Log in

View Full Version : как ви загравят дизелите

RSxRacer
16-12-2009, 09:17
ся ми прави впечетление, че на -3 градуса паля работи 1 минута и тръгвам и след няма и километър вече духа топличко ....

а тая сутрин работи около 5 мин на място и пак беше стоплила вътре ... за дизел ....:hmm:
ма си е хладничко цялата кола в лед и пак ми -4 градуса

didod
16-12-2009, 10:40
За колко време загрява докрай? Другото е относително...

RSxRacer
16-12-2009, 10:51
За колко време загрява докрай? Другото е относително...
ми де да знам не съм засичал и не ме интересува особенно във време или км
въпроса е сутринта да е духа топло бързичко ...
тва беше идеата на темата

Boby
16-12-2009, 22:36
Ами аз сутрин паля и тръгвам веднага.Карам почти само на обороти като максимума ми е 1500 оборота.След 1 км почва да духа леко хладно след което излизам на главен булевард и там си карам постоянно с 1750 оборота.След още 1-2км почва да духа топличко.Пробвал съм и с пуснат компресор да карам т.е. на Ауто и без компресор няма разлика в загряването.Ако я оставя да работи на обороти след около 5 минути духа хладко.

Зависи какво разбираш под топло.За мен топло е когато почне да ми пари на пръстите и буквално да се разтапям пред духалката.:tooth:

RSxRacer
17-12-2009, 10:47
Ами аз сутрин паля и тръгвам веднага.Карам почти само на обороти като максимума ми е 1500 оборота.След 1 км почва да духа леко хладно след което излизам на главен булевард и там си карам постоянно с 1750 оборота.След още 1-2км почва да духа топличко.Пробвал съм и с пуснат компресор да карам т.е. на Ауто и без компресор няма разлика в загряването.Ако я оставя да работи на обороти след около 5 минути духа хладко.

Зависи какво разбираш под топло.За мен топло е когато почне да ми пари на пръстите и буквално да се разтапям пред духалката.:tooth:
ами топло е верно много силно казано
топличко казвам когато като си сложиш ръката и не усещаш студени наченки :Р
абе вчера тествах в -3 гадуса на място
за 5 мин духаше топло:shocking:

trustworthy
17-12-2009, 11:36
Дръпни ръчната и посуркай малко задните гуми. З нула време ще се стопли :)
Иначе и моята духва след 5 мин някъде, ама не е баш топло

RSxRacer
17-12-2009, 14:42
ти са разкарай многодетен чичка такъв ...
отивай си у секач раздела:roll2:

lybi123
17-12-2009, 15:44
Здравеите Извинете ако не съм уцелил точно темата ама видях че става въпрос за парно та да си задам въпроса ако някои е патил да каже Преди дви месеца свалих плочката с редукторите и вентилатора за датчика ама свалях таблото голям такова е и двата редуктора са прецакани едни и същи зъбни колелца са изронени и на двата не намерих и сложих таблото без тях на екон духаше малко топло ама се ядваше преди една седмица почна да си духа направо студено не се включва компресора на климатрона а ми се струва че кранчето за парното ако има такова се е затворило някак самичко от дупките по пътя тука при нас ни се намират много става вапрос за 164тд 2.5 та въпроса ми е ако някои знае къде се намира корите от двете страни от към волана и от към жабката ги свалих но не се вижда кранче от пред покраи двигателя на вентилатора влизат или излизат 3 маркуча но кранче няма Ами с хиляда думи това е ако някои знае да помага моля че замръзват прозорците и съм за никъде заболяха ме очите да търся толкова букви на клавиатурата.

didod
17-12-2009, 17:13
Кранче няма. И наистина не е за тук питането

Boby
17-12-2009, 17:46
Здравеите Извинете ако не съм уцелил точно темата ама видях че става въпрос за парно та да си задам въпроса ако някои е патил да каже Преди дви месеца свалих плочката с редукторите и вентилатора за датчика ама свалях таблото голям такова е и двата редуктора са прецакани едни и същи зъбни колелца са изронени и на двата не намерих и сложих таблото без тях на екон духаше малко топло ама се ядваше преди една седмица почна да си духа направо студено не се включва компресора на климатрона а ми се струва че кранчето за парното ако има такова се е затворило някак самичко от дупките по пътя тука при нас ни се намират много става вапрос за 164тд 2.5 та въпроса ми е ако някои знае къде се намира корите от двете страни от към волана и от към жабката ги свалих но не се вижда кранче от пред покраи двигателя на вентилатора влизат или излизат 3 маркуча но кранче няма Ами с хиляда думи това е ако някои знае да помага моля че замръзват прозорците и съм за никъде заболяха ме очите да търся толкова букви на клавиатурата.

Посети тази тема http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=11700&page=2

А относно това как да си пуснеш парното.:
Или както е показано на снимките дърпаш жилото към теб,но преди това го откачваш от редукторчето или м/у кутията на филтъра на климатика и кутията на вентилатора ще видиш едно жило.То трябва да е бутнато максимално назад към купето.От там се регулира парното.Кранче няма.

lybi123
17-12-2009, 18:37
Благодаря за отговора редукторчетата са свалени заедно със цялата планка но го видях една стоманена тел движи една като клапа от вътре една квадратна дупка с капак пред вентилатора на датчика бръкнах и я издърпах и я вързах с телчица за жабката и стана ОК МЕРСИ МНОГО ЗА ОТЗИВЧИВОСТА и пак извинете че пиша в друга тема не съм точно на ти с компютрите

RSxRacer
19-12-2009, 13:47
добре де 3 дена никой не е отреагирал...
ама ся ако коментирам работа на някой модератор веданга ша ма банат ....

Boby
19-12-2009, 18:58
Така доволен ли си?

Коментирай колкото и каквото искаш.Каквото имаш да кажеш го кажи.В този раздел сме малко хора, с повечето се познаваме лично и общо взето няма дразги помежду ни.:)

RSxRacer
19-12-2009, 20:47
Така доволен ли си?

Коментирай колкото и каквото искаш.Каквото имаш да кажеш го кажи.В този раздел сме малко хора, с повечето се познаваме лично и общо взето няма дразги помежду ни.:)
че и аз го познавам повечето и кво от тва:respect:

rusiq86
19-12-2009, 22:38
моята е друг модел, ама пак дизел, вчера минус 8 градуса, загря си мн бързо, както при +2,3, мн доволен.

164 td
23-12-2009, 23:04
Карам си 166-така ама вчера викам я да поразкарам баба.Запали от цък,вентилатора на 3,включих нагреватели,седалки,всичко де що грее и след около дестина минути докато я разрина вътре беше баня.