View Full Version : май изтропа???
alfonco147GTA
18-12-2009, 00:43
Колеги днес ходих на Витоша, и понеже падна един снежец изневиделица и всички кретени бяха закъсали иначе аз си се катерех без проблеми до момента в който всички обръщаха.... трябваше да спра защото ми бяха запречили пътя и така реших че ще се кача и първа газзззз 6000к 7000к няколко пъти и после втора и колата загасна...пробва мда запали йог.. дадоха ми ток понеже акумулатора ми е слабичък и запали пущината и се чува чаткане, като подавам газ чаткането се усилва.... чесно наистина ми писна този път ще си го отнесът всичките алфи в семейството ми. :spam_laser: май ще сменям марката писна ми да ги правя скапаните кофтори..... дай те все пак някаква диагноза иначе колата върви но тропа, да не е превъртяла водната помпа и тя да издава такъф звук, до сега не ми се беше случвало такова нещо
ПП имаше един колега с една червена 155 да исъхне дано не спря да попита какво става колега и продължи, по принцип винаги спирам да питам дали има нужда от помощ.. не гледам дори марката и помагам с квото мога, и ще го правя евала на момчетата които ми помогнаха, но на колегата с 155 много не колегиално :paddle: дано да не му се преебава колата.....
thecleaner
18-12-2009, 01:29
Колеги днес ходих на Витоша, и понеже падна един снежец изневиделица и всички кретени бяха закъсали иначе аз си се катерех без проблеми до момента в който всички обръщаха.... трябваше да спра защото ми бяха запречили пътя и така реших че ще се кача и първа газзззз 6000к 7000к няколко пъти и после втора и колата загасна...пробва мда запали йог.. дадоха ми ток понеже акумулатора ми е слабичък и запали пущината и се чува чаткане, като подавам газ чаткането се усилва.... чесно наистина ми писна този път ще си го отнесът всичките алфи в семейството ми. :spam_laser: май ще сменям марката писна ми да ги правя скапаните кофтори..... дай те все пак някаква диагноза иначе колата върви но тропа, да не е превъртяла водната помпа и тя да издава такъф звук, до сега не ми се беше случвало такова нещо
ПП имаше един колега с една червена 155 да исъхне дано не спря да попита какво става колега и продължи, по принцип винаги спирам да питам дали има нужда от помощ.. не гледам дори марката и помагам с квото мога, и ще го правя евала на момчетата които ми помогнаха, но на колегата с 155 много не колегиално :paddle: дано да не му се преебава колата.....
Лагери ей така на халостни.
Аз да питам за статистиката с какво масло беше колата и на какви километри?
alfonco147GTA
18-12-2009, 03:30
Selenia Racinng , по километраж 170 000 и вече с дупка в блока ;) . Честита коледа и на мен :disgust:
Selenia Racinng , по километраж 170 000 и вече с дупка в блока ;) . Честита коледа и на мен :disgust:
Това за коя от двете алфи става въпрос за боксера или за Твин спарка?
alfonco147GTA
18-12-2009, 10:26
Това за коя от двете алфи става въпрос за боксера или за Твин спарка?
Боксера колега :sad:
Васил Петров
18-12-2009, 20:25
Много жалко колега за боксера.Случват се и такива работи (да се върнеш в 1 клас) но горе главата.
Абе брат тоя дето не спря беше със синя 146 с ниско окачване и детелинки.Колата забременя за коледа и снощи роди та я бутахме в 2,3 през ноща от пътя за златните до овча купел .... късмет...
Абе брат тоя дето не спря беше със синя 146 с ниско окачване и детелинки.Колата забременя за коледа и снощи роди та я бутахме в 2,3 през ноща от пътя за златните до овча купел .... късмет...
Кога ще почнеш да четеш?
---------- Post added at 06:26 ---------- Previous post was at 06:26 ----------
Ето какво е написал колегата!
pacho_kardana
19-12-2009, 11:07
Според мен не е проблема от марката и не забравяй,че има още 4 скорости... :pokey: Как очакваш да ти реагира колата като си я изръбил на 1ва с 7к оборота :indian: А относно колегата с алфата...може да е бързал за някъде или да не е имал възможност да спре,защо е нужно да кълнеш като стара баба...
...А относно колегата с алфата...може да е бързал за някъде или да не е имал възможност да спре,защо е нужно да кълнеш като стара баба...
:roll2:
Да все пак не трябва да се кълне
Според мен не е проблема от марката и не забравяй,че има още 4 скорости... :pokey: Как очакваш да ти реагира колата като си я изръбил на 1ва с 7к оборота :indian: А относно колегата с алфата...може да е бързал за някъде или да не е имал възможност да спре,защо е нужно да кълнеш като стара баба...
Колегата толкова леко я караше над 2500 оборота не и вдигаше, един път я изръчка и тя му сра в устата...
virusalfa
19-12-2009, 13:37
Щом е боксер,вероятно е превъртял биелен лагер на 4-та шийка.Не са проблем оборотите.Една с корбуратори 33-ка редовно си подминаваше и 8000,въпроса е да се сменя редовно маслото и студена да се оставя да поработи преди да се кара.
Majed_146
19-12-2009, 16:35
колега и на мен се слущи преди месец 155 2.0 16V Twinspark, Нов двигател + ревизия и излиза че си купил друга:(
cassillas
19-12-2009, 16:42
На 99% биелен лагер = една торба пари!:stretcher:
Korsarin
19-12-2009, 18:40
Само не разбрах на тия "6000к 7000к" каква им е била функцията в ситуацията
И да не е изтропала - скоро ше изтропа..... :lol:
Сменяй, докато е време :lol:
На 99% биелен лагер = една торба пари!:stretcher:
34 лева за лагери и два часа псувни!:Tease:
Кога ще почнеш да четеш?
---------- Post added at 06:26 ---------- Previous post was at 06:26 ----------
Ето какво е написал колегата!
Аз бях с него на витоша ;) (и все си мисля че колата която не ни спря беше синя 146)
alfonco147GTA
19-12-2009, 20:10
Аз бях с него на витоша ;) (и все си мисля че колата която не ни спря беше синя 146)
И колата е с дупка в блока от оня ден...има я в раздел продава на части ;)
Колега това със 155 беше 1час преди това ;) не бяхме още с теб :respect:но просто нямам думи за колеите алфисти :no_no_no:
Абе не е баш така. Мойта като изляза се реже до 8к оборота абсолютно всеки път когато има къде без да се помеля в някой, пък си върви. Е изключваме последните 2 дена с тоя сняг и лед. Единсвено се кара бавно докато загрее. Тва, че е качил 7к оборота само е довършило вече тръгналия мотор.
На мен ми е интересно на колко от изтропалите боксери са им прави картерите.
На мен ми е интересно на колко от изтропалите боксери са им прави картерите.
се тая нали дори да са прави преди това са били криви :D
cassillas
20-12-2009, 11:07
34 лева за лагери и два часа псувни!:Tease:
Комплекта на биелните лагери е над 130лв. а ако е прецакал и коляновия вал - мин. 500лв втора ръка, нов 1000++++лв.
И това ако си майсторче и сам си я правиш, демек не плащаш работа. Ами ако има и биела за смяна и така и така си отворил сменяш и сегменти и гарнитури и т.н.
Да стиска палци за коляновия вал другото е поносимо!
Комплекта на биелните лагери е над 130лв. а ако е прецакал и коляновия вал - мин. 500лв втора ръка, нов 1000++++лв.
И това ако си майсторче и сам си я правиш, демек не плащаш работа. Ами ако има и биела за смяна и така и така си отворил сменяш и сегменти и гарнитури и т.н.
Да стиска палци за коляновия вал другото е поносимо!
Колега двигателя е боксер ;)
cassillas
20-12-2009, 13:11
Колега двигателя е боксер ;)
Грешката е моя:whistle:
Ето снимки от вечерта когато блока се счупи....
Загледаите се в 3-тата снимка хахаха
Аз викам малко поксипол и да я вкарваме в движение отново :busted_cop:
firedragon
01-02-2010, 19:09
Колко зор е видял този двигател,за да се счупи блока просто не е истина...
Колко зор е видял този двигател,за да се счупи блока просто не е истина...
Напротив, 1,2 пъти видя зор точно и се предаде...явно си му е било дошло времето...
firedragon
01-02-2010, 19:36
Явно.Може да е имало и шупла като са изливали блока и просто в времето да се е предало мястото.
лоша работа и аз съм в бокса за същото уж биелен лагер ама неееееее смяна на всички лагери шлаиф на вала и една биела и то си е.а мамата ама ко да се прави а мевду другото верно колко зор е видела че да строшиш така мотора нз аз моита я карах над половин година като си тропкаше тага биелното лагерче и съм я понастъпвал ама не ме предаде
alfonco147GTA
28-04-2010, 00:42
Малко разджижване на темата колата от няколко дни е в движение!!!!
Няма нищо по готино от звука на боксера!!!!!!!!!! :devil:
Малко разджижване на темата колата от няколко дни е в движение!!!!
Няма нищо по готино от звука на боксера!!!!!!!!!! :devil:
Блока ли сменихте или има и по-проста процедура ?
alfonco147GTA
28-04-2010, 13:26
Блока ли сменихте или има и по-проста процедура ?
направо друг мотор :Bolt:
Евалата, кво стана с радиаторите?