никога не бих преминал психо тест и никой нормален не би ми дал оръжие. Малко се отплеснах, но това не е от значение. Истината е, че каналните плъхове крадат от нас понеже съдебната ни и изпълнителната ни власт ги няма никакви, и всеки нещастник си знае, че каквото и да направи ще му се размине. Я за една кражба дори и на дъвка да те тикаха на топло за 10-тина години или да те налагаха с бамбукови пръчки по гърба докато не изпаднеш в безсъзнание, дали щеше да крадеш? Реалноста в България обаче е друга и тя няма да се промени... не и скоро. Ще ни крадат тасовете, капачките, касетофоните и изобщо всичко което може да се краде защото няма кой да раздава "мъжка" справедливост. Та дали ще се впрягаме или не това няма да промени положението... най-много да си докараме некой инфаркт за дето се ядосваме за глупости.

fred
16-12-2009, 00:03
Проблемът също може да е в съседната гумаджийница, където ги купуват без да им мигне окото... Поне преди време се беше засилил този бизнес бая и наркоманчетата, че дори и сополонаковците ходят, дърпат и после изкарват пари за тревица или кафе на Витошка.

Да де, ама итнересно защо в Австрия например където нарокамани има и то преди нашите да смъркат боклуците си, никой не краде тасове и т.н, а тревата е по скъпа от нашта родна от Петричко, е по-горе съм дал отговор :noooo:

DerMeister
16-12-2009, 14:04
Да де, ама итнересно защо в Австрия например където нарокамани има и то преди нашите да смъркат боклуците си, никой не краде тасове и т.н, а тревата е по скъпа от нашта родна от Петричко, е по-горе съм дал отговор :noooo:
Там няма кой да им ги купи. Демек точно както си казал, опираме до морала, но не до морала на наркоманите, ами до морала на "нормалните" хора.

morfius
16-12-2009, 14:23
А дали просто няма купувача да го отнесе барабар с наркомана и за това да се е научил на морал?

ves_v8
16-12-2009, 15:04
Защото в Австрия има закони, и те се спазват от всички, независимо дали си наркоман,богаташ, нормален работник или чужденец. Ужасно грозно е положението с тия дребни кражбички из България. Онова келеме дето се опитваше да ми изкътри задната емблема беше на 10-12 години. как да го пребие човек- на мен сърце не ми дава. Ще го ударя един път и трябва да го излежа после за едната ку кирлива емблема. болно ми е че ни крадат от колите ама....незнам какво да правя вече. то не бегха чистачки, то не беха тасове, то не беха емблеми, то не са коли на трупчета рано сутрин.....незная! Жалко за нас нормалните хора, които се трудим чесно и купуваме по една кола да се кефим и сме потърпевши от 5 страни

rusiq86
16-12-2009, 21:04
Навсякъде се крадат такива боклуци като тасове, капачки, винтили, чистачки и емблеми. Целта е мн проста, пишлеметата се хвалят или си ги слагат на байковете. Но кво да се прави.

poison1912
17-12-2009, 13:55
споко колега и аз съм от Пловдив и аз е спирам пред блока вечер,но на мен ми свиха само единият таз! явно толкова му е трябвало и ся си карам без един понеже навсякаде ги продават по 4:shocking:

detelazurno
17-12-2009, 14:14
споко колега и аз съм от Пловдив и аз е спирам пред блока вечер,но на мен ми свиха само единият таз! явно толкова му е трябвало и ся си карам без един понеже навсякаде ги продават по 4:shocking:

Ммм, че ти колко таза имаш бе човеко? 'Щото аз съм виждал само с по един. Виж ако говорим за тасове това вече е друга работа!
Майтапа настрана. Джамбазите и по единично продават ама нали се сещаш как ще ги нахъсаш като ги спонсорираш. Да не говорим, че може да попаднеш на собствения си тас!

chernobila
21-12-2009, 08:34
detelazurno не съм разглезено пишлеме чиито джобове са пълни с пари ще от преди да се роди... и аз съм като всеки обикновен българин, на който шефовете му взимат здравето от бачкане за 2 лева, съответно съм се научил да ги ценя тия 2 лева. Просто не мисля, че в определен момент трябва да си троша нервите и заради тях. Мен ако ме питаш ще ти кажа, че бих застрелял всяко нещастно копеленце което ми пипне личните неща... за съжаление закона ни е такъв, че ако го направя, това ще ми купи еднопосочен билет за панделата, а там не било забавно като навън. В интерес на истината бих застрелял всяко копеленце (и то без дори да ми мигне окото) което по какъвто и да било начин навреди или нарани един нормален и свестен човек. Чувството ми за справедливост е толкова засилено, че никога не бих преминал психо тест и никой нормален не би ми дал оръжие. Малко се отплеснах, но това не е от значение. Истината е, че каналните плъхове крадат от нас понеже съдебната ни и изпълнителната ни власт ги няма никакви, и всеки нещастник си знае, че каквото и да направи ще му се размине. Я за една кражба дори и на дъвка да те тикаха на топло за 10-тина години или да те налагаха с бамбукови пръчки по гърба докато не изпаднеш в безсъзнание, дали щеше да крадеш? Реалноста в България обаче е друга и тя няма да се промени... не и скоро. Ще ни крадат тасовете, капачките, касетофоните и изобщо всичко което може да се краде защото няма кой да раздава "мъжка" справедливост. Та дали ще се впрягаме или не това няма да промени положението... най-много да си докараме некой инфаркт за дето се ядосваме за глупости.

Колега според мен не си прав!!!Извинявам се ама нещо за което съм дал и 1 лев...и съм се трудил като куче от 9 до 6 и не съм зимал заплата 5 месеца....не тас,не капачка,не емблема ами само,че седи и я оглежда ще го ошамаря!!!
П.П.:Малко да се отклоня от темата... имам житейски опит в USA (по-точно във Вашингтон) там хората си оставят колите отключени с ключовете на таблото..и никой не смее да ПИПНЕЕЕ...ГОсподи какво става в шиб****а ни страна?!?Защо такива млади хора като нас заминават ЗАВИНАГИ от тук....!?! Заради едни тасчета и едни емблемки!Днес тас - утре емблемка,другиден колата!много се задълбочиха нещата!По тази тема могат да се изпишат милион страници!Е**л съм и майката на скапаната ни държава при първа възможност няма да се върна НИКОГА тук!:furious:

fred
21-12-2009, 08:56
Защото в Австрия има закони, и те се спазват от всички, независимо дали си наркоман,богаташ, нормален работник или чужденец. Ужасно грозно е положението с тия дребни кражбички из България. Онова келеме дето се опитваше да ми изкътри задната емблема беше на 10-12 години. как да го пребие човек- на мен сърце не ми дава. Ще го ударя един път и трябва да го излежа после за едната ку кирлива емблема. болно ми е че ни крадат от колите ама....незнам какво да правя вече. то не бегха чистачки, то не беха тасове, то не беха емблеми, то не са коли на трупчета рано сутрин.....незная! Жалко за нас нормалните хора, които се трудим чесно и купуваме по една кола да се кефим и сме потърпевши от 5 страни

Е аз това имам предвид-спазването на правилата.За тия неща трябва воля, обществена, която да наложи закона.Защото тези неща са предвидени по законодателен ред, но се спазват масово от всички, вкл и органите, които трябва да ги прилагат.

detelazurno
22-12-2009, 19:35
П.П.:Малко да се отклоня от темата... имам житейски опит в USA (по-точно във Вашингтон) там хората си оставят колите отключени с ключовете на таблото..и никой не смее да ПИПНЕЕЕ...ГОсподи какво става в шиб****а ни страна?!?Защо такива млади хора като нас заминават ЗАВИНАГИ от тук....!?! Заради едни тасчета и едни емблемки!Днес тас - утре емблемка,другиден колата!много се задълбочиха нещата!По тази тема могат да се изпишат милион страници!Е**л съм и майката на скапаната ни държава при първа възможност няма да се върна НИКОГА тук!:furious:

Ами аз имам впечатление от доста страни, но ще дам пример с Португалия. В града в който живях хората дори си оставяха кабриолетите със свалени гюруци, отворени прозорци....много от тях дори отключени ама никога не видях или не чух някой да пипне. Затваряха ги само вечерно време защото влагата е голяма и сутрин яко роса. Градчето не е особено голямо и има полиция на колела. Та представи си картинката как 2 колела спират кола. Съвсем реален случай е това. Видях го с очите си. А сега си представи как ще се случи тук подобно нещо. Че ние по новините вече слушаме как тия дето ги спират се опитват да прегазят полицаите с все патрулката пък какво остава ако са с колела. Веднъж пътувах към летището и установих, че фотоапарата ми е изпаднал в таксито, което сутринта ме закара на гарата. След кратък разговор с таксиметровия, който btw беше друг защото този който ме вози е приключил смяната, той започна да звъни едни телефони, да води едни разговори...и накрая ми вика "ами той е заминал за еди каде си ела довечера" да ама аз му казах, че аз също ще патувам днес и довечера отдавна ще съм в самолета. Тогава се обади пак на някой и ми каза да изчакам там 10 мин. След 10 мин дойде лично жената на шофьора от сутринта да ми го донесе. Апарата беше непокътнат. Дори не беше ваден от чантичката. Жената не пожела да приеме каквто и да било за услугата. Историята я пресъздадох съвсем накратно, но организацята им беше все едно издирват човек, а на мен като потърпевш не ми дадоха да направя или ида никъде. Само си седях на стоянката на такситата като баровец и чаках. Има ли смисъл да продължавам с историйките, защото имам още доста такива и то от доста различни страни, или ти стана ясно защо младите хора бягат завинаги от тая държава?!

chernobila
23-12-2009, 08:29
Ами аз имам впечатление от доста страни, но ще дам пример с Португалия. В града в който живях хората дори си оставяха кабриолетите със свалени гюруци, отворени прозорци....много от тях дори отключени ама никога не видях или не чух някой да пипне. Затваряха ги само вечерно време защото влагата е голяма и сутрин яко роса. Градчето не е особено голямо и има полиция на колела. Та представи си картинката как 2 колела спират кола. Съвсем реален случай е това. Видях го с очите си. А сега си представи как ще се случи тук подобно нещо. Че ние по новините вече слушаме как тия дето ги спират се опитват да прегазят полицаите с все патрулката пък какво остава ако са с колела. Веднъж пътувах към летището и установих, че фотоапарата ми е изпаднал в таксито, което сутринта ме закара на гарата. След кратък разговор с таксиметровия, който btw беше друг защото този който ме вози е приключил смяната, той започна да звъни едни телефони, да води едни разговори...и накрая ми вика "ами той е заминал за еди каде си ела довечера" да ама аз му казах, че аз също ще патувам днес и довечера отдавна ще съм в самолета. Тогава се обади пак на някой и ми каза да изчакам там 10 мин. След 10 мин дойде лично жената на шофьора от сутринта да ми го донесе. Апарата беше непокътнат. Дори не беше ваден от чантичката. Жената не пожела да приеме каквто и да било за услугата. Историята я пресъздадох съвсем накратно, но организацята им беше все едно издирват човек, а на мен като потърпевш не ми дадоха да направя или ида никъде. Само си седях на стоянката на такситата като баровец и чаках. Има ли смисъл да продължавам с историйките, защото имам още доста такива и то от доста различни страни, или ти стана ясно защо младите хора бягат завинаги от тая държава?!
Колега стана ми ясно,НО много се отлонихме от темата с тасовете:spam: