View Full Version : Алфа 145/46 туин спарк
Vladkata
04-04-2006, 14:03
Здравейте ,
смятам това да е следващия ми автомобил.
Към кой агрегат да се насоча и въобще
дайте мнение за моделите.
Надявам се да стана член на клуба в бъдеще.
Ами от сега ти казвам - ако търсиш икономия си търси дизелов. Ако искаш да се кефиш бензинка със спортно сърце - търси колкото може по голям двигател :D :D :D Най-добре 145 QV или 146 Тi - това са 2.0 литрови Туйн Спарк двигатели. Ако пък искаш боксерче - 1,7 16клапана. Абе опиши малко повече какво търсиш в колата и какво очакваш и ще може и по точно да те насочим. Обаче едно съм сигурен - търси възможно най-мощното щото веднъж като се днеш в Алфа и ще искаш все повече и повече.
Само да ти кажа, че аз първо бях решил да вземам 1.3 боксер (на инвалид) и така лека полека стигнах до убеждението, че по малко от 1.8 - 2.0 няма да търся. Аз търсех бензинка - иначе и дизелите са доста добри и ако търсиш икономия по добре дизел , отколкото после газова.
Vladkata
04-04-2006, 15:50
Благодаря колега ,
Насочил съм се към туин спарка
Доволен ли си от 1,8 ТS?
Как е като подръжка,динамика,разход и др.
А иначе ми предлагат перфектна TD за 5000лв.96г.
Не съм привърженик на дизела!
Карал съм хонда vtec 125кс.
Моля за още мнения.
Благодаря колега ,
Доволен ли си от 1,8 ТS?
Моля за още мнения.
ами тоз ТД ако е наистина перфектен, ще върви повече от 1.4 ТС 104к.с. и сигурно и повече от 1.6 ТС - 120кс..
за сметка на това ще ти харчи наполовина
ТС-ите са си сравнително скъпи за поддръжка, може да видиш моята тема с ремонтите за ориентация :roll:
Kostadin
04-04-2006, 16:38
ами тоз ТД ако е наистина перфектен, ще върви повече от 1.4 ТС 104к.с. и сигурно и повече от 1.6 ТС - 120кс..
ТС-ите са си сравнително скъпи за поддръжка, може да видиш моята тема с ремонтите за ориентация :roll:
Айде да невърви повече от 1.6 T.S., та даже и от 1.4 T.S. мое да невърви повече, все пак говорим за TD а не за JTD :wink:
а пък и ти не си никакъв ориентир за потдръжка :Tease:
най-много да уплашиш човека :tooth:
Aми колега аз съм много доволен от моята. Ремонта който съм правил е термостат 64 лева - другото са консумативи. Например носачите предните и двата съм сменил (все пак пътищата ни са...) общо за двата носача 136 лева. Иначе като я купиш си остави 500-600 лева за да си смениш ремъците, ролките, маслото - ама то това е ясно - като за всяка друга кола. :D :D :D Щом си имал Хонда 125 к.с - дизела и 1.6 ТС няма да са ти достатъчни като вървеж-ама от 1.8 или 2.0 ще си доволен :wink: :D :D :D
П.П. Минал съм около 15 000 км с моята - от които 10 000 в София.
Благодаря колега ,
Доволен ли си от 1,8 ТS?
Моля за още мнения.
ти мое да уплашиш всеки фен на марката с твоите харчове ...
Здравейте ,
смятам това да е следващия ми автомобил.
Към кой агрегат да се насоча и въобще
дайте мнение за моделите.
Надявам се да стана член на клуба в бъдеще.
Аз малко без да знам и без да вдевам много си купих 146 ti. Препоръчвам ти я... па и QV да си закупиш нема да се объркаш :wink: :D
... QV да си закупиш
:static: :static: :crazy: :clapping: :Bolt: Слушай човека !!!
Vladkata
12-04-2006, 12:19
Колеги чакам снимки от Италия на една 146 - 1,6ТС
Получа ли ги ще ги кача да дадете мнение за цената и т.н.
Колега освен снимките искай за ти изпратят и VIN-a на колата, да може да се провери със сигурност кода е произведена и ниво на оборудване!
Vladkata
12-04-2006, 13:33
Какво ще рече VIN?
Кажи кажи какво точно да питам момчето в Италия?
Ще съм ти благодарен колега.
Какво ще рече VIN?
Кажи кажи какво точно да питам момчето в Италия?
Ще съм ти благодарен колега.
номер на шасито
абе владка ако питаш мен;караи японско.ако пък си толкоз мераклиа на алфа мога да ти предложа моита
WhitePower
12-04-2006, 16:35
абе владка ако питаш мен;караи японско.ако пък си толкоз мераклиа на алфа мога да ти предложа моита
аз сам на същото мнение
Vladkata
12-04-2006, 17:24
станков това боксер ли е?
ако е тс пиши какви пари ,цвят и тн.
Ако е това от подписа му - Боксер е -ама от хубавите - 1.7 16V - върви повече от 1.6 ТС :wink:
Ако е това от подписа му - Боксер е -ама от хубавите - 1.7 16V - върви повече от 1.6 ТС :wink:
то и аз за такава бях тръгнал, ма се аресахме с мойта ...
звука на боксер е несравним с нищо, цената ниска, подръжката жълти стинки, а върви гадта та се къса ...
абе кво да ви кажа .много варви и много реве ама за два дена две ламнда сонди сменявам икарат по 2 часа.маи че трябва да си купа на бош 170лв.
абе кво да ви кажа .много варви и много реве ама за два дена две ламнда сонди сменявам икарат по 2 часа.маи че трябва да си купа на бош 170лв.
е прав си де, зависи какво наричаш евтино ... но като цяло всичко и е по-евтино от TS, така че...
така че.....остава vladkata да е купи.ха ха.аиде vladka за теб топ цена
абе кво да ви кажа .много варви и много реве ама за два дена две ламнда сонди сменявам икарат по 2 часа.маи че трябва да си купа на бош 170лв.Ще се стите че тия универсалните не стават за нищо :idea: :idea: :idea: А иначе колко е цената на колата :?:
да вече купих бош.нещата са оправиха.за цена не съм мислил,но ако някои има интерес!!!!има си всички екстри без клима.
абе кво да ви кажа .много варви и много реве ама за два дена две ламнда сонди сменявам икарат по 2 часа.маи че трябва да си купа на бош 170лв.Ще се стите че тия универсалните не стават за нищо :idea: :idea: :idea: А иначе колко е цената на колата :?:
Ако питаш мен точно за тая кола по-добре да си купиш японка вместо нея :wink: Така си мисла аз :lol:
При Alfa 145/146 с двигатели twin spark скоростната кутия е доста по-добра отколкото при boxer, отстранени са някои проблеми, които ги е имало първите години на производство, с една дума TS са чувствително по-добри в това отношение.
При Alfa 145/146 с двигатели twin spark скоростната кутия е доста по-добра отколкото при boxer, отстранени са някои проблеми, които ги е имало първите години на производство, с една дума TS са чувствително по-добри в това отношение.
Да но след 99 г
Да но след 99 г
мойта се строши 2 пъти ? ако тва е критерий, колата е 5ти 99та;)
са с тая дето има щемпел 96та май е малце по добре;)
Да но след 99 г
Тук си в грешка :wink: Скоростите на ТС са изпитани ФИАТски и нямат проблеми :wink:
Vladkata
16-05-2006, 09:43
Колеги най-после ми пристигна алфата.
146 1,6ТС.
Добре върви , но като е студена в ниските обороти има някакъв проблем.
Разход 8-9л. а една много наточена калибра тип(турска лавка) я направих смешна.
кажете откъде да си взема ремъци свещи и т.н. (по-тънко)
Kostadin
16-05-2006, 10:32
Колеги най-после ми пристигна алфата.
146 1,6ТС.
Добре върви , но като е студена в ниските обороти има някакъв проблем.
Разход 8-9л. а една много наточена калибра тип(турска лавка) я направих смешна.
кажете откъде да си взема ремъци свещи и т.н. (по-тънко)
а да ти е честита и да си я караш със здраве :wink: