PDA

View Full Version : Въпрос за скоростите

senatora
19-12-2009, 14:23
Колеги,от съвсем скоро съм собственик на АЛФА 155 и имам много неща които незнам.
Като включвам от първа на втора или от трета на втора се чува ужасно ръмжене на скоростите.
питах един познат и той ми каза че втората е най отгоре и може би трябва да се сипе масло,така ли е?
И ако не е така,какво може да е.

piticar
19-12-2009, 14:34
Маслото трябва да бъде 75w90

qkimov
19-12-2009, 14:55
Добър вариант е да си провериш количеството на маслото в скоростите.По книга го дават два литра.
Успех!:thumbup:

senatora
19-12-2009, 15:12
Дано да сте прави..
Защото иначе ще се чувствам прецакан.

голямата риба
20-12-2009, 18:59
според мен няма да се отървеш толкова лесно
пробвай да включиш 2-ра или много бавно
или с 2-но амбреиране
ако звука го няма проблема е в синхронизатор на 2-ра скорост

цената му е смешна 12 лева
обаче смяната му иска сваляне и разглобяване на скоростната кутия

Bobo
20-12-2009, 23:50
според мен няма да се отървеш толкова лесно
пробвай да включиш 2-ра или много бавно
или с 2-но амбреиране
ако звука го няма проблема е в синхронизатор на 2-ра скорост

цената му е смешна 12 лева
обаче смяната му иска сваляне и разглобяване на скоростната кутия

Освен ако не е прецакана муфата :razz:

senatora
21-12-2009, 11:03
Когато включвам от 1-ва на втора много бавно/чакам оборотите да паднат/ го няма този звук,но от 3-та на втора,няма начин,винаги хърка.

arieca155
23-12-2009, 21:13
според мен бобо е прав (както в повечето случаи),муфата се е прецакала.след време ще започне и между 1 и 2 да го прави.минах и през този проблем,аз дори я докарах до там че лоста ми е на местото на втора а нямам зацепване на скороста.ремонт на кутията и муфата беше изпилена 6-8 мм.от там и синхронизатор и комплект съединител и масла и ..., честита коледа.

Bobo
23-12-2009, 22:35
според мен бобо е прав (както в повечето случаи),муфата се е прецакала.след време ще започне и между 1 и 2 да го прави.минах и през този проблем,аз дори я докарах до там че лоста ми е на местото на втора а нямам зацепване на скороста.ремонт на кутията и муфата беше изпилена 6-8 мм.от там и синхронизатор и комплект съединител и масла и ..., честита коледа.

Е ти добре си запразнил :no:

arieca155
24-12-2009, 07:35
това бобо,преди няколко години беше.сега се занимавам със задържащи спирачки,така че всеки си има с какво да се занимава.да не ние скучно през зимата.

Rado145QV
24-12-2009, 09:21
това бобо,преди няколко години беше.сега се занимавам със задържащи спирачки,така че всеки си има с какво да се занимава.да не ние скучно през зимата.има ли алфа винаги има какво да се ровъчка по нея

MUROMAN
24-12-2009, 10:19
има ли алфа винаги има какво да се ровъчка по нея

Това е константа, но моля ви да го обясните на другите хора и най-вече на приятелката ми.:thumbup:

Bobo
24-12-2009, 23:47
Това е константа, но моля ви да го обясните на другите хора и най-вече на приятелката ми.:thumbup:

Ако не и е ясно сменяй я;) Щото така или иначе алфата няма да смениш пък проблеми не ти трябват :biggrin:

MUROMAN
25-12-2009, 19:31
Ако не и е ясно сменяй я;) Щото така или иначе алфата няма да смениш пък проблеми не ти трябват :biggrin:

Алфата не я сменям.
Усетил си ме , другите да си мислят каквото си искат и да се оправят.:grandpa:

---------- Post added at 17:31 ---------- Previous post was at 17:20 ----------

Алфата не я сменям.
Усетил си ме , другите да си мислят каквото си искат и да се оправят.:grandpa: