PDA

View Full Version : Що е то кормилачка и защо вече няма

Old Fox
18-12-2009, 19:22
Даммм. А на алея Незабравка ходихме да караме кормилачки. :)

Спам ама: Молим некой да пусне снимка на кормилачка-оказва се че таквоз не съм виждал.

morfius
18-12-2009, 19:23
Чук и Гек не си виждал?
Или търтея визира друго...

MUROMAN
18-12-2009, 19:29
Спам ама: Молим некой да пусне снимка на кормилачка-оказва се че таквоз не съм виждал.

На мен ми се иска да видя снимка на Търтея яхнал кормилачка.:tank:

търтей
18-12-2009, 19:29
Чук и Гек не си виждал?
Или търтея визира друго...

Чук и гек и кормилачката имат толкова общо колкото Алфа Ромео и Трабант. :smoke:

morfius
18-12-2009, 19:32
Е и тая тема оспамихме, ама що е то кормилачка тогава?
Че докато бях на възраст за шейнички, само тия руските бяха с кормило :smoke:

fred
18-12-2009, 19:33

Нещо като Чук и Гек, ама правен вариант, га бях малък всичко беше саморъчно.Предната част можеше да се върти, е имаше и мноооого малко фабрични. Лятно време пък се правеха от дъски и др. такива с лагери, метални, бая вървяха
А съм виждал при баба ми, в провинцията как караха малки шейнички, колкото да си събереш задника и крата сгънати, отпред имаше място и се управляваха с голям дървен прът.Такива шейни са подходящи за големи наклони...
Иначе аз като малък много карах мини ски из гората, тоест пак парка де, между Семинарията и Радиото, там си правихме пързалти по разни стръмни склонове, както и при баирчето на стадион В.Левски, към Ариана

търтей
18-12-2009, 19:39
Е и тая тема оспамихме, ама що е то кормилачка тогава?
Че докато бях на възраст за шейнички, само тия руските бяха с кормило :smoke:

Еми кормилачката е хоум мейд (хахахаха английски лаф за соц нещо) като за начало. Няма седалка, спирачки, не е от джилезо и прочее.
Зема да отделя темата.

ПП Докато отделях се замислих - що няма вече такова чудо на техниката? Или аз не съм виждал?

pinko
18-12-2009, 19:48
що няма вече такова чудо на техниката? Или аз не съм виждал?

Предполагам, че в провинцията може още да се правят и карат. Щото в София хлапетата по цял ден киснат пред хампютура, а през останалото време се крият по кьошетата и пушат трева.

Модерни времена, кво да се прави

търтей
18-12-2009, 19:49
Бе гледам го кво е навънка иии едно такова ми се прикара пак.

Old Fox
18-12-2009, 19:52
Ади слезте у некое софийско мазе и щракнете да го видим туй чудо на техниката. Тук имаше чук и гек, имаше дървени шейни, ама дървени с кормило тц

detelazurno
18-12-2009, 20:08
На мен малко ЕГН-то не ми го позволява да съм закачил от тея времена, но от баща ми знам за кормилачките. Иначе в днешни времена, в екстремните спортове има едни шейнички, на които лягаш и се пускаш по наклона. На колелца са и завоя не се прави като при кормилачките ами с крака (които ти стърчат доста извън шейничката) и лек наклон който позволява шасито. Само дето не са за сняг. Може би това са модерните кормилачки поне до колкото ги наподобяват :dunno:

търтей
18-12-2009, 20:09
На мен малко ЕГН-то не ми го позволява да съм закачил от тея времена, но от баща ми знам за кормилачките. Иначе в днешни времена, в екстремните спортове има едни шейнички, на които лягаш и се пускаш по наклона. На колелца са и завоя не се прави като при кормилачките ами с крака (които ти стърчат доста извън шейничката) и лек наклон който позволява шасито. Само дето не са за сняг. Може би това са модерните кормилачки поне до колкото ги наподобяват :dunno:

Това са модерните лагерници :)