View Full Version : Снегът не ни изненада
Чета преди малко в дир-а и както казва проф. Вучков - гледам и не вярвам на ушите си!
http://sofia.dir.bg/2009/12/18/news5573126.html
Столичният кмет обяснява как тази година снегът не ни е изненадал, пък аз от сутринта се нагледах на заледени и заснежени улици. Твърдя, че сутринта около 8 булевардите Черни връх, Арсеналски, България не бяха почистени ама изобщо. По Черни връх и Арсеналски си имаше лед, на места бая дебел. Нощес доста късно се прибрах и не съм видял нито един снегорин да разчиства и опесъчава въпросните улици, единствено минаващите автомобили оставяха коловози след себе си.
Абсолютна наглост е да се твърди това, ама явно им е стил на работа вече!
От Младост 2 до Дружба 1 се влачих малко повече от час!
Лед навсякъде и нито един снегорин, или машина за разпръскване на пясък!
Ама явно съм сънувал, щом кметицата казва обратното.
Абсолютна наглост е да се твърди това, ама явно им е стил на работа вече!
От Младост 2 до Дружба 1 се влачих малко повече от час!
Лед навсякъде и нито един снегорин, или машина за разпръскване на пясък!
Ама явно съм сънувал, щом кметицата казва обратното.
Кво говориш бе брат,аз от парк хотел Москва,до зала Универсиада през гората/отсечката е не повече от 500м./я минавах точно 45 мин.:angry::angry::angry:.От Белите брези през Лозенец,зала Универсиада,до Орландовци-точно 2 часа.Интересното беше,че в Лозенец улиците които са стръмни-нямаха грам лед по тях,но тези равните бях ужас:laser::laser::laser::laser:
Аз от 8.10 сутринта от Овча Купел до 9.55 успях да се придвижа до Герена.Като в началото на "пътешествието" карах зад 2 снегорина около 30-40 мин. рахврълящи сол. такова задръстване не бях виждал от преди 4 години на 3-ти март в центъра!
Така ви се е сторило :crazy:
Споко от детелинета на Бояна до Тодор Каблешков (това е първата пряка) към 40-45 минути (не знам дали има 2 километра). За снегорини видях 2 единя нещо се моташе в Банкя, другия просто караше с вдигната лопата пред мен.
Трагедията е голяма, а за наглост не говоря изобщо, че трява да мине темата в другия раздел.
Яд ме е само, че не си пуснах отпуската от днес :)
cyberhill
18-12-2009, 13:28
Определено Софиянци трябва да смятат разхода на моточас, а не km/100 ;)
Stoyan Georgiev
18-12-2009, 13:29
късно вечерта вчера - няма никой да чисти
в 3 през нощта - няма никой да чисти
в 6 сутринта - на сливница имаше 3 камиона с фадроми - ефекта от тях бе нулев
в 7 сутринта - симеионовско, алея яворов не бяха пипнати - на алея яворово до кулата хората едва отлепяха
DarkKnight
18-12-2009, 13:52
Сутринта от Младост 4 до Овча купел 30 мин, но никъде не беше почистено грам, карах си по сняг и лед:jumping:
Мен па ме изненана снего. като в 0100 ходих за виски до деношнио немаше. Легам си - пак нъцкойн и сабахлента къде 1200 га станаф яко снег. Кефец.
Лужков преди две седмици също се изненада като кмет и обвини синоптиците, те хем предсказали сняг, ама малко, а то взело че наваляло повече, в Москва де, щото там сняг рядко пада :wc:
Ся кметицата е шопкиня от Самоков. Там снег не вали.
ФЕРАРИСТ
18-12-2009, 14:11
Аз също не останах изненадан - снощи вална малко, сутринта гледам - няма го.......
Stoyan Georgiev
18-12-2009, 14:37
някой има ли идея как е магистралата към плд?
blacksnoopy
18-12-2009, 15:42
Вече по-добре ли е положението?
Така ви се е сторило :crazy:
Казала Кметицата и паднала в дупката. :sick1:
Ееее тая София бре , не случвате на кмет нещо :bash:. На нашия му е лесно, вчера тъкмо се зарадвах, че у Бургас побеля, но ставам сутринта и кво да видя - дъжд и помен от сняг няма. На всичкото отгоре и топло ,кучето по къс ръкав го разходих :big_heat:
.... На всичкото отгоре и топло ,кучето по къс ръкав го разходих :big_heat:
Мани го кучето,кажи ти как беше облечен :lol:
Мани го кучето,кажи ти как беше облечен :lol:
:bounce8:
А , аз само му отварям вратата ..... То само се прибира :smoke:
При нас е ад...:director:
Сутринта беше сравнително меко времето ,валеше дъжд.По обяд температрите паднаха до към - 6....http://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/898131.gifВсичко е сковано в дебел лед .Досега се "ръчках " по колата,едва махнах леда от прозорците,да не казвам,че едва си отворих вратата.http://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/52226.gif
Е вие пък то Бойко чисти ама оня го пуска.
А Сутринта в 7 имаше един закъсал снегорин на Сливница и Константин величков и го дърпаха с кран по непочистения булевард голям смях:tank:
digitalundgrd
18-12-2009, 18:22
Пълна пародия...от жк.Надежда 2 до центъра (Александровска болница) 1 час!!!
thecleaner
18-12-2009, 18:29
Това е щото бат Бойко вече не е кмет и оня от горе почна да пуска сняг.
Ся кметицата е шопкиня от Самоков. Там снег не вали.
Да, за първи път даже го вижда :depressed:
Да, за първи път даже го вижда :depressed:
Ми да. Пък и прогнозата беше за слънце и поне +25 градуса да е. :doctor:
detelazurno
18-12-2009, 18:39
Центъра на София в момента е ужасТ. Ако искате да го прекосите си пригответе пълен резервоар. А сутринта тука беше натрупало стабилно. Докато изчистя колата дигна едно 60 градуса ей така на място.
Сега като се замисля май предпочитам да повали още и да не го чистят снега. Тъкмо временно ням ада се карат коли. Няма да има кал. изобщо кеф. При соца чистеха три улици на кръст - ма тогава никой не се напъваше да кара кола, щото ако се счупи няма сервизи :))))
А и беше бая по-студено щото нямаше селтици да правят смог.
И играехме хокей на улицата - ставаше чудесен дебел лед.
Ех спомени ...
И валеше повече, не като сега, капне два три пъти за цялата зима.Аз обичам снега и много добре си спомням един от последтине големи снеговалежи-през 1991-1993 не съм сигурен точно за годината, но като заваля на 31 декември, спря някъде на 3-4 янури.През тия дни валя яко, силна и ситно, след това в Борисовата градина имаше около 60 см сняг, чистеха едни малки тракторчета и добермана Фред ги лаеше.... След това още две седмици беше около -15, абе имаше някаква зима
santo_traficante
18-12-2009, 18:55
искам да завали яко и да натрупа:notworthy:
никой да не чисти:notworthy:
и да го удариме на уволнение:smoke:
То зима и сега има ама тая пуста котловина и тая мръсотия и коли и прочее 3 млн маймуни и отгоре седи една дебела пелена лайна над града и микроклимата се оака тотално.
Мдаммм, спомени, а по моята улица - Бяло Море(тази която слиза към исул болницата), минаваше по 1 кола на 10-тина минути зимата и се спускахме с шейни и чували надоло по самата улица - ставаше си като ски писта направо...
Даммм. А на алея Незабравка ходихме да караме кормилачки. Младежта дали изобщо има идея кво е тва :)) без каска наколенки и космодиск :)
То зима и сега има ама тая пуста котловина и тая мръсотия и коли и прочее 3 млн маймуни и отгоре седи една дебела пелена лайна над града и микроклимата се оака тотално.
Абе аз наскоро разтърквах некви тестови коли до Копитото и Щастливеца и трябва да ви кажа, че въздухът над София никога не е бил толкова чист - предишни години целия град беше покрит с един мръсно-кафяв похлупак:sick1::sick1:, докато сега въздухът е почти прозрачен. Е, почти де:smoke:
Спирането на Кремиковци има страхотен ефект. Смея да твърдя, че и при дишане се усеща:notworthy:
Спирането на Кремиковци има страхотен ефект. Смея да твърдя, че и при дишане се усеща:notworthy:
Може и затова да имаме такъв хубав сняг сега. Дано си прав и да се пооправи въздухът, че ...
nikolaiooo
18-12-2009, 19:16
Кво говориш бе брат,аз от парк хотел Москва,до зала Универсиада през гората/отсечката е не повече от 500м./я минавах точно 45 мин.:angry::angry::angry:.От Белите брези през Лозенец,зала Универсиада,до Орландовци-точно 2 часа.Интересното беше,че в Лозенец улиците които са стръмни-нямаха грам лед по тях,но тези равните бях ужас:laser::laser::laser::laser:
Аз пък днес тръгнах от Сухата река към Студентски град през зала универсиада и почти бях стигнал до зала универсиада за 1 час и 45 минути:big_whoops: Накрая се отказах, пък и бенза ми привърши и обратен и към вкъщи:depressed:
Снегът не ни изненада, но в Русе забравиха че трябва да се чисти, ебаси и кмета, ебаси управляващите!
Furious 155
18-12-2009, 19:51
Днес отново се подиграха с нас! Не сме били НИЕ водачите подготвени за зимата - в закона не пише че трябва да сме със зимни гуми, а пише че протекторният рисунък не трябва да е под 2мм!!! Това означава, че състоянието на пътя трябва да е такова, че дори и с 2мм рисунък да мога да се приджвам нормално! Една почистена или обработена улица не видях до обяд!!!
ТЕ не са подготвени да реагират дори и на половината от снега който падна... ТЕ са тези на които плащаме данъци и винетки!:director:
Само заради такива дни в годината, се радвам че имам хубави зимни гуми, който като цяло, ми осигуряват преминаване от т.А до т.Б! Днес ми отне час и 15 минути да измина 5км от Мусагеница до Младост3! Всичко навсякъде където имаше някакъв вид изкачване беше закъсало, поради леда под навалелия сняг!!!
Тръгнали били машините още снощи :sick1:! Шега за НАША сметка! Аз днес видях точно 2 машини и нито една от тях не използваше греблото си по заледените улици!
Всчико пак се повтаря, всяка следваща година... Европа - к'ва Европа - ние сме бананова република!
detelazurno
18-12-2009, 19:57
Компромисен вариант: синоптиците са виновни!
Furious 155
18-12-2009, 19:58
Ами не са - те си го казаха още 2 дни преди днес! ама :censored:
Преди малко в новините гледам казват как в Англия за няколко часа натрупало над 20см и даваха кадри - улиците мокри, а снега отсрани на тях и продължава да вали сняг яко, а тук докато валяло не можели да чистят!!! блях...
Виновни са сичките дебили дето гласуваха за гойко и после за неговото мекере за кмет. :censored:
detelazurno
18-12-2009, 20:15
Ами не са - те си го казаха още 2 дни преди днес! ама :censored:
Преди малко в новините гледам казват как в Англия за няколко часа натрупало над 20см и даваха кадри - улиците мокри, а снега отсрани на тях и продължава да вали сняг яко, а тук докато валяло не можели да чистят!!! блях...
Това със синоптиците беше ебавка.
В Лондон онзи ден заваля и то заваля по-слабо отколкото в София, но въпреки това бяха на щрек. Помня, че преди няколко години имаха само един случай, който ги изненада лошо. Само това дето ги изненада не беше непочистения сняг по улиците ами обледенените вагони на влаковете. Ако тука при нас стегне такъв студ молете се после да не се топи защото лунните кратери ще ни се сторят песен!
Виновни са сичките дебили дето гласуваха за гойко и после за неговото мекере за кмет. :censored:
АБСОЛЮТНО!!!!!!:clap: Та в общи линии, получихме това дето си пожелахме, после Дядо Коледа бил крив...... :Tease:
Абе не знам ама да спрат с тази луга ли е, сол ли е...
Малко да я пестят - първо е скъпо, второ не е мн екологично и трето ни .... майката на колите.
Оня ден имам чувството, че на 2 пръста сняг бяха изсипали 4 пръста сол. Зима е, нормално е да има сняг. Да не говорим, че кварталите не трябва да се чистят за да не могат селяните с летните гуми да излизат.
detelazurno
20-12-2009, 11:33
На мен обаче ми е чудно защо продължава да ни изненадва? Вчера ходих до Доброславци и пътя натам не беше пипан въобще. Вчера вечерта като заваля Стамболийски заприлича на леко отъпкан тротоар, други булеварди бяха същата работа, но снегорини не срещнах. Ей го сега пак вали. Бог знае кога ще спре и дали снегорините ще пуснат лопатите!
@Nikiboy, хайде само да не подклаждаме темата за "селяните с летните гуми"! Иначе аз гледам всеки път като спра някъде да изчистя това което са ми навхърляли гумите. Дали съм само за малко на бензиностанцията или тем подобни гледам да не седи по колата, че знам ли на какви химии са минали. Знам само, че тоя път не е сол ами точно разни химии са започнали да разхвърлят.
Значи поне в тоя случай аз нямам вина.:whistle:
То и аз нямам, ма кел файда ...
digitalundgrd
20-12-2009, 16:29
Ами аз данък на колата тая година няма да плащам - не получавам нищо в замяна на мойте пари...
А как разбрахте, че мятат нещо по-различно от това, което да речем са мятали миналата година?
Таман се прибирам след 60 км в София.
Няма проблеми с движението. Има малко коли, повечете не са запалили явно. В по-голямата част от града булеврдите са ОК за зимни условия. Няма пързал, тръгва се безпроблемно. Най-кофти беше на Дондуков, имаше мн киша.
В редута гледах един снегорин, който караше с вдигната на 4-5 см, кофа и ръсеше яко с "нещото" за топене. Не знам какво е ама след 10 мин питят става черен.
Furious 155
21-12-2009, 03:01
ДНЕС СЪМ ОТВРАТЕН от състоянието на града. Днес направих над 50км градско и няма нито една почистена или поне обработена улица... всичко навсякъде е СТЪКЛО - Е***ТИ ОБЩИНАТА... поне да поемат отговорността за повечето станали леки птп-та - ТЕ СА ПО ТЯХНА ВИНА. Направо са си предпоставка да им се търси съдебна отговорност и то не в БГ, а в европейски съд!
digitalundgrd
05-01-2010, 12:16
Как сте днес столичани? Снега изненада ли ни днес хихих?
http://www.vesti.bg/image.php?path=L25pZGF0YS9hcHBzL3Zlc3RpLmJnL3d3dy9 tdWx0aW1lZGlhL3Bob3Rvcy9uZXRpbmZvL3NvZmlhNHNtc25qY WcvNEw2QTY2OTAuanBn&resize=1
Сняг ли? Докато Фъндъчето не каже, сняг няма. Няма и задръствания, няма и проблеми :)
нее...........няма и 3 закъсали камиона на околовръстното в разстояние 100 метра един от друг и то там където са по една лента в посока.Добре, че не беха в моята.
Satanism
05-01-2010, 12:56
колега, би било полезно да споделиш къде е това на околовръстното, все пак ;)
То е има-няма 50км дълго...
Иначе, добре, че излезе трафик, да постопи снега....че иначе...
Няма страшно утре през деня го дават 10 градуса :butt:
Furious 155
05-01-2010, 13:01
Как сте днес столичани? Снега изненада ли ни днес хихих?
хах много ни изненада... снега е добре че го има, че иначе остава само леда отдолу и АД(за тия с кофти гуми)!
А за леда - ми толкова ли е трудно просто да минат машините с подходящата химия или СОЛ и да е неутрализиран... незнам ама ми се струва че е време да почнем да берем бананите от дърветата
Satanism
05-01-2010, 13:03
на лед с каквито и гуми да си спасение няма...
Mind_Control
05-01-2010, 13:05
Добре, бе, вие сте много интересни хора. Как аджеба да предвидят, че видиш ли януари месец може да завали сняг? Ония ден 20 градуса, вие искате снегорините да за в готовност. Ония вече са ги залетили снегорините, сега искате от тях да махат покривала, за зареждат с антифриз, да купуват луга. Ейде стегнете се малко и в обедната почивка всичките да ви видя на улицата с лопатите :D
На места дори личи къде са улиците... :evil:
Даже 2 снегорина минаха, това е след тях
Ае кой избра тая фца от великия град на компирите за кмет, да го еба??? Тя по-зле от пожарникаря, пък си мислех, че той е дъното ....
nightroller
05-01-2010, 13:13
Ае кой избра тая фца от великия град на компирите за кмет, да го еба??? Тя по-зле от пожарникаря, пък си мислех, че той е дъното ....
Фънди я избраха избирателите ;) въпроса е кой я предложи а тва за дъното е доста относително :):)
Аз като умерен оптимист ще кажа, че винаги може и по-зле да е :flirt:
Furious 155
05-01-2010, 13:29
абе то това за избирателите според мен е малко мит... според моята терория за коснпирацията, резултатите от гласуването са ясни преди началото му... важи за всички избори от години насам! :online2long:
Пожарникаря още си е кмет, тая е само параван, да не мислите, че ще изпусне току така най-голямата далавера в държавата?!? Я вижте Софиянски на какво финансово ниво е след толкова години кметуване ;-)
Айде на пързалката , вадете шейните момчета.:cold::th_up:
Mind_Control
05-01-2010, 14:33
Между другото кметицата ми е преподавала по руски в седми клас. Верно, че тогава беше млада и зелена, но не можеше да се оправи с нас да мируваме. Незнам сега дали ще може адекватно да се справи с цяла София.
Незнам сега дали ще може адекватно да се справи с цяла София.
Аз знам :lol_sign:
Айде на пързалката , вадете шейните момчета.:cold::th_up:
Аз мойта шейна я извадих преди 2 месеца още, та за тва днеска излезнах с вратите настрани на бул. Черни връх и гледам зад мен некви фарове, а то трамвай :smackbum: та на бързо се прибрах :Bolt:
blacksnoopy
05-01-2010, 15:20
Между другото кметицата ми е преподавала по руски в седми клас. Верно, че тогава беше млада и зелена, но не можеше да се оправи с нас да мируваме. Незнам сега дали ще може адекватно да се справи с цяла София.
В 73-то ли? :)
А иначе навън е приятно... за разходки в парка
Mind_Control
05-01-2010, 15:28
В 73-то ли? :)
А иначе навън е приятно... за разходки в парка
Да :)
ФЕРАРИСТ
05-01-2010, 15:37
Ти ко са оплакваш, все едно си по байрите......даже е и по добре......
---------- Post added at 15:37 ---------- Previous post was at 15:36 ----------
Верни ли са пикантните слухове, дето се носят от уста на уста.....и пак с последното са свързани.....
Рипа ми гъза, аз съм взел мерки срещу пожарникари и даскалици
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Grand%20Cherokee/IMG_3173.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Grand%20Cherokee/IMG_3175.jpg
Имам си отделно водозахранване с кладенец, филтри и хидрофори, 12 кВ дизелов генератор, 2 огромни фризера пълни с продукти, подземен резервоар за 6 тона нафта за парното и генератора, а отскоро и мобилен интернет. И почти всеки член на семейството има по един високопроходим автомобил.
Тоест - готов съм за поне няколкомесечна обсада от неспособна да изпълнява функциите си държава, "управлявана" от смехурковци, избрани от тъпанари.
Mind_Control
05-01-2010, 16:03
Ти ко са оплакваш, все едно си по байрите......даже е и по добре......
---------- Post added at 15:37 ---------- Previous post was at 15:36 ----------
Верни ли са пикантните слухове, дето се носят от уста на уста.....и пак с последното са свързани.....
Ами като бяхме ученици и тя стана директорка по едно време, се носеха слухове, че е спала с учителя по физкултура. Но нищо не е потвърдено :) Та още преди да стане известна се носят разни слухове, но дали е вятно незнам. Е ти кои точно имаш предвид?
---------- Post added at 14:03 ---------- Previous post was at 14:00 ----------
Рипа ми гъза, аз съм взел мерки срещу пожарникари и даскалици
Имам си отделно водозахранване с кладенец, филтри и хидрофори, 12 кВ дизелов генератор, 2 огромни фризера пълни с продукти, подземен резервоар за 6 тона нафта за парното и генератора, а отскоро и мобилен интернет. И почти всеки член на семейството има по един високопроходим автомобил.
Тоест - готов съм за поне няколкомесечна обсада от неспособна да изпълнява функциите си държава, "управлявана" от смехурковци, избрани от тъпанари.
Добре, че са тия тъпанари да четат Аутобилд :D
Добре, че са тия тъпанари да четат Аутобилд :D
Споко, тия неща съм ги имал и преди Аутобилд, ще ги имам и след него:choice:
Mind_Control
05-01-2010, 16:14
Споко, тия неща съм ги имал и преди Аутобилд, ще ги имам и след него:choice:
Единственото, което мога да кажа е- евала на холдинга :)
digitalundgrd
05-01-2010, 16:21
Честно казано днес се поразходих из Софийските неизчистени улици (кварталните и големите булеварди)..., ами въпреки тежките условия за нито една секунда не съм изпадал в положение да не мога да тръгна или пък да не мога да спра...От място подавам газ юнашки и оставям тракшън контрола и другите ел.джъвки да си вършат работата...А и карам естествено с новички зимни гуми (дори не са от най-скъпите и уж най-добри - мишлен, дънлоп и прочие)....
Та в този ред на мисли всеки средностатистически шофер с добре поддържана кола и сравнително нови ЗИМНИ гуми не би трябвало да среща проблеми при придвижването в СФ (все пак не ни е затрупало по един метър сняг )...Друг е въпроса, че повече от 50% от колите в БГ са НЕподготвени за сезона и затова стават тия задръствания, катастрофи и прочие!!!
И все пак аз да попитам...Кажете ми честно имаше ли някой от вас, който да се е подготвил за сезона (читави зимни гуми, изправен технически и изчистен от снега автомобил) и да не е успял да излезе по неизичистените улици и да е закъсал>??!
Честно казано днес се поразходих из Софийските неизчистени улици (кварталните и големите булеварди)..., ами въпреки тежките условия за нито една секунда не съм изпадал в положение да не мога да тръгна или пък да не мога да спра...От място подавам газ юнашки и оставям тракшън контрола и другите ел.джъвки да си вършат работата...А и карам естествено с новички зимни гуми (дори не са от най-скъпите и уж най-добри - мишлен, дънлоп и прочие)....
Та в този ред на мисли всеки средностатистически шофер с добре поддържана кола и сравнително нови ЗИМНИ гуми не би трябвало да среща проблеми при придвижването в СФ (все пак не ни е затрупало по един метър сняг )...Друг е въпроса, че повече от 50% от колите в БГ са НЕподготвени за сезона и затова стават тия задръствания, катастрофи и прочие!!!
И все пак аз да попитам...Кажете ми честно имаше ли някой от вас, който да се е подготвил за сезона (читави зимни гуми, изправен технически и изчистен от снега автомобил) и да не е успял да излезе по неизичистените улици и да е закъсал>??!
Това не е основание да не се чисти снега, нали?
Eдва ли има такива. ;)
Но честно казано, днес по Яворов бая ядове брах с тръгването на кръстовището с Драган Цанков. Като няма тракшън контрол си е мъка. Под единият сантиметър снежец си беше чист лед. Много хора изобщо не успяваха да потеглят и задръстването по неофициални данни е било буквално до Сточна гара. :scherzkeks:
Furious 155
05-01-2010, 16:28
http://dnes.dir.bg/2010/01/05/news5641766.html
СМЯЯЯЯЯЯЯХХХХ!!!!
Колите които видях да "чистят" улиците бяха с вдигнати гребла и нищо неръсещи отзад - просто си направиха километрите за дена и ще отбележат + за това!!!:smackbum:
Колите които видях да "чистят" улиците бяха с вдигнати гребла и нищо неръсещи отзад - просто си направиха километрите за дена и ще отбележат + за това!!!:smackbum:
Няма страшно, важното е пожарникаря да си нземе комисионната, другото не е важно:butt:
"Сложна е обстановката, но ситуацията в столицата днес и утре ще бъда овладяна...." - като се стопи снега :?
digitalundgrd
05-01-2010, 16:35
Това никога не съм го поставял под въпрос ;) Просто ми е интересно колко от тези, които са закъсали днес, псували са по кемтицата, правителството, президента и прочие, не са били "изненадани" от снега (са били готови за сезона).
Искам да кажа, че болшинството "шофери" в БГ зимата карат с гуми "нов внос" от далечната 99-та година купени от гумаджийницата пред блока и си мислят, че карат "зимна" гума.
Излиза примерно чичо Гошо с Форда и закъсва посредата на тясна неизчистена уличка и примерно аз, който чинно съм се подготвил за сезона също не мога да отида на работа, защото има "Тапа" пред мен...Тоест, ако и чичо Гошо се беше подготвил, всички от блока щяхме да отидем на работа и нямаше да се налага да псуваме и да правим мъчителни опити да го избутаме в страни от пътя ;)
Друг е въпроса, че ако беше изчистено и чичо Гошо щеше да си иде по живо по здраво, за където е бил тръгнал, но....живеем в БГ все пак не трябва да го забравяме - Всеки трябва да направи всичко възможно да си се спасява по единично ;)
Не е адекватно от челопечене до ст.град да се патува близо 3 часа. Това са 17 км. които и в най-натоварения трафик се минават за час.... незнам какви сигнали са давани и в колко часа ама организацията клони към "-" безкрайност! Да не говорим и за малоумните шофиори без гуми или със стари такива дет си мислят, че ако спестат някой лев всичко е точно, а после ходи ги бутай като закъсат пред някой легнал полицай (днес всяка втора кола беше така под моста на цариградско в гео милев) :)
vankata_ll
05-01-2010, 16:47
... чичо Гошо с Форда ..... чичо Гошо ..... чичо Гошо ...... ;)
Ех тоя чичо Гошо, голям "кахър" ти е :tooth:
digitalundgrd
05-01-2010, 16:50
Нали все пак историята трябва да е близка до реалността :) Нека хората носещи това име не се засягат, просто това име ми дойде първо на езика (клавиатурата) ;)
п.с.Сега погледнах на вън и за щастие на "чичо Гошо" снега май спря :)
Толкова циркове колкото гледах тая сутрин трудно се виждат някъде, то не бяха вериги на галошки и после в разкишканото спират целия трафик да ги махат, не бяха БМВ та със що годе читави задни и скапани предни гуми, Ес класи с летни гуми, кошници с гуми без грайфер запушили някоя лента на аварийки, рейсове и камиони със галоши, затрупани автомобили с изкопано някое люкче в снега и без никакви светлини, малоумници дето се лепят на задна броня при очевадно неразчистен сняг и лед, мераклии да минат през насрещното или да спретнат завой през крайна отсрещна лента.
После общината ни виновна, че не чистят не чистят... ама ситуацията по улиците прилича на стадо овце пред врата на кошара... бутат се и се блъскат ... и съответно не минават.
Та каквито "гражданите"... такава и управата.
digitalundgrd
05-01-2010, 16:57
те точно за това говоря колега!!!
аз също... абсолютно съгласен съм :handshake:
Aбе виновни са си от общината. Аз като съм със зимни гуми от 2009 що за малко да остана на изкачването по Константин Величков Към Цар Борис III.
И тия смешковци след като по прогноза знаеха , че ще вали защо не бяха готови. Искам да уточня че в 4.00 сутринта ходих до летището и в 5.30 се прибрах към Надежда. Минах през центъра - в този времеви интервал нямаше сняг по улиците но имаше заледявания защо никой не вземаше мерки за заледяванията и при условие , че се знаеше че ще завали.
И днес тая от инспектората като взе да обяснява как машините били излезли от 4.00 часа - как не ги и видях и какво чистиха като нямаше сняг още.
Светльо, със зимни гуми никой ли не закъсва ;)
На всички е ясно, че правителството е преебавка отсекъде.....
Светльо, със зимни гуми никой ли не закъсва ;)
На всички е ясно, че правителството е преебавка отсекъде.....
Зависи къде живееш
аз у мойто квартал и с летни няма да закъсам ма тва е друга бира
а правителството - който го е избрал ся да отваря бузки и да го поема :smackbum:
а правителството - който го е избрал ся да отваря бузки и да го поема :smackbum:
Не е по темата, ама и друго правителство да беше, мислиш ли, че щяха по-добре да се справят? :grandpa:
А по темата мога да кажа, че днес на места ледът беше като стъкло, така че и със зимни гуми можеш да закъсаш съвсем спокойно, стига да има дори и микроскопичен наклон. :)
Спасяват само гуми със шипове, каквито имах на Citroen-а едно време, ехххх...
Жалко, че ги забраниха - с тях се минаваше навсякъде. :evil:
ФЕРАРИСТ
05-01-2010, 17:58
Имам си отделно водозахранване с кладенец, филтри и хидрофори, 12 кВ дизелов генератор, 2 огромни фризера пълни с продукти, подземен резервоар за 6 тона нафта за парното и генератора, а отскоро и мобилен интернет.
Някоя кифла да не си помисли че си търсиш жена след това изявление......
Аз и до Кюстендил ходих преди коледа с летните гуми, пък не закъсах, че даже и темпо им надавах :lol: ама не е в това въпроса....
Зимната гума НЕ е гаранция за нищо! Все едно през зимата не стават катастрофи и не умират хора, защото са си купили нови гуми :?
Все тая.... честит емнайсти, НЕизчистен, четвъртит с разширени вени, снЕг :idea:
Не е по темата, ама и друго правителство да беше, мислиш ли, че щяха по-добре да се справят? :grandpa:
Да. Мисля
ФЕРАРИСТ
05-01-2010, 18:03
Зимната гума НЕ е гаранция за нищо! Все едно през зимата не стават катастрофи и не умират хора, защото са си купили нови гуми :?
Все тая.... честит емнайсти, НЕизчистен, четвъртит с разширени вени, снЕг :idea:
Мда.....снегът е просто една причина да карам една идея по бавно отколкото трябва......или да не карам.......за 3-4-5-6 заснежени дни аз зимни цвички не зимам......утре пак ще изпукаме от жега като тая отпреди 2-3 дена....
Аз и до Кюстендил ходих преди коледа с летните гуми, пък не закъсах, че даже и темпо им надавах :lol: ама не е в това въпроса....
Мда.....снегът е просто една причина да карам една идея по бавно отколкото трябва......или да не карам.......за 3-4-5-6 заснежени дни аз зимни цвички не зимам......утре пак ще изпукаме от жега като тая отпреди 2-3 дена....
Аднжак
digitalundgrd
05-01-2010, 18:10
Аз в последните 10 години не се сещам да е валяло сняг и той да не ни е "изненадвал" :)
Зимните гуми не те застраховат от това да се блъснеш, или че няма да закъсаш на лед...но все пак мисля, че се държат по-добре на неизчистен сняг, от колкото изтъркани летни гуми (болшинството коли в БГ) :) Зимни-летни при такива условия караш по-бавничко и се молиш някой да не те "цуне" от зад или в колонката на вратите ;)
nikolaaaay
05-01-2010, 20:34
Искам да кажа, че болшинството "шофери" в БГ зимата карат с гуми "нов внос" от далечната 99-та година купени от гумаджийницата пред блока и си мислят, че карат "зимна" гума.
Излиза примерно чичо Гошо с Форда и закъсва посредата на тясна неизчистена уличка и примерно аз, който чинно съм се подготвил за сезона също не мога да отида на работа, защото има "Тапа" пред мен...Тоест, ако и чичо Гошо се беше подготвил, всички от блока щяхме да отидем на работа и нямаше да се налага да псуваме и да правим мъчителни опити да го избутаме в страни от пътя ;)
Друг е въпроса, че ако беше изчистено и чичо Гошо щеше да си иде по живо по здраво, за където е бил тръгнал, но....живеем в БГ все пак не трябва да го забравяме - Всеки трябва да направи всичко възможно да си се спасява по единично ;)
Точно това е. Много хора карат със смотани гуми и затова стават задръстванията и катастрофите. Снегът не може да се изчисти перфектно. Дори в Германия и Швейцария, където се чисти много, ме е затрупвало буквално. Само, че никой не се оплаква и не споменава пожарникаря тоя или оня. Купуват си зимни гуми според разбиранията и възможностите си и си карат. Никой не кара с летни гуми или с галоши 99 набор, щото са по-отговорни просто.
Днес минавах под цариградско в посока от МВнР към Борисовата. Там на входа на парка има едно мизерно изкачване точно преди новите легнали полицаи. Ами от 3 коли една я бутаха, щото не можеше да тръгне. Едни си карат без проблем, едни буксуват. Спрях нарочно да видя колко е хлъзгаво и си тръгнах без дори да се включи АСР-а. Задръстването няма нужда да казвам докъде беше.
Абе това с "изненадите" винаги го е имало, Но най се дразня, когато започне накой да лъже като дърт циганин. И при предишния сняг и сега, всички от Столична община се правят на цапардосани с мокра дъска по главата. Какво лошо има като си признят, че всъщност положението е зле, ама в крайна сметка при кой кмет е било по-добре. А Данчето, в стил на дружинна ръководителка от не толкова далечното ни минали, бърза да рапортува пред "Тато си", че всичко е пИрфектно.
А по въпроса за зимните гуми, то и аз никога не слагам такива и не мисля, че ми е някакъв проблем - просто карам по-внимателно. Карал съм и със зимни и не намирам особена разлика при сняг и лед - все същите шейни са- особено когато става дума за нашите зими напоследък, където снега е рядко явление. Иначе предимствата са им ясни при ниски температури на асфалта, но лично аз зимата пътъвам много рядко и карам доста внимателне, без да правя глупости. Все пак за по-неопитните шофьори и за тези, които всекидневно пътуват по много или обичат зимните спортове, са задължителен атрибут.
ФЕРАРИСТ
05-01-2010, 21:57
Купуват си зимни гуми според разбиранията и възможностите си и си карат. Никой не кара с летни гуми или с галоши 99 набор, щото са по-отговорни просто.
E, ся че имат и повече парички също е доста съществено обстоятелство, тука за среден клас зимен комплект гуми човек дава една средна работна заплата, там надали и 20% от заплатата му е това перо.....
А по въпроса за зимните гуми, то и аз никога не слагам такива и не мисля, че ми е някакъв проблем - просто карам по-внимателно. Карал съм и със зимни и не намирам особена разлика при сняг и лед - все същите шейни са- особено когато става дума за нашите зими напоследък, където снега е рядко явление. Иначе предимствата са им ясни при ниски температури на асфалта, но лично аз зимата пътъвам много рядко и карам доста внимателне, без да правя глупости. Все пак за по-неопитните шофьори и за тези, които всекидневно пътуват по много или обичат зимните спортове, са задължителен атрибут.
Колега, такива майстори като теб им се нагледах днес... на първия баир в непочистеното и правите тапите.
Да не споменавам спирането ...
Чудно защо аз никъде не се почувствах като в шейна... на същите пътища на които такива майсторчета нямаха спиране или тръгване.
Като ви се свидят парите за зимните гуми, НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ с колите си на такова време!!!
А не после 3 часа да пътувам 15 км.
После управниците ни били криви... то с такова мислене - такива управници.
---------- Post added at 22:05 ---------- Previous post was at 22:00 ----------
E, ся че имат и повече парички също е доста съществено обстоятелство, тука за среден клас зимен комплект гуми човек дава една средна работна заплата, там надали и 20% от заплатата му е това перо.....
И тия гуми с правилна употреба ще го изкарат 2 до 4 сезона... а след първата покупка може да ги купува 2 по 2.
Не е ли тъжно, че на фона на цялата гъзария по улиците пестим от това от което ни зависи живота... техн. състояние и гуми.
Колега, такива майстори като теб им се нагледах днес... на първия баир в непочистеното и правите тапите.
Да не споменавам спирането ...
Чудно защо аз никъде не се почувствах като в шейна... на същите пътища на които такива майсторчета нямаха спиране или тръгване.
Като ви се свидят парите за зимните гуми, НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ с колите си на такова време!!!
А не после 3 часа да пътувам 15 км.
После управниците ни били криви... то с такова мислене - такива управници.
---------- Post added at 22:05 ---------- Previous post was at 22:00 ----------
И тия гуми с правилна употреба ще го изкарат 2 до 4 сезона... а след първата покупка може да ги купува 2 по 2.
Не е ли тъжно, че на фона на цялата гъзария по улиците пестим от това от което ни зависи живота... техн. състояние и гуми.
Колега нито ме знаеш, нито ме познаваш, та да ми лепиш определения и квалификации. Както и да е, не искам да се заяждам с никой, ама поне да беше обяснил простичко с какво ти помагат твоите гуми на заледени участъци, вместо да правиш толкова емоционални изказвания. Защото аз също днес се нагледах на такива екземпляри, за които пишеш (даже двама ги бутах за да изкараме колите от платното), само че с нищо не им помогна това, че не са "спестявали", защото гумата не може да компенсира недостатъците нa задкормилното устройство.
Колега, теб не те познавам... но тоя начин на мислене да.
Нищо лично... наблюдения.
Явно ми помагат, щом нямах проблеми в същите участъци в които други не можеха да отлепят или да спрат.
А логиката със ЗКУ... не отменя необходимостта от техн. изправност и читави гуми.
А и не забравяй че си чипосан :)
А 2.4 и без чип се кара малко шибано на сняг и лед.
nikolaaaay
06-01-2010, 00:03
Точно това щях и аз да кажа. За джанти, брони и кичозни спойлери има пари, а за гуми няма :choice:
П.С. Аз не знам какво са криви от общината. Ако зависеше от мен за 5 см. сняг изобщо нямаше да излизат снегорините да харчат пари.
Днес нямах "удоволствието" да покарам през деня. Цял ден си стоях в офиса. само вечерта в 11 излезнах да покарам и ми беше супер яко навън. нямаше нито една кола, направо не ми се слизаше от колата.
моето лично мнение е че зимните гуми помагат и то не малко при заснежен път.
а иначе най ми е смешно като видя накой Мерцедес ML от най-новите, под номера табелка на някоя лизингова компания и зимата с лятни гуми или път лятото със зимните. Класика в жанра на смотанящината. като немаш пари за гуми ше си вземеш ефтина кола, нема да ми се правиш на "голям" и да караш джип. ама имаше една стара проказка...."лъвът компенсира малкият х** със силен рев!" та и нашата работа малко същата. гледам ги тука из квартала такива индивиди и се чудя....по-добре да спра защото почвам много да се ядосвам
Гумите виновни сега... Явно забравихте миналата зима деня с голямата поледица. Която си стоя до обяд. Когато пътувах с 30 км/час заради добре обработения път. Колко камиони имаше забити в мантинелите? Колко коли пострадаха, когато камион се завъртя и влезе в насрещното до Метро-запад? Пак ли гумите виновни? И 6-те коли, дето се завъртяха пред мен на международен уж път - и те ли всички са били без гуми? Че има такива, има. Ама че някои не си вършат работата, също е ясно. Липсва им техника, тази която я има, е стара и най-вече не се ползва навреме. Вчера в Люлин първия снегорин по т.нар. околовръстно мина в 1 часа на обед. А това е една немалко натоварена улица. Днес излизам пак към Калотина - пътя на втория ден след снега представляваше 2 коловоза. Това ли е почистване? Защо ми се е случвало да пътувам 15 км. 20 минути, щото пътя засипан от сняг, а като минах границата със Сърбия си карах до Белград със 120? Валеше и тук и там. Затова не оправдавайте виновните в случая - не се реагира адекватно и толкова. :)
Пожарникаря още си е кмет, тая е само параван, да не мислите, че ще изпусне току така най-голямата далавера в държавата?!? Я вижте Софиянски на какво финансово ниво е след толкова години кметуване ;-)
Пожарникаря преди си имаше оправдание със старото правителство :)Сега цялата власт е в тях и нещата стават все по-зле и по-зле :lol_sign:
цитат от новините по БТВ във връзка с обстановката: "част от коментарите на зрители няма да излъчим,тъй като се използват нецензурни думи" :lol:
да не забравяме,че снега беше 5-6см...Имаме късмет,че това не е зима като зима,защото тогава незнам какво щяхме да правим :smackbum:
П.С. Аз не знам какво са криви от общината. Ако зависеше от мен за 5 см. сняг изобщо нямаше да излизат снегорините да харчат пари.
Криви са... все пак под 7 те см. сняг имаше 2 см. лед... тоя лед трябваше да го обработят преди да завали, поне по основните пътища.
А се знаеше, че ще вали ... не е като да са сбъркали синоптиците.
Данчето и пич бе.Стига плюхме по властта.Дайте малко по ония дето се чудят как да гепат по-вече пари чрез по-малко работа.Ииии старт :)
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2683791
ФЕРАРИСТ
06-01-2010, 20:36
да не забравяме,че снега беше 5-6см...Имаме късмет,че това не е зима като зима,защото тогава незнам какво щяхме да правим :smackbum:
Мда, зимата 2000 срещу 2001 наваля 2 педи сняг, и минусувите температури го задържаха към 2 седмици......бих дал лефче да видя какво щеше да стане сега ако това се повтори.....макар и седмица......
Furious 155
06-01-2010, 20:39
Мда, зимата 2000 срещу 2001 наваля 2 педи сняг, и минусувите температури го задържаха към 2 седмици......бих дал лефче да видя какво щеше да стане сега ако това се повтори.....макар и седмица......
ами то идва и това... февруари още не е дошъл!:yes:
Я варненци да кажат изненада ли ги снегът! :drinking:
Голямо мърморене, ако още не сте разбрали всеки се спасява както може, нещата не вярвам да се оправят. Все пак бъдете оптимисти защото ще има глобално затопляне :)
Ееее колеги, никой не каза днес една добра дума за Данчето. Плюхме я жената, ама днес сутринта в 8ч. като излязох всичко беша на "6". Честно казано не си спомням кога за последен път съм виждал почистени улици на сутринта след цяла нощ снеговалеж.
slaviego
29-01-2010, 22:40
Ееее колеги, никой не каза днес една добра дума за Данчето. Плюхме я жената, ама днес сутринта в 8ч. като излязох всичко беша на "6". Честно казано не си спомням кога за последен път съм виждал почистени улици на сутринта след цяла нощ снеговалеж.
:bravo::bravo::bravo: така е. За съжаление на българина трябва да му бръкнеш в джоба иначе няма начин.
Евала на хората дето се сещат и не само, когато са недоволни ! Па то на Българина в това му е чара бре :D
digitalundgrd
30-01-2010, 00:24
Браво наистина ;) Вчера се прибирах късничко към 23ч и положението изглеждаше безнадеждно :) Предричах поредната сутрин, в която ще има "снега ни изненада", но за мое голямо щастие и изненада главните булеварди и улици бяха изчистени :)
Четвъртък цяла нощ опесъчаваха и имаше доста снегорини по Гео Милев и Слатина.
Този път се представиха добре.
Щом по Петко Каравелов видях снегорин да чисти...
Всички основни улици в центъра и към Младост и в Младост бяха почистени и обработени.
Уплахата на много хора от предните случки също оказа голямо влияние, трафика беше в пъти по-слаб.
Значи можело, да се почисти и обработи овреме и да не се излиза с тотално неподготвени автомобили - да няма изненадани.
Да видим дали това ще стане нормално или ще е инцидентно събитие.
Всичко може, ама дано да стане, това което тpeбе.:wierdo:
Jivko7777
30-01-2010, 20:17
Утре го дават топло и малко останалия, утре ще се стопи :)