PDA

View Full Version : Audio tuning на корабите :)

alf 164
17-12-2009, 10:03
Колеги, скоро постегнах колицата за зимата ... идва ред да пооправя звука. Относно избор на player съм се спрял на PIONEER DEH-2220UB /ок. 200 лв./, четох доста хвалби и за KENWOOD KDC-W4044UAY, който е малко по-скъп. И двата модела са с USB port, точно което търся и аз. Има Elite, NEO и т.п. за по 80 лева дори, но изключвам марки от този ранг. Та исках да ви попитам с какви player -и, говорители , събуфери сте по колите / ако сте се занимавали де / :) Отделно приемам всякакви съвети по темата, но мисля че с player-a съм решил. Оттук нататък идва интересната част - говорители и събуфер / евентуално/. Относно събуфер мисля направо да си взема активен, а за говорителите идея си нямам какви за отпред и какви за отзад...зачетох се в един форум за такива изпълнения и все едно на китайски си говореха :) Та...???

RSxRacer
17-12-2009, 10:52
на колегата nachkata (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=7685) е оптимален вариант за саунд в кораба за поносими пари
нека той да каже точно кое какво е ...
иначе се чува страхотно

пиши му Лс ако искаш да ти обясни

alf 164
17-12-2009, 12:04
Супер, мерси много! Писах му на момчето преди малко. Направо нямам търпение вече, стария player тотално се скапа, то така или иначе не четеше МP3 де, но такъв с USB решава проблема...даже като се замисля CD едва ли ще ползвам при наличие на USB port :dj:

1912
18-12-2009, 13:45
едно време ходех на състезания по най силна музика с кораба майка ако ти трябва нещо казвай

Boby
18-12-2009, 17:55
В мойта кола имам ДВД НЕО вече 4 години. За толкова години никога не ми е дало проблем, никога не е прескочил диск или нещо подобно.Единствено му счупих джойстика и сега ползвам дистанционното.:knock: Този плеър не знам дали е добър или лош, но за тази цена не мисля, че ще предложи нещо повече, като качество от другите в същия ценови клас.

За туба слагай или нещо много мощно, като това което е казал 1912 или няма смисъл.Първоначално в колата имаше туба Магнат мисля, че беше 15" с усилвател и мощност към 200 вата.Е с нея нищо не ставаше. Вътре въобще не се чуваше баса.Слезеш ли от колата дрънчат номера,подкалници, вдигаш капака на багажника яко бас.Влизаш в колата нищо.Махнахме я и сложихме същия комплект като на 1912. Е тогава вече всичко дрънчеше в колата и извън нея и баса беше убийствен и вътре и вън. В последствие разкарахме и този комплект и сега съм с усилвател 4х75 музикална мощност.На задната кора имам елипси Блаупункт 4-ри лентови/доста мощни, а в предните врати е с 20 сантиметрови пак Блаупункт/малко грозно седят/.Баса и звука са много добри.

Моя съвет е или да си вземеш хубави колонки и 4-ри канален усилвател или мощна туба.

Abarth
19-12-2009, 16:40
Обаче 2220UB май нямаше изход за усилвател :roll:

1912
19-12-2009, 23:10
ако касетофона или сд няма значение няма изход за усилв. споко взима се сигнал от колоните и почти на всеки един усилвател има вход за високо напрежение
смисъл hi input та оттама става хавата

Grigor
20-12-2009, 02:04
Кораба майка не е от най-лесните коли ако гониш наистина качествена и силна музика... с асен от тояга си играхме няколко месеца с различни комбинации и за да станат както трябва нещата си иска доста пипане и малки доизкусурявания.

Една от най-добрите цена/възможности е алпайн 103БТ. Има изход за усилвател, управление на АйПод, УСБ и 3.5мм жак. Като блутута е Перфектен с главно П! Мисля че струваше 400-430лв (не помня, моя го взимаш преди 7-8 месеца).

Лично според мен новите модели на пайнър не са на ниво... особено ниския клас.. да не говорим чер повечето са "модерни" и нямат 6-те бутона за радиото и трябва да правиш "фокуси" с нефелния джойстик.

Суб-а също има няколко пиниза. Ако искаш да е "як" и да "думка" е лесно... но аз исках АЗ да го чувам, а не околните и се заиграхме малко повече. При мен изискването беше да е по-твърд - слушам предимно рок, хард рок и малко метал. При мен суба се "подава" от подлаккътника", а ако отвориш багажника само ако познаваш модела ще разбереш че има суб - просто е малко по-малък :-) Някъде май имам снимки и мога да ги кача. Това е решение ако държиш да не се чуват много околните и той да свири главно за теб.

От пред 16-ките е добре да ги изнесеш малко навън, защото ако ги сложиш на оригиналните места се получава един тъп обем между тях и решетката в който се губят малко.

ефекта от дайнамат екстрийм или по-евтиния аналог СТП е доказан, особено за предните врати, които зад говорителя са си чиста ламарина.

1912
20-12-2009, 19:17
ето как се бяхме заиграли с моя кораб преди години
сега го няма и сичко е продадено отдавна
разгледай
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=27&t=45029&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D0%BE+% D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%87%D0%B5

Grigor
20-12-2009, 20:27
е вие сте играли много сериозно... дори прекалено за мойте разбирания :-)

Ето някой снимки какво е правено при мен.

alf 164
23-12-2009, 16:03
Взех си днес pioneer-а дето си го бях харесал. Има си изход за усилвател между другото. Нищо общо със звука от стария player. Супер доволен съм...дано занапред нямам проблеми с него. Оказа се и че фабричните колонки са доста добре. Явно player-a ми е бил зле :) Григоре, а няма ли да стане ако сложа активен суб в багажника и пак да се подава от подлакътника ако се измисли някаква стойка в него? Не знам защо ама никак не ми се занимава с 1000 чаркове, а и не ми се дават толова пари за отделен усилвател естествено...
А иначе изчетах патилата на канара (1912 :) ). Те не просто са се заиграли, ами направо са се вманиячили. Само не знам как се е качил от кораба в това Типо :)

1912
23-12-2009, 17:45
хехех
значи искаш бас да лумка ли ?
къв модел е пайнера
моя пайнер има настройка двата задни да станат за субвуфер на бридж става 70в или реални около30
и мое са сложиш нешто малко
иначе не забрявай че отсад всичко е яко ламарина:jason2:

И. Александров
23-12-2009, 20:32
аlf 164 съм ( може би трябваше 1914 да се кръстя,а канар ;) . Пием с колегата водки по случай покупката :-) Пайнерът е DEH-2220. По скоро не лумкане...предпочитам да не е толкова мощен, но да се чува дълбочкия бас, затова си мисля че ще ме устрои по-слаб активен суб, но сложен с пениза с подлакътника.

1912
23-12-2009, 21:04
значи така ...
трябва ти усилвател и бас...
тея активните са гола вода ....тхъндер ж.т.
кажи с кви пари располагаш да мога да ти предложа нещо ...

164 td
23-12-2009, 22:40
При мен-в купето CD Sony Black panel,колони отпред Fokal-2x120w,отзад Kenwood-2x160w,усилвател Sony Xplod-4x100.В багажника усилвател+туба Alpine-600w.Лудница.

Grigor
25-12-2009, 11:19
При мен се наложи да го слагам така защото освен че исках да си имам багажник (т.е. по-голямата част да е за мен, а не за музиката) суперката има около 5-7 сантиметра вата от зад на седалките за разлика от версия първа.
Преди време бях пробвал Инфинити бас линк пред фактор на Раковска - пущината свирее много приятно, но в купето не се чуваше нищо ... от среща в магазина я чуваха, но не и аз... а същия баслинк свири доста добре в 156 купе например...

Основното е да говориш с човек който си разбира от работата (тояга или друга подобна фирма) и който като каже нещо ще го изпълни... а не да някой да ти даде идея. да купиш частите и после да не стане както си го искал. Аз затова престанах да се занимавам сам (започнах да събирам прекалено много техника без ефект) и отидох при Асен с думите - искам това и това, ако не стане няма сделка ;-) Поговорихме си какво и и как и за колко пари и след това всичко беше както го беше обещал :-)