View Full Version : Проблем с Алфа Ромео 164 2.0 турбо
Здравеите колеги,
Имам проблем с Алфата мотора е 2.0 турбо (4-ри цилиндровия) палеше и работеше перфектно два дена не съм я карал днес се качвам и не пали извиках маистор замери и огледа всичко помпата качва гориво ток има свещите дават искра измери компресията на ниво е всички гърнета са сменени с нови... Просто си нямаме на идея защо не иска да запали върти претриса аха да запали но не !!!
Даите мнения и съвети ако някои е имал такъв проблем ...не ми се остава без кола зимата .
Колега,кога е сменян ангренажа?Има вероятност да си прехвърлил некое зъбче и нема запали,не дава искрата на правилното място,НО това си е гадаене,най добрия вариант е диагностика.
Успех!
Преди 3000 км съм го сменял но махнахме капаците за всеки случаи маистора го провери каза че си е наред .Дебитомери имам два от които единия е чисто нов и с двата е все същото :(
virusalfa
15-12-2009, 19:22
кой знае какъв химически състав се крие в резервоара ти....:ghost2:
Е това не знам . Всмисъл да е замърсен и некачествен бензина ли ?
Така, днес колата е диагностицираха две момчета които ми препорачаха от няколко места много си разбират от работата (според хората) доидоха с богато оборудване провериха абсолютно всичко само дето не ми провериха и плафоните в колата дали светят не намериха нищо и казаха слаб пусков ток акумолатора ми не бил нещо надежден ... ок сложих чисто нов bosh silver S5 и какво стана колата запали от първия път... работи нормално 3 минути изгасна и до там пак същотото не ще да пали. След като им платих за работата ( доста над моето очакване за цена и с нулев краен резултат ) ми казаха че ще мислят евентулано какво може да е и ще ми се обадят. Горещо ми препорачаха да отида при тях в сервиза им да ми сложат Megasquirt за да си реша всичките проблеми от остарялата електроника по колата !!!!!!
Ако имате мнение по тези днескашни иследвания :) казваите че като гледам по топло няма да стане .
Така, днес колата е диагностицираха две момчета които ми препорачаха от няколко места много си разбират от работата (според хората) доидоха с богато оборудване провериха абсолютно всичко само дето не ми провериха и плафоните в колата дали светят не намериха нищо и казаха слаб пусков ток акумолатора ми не бил нещо надежден ... ок сложих чисто нов bosh silver S5 и какво стана колата запали от първия път... работи нормално 3 минути изгасна и до там пак същотото не ще да пали. След като им платих за работата ( доста над моето очакване за цена и с нулев краен резултат ) ми казаха че ще мислят евентулано какво може да е и ще ми се обадят. Горещо ми препорачаха да отида при тях в сервиза им да ми сложат Megasquirt за да си реша всичките проблеми от остарялата електроника по колата !!!!!!
Ако имате мнение по тези днескашни иследвания :) казваите че като гледам по топло няма да стане .
Мъка мъка мъка:) Я просто вземи и провери читав ли ти е кабела на датчика за коляновия вал и дали не се е разхлабила планката дето го държи ;) Ако не се справиш звънкай ;) Ако сичко е наред пиши ще продължиме с процедурите;)
Само да се размрази малко навънка и ще го проверя . Миналото лято въпросния кабел с буксата ми направиха проблем и на един завои останах на пътя :) но ги смених и кабела и буксата да се постопли или поне да спре вятъра и ще ги проверя !!!
Мъка мъка мъка:) Я просто вземи и провери читав ли ти е кабела на датчика за коляновия вал и дали не се е разхлабила планката дето го държи ;) Ако не се справиш звънкай ;) Ако сичко е наред пиши ще продължиме с процедурите;)
:idea2:щеше ли да има ток на свещите ако е кабела на дат4ика или самия дат4ик?
:idea2:щеше ли да има ток на свещите ако е кабела на дат4ика или самия дат4ик?
Понеже колата е с два компа ми се е случвало единия да чете а другия не, и то с невероятни аномалии благодарение на този датчик ;)
Понеже колата е с два компа ми се е случвало единия да чете а другия не, и то с невероятни аномалии благодарение на този датчик ;)
то си е алфа и аномалии винаги има!
поздрави!!:Lkingsmiley::cheers:
Аномалиите днес продължават след като се поразмрази и по стопли отидох да видя кабела с датчика преди да вдигна капака реших да пробвам да запаля ...и колата запали от първия път работи си нормално около 20 минути загря си всичко ок изгасих я пробвах пак 5 пъти от раз си пали след това цял ден я карах отидох в сервиз при познати да хварлят един поглед прегледаха кабела буксата датчика и всички планки които го държат според тях там всичко е наред . Имаха съмнения някои да ми е напъхал нещо в задното гърне провериха с някаква тел но не намериха нищо !!!
Та какъв беше този проблем от къде доиде и кога ще го повтори пак си остава загадка ... ?!?!?!?!??!?!
Имам пътуване с нея по празниците ама как да се реша да тръгна с нея ... не ми се нощува в някои гора :)
Аномалиите днес продължават след като се поразмрази и по стопли отидох да видя кабела с датчика преди да вдигна капака реших да пробвам да запаля ...и колата запали от първия път работи си нормално около 20 минути загря си всичко ок изгасих я пробвах пак 5 пъти от раз си пали след това цял ден я карах отидох в сервиз при познати да хварлят един поглед прегледаха кабела буксата датчика и всички планки които го държат според тях там всичко е наред . Имаха съмнения някои да ми е напъхал нещо в задното гърне провериха с някаква тел но не намериха нищо !!!
Та какъв беше този проблем от къде доиде и кога ще го повтори пак си остава загадка ... ?!?!?!?!??!?!
Имам пътуване с нея по празниците ама как да се реша да тръгна с нея ... не ми се нощува в някои гора :)
То затова като се пътува през тори трябва да имаш поне 1 кака в колата. В случай, че колата се развали. И не само...
Прав си колега ;) тя каката е на линия само един багажник провизии ми трябват :)
nachkata
22-12-2009, 18:10
Поне бая провизии ще събере но дано се оправи проблема с колата.
Ами дано го намери някои проблема че да се оправи ;) Минах вчера през един сервиз да погледнат като вдигнаха капака и ми казаха че нямали време сега имали много работа а пък и Алфи-те били големи язви с две думи не им се занимаваше :):):)
Весела Коледа !!!
anton.mudev
04-01-2010, 14:41
колега има един датчик за температурата аз имах същия проблем виж го да не се е скъсала някоя от жиците или да е изгорял!
virusalfa
05-01-2010, 09:35
Ами дано го намери някои проблема че да се оправи ;) Минах вчера през един сервиз да погледнат като вдигнаха капака и ми казаха че нямали време сега имали много работа а пък и Алфи-те били големи язви с две думи не им се занимаваше :):):)
Весела Коледа !!!Тия имат язва на мозъко!Не са работници!Бегай от такива:Bolt:
Определено не са маистори лично много се дразня на подобния изказвания но бяха празници и не ми се заяждаше . Не мога да ги разбера такива отиваш при тях да ти оправят колата а те почват да ти пилят на главата ''защо не си купи немско '' !!!
Колега проверен е датчика за температурата не е от него . От няколко места ми казаха че може някои преграда в задното гарне да прегоряла и да не си е на мястото и да запушва но не ми се вярва чисто ново е на има няма 1000км. Някак си не ми се ще да го режат да ги проверяват .
Колата си върви за сега не го е правила този прпблем ...но за сметка на това ми откраднаха поредната емблема !!!!!!!
scarface
16-01-2010, 23:09
колега проблема ти е от една букса която клеясва и не дава ток на дюзите ,ти провери ли дали има ток на дюзите, та въпросната букса се намира преди бобината ако искаш пиши ми лс за подробности
Така,колата от както ми направи проблеми зимата до сега не съм имал проблем с паленето но днес като се качих да паля ми изтрака стартера явно от главоломното въртене когато нещеше да пали ...иначе пак си пали от раз . Закарах я на наи-близкия маистор чуя дръпна си от цигарката и каза: ''Бендикс и втулки моито момче. Нали пали не се притесняваи караи така като съм по свободен ще ги сменим!!!'' :roll2:
Та имам друг въпрос но не знам тук ли да питам или в ''Общи'' да го задам: Реших да си почистя и напръскам със спреи за ел връзки копчетата за ел стъклата които са до ръчната(това упражнение съм го правил доста пъти) след като ги изчистих си ги сложих по местата но когато сложих последното- задно дясно нещо изпука и задните ми стъкла не работят сега и от вратите не функционират и от централната конзола прегледах бушоните здрави са . Предните си работят перфектно. Реле ли може да е изгоряло ???