View Full Version : Форума и как виждате неговото бъдеще?
В началото когато се регистрирах форума беше един. Минаваше ми приятно времето и научавах разни неща. Сега освен нападки , интриги , плюене по разни хора , мерене на п..ки и все подобни няма нищо по-различно.
Относно модераторите , евала на тези които си вършат съвестно работата и са напълно безпристрастни. До други потребители с "големи п.. и бегачки" продължавайте все така ....
Дано нещата се пооправят малко , иначе както аз смятам да се оттегля от форума , така със сигурност и други ще го направят.
DerMeister
16-12-2009, 14:45
Мен пък що въобще не ми дреме и нямам нищо общо и форумът продължава да си ми е полезен, интересен и разтоварващ. Някви хора си спорят за нещо в няква тема, аз какво общо имам и какво ми пука? Всеки форум ги има тези неща, всеки форум бил много як, па станал ебаси гадния и винаги ще си е така...
detelazurno
16-12-2009, 14:49
Форума си е все такъв. Разликите спрямо началото и сега са плод на факта, че си се настил с необходимата информация и си си изградил мнение за повечето участници. Преди си се хавърлял предимно на теми, които са ти давали техническа информация за колата ти. Сега след като си я опознал от практиката и от иформацията, която си изчел започваш да обръщаш внимание и на страничните теми, в които схващах какви са навиците на участниците като цяло и поотделно. Изграденото мнение за потребителите те кара да тълкуваш писанията им по доста по-различен начин спрямо началото. Сега когато прочетеш някоя тема с въпроси пусната от новак ти си от другата страна и не търсиш толкова симиъла в това, което ти казват, а се опитваш да обясниш и се дразниш ако някой се изкаже по-остро. Когато си нов се обясняваш как това ти е първата такава кола, как не разбираш и тем подобни... Точно като израстващо дете кръгозора ти постепенно се разширява. Това е. Вярно е, че поведението във форума се формира от участниците, но и самия форум успява да наложи определено поведение на участниците. За едни е справедливо за други не. Или се вписваш в средата или не.
с всичко е така....просто хората сме така устроени, че без да искаме скапваме нещата. Аз не съм във форума от много време, а само от година...приятно ми е, не ми дреме че хората си имат разногласия--това си е техен проблем и не мой, до момента в който не бъда въвлечен и аз. тук има страхотни хора и на мен ми е много приятнпо да прекарвам времето си тук. независимо дали съм вкъщи, на работа или където и да било...само да има интернет и форума винаги ми е отворен и минимизиран докато имам други ангажименти, а когато съм свободен си разглеждам, чета, научавам, коментирам теми и се старая да бъда част от колектива, защото това ми е на сърце и това ми доставя удоволствие!!!Трябав всички тук да бъдат задръжни, все пак всеки един член на форума има поне по едно общо нещо с останалите-Алфата!
Поздравеи на всички
Stoyan Georgiev
16-12-2009, 15:00
четеш каквото ти е готино, другото игноре и си свиркаш
Мерси за мненията ви колеги. Може би просто в полезната и интересна част на форума е флезнала и по-кофти.
romeo must die
16-12-2009, 15:39
Форума си е все такъв. Разликите спрямо началото и сега са плод на факта, че си се настил с необходимата информация и си си изградил мнение за повечето участници. Преди си се хавърлял предимно на теми, които са ти давали техническа информация за колата ти. Сега след като си я опознал от практиката и от иформацията, която си изчел започваш да обръщаш внимание и на страничните теми, в които схващах какви са навиците на участниците като цяло и поотделно. Изграденото мнение за потребителите те кара да тълкуваш писанията им по доста по-различен начин спрямо началото. Сега когато прочетеш някоя тема с въпроси пусната от новак ти си от другата страна и не търсиш толкова симиъла в това, което ти казват, а се опитваш да обясниш и се дразниш ако някой се изкаже по-остро. Когато си нов се обясняваш как това ти е първата такава кола, как не разбираш и тем подобни... Точно като израстващо дете кръгозора ти постепенно се разширява. Това е. Вярно е, че поведението във форума се формира от участниците, но и самия форум успява да наложи определено поведение на участниците. За едни е справедливо за други не. Или се вписваш в средата или не.
Аз мисля, че по-добро, от това обяснение
няма да намериш, напълно съм съгласен с колегата,
а засега се опитай да се забавляваш,
да ти е весело и най вече да се радваш на колата си, а ако недай си Боже
имаш проблем, да потърсиш помощ тук.
Поздрави.
old alfist
16-12-2009, 15:43
На мен пък ми харесва отвреме-навреме да си се позаяждам с Търтея и добре, че е умно момче и разбира от майтап, та ми отговаря по подобаващ начин, като смятам, че никой от нас не се обижда.
Значи аз ще се пенсионирам за малко от форума :starwars:
detelazurno
16-12-2009, 15:58
Ама чакай сега. Ти просто се интересуваш какво е мнението на другите за форума или ни питаш дали да се откажеш да влизаш в него? Т'ва второто ако е....малко безхарактерно ми звучи :hmm:
Ама чакай сега. Ти просто се интересуваш какво е мнението на другите за форума или ни питаш дали да се откажеш да влизаш в него? Т'ва второто ако е....малко безхарактерно ми звучи :hmm:
Не споко няма да се откажа , просто ще си чета само техническите раздели (ако не са оспамени) . Иначе наистина ми е интересно мнението на другите потребители , особенно на тези които са от по-отдавна.
romeo must die
16-12-2009, 16:02
Напоследък май доста хора взеха това решение ... :bored:
Ами форума е като всеки форум, това че едни пишат, други спират, трети се регистрират като нови и т.н, нищо не значи, или значи, че всичко си е в реда на нещата
Напоследък май доста хора взеха това решение ... :bored:
Не е само напоследък , отдавна доста хора се отказаха от форума.
Други избраха алтернативни форуми и така.
Въпрос на ИЗБОР.:grandpa:
plamen petkov
16-12-2009, 18:40
По принцип се казва Алфа форум но само така си пише, в повечето случаи се възхваляват другите марки а за Алфата само лоши неща се говорят особенно колко били калпави и колко харчели ,не случайно започнах темата / разход при другите / и други теми за приемуществото на алфа бях пуснал но бяха набързо заключени :whistle:
Форума е като самата Алфа Ромео! Неможеш лесно да се откажеш от него, а раздялата боли! От няколко форума съм се отказвал без да се замислям дали ще пиша повече там или не, нито дали ми пука! Този ми е като краста! При вклюване на комп. първо влизам тук за проверка- "какво ново" и след това си върша работата!
А може ли някой да ми даде смислен отговор на моя въпрос - защо задължително трябва да знаем, че даден човек е взел решение да не влиза във форума ? Според мен това си е някакво просене на внимание и си го обяснявам с това.Някой да има по-разумен отговор ?
@sen7 - едва ли има друг по-смислен отговор :-D
@автора на темата - едва ли от Apr 2009 до сега нещо чак толкова много се е променило, та обясняваш едва ли не "едно време беше едно, сега е друго".
Какви точно са ти очакванията от този форум, не са се променили чак толкова нашите коли за 7-8 месеца :)
Petronii
16-12-2009, 20:00
detelazurno го каза.
Васил Петров
16-12-2009, 20:25
@sen7 - едва ли има друг по-смислен отговор :-D
@автора на темата - едва ли от Apr 2009 до сега нещо чак толкова много се е променило, та обясняваш едва ли не "едно време беше едно, сега е друго".
:thumbup:
Дете лазурно го каза ,действително най-добре.Сен 7 даде отговор на вечно недоволните,които все излизат от форума,но на година правят по 2000 поста.
Явно на колегата му е писнало от нещо,но защо никой не се поинтересува ,от какво точно!?
Един такъв пост може и да е вик за помощ!
Дегустирам си виното и за това си спамя по градинката на Търтейо,та ако нещо не е както трябва....
Ама се замислете!
Дегустирам си виното и за това си спамя по градинката на Търтейо,та ако нещо не е както трябва....
Ама се замислете!
Спами. темата уверено върви към чат-а :hmm:
AttilaSL
16-12-2009, 21:21
По принцип много много рядко тръгвам да пиша във форума,повече обичам да чета други мнения по въпросите които ме интересуват,или просто си почивам когато преглеждам весели теми,но се изумявам когато видя някои потребители регистрирани в началото на годината натрупали по 2000-2500 мнения?????????????Какво толкова пишете бе хора?:shocking:.Даже заради абсолютно безмислени коментари които са наводнявали дадена тема съм се отказвал да я следя.
Не е само напоследък , отдавна доста хора се отказаха от форума.
Други избраха алтернативни форуми и така.
Въпрос на ИЗБОР.:grandpa:
Но обявите за платени услуги си ги подържат :priest:Незаменими няма, който се мисли за такъв си е негов проблем.Евала на тези, които помагат на хората търсещи съвет!
Добре да попитам , какво би ви накарало да се откажете от форума ?
А теб какво би те отказало?
old alfist
16-12-2009, 23:20
Добре да попитам , какво би ви накарало да се откажете от форума ?
Логичният въпрос е какво търсиш ти, какви да твоите очаквания и какво те кара да четеш и пишеш тук.
Мен биха ме отказали безсмислените неща , наречени спамове , всякакви тънки обиди и заяждания и всичко останало което може да не ти е полезно и приятно.
В този форум по принцип най-много ми харесва ,че всичко е синтезирано и подредено много добре и правилата на форума, които се изпълняват почити безупречно.
---------- Post added at 23:28 ---------- Previous post was at 23:25 ----------
Логичният въпрос е какво търсиш ти, какви да твоите очаквания и какво те кара да четеш и пишеш тук.
Отговорът на въпросът ти е много лесен . Търся полезно инфо , както за колата ми така и за марката . Към това се прибавят и развеселителните и разтоварващи теми и раздели.. а и новите приятелства.
Спами. темата уверено върви към чат-а :hmm:
Така е,щото никой не се интересува от човека.А иначе форума подава много информация.Става въпрос за техническа.Освен това е и много човешки форум.Чатиме си по всякакви теми.Има и на Валкер чата.Малко форуми предлагат тая свобода.
За мене форума беше връзката с България.Имах тоя период,когато 450 киловата агрегат работеше за лаптопа ми,колегите ме псуваха,но аз бях във форума.Имаше и други форуми и правилни,за емигрантите,но КАРБ беше тоя,който ме омая.За това съм във шибания форум и ако се осере всичко и някой трябва да изчисти лайната,ще го направя с кеф!
Това ми е философията!
Наздраве!
old alfist
16-12-2009, 23:45
Мен биха ме отказали безсмислените неща , наречени спамове , всякакви тънки обиди и заяждания и всичко останало което може да не ти е полезно и приятно.
В този форум по принцип най-много ми харесва ,че всичко е синтезирано и подредено много добре и правилата на форума, които се изпълняват почити безупречно.
---------- Post added at 23:28 ---------- Previous post was at 23:25 ----------
Отговорът на въпросът ти е много лесен . Търся полезно инфо , както за колата ми така и за марката . Към това се прибавят и развеселителните и разтоварващи теми и раздели.. а и новите приятелства.
Смятам,че всичко това можеш да го намериш - зависи от твоята гледна точка.
Така е,щото никой не се интересува от човека.А иначе форума подава много информация.Става въпрос за техническа.Освен това е и много човешки форум.Чатиме си по всякакви теми.Има и на Валкер чата.Малко форуми предлагат тая свобода.
За мене форума беше връзката с България.Имах тоя период,когато 450 киловата агрегат работеше за лаптопа ми,колегите ме псуваха,но аз бях във форума.Имаше и други форуми и правилни,за емигрантите,но КАРБ беше тоя,който ме омая.За това съм във шибания форум и ако се осере всичко и някой трябва да изчисти лайната,ще го направя с кеф!
Това ми е философията!
Наздраве!
Напълно съм съгласен с теб. Форумът дава много неща , стига кофтито теми и разговори да са по-малко.
old alfist
17-12-2009, 00:00
стига кофтито теми и разговори да са по-малко.
Eлементарно - не ги чети.
Eлементарно - не ги чети.
Не е толкова просто!Ако не ти пука е ясно,но ако ти пука за шибания Форум е друго!
Ти като модератор може да се чувстваш длъжен да четеш наред всичко, но за обикновените потребители няма такова задължение.
old alfist
17-12-2009, 00:40
Не е толкова просто!Ако не ти пука е ясно,но ако ти пука за шибания Форум е друго!
Пука ти, но разни хора - разни идеали.
Ти като модератор може да се чувстваш длъжен да четеш наред всичко, но за обикновените потребители няма такова задължение.
Не си прав и го знаеш.Аз тука,след като станах мод не влизам,не защото не искам,а защото не ми остава време.Все пак и аз съм човек.като си пробвам виното или по други обстоятелства,си пиша тука.търтейо дами бере грижата.
Опитвам се да съм полезен.
cyberhill
17-12-2009, 08:41
Форума е доста подреден и има почти всякаква информация.
Доста съм научил и ми е помогнал.
Но наблюдавам накакъв проблем с т.нар. "комерсиални" user-и... дразнят им се хората...
За мен когато знаеш нещо , но не искаш да кажеш, поради една или друга причина - по добре да не се заяждаш с коментари от рода "с пари се оправя" ; " Диагностика" ; "Читав сервиз" и т.н.
Но все пак всеки преценява. На мен до момента помощ в форума не ми е отказвана.
Както и аз няма да откажа.
detelazurno
17-12-2009, 12:43
Просто е бре хора. Седите във форума, защото освен тематиката му, която ви харесва, явно ви харесва и четивото в нея. Което пък от своя страна означава, че това, което потребителите тук пишат ви е инетесно, забавно и по един или друг начин го намирате за полезно. Никой няма да чете скучна книга просто защото вътре присъства кола която той притежава. Нали така? Е в такъв случай какво се чудите повече? А ако ми покажете един форум в който поне веднъж да не се е изляла някаква помия или някой да не се е ядосал на някой.... В крайна сметка така горе долу така седи живота и изъвн форума - в реалния свят. Ежедневно ви заливат с ненужна информация (за нужната е ясно - поглъщаме я с целия си капацитет), но понеже не ви трябва я пропускате. Понякога пък трябва да я възприемете защото някъде там има и нещо, което ви интересува. Ежедневно се срещате с хора част от които са ви приятни, част от които ви дразнят и част от които са ви безразлични. С тях правите същото като с информацията (само дето при хората поглъщането на "полезната информация" става по-малко по-друг начин). Та от тази гледна точка може да се каже, че живота ни във форума не се различава много от живота ни в реалния свят. Ето защо продължавате да влизате тук и да четете, и да пишете...просто сте намерили приятно място за живеене
ФЕРАРИСТ
17-12-2009, 12:47
Мен пък що въобще не ми дреме и нямам нищо общо и форумът продължава да си ми е полезен, интересен и разтоварващ. Някви хора си спорят за нещо в няква тема, аз какво общо имам и какво ми пука? Всеки форум ги има тези неща, всеки форум бил много як, па станал ебаси гадния и винаги ще си е така...
Същото.....
Не мисля че трябва да се отказваме от форума. Тук пишат всякакви хора, естествено не всички са на едно ниво.
Най-хубаво е без сериозни дразги и тем подобни неща, но това е невъзможно.
Мисля, че положителните неща, които дава един сериозен форум са доста повече отколкото негативите.
Според мен е безмислено острото отношение между потребителите по каквито и да е теми.
Нека бъдем по спокойни и уравновесени.
Не мисля че трябва да се отказваме от форума. Тук пишат всякакви хора, естествено не всички са на едно ниво.
Най-хубаво е без сериозни дразги и тем подобни неща, но това е невъзможно.
Мисля, че положителните неща, които дава един сериозен форум са доста повече отколкото негативите.
Според мен е безмислено острото отношение между потребителите по каквито и да е теми.
Нека бъдем по спокойни и уравновесени.
Напълно съгласен съм + това, че многото спам и безмислици, колеги, Ви дава шанс лесно да изпъкнете със знания и компетентност. :wow:
detelazurno
17-12-2009, 16:11
.......... Ви дава шанс лесно да изпъкнете със знания и компетентност. :wow:
Е те точно там се получават караниците. Все има някой по-компетентен и знаещ
digitalundgrd
17-12-2009, 16:25
Мноого навътре ги приемате нещата :) А и не винаги това, което виждате във форума е самата истина...Например...тук някой се заяжда с някой, заканва се, базика се, но като се видят въпросните юзъри на живо ( на маса :) ) са си първи приятели и всичко е ОК :)
Аз за толкова години така и не разбрах,как може да се дразните на някой от форума?!
Най-малкото,не знам кой седи зад даден ник...:drinking::spam_laser:
Пък и да знам,малко ли са случаите ,когата пишат няколко човека от един акаунт?!Мислим, няма нужда да се хабя за маловажности:)
Аз лично(евентуално) бих се засегнала само от приятел,'айде от добър познат...
С две думи-дреме ми на кифличката за разните форумни титани :shocking::Topic-is-closed-bg:
п.п.
Колега,забавлявай се.Като не ти е интересно нещо,не го чети.Симпъл:)
Амо така си е, както го каза Вики....
Тук ни обидинява марката АЛФА РОМЕО...другото е ташак!
Мерси за споделените мнения ..... ( и за преработеното заглавие на темата) Ако модераторите решат , нека темата си остане , ако има и други като мен , да могат да си споделят мнението.
Решили да стои, иначе нямаше да стои ;)
arieca155
17-12-2009, 19:39
Форума е като самата Алфа Ромео! Неможеш лесно да се откажеш от него, а раздялата боли! От няколко форума съм се отказвал без да се замислям дали ще пиша повече там или не, нито дали ми пука! Този ми е като краста! При вклюване на комп. първо влизам тук за проверка- "какво ново" и след това си върша работата!
същото...!
същото...!
същото.
Но като цяло форума се По Окака.:angry:
netsurfer
19-12-2009, 09:55
В началото когато се регистрирах форума беше един. Минаваше ми приятно времето и научавах разни неща. Сега освен нападки , интриги , плюене по разни хора , мерене на п..ки и все подобни няма нищо по-различно.
Относно модераторите , евала на тези които си вършат съвестно работата и са напълно безпристрастни. До други потребители с "големи п.. и бегачки" продължавайте все така ....
Дано нещата се пооправят малко , иначе както аз смятам да се оттегля от форума , така със сигурност и други ще го направят.
Мале ... кой пуска такава тема
Пишеш така, защото не си виждал форума преди 4-5 години ... хората се адаптират ... едни спират да пишат ... други продължават ...
Мале ... кой пуска такава тема
Пишеш така, защото не си виждал форума преди 4-5 години ... хората се адаптират ... едни спират да пишат ... други продължават ...
:spam:......... да се напиват и да пишат:Tease:. Т'ва интересна тема, но ... Our way-or the highway :bouncing_smiley:
За теб ако е спам за мен не е , и в момента твоят и по горният пост са спамове .... така ,че си замълчете.
Може да съм от скоро във форума , но за този кратък период от време лично аз намерих доста разлика. За пример отворете темите от днес , и ми кажете колко смислени неща има . На дневен ред са пак заяжданията от комплексарчетата ..... с "бързите алфи" и такива като като вас , където са на всяка манджа мерудийка.
Моля следващия пост да е на тема как виждате бъдещето на форума
Stoyan Georgiev
19-12-2009, 20:25
форума го виждам лишен от Ваша милост :heavy_cry:
SunShine
19-12-2009, 20:30
Ако си мислиш, че по другите форуми е по-различно...
old alfist
19-12-2009, 20:51
Моля следващия пост да е на тема как виждате бъдещето на форума
Аз виждам едно светло бъдеще с колоритни личности и всякакви теми - човек може да се учи и от отрицателните неща.
форума го виждам лишен от Ваша милост :heavy_cry:
Тяна мерси за сърказма ....
Чесно казано,виждам си го същия!
На някои може да им се наложи да се пооцапат,на други да се поизчистят,но общо взето ,пак ще сме си свърталище на видиотени маниаци ,фенове и фенки на марката!
:drinking::drinking::drinking:
Аве то да е на марката ще е най-добре , ама ..... :disgust:
old alfist
19-12-2009, 21:43
Аве то да е на марката ще е най-добре , ама ..... :disgust:
Брадчет, дай го малко по-бодро, стига с този негативизъм. Тупай си леко топчицата.
Да , то май така най-добре тегля една звучна БГ псувня на всички правежи , спамери с рацерчета ( само да не отнеса наказание) и ще гледам да бъда полезен с каквото мога на останалите :) А и си мисля дали не би било добре някъде да се напише какво е точно определението за спам. Така по-новите и по-старите съфорумци ще са наясно.
old alfist
19-12-2009, 21:55
Да , то май така най-добре тегля една звучна БГ псувня на всички правежи , спамери с рацерчета ( само да не отнеса наказание) и ще гледам да бъда полезен с каквото мога на останалите :) А и си мисля дали не би било добре някъде да се напише какво е точно определението за спам. Така по-новите и по-старите съфорумци ще са наясно.
Бъди естествен, но все пак не забравяй уважението към хората и правилата, колкото и да не ти отърва понякога.
Най- лесната дефиниция за спам е:
Всяко мнение което няма връзка с темата.