View Full Version : Румъния в ЕС, България чака
156 m-jet
05-04-2006, 01:55
http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=76440&cid=1&eid=675
Много умната и интелегентна нация е Задмината дори от Руманците :evil:
Ние сме наи тапите копелета в Европа и докато не го раЗберем, се царвули сте си бадем ........ ама с Голямо самочувствие. Алеко, Алеко....колко си прав :? :? :?
:?
П.С. Маи Албанците са по Зле
Еме ши чака България като ни управляват пенсионери кумонисти така ши е :twisted:
споко бе ще влезем. чичо Оли само ни сплашва за да се стегнем. промените в съденбната система ще продължат и след приемането ни, номера е да се постараем да сме достатъчно готови.
това че комшийте са по-напред е кофти, но така или иначе подписваме различни договори, просто при нас ще има една допълнителна предпазна клауза.
последното което разбрах е че за да ни мотивират да направим нужните промени ще намалят парите :lol:
Еми докато си избираме Кумунисти и други бивши ченгета на ДС (ДПС) да ни управляват - няма да оправят съдебната система - тя е препъни камъка. Само ми е интересно защо след като по времето на Сакса бяхме по-напред ни вързваха пакет с Румъния - която изоставаше, а сега изведнъж ни разделят.
Ами аз отговора го знам:
1. Румъния е по-голям пазар (от което имат полза)
2. Румъния има повече природни ресурси (концесии върху които получиха фирми от ЕС)
3. Все пак Румъния няма външен дълг - да не забравяме, че Чеушеско го изплати ..........преди да го екзекутират за благодарност - е от там сега могат да правят заеми.
И все пак въпреки това съдебната ни система е едно голямо лайно - така и не осъди поне един за някое убииство и един за корупция на високо ниво - мисля, че точно това искаха да има осъдени от организираната престъпност и от корупция по висшите етажи на власта. Все си мисля, че оценките щяха да са различни, ако премиер беше Сакса или някой друг само не и комунистите. :!: :!: :idea: :idea: :idea:
Ами тия малоумници как да ги приемеш от съдебната система:
Съдът пусна митничарка, от два месеца не била разследвана
4 Април 2006
Софийският апелативен съд освободи във вторник от ареста бившия шеф на митницата в Горубляне Снежина Ангелова, както и Златина Тотева с мотива, че двете жени са в тежко физическо състояние и срещу тях вече два месеца – от 9 февруари насам - не са провеждани никакви следствени действия.
Двете бяха задържани през декември 2005г., заедно с още няколко души по подозрение, че са участвали в канал за контрабанден внос на турски стоки в България.
Апелативният съд наложи на Снежина Ангелова мярка за неотклонение парична гаранция от 10 000 лева, а на Златина Тотева - от 5000 лева.
Определението на съда е окончателно.
Тея трябва да се реформират насила - те сами от вътре няма да се променят.
Има един тиквеник комшия - работещ в тази система - не иска да си паркира колата с 50 см по назад - за да се събират две коли на мястото му с мотива, че той там си я спира ладата от 15 година - е за това не иска да приеме промяната - какво остава за нещо по серьозно :evil: :evil: :evil:
WhitePower
05-04-2006, 10:55
аз не бързам за евросъюза щото ще си ебе мамата като дойде еуроро
аз не бързам за евросъюза щото ще си ебе мамата като дойде еуроро
Я малко разясни по-подробно. Как, защо и т.н.т Щото така разправя и бай Пешо на пазара, ама той го чул от бай Иван който пък го чул от талавизора по СКАТ :?: :!: :!:
Ние сме наи тапите копелета в Европа и докато не го раЗберем, се царвули сте си бадем ........ ама с Голямо самочувствие. Алеко, Алеко....колко си прав :? :? :?
ей ти си много дразнещ тип, чесно! кои сте вие най-тъпите копелета? че аз не съм! така и не разбрах ти българин ли си, или немец? или националната ти принадлежност зависи от речта на Оли Рен?
Момчета, каквото и да става, ще става без нашето мнение по въпроса.Ние мнението трябваше да си го кажем на изборите(както направиха турците в България-гласуваха всички!). А ние само филосовстваме- какъв процент от нас отидоха да гласуват? Тия реформи се правят със закони, а кой прави законите?
Момчета, каквото и да става, ще става без нашето мнение по въпроса.Ние мнението трябваше да си го кажем на изборите(както направиха турците в България-гласуваха всички!). А ние само филосовстваме- какъв процент от нас отидоха да гласуват? Тия реформи се правят със закони, а кой прави законите?
Вярно е това което казваш с изключение на едно - законите се сменят, ама има критики за това. че не се прилагат :wink:
се царвули сте си бадем ........
пич,надявам се че си направил правописна грешка
се царвули сте си бадем ........
пич,надявам се че си направил правописна грешка
е така е то - аз като говоря за правилно писане некои люде се сърдят :evil:
иначе явно е искал да напише ЩЕ колегата
ама що скачате на глупости?
никой не ни е крев имаше избори - избрахме си такива - ще си ядем квото сме надробили
а за ЕС-то - ми още е рано да плачем - време имаме достатъчно - само требе да се направи това онова
156 m-jet
05-04-2006, 13:42
ей ти си много дразнещ тип, чесно! кои сте вие най-тъпите копелета? че аз не съм! така и не разбрах ти българин ли си, или немец? или националната ти принадлежност зависи от речта на Оли Рен?
Е, раЗбира се, че не си :D
Тука става вапрос За теЗи които имат нещо в главата, и могат да осаЗнаят някои неща
да си ме видял да скачам :twisted: ,аз ако скоча революция ще има!
Иначе сами сме си виновни,докато сме оФце,така ще е,та ако ще и Папата да дойде да ни управлява.Скапан манталитет ни е проблема и докато има поговорки като "не е важно аз да съм добре ,а съседа да е зле" и "докато ми плащат колко да не умрем,че им работим колко да не заспим" европа ще я видим през крив макарон,дори и от италианските си коли :twisted:
да си ме видял да скачам :twisted:
бате то освен да земем да скокнем?
аз неколко правителства съм бутал - мое и още едно да катурнем
:evil:
да си ме видял да скачам :twisted:
бате то освен да земем да скокнем?
аз неколко правителства съм бутал - мое и още едно да катурнем
:evil:
то въпросЪТ не е дали ще катурнем това правителство или онова правителство.ВъпросЪТ е кога ще спреме да сме изметта на европа културна гледна точка,кога ще спрем да си правиме мръсно напук и най-важното кога ще сперм да сме тАрикати и в главата да ни е само "келепира".Какъвто народа,такава и управата,защото народае управата и управата е народа
Леле кво написах :oops:
Колега от Германия - виждам, че считаш само нас за цървули - цитат -"цървули сте си барем" - виждам че ти се изключваш.
Да, съгражданина ми Алеко е бил много прав....за такива патриоти като теб.
А, между другото - ние новината я знаеме - още час след изказването на Рен. Ти с цел да ни покажеш какви цървули сме ли я пусна. :?: :?:
Единствено мога да те оправдая (че си избягал от БГ) ако си Германия и полагаш усилия за имиджа и предсъединяването на България.
Знаеш ли още какво знам - че негативното мнение Оли Рен до голяма степен се дължи на "инфо" получено от българи.
Сега като чета мнението ти за нас- ако и така говориш за нас българите пред Германците - не се учудвам от негативното им мнение.
Знаеш ли , че аз пред чужденците не казвам колко вземам, не се оплаквам - винаги казвам че се справям и никога , ама никога не критикувам българите и България - ако ме питат за нещо, обяснявам причината и показвам че се работи върху това и го казвам с оптимизъм- да усетят оптимизма и желанието ми. Никога , ама никога не се поставям в позицията на търсещ помощ или съжаление.
Уви, ако ВИЕ които сте там ни представяте всеки ден така - моите усилия са напразни, а и на много млади хора(макар и недостатъчно) полагащи усилия .
НАДЯВАМ СЕ ТАКА ГОВОРИШ ЗА БЪЛГАРИТЕ САМО ПРЕД НАС.
Какъвто народа,такава и управата,защото народае управата и управата е народа
което си е си е
ами бавно полека за няколко века ...
и когато почнем рядко да си вадим пишкомерите и спрем да бистрим политиката на две ракии ...
скоро
шъ съ оприм
"не е важно аз да съм добре ,а съседа да е зле"
Че си запалим къщата та да му изгори на Вуте плевнята.......
@Бат Вас,
тука на улицата има един феодал дето много ми прилича на твоя комшия с 15 см. Паркирах си колата пред офиса извън обсега на гаража му а тоя взел че сложил зад мен едно желязо и като давах назад се опрях малко ама достатъчно са се наруши бронята. Та докога такива стари комунисти феодали си мислят че тротоара им е лична соибственост, а по закон мога да спирам и знаеш ли като му се развиках ме пита говедото кой бил баща ми? Викам абе дятка ти в детска педагогическа ли искаш да ме запишеш бе ...@@#@@# Еми тоя същия се прави на масон с други мастити боклуци и разпродават общ. имоти и земи и т.н. ама как да стане?
п.с.
Колегата от Германия има ли подобни проблеми със самозабравили се пенсионери?
156 m-jet
05-04-2006, 17:39
Колега от Германия - виждам, че считаш само нас за цървули - цитат -"цървули сте си барем" - виждам че ти се изключваш.
Да, съгражданина ми Алеко е бил много прав....за такива патриоти като теб.
А, между другото - ние новината я знаеме - още час след изказването на Рен. Ти с цел да ни покажеш какви цървули сме ли я пусна. :?: :?:
Единствено мога да те оправдая (че си избягал от БГ) ако си Германия и полагаш усилия за имиджа и предсъединяването на България.
Знаеш ли още какво знам - че негативното мнение Оли Рен до голяма степен се дължи на "инфо" получено от българи.
Сега като чета мнението ти за нас- ако и така говориш за нас българите пред Германците - не се учудвам от негативното им мнение.
Знаеш ли , че аз пред чужденците не казвам колко вземам, не се оплаквам - винаги казвам че се справям и никога , ама никога не критикувам българите и България - ако ме питат за нещо, обяснявам причината и показвам че се работи върху това и го казвам с оптимизъм- да усетят оптимизма и желанието ми. Никога , ама никога не се поставям в позицията на търсещ помощ или съжаление.
Уви, ако ВИЕ които сте там ни представяте всеки ден така - моите усилия са напразни, а и на много млади хора(макар и недостатъчно) полагащи усилия .
Ами, що не четеш внимателно бе колега, или не си иЗтреЗнял от снощи :D :D :D
Aха - искал си да напишеш "ще си бъдем" не "сте си .." Е все пак не отговори ти как представяш България. Щото аз съм убеден че повечето негативизъм в доклада на Рен е точно от говоренето на хора в България(и българи извън България) и създаването на такова впечетление.
Щото ако се загледат в Румънците има много области където да ги критикуват и са по-зле. Аз спецялно съм запознат само с готовността им относно "Разплащателната агенция" - ама това е много серьозно - по назад са там - говорил съм с наблюдаващите холандци и австрийци в БГ
Обществена тайна е от доста време,че най-вероятно ще влезем през 2008ма. Дано не се окаже истина само.
И малко извън темата - преди да се нахвърляте на колегата 156 mjet ,четете какво е писал.
Колега от Германия - виждам, че считаш само нас за цървули - цитат -"цървули сте си барем" - виждам че ти се изключваш...
Ами, що не четеш внимателно бе колега, или не си иЗтреЗнял от снощи :D :D :D
Според мен е искал да каже " все цървули ще СИ бъдем" а не "все цървули СТЕ си барем" ,просто не го е написал както трябва!!!
Веднага се нахвърляте все едно ви е изял хляба :!: А това,че е в Германия какво общо има? Някой от вас знае ли какво го е накарало да замине? Сигурен съм ,че не :!: Ама веднага такъв бил,онакъв бил. И подобни приказки за този човек ги има вече за трети път. Предната тема беше в темата за лаптопа http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=5607 ,където беше казал,че ако нямаш 1024 памет за никъде не си,за което по принцип си е прав,но веднага се намери някой да каже нещо от рода "Аве ние сме в България,не му трябва такъв лаптоп....ти на к'ъф са прайш...." ,после още някой му се нахвърли в тази тема.
А и няма да ни приемат,не защото има българи,които говорят лошо за други българи,ами защото 80% - 90% винаги минават с този номер- АБЕ КАРАЙ НИЕ СМЕ В БЪЛГАРИЯ!!!
Айде малко мир - форума е за коли ,не за политика :D
Koлега понеже си ме цитирал - отговарям.
Сигурно си прочел внимателно мнението ми, а и следващото.
За лаптопа не си спомням да съм казвал че 1024 са много (аз лично ще слагам 2048 рам) - ама това е друга тема.
Това което съм го казал считам за правилно - не казвам, че колегата го прави- и се надявам да не е от тези негативно говорещите българи. Просто се срещам с чужденци, които идват да дават оценки и знам колко е важно говоренето и да ги запознаеш с реалното и да ги убедиш, че ще се справим - и изведнъж те излизат някъде и някой им пълни главите с глупости - после за пореден път им показвам нещо, пак ги убеждавам и не знам дали някой който си няма представа от материята - няма пак да им наговори глупости и да обезмисли усилията ми.
Та в тая връзка, се съмнявам колегата от разтояние да е по запознат с нещата.(макар понякога отстрани да се вижда по-добре). Иначе съм абсолютно съгласен с критиките на Оли Рен - ама това не значи, че утре ако ме срещнат с хора от екипа му няма да се опитам да го обедя какво се прави и .т.н.т - а това че правосъдието е точно такова и даже критиките са меки може би (все пак не работя в тази област за да се изкажа конкретно - ама виждам липсата на осъдени) Мисълта ми е че Румъния не е толкова напред - ПРОСТО ГОВОРЕНЕТО ПРИ ТЯХ Е НА ДРУГО НИВО.
Казваш че сме автомобилен форум - да така е- ама това пречили да дискутираме проблеми на обществото - част от което сме и все пак дори да помогнем поне на един човек да вземе информирано решение - щото от рещения взети на база приказки чути от бай ИВан на пазара се допуска гласуване ей така и съответно после съжаляваш за избора си.
Иначе относно това каква е причината колегата да е там - не я знам и съм убеден, че не е лесно - ама лесно няма - на теб лесно ли ти е да се бориш всеки ден в БГ-лесно няма. Просто когато плащам осигуровки които се преразпределят за да се платят пенсиите на родителите на всички млади хора напуснали България си мисля, че имам право да критикувам и да изказвам мнение. А хората на които се преразпределят осигуровките стават все повече - а тези които оставаме в България за да ги плащаме ставаме все по-малко.
Аз плащам данъците и осигуровките си ТУК и имам право на мнение и не очаквам да бъда упрекван от разтояние. :!: :!: :!:
Е то нямаше едно мнение, в което да не обиди с нещо този м-джет. кой му дава право да определя кой е цървул и кой не? той дори не може да пише правилно, в една дума от шест букви три сбъркани, седнал да му обяснява кой какъв е и т.н.
...Много умната и интелегентна нация е Задмината дори от Руманците :evil:
....
В какво е "задмината" :?: :!:
Кое е общото между "умната и интелигентата нация", и преднината на Румъния, та ги съпоставяш :?: :!:
Някакво "Балканско първенство по Европеизъм" ли е организирано :roll: :P
:lol:
Аз, вече, изобщо няма да коментирам лишените от смисъл теми, които пускаш, както и надменно категоризиращите ти изказванията, НО пЪк искам няколко въпроса да ти задам :wink:
1. Какво работиш в Германия и какво си работил в България :?:
Не ме интересува, защо си заминал, НО ми е интересно 2. Къде си мислиш, че си отишъл :?:
3. Там, където си, защо още "реват" от ЕС, като е толкова хубаво :?: :lol:
4. Ти как се казваше :?: - Гюнтер, Шрьодер или Барон фон Дрислайнен :lol: защото не помня някое от тези имена да фигурира в което и да е от произведенията на Алеко Константинов :idea: але па "майка Германия" :!: :!: :!:
5. Твоя принос за България, с изключение на мъдрите ти съвети по интернет :?:
6. Като се присъединим към ЕС (2010г.) ще се върнеш ли в България :?:
7. Ще се преселиш ли в Румъния, ако ги приемат в ЕС на 01.01.2007г. :?:
8. Знаеш ли немски :?:
9. А Английски :?:
10. А Руски :?: (щото аз знам по малко)
11... и така, мога да ти задавам реторични въпроси до безкрайност, точно както ти изморяваш всички колеги във форума с твоите високо интелектуални и аристократично-европейски изказвания от типа "ние сме най-тъпите копелета в европа" (което няма да коментирам) :idea:
При липса на желание, можеш и да не ми отговаряш на дългия пост - и без друго няма да ми кажеш нищо ново и нищо няма да науча от теб, за съжаление, не защото не искам да науча нещо от Европа, а защото ти си пример за това, в което НИЕ БЪЛГАРИТЕ не бива да се превръщаме, със или без "Европейски съюз" :idea: :idea: :idea:
Лично за мен ЕС е последна грижа, защото всичко около това членство се изопачава, изкривява и опорочава още преди да е настъпило същинското членуване, но дори и да ни приемат през 2007г., или да ни отложат за някоя годинка - всичко върви на добре, всичко започва да се нарежда, къде с по-бързи темпове, къде с по-бавни, важното е, че има идея, има желаещи, има воля и сили да се постигне нещо, нещо което ще знаем, че е наше и дали преди Румъния или след Албания - няма значение, то е наше и сме постигнали сами, ние БЪЛГАРИТЕ :!: :!: :!:
Все пак ти пожелавам успех и дано успееш да погледнеш по-далеч от носа си, докато България стигне там, където ти мислиш, че си отишъл :!:
156 m-jet
06-04-2006, 20:03
Що да не ти отговора колега, нали сме Форум и си раЗменяме мнения, а те Знаеш са като Задника ,всеки си има :D :D
АЗ не сам Заминал, ами се ометох, по простата причина, че или трябваше да се отчитам на мутрите и куките в София или да спра да си раЗвивам савсем редовната тарговия. Е, аЗ предпочетох да се омета от там :D Това беше преЗ 1996/1997 година в която ако не Знаеш или не си от София , в БГ ставаше това което Бате Жорко, Бате Дима, Бате Паша , и тем подобни каЗваха, че трябва да стане :!:
Тук какво работа , няма да ти кажа, но припечелвам достатачно да мога Мерцедес МЛ да карам, а не тая Алфа, но тук манталитета на хората е друг и аЗ се уча от тях.
Приноса ми zа Балгария е , че като идват тук балгари ги саветвам да не крадат и да не брамчат на раЗни пости, коя от коя по нередовна, ама кои ти слуша :!: Доста отидоха в панделата, други са на иЗдирване, трети се варнаха да брамчат в БГ, щото били по беzопасно там да лажат балаците/както те се иЗраzяват/ :!:
В БГ няма да се варна в блиzките години, поради простата причина, че работата ми го налага, по добре е да продаваш краставици на паЗара в Ситняково от колкото на паЗарчето в Далго Поле, Пловдивско :lol:
Да, представи си говора и пиша немски перфектно, Ангииски добре а Руски много добре, а има и още един еzик които владея, но За него не си питал/ не е балгарски/
И ако човек почне да се учи от наи богатите ще му е от полЗа само, това е поне моето виждане и опит :lol:
.
И аз мисля, че 156-m-jet е прав за много неща. И не виждам защо всички му се нахвърлят, когато каже нещо по-остро. И какво значение има къде живее ? Нали му пука все пак какво става тук, щото иначе едва ли щеше да е във форума въобще. Това е място, където всеки може да сподели мнение, а не място за мерене на пишки - кой къде живеел, как пишел, кво работел и т.н.
Аз с постовете си по темата на М-jet не целя да го засегна- аз по скоро искам и другите да се замислят, да се замисли и той и да ги провокирам така, че все пак да са положително настроени и всеки да се стреми да представи и да помогне на България, макар и със зрънце - било то конкретна работа, било само един чужденец да убеди че българите може да дадем добри неща, че можем да се справяме, че няма да е вечно така, че все пак нещата не се променят бързо, но има все повече различни хора, които на пук на цялата действителност не се отчайват и не хулят България и българите, не считат чуждото за по-хубаво и не поставят България (респективно себе си по назад от Германци, Румънци и т.н.т)не хулят страната си (може да хулят управниците си - все пак да имат активна гражданска позиция) но не да казват - махам се от тая държава - по добр е да казват ще работя и ако може ще дам приноса си утре България да е с едно зрънце по-добра- а кога ще дойде утре -...когато дойде )))
Поздрави!!!
П.П. Колега МЛ пък няма да си взема никога - много ми е дървен.
Що да не ти отговора колега, нали сме Форум и си раЗменяме мнения, а те Знаеш са като Задника ,всеки си има :D :D
АЗ не сам Заминал, ами се ометох, по простата причина, че или трябваше да се отчитам на мутрите и куките в София или да спра да си раЗвивам савсем редовната тарговия. Е, аЗ предпочетох да се омета от там :D Това беше преЗ 1996/1997 година в която ако не Знаеш или не си от София , в БГ ставаше това което Бате Жорко, Бате Дима, Бате Паша , и тем подобни каЗваха, че трябва да стане :!:
Тук какво работа , няма да ти кажа, но припечелвам достатачно да мога Мерцедес МЛ да карам, а не тая Алфа, но тук манталитета на хората е друг и аЗ се уча от тях.
Приноса ми zа Балгария е , че като идват тук балгари ги саветвам да не крадат и да не брамчат на раЗни пости, коя от коя по нередовна, ама кои ти слуша :!: Доста отидоха в панделата, други са на иЗдирване, трети се варнаха да брамчат в БГ, щото били по беzопасно там да лажат балаците/както те се иЗраzяват/ :!:
В БГ няма да се варна в блиzките години, поради простата причина, че работата ми го налага, по добре е да продаваш краставици на паЗара в Ситняково от колкото на паЗарчето в Далго Поле, Пловдивско :lol:
Да, представи си говора и пиша немски перфектно, Ангииски добре а Руски много добре, а има и още един еzик които владея, но За него не си питал/ не е балгарски/
И ако човек почне да се учи от наи богатите ще му е от полЗа само, това е поне моето виждане и опит :lol:
.
:shock: :shock: :shock:
Хахахахахахаха :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Лелеееееее :roll2: леле, леле, леле, повече НЕ желая да разговарям с теб :!:
Хахаха :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
КУКУ............ :evil:
Вече и на мен дори ми е ясно, че си просто един палячо и нищо друго :evil:
Аз с постовете си по темата на М-jet не целя да го засегна- аз по скоро искам и другите да се замислят, да се замисли и той и да ги провокирам така, че все пак да са положително настроени и всеки да се стреми да представи и да помогне на България, макар и със зрънце - било то конкретна работа, било само един чужденец да убеди че българите може да дадем добри неща, че можем да се справяме, че няма да е вечно така, че все пак нещата не се променят бързо, но има все повече различни хора, които на пук на цялата действителност не се отчайват и не хулят България и българите, не считат чуждото за по-хубаво и не поставят България (респективно себе си по назад от Германци, Румънци и т.н.т)не хулят страната си (може да хулят управниците си - все пак да имат активна гражданска позиция) но не да казват - махам се от тая държава - по добр е да казват ще работя и ако може ще дам приноса си утре България да е с едно зрънце по-добра- а кога ще дойде утре -...когато дойде )))
Поздрави!!!
Колега,всичко това ако можем да го направим,ще е супер! Но защо не кажеш на някой баща или майка,които нямат с какво да си изхранват децата да си седят в държавата и да мислят за светлото бъдеще!!! Имигранти има много, едни работят,други учат ,трети крадат и т.н. За съжаление хората в чужбина виждат в повечето случаи само тези които крадат,защото те са по-интересни за новините.Никой не прави репортаж например за българските студенти и тяхната дейност, а показват как българи със супер модерна техника следят хората по бензиностанциите,за да могат да им вземат номерата на кредитните карти и после да правят фалшиви!
Но като ще говорим за имидж на България,трябва да погледнем малко по-далече . България е била дълго време комунистическа държава,следователно за хората на запад още отдавна България не е хубава страна,защото и на тях са им набивали в главите ,че комунизма е нещо лошо както на нас едно време,че запада не е хубав! Следователно те като чуят българин или румънец и гледат с недоверие ,с голямо недоверие,и като им покажат два пъти по новините как българи са направили нещо и готово, вече всички българи са лоши.
Аз от 19 годишен съм във Франция,няма да казвам как са се отнасяли с мен.Това ,което ми прави впечатление обаче е ,че в началото за България се говориха лоши неща,откакто се разбра,че може да влезем в европейския съюз,в медиите започнаха да излизат предавания,статии за България,които чак ме учудваха колко добронамерено са написани. Днес мога да кажа,че въпреки,че отношението им е доста резервирано има голяма промяна! Като се говори за българия,се говори за европейски съюз. Вече не сме враговете от комунизма. И пак всичко това се постига като се обработва общественото мнение чрез медиите. До вчера бяхме комунисти ,днес сме "един нов свят" .
Бълагария спечели първа награда на туристическото изложение в Лондон,за най-предпочитано място за ваканция,от тогава продажбите на имоти на чужденци направо излетяха в облаците. Това хубаво ли е? Да се радваме ли,че ставаме известни или да плачем,че управниците оставят държавата да се разпродава?!?
На кой да се сърдим,на имигрантите ,които докато за европейците бяхме комунисти крадяха и още повече ни мърсяха името или на тези ,които са в Бъгария в момент,когато хората ни дават шанс да докажем,че не сме това,за което ни мислят,но ние пак се насираме?!?
Какво сте го захванали колегата 156 м-джет?!? Ако това,което той каза,го беше казал някой друг,щяхте ли да реагирате така?
човека ясно ви обясни защо е заминал - за да не се оствя да бъде рекетиран от някви селяни без вратове и пак се намери някой да му се присмива. Май беше колегата Кики или Куку ,този който се мисли за голям полиглот. Да те питам колега,казваш,че говориш няколко езика и то със самочувствие,колко време си учил всеки от тях и къде,колко време си живял в държава където ги говорят?!? Айде и аз няма да задавам повече риторични въпроси както ти се изразяваш,защото знам отговора от личен опит - повече от 10 години се занимавам с езици,това ми е специалноста - три чужди езика ,живея и работя с хора,които ги говорят,въпреки това редовно ми доказват колко много НЕ ги знам.
Като сте такива патриоти и говорите,че трябва да се подкрепяме СПРЕТЕ ДА СЕ ОБИЖДАТЕ ,както правите с колега !!!
WhitePower
07-04-2006, 15:57
темата беше една а вие се изпокарахте
Ами колега Aquila - все пак и ти си се убедил, че съм прав и е много важно какво мнение ще си създадат за теб - демек важно е говоренето - ако може с мощни медии-още по добре.
Нали усещаш промяна в поведението - аз за какво говоря - че нещата стават бавно - капка по капка.
АКО НИЕ НЕ СИ ВЯРВАМЕ - КОЙ ЩЕ НИ ПОВЯРВА :?:
"Aquila", я помисли, кой започна да обижда с тенденциозните си изказвания?
Кой започна да категоризира?
Кой говори така, сякаш се намира на друга планета?
Кой окачествява българите (включаю себе си), като "най-тъпите в европа"?
Кой си мисли, че е преуспял, понеже се е "омел" преди десет години?
Кой написа изречението "...вие там долу..."?
Кой го е било страх от "бизнесмени"?
Който и да го беше написал, щеше да си навлече гневни отговори!
А много интересно, защо тези компетентни изказвания винаги се чуват от хора, който не са в България, а?
Хора, който са избягали уж на готово и на лесно, но се е оказало, че и на тях им е било трудно да се реализират!
Хора, които са можели да положат същите усилия и да се измъчат, и изгърбят от работа по същия начин и в родината си, НО са предпочели да го направят другаде - в страни, където чужденците, винаги ще си останат чужденци :idea: и колкото и добро мнение да създадат за себе си, както и да се трудят и хората да оценяват трудолюбивостта им, каквото и да постигнат - това не е тяхната родина, те си остават българи!
Но защо аз не пиша такива неща и не се изказвам, както "156 м-джет", защо БатВас не пише такива неща, защо никой от над 1000 потребителя в този форум не пише с този тон?!
Вие нещо повече ли сте от другите? -защото точно така звучите!!!
А къде прочете, че съм полиглот? :roll:
Езиците са ти специалност - трябва да знаеш какво е полиглот - това най-малко съм аз!
Казах, че знам по малко от тези езици, учил съм немски 4 години, руски 8 години, английски 12 години и това все в училище, ОБАЧЕ целта ми НЕ беше да се фукам, какви знания имам или не, защото аз даже нямам висше!
Въпроса беше да се усетите, че без да живея в чужбина 1000 години, това не ми пречи да науча чужд език, да работя не по-малко от чужденците, да живея не по-лошо от "европейци" като вас... В БЪЛГАРИЯ :idea:
Как така, някой могат, пък други - не?!
Никого не съм нападал и на никого не съм останал длъжен - обаче се дразня, когато хора живеещи над десет години извън България, изведнъж се обръщат и започват да се изказват компетентно - как става така, как разбрахте каквото и да е за живота в България, като Ви няма тук вече десет години?!
Изморявам се да разговарям с вас, вие говорите типично за някоя шваба или янки, до толкова сте изкривили разбиранията си от "европейския" живот, че гледате на всички с пренебрежение и задължително с полагащата се доза шовинизъм, който обаче не ви принадлежи и забравяте, че не сте нито германци, нито англичани, нито американци, нито никакви, освен българи и сте родени в България, а родителите ви сигурно още са тук!
Както и да е, аз повече няма да пиша в тази тема, защото и аз, като всички българи - тъп и прост, нямам нерви да споря с вас, а и не искам, защото типичо за българин, ще се ядосам и ще започна да псувам!!!
Успех :th_up:
един апел към всички
ПРИБЕРЕТЕ ПИШКОМЕРИТЕ :evil:
сички сме много велики - това е ясно - ама може да го даваме по-кротко
пък кой крив кой прав - както казал кьор хасан - ха нема смисъл
Понеже още няма катинар, да се върна малко към заглавието - определено мисля, че състоянието на държавата ни е много, много зле. Тези, които критикуват отвън, имат пълното право да го правят и определено виждам в постовете им повече яд, отколкото злоба. Към BatVas и Kuku - не виждам поводи нито за излишен оптимизъм, нито за патриотарстване, нито за засягане. Със сигурност тук има и свестни хора, без да ви познавам смятам, че и вие сте такива, но това не променя факта, че огромната маса хора от населението ни са смотани. Чудех се коя дума би характеризирала най-добре повечето хора в държавата ни и мисля, че тази е най-точна - смотани. И така си имаме и смотана държава. Лично мнение, само пак някой да не го приеме персонално ...
"Aquila", я помисли, кой започна да обижда с тенденциозните си изказвания?
Кой започна да категоризира?
Кой говори така, сякаш се намира на друга планета?
Кой окачествява българите (включаю себе си), като "най-тъпите в европа"?
Кой си мисли, че е преуспял, понеже се е "омел" преди десет години?
Кой написа изречението "...вие там долу..."?
Кой го е било страх от "бизнесмени"?
Караш ме да се обяснявам за глупости ,ама явно говориш без да мислиш.За това ти отговарям :
Темата е от 156 мджет, следователно от него започва всичко.Тона е малко остър и аз съм съгласен,но никъде не виждам да е писал нещо все едно е на друга планета.
За това,че казва ,че сме най-тъпите копелета в европа много добре знаеш за какво го е написал - нормално е да се ядоса човек ,че не ни приемат.
Казваш,че е се мисли,че е преуспял - къде го видяхте това в първия му пост? чак след като му се навикахте ви обясни какво прави и то по ваша молба,но никъде не видях да казва "вие там долу" !!!
Който и да го беше написал, щеше да си навлече гневни отговори!
А много интересно, защо тези компетентни изказвания винаги се чуват от хора, който не са в България, а?
Който и да го беше написал щеше да си навлече гнева? Така ли? Защо не погледнеш една от многото теми във фрума в която се критикува правителството или полицията и т.н. и не видиш вътре какви изказвания има?
Хора, който са избягали уж на готово и на лесно, но се е оказало, че и на тях им е било трудно да се реализират!
Хора, които са можели да положат същите усилия и да се измъчат, и изгърбят от работа по същия начин и в родината си, НО са предпочели да го направят другаде - в страни, където чужденците, винаги ще си останат чужденци :idea: и колкото и добро мнение да създадат за себе си, както и да се трудят и хората да оценяват трудолюбивостта им, каквото и да постигнат - това не е тяхната родина, те си остават българи!
Ей тук съм съгласен ,но си задай въпроса - Защо? Айде защо ей така са решили да си оставят жените и децата,приятелите,за да отидат някъде,където ще са чужденци? Айде кажи ми защо?
Но защо аз не пиша такива неща и не се изказвам, както "156 м-джет", защо БатВас не пише такива неща, защо никой от над 1000 потребителя в този форум не пише с този тон?!
Тука да те питам - намираш ли разлика между твоето изказване и това на БатВас? Аз намирам ,че БатВас пише интелигентно,обосновано и без да се прави на велик. Ти как пишеш ? С нерви!!!
Вие нещо повече ли сте от другите? -защото точно така звучите!!! А къде прочете, че съм полиглот? :roll:
Езиците са ти специалност - трябва да знаеш какво е полиглот - това най-малко съм аз!
Казах, че знам по малко от тези езици, учил съм немски 4 години, руски 8 години, английски 12 години и това все в училище, ОБАЧЕ целта ми НЕ беше да се фукам, какви знания имам или не, защото аз даже нямам висше!
А,значи докато пишех без да казвам къде съм си бях нормален,но в момента в който казах,че съм в чужбина станах много отворен. И каква е разликата?
Каза,че знаеш по малко езици,но тона с който го каза беше съвсем друг.
И аз не се фукам,отговора ми беше резултат на това,което ти пишеш
Въпроса беше да се усетите, че без да живея в чужбина 1000 години, това не ми пречи да науча чужд език, да работя не по-малко от чужденците, да живея не по-лошо от "европейци" като вас... В БЪЛГАРИЯ :idea:
Как така, някой могат, пък други - не?!
Никого не съм нападал и на никого не съм останал длъжен - обаче се дразня, когато хора живеещи над десет години извън България, изведнъж се обръщат и започват да се изказват компетентно - как става така, как разбрахте каквото и да е за живота в България, като Ви няма тук вече десет години?!
Изморявам се да разговарям с вас, вие говорите типично за някоя шваба или янки, до толкова сте изкривили разбиранията си от "европейския" живот, че гледате на всички с пренебрежение и задължително с полагащата се доза шовинизъм, който обаче не ви принадлежи и забравяте, че не сте нито германци, нито англичани, нито американци, нито никакви, освен българи и сте родени в България, а родителите ви сигурно още са тук!
честно да ти кажа,радвам се,че си живееш добре,на никой не пожелавам да няма пари и да живее лошо!!! Не го пожелавам защото съм бил и от двете страни - имал съм и съм нямал !!! Същото стана и с родителите ми - баща ми както си караше Мерцедес ,изведнъж се оказа с дългове и за да може да има с какво да се хранят майка ми и брат ми,се наложи да замине да работи като роб на хората!!! Изяснява ли ти се малко ситуацията или да ти обясна още веднъж?!?
Кой гледа другите с пренебрежение? Аз теб или ти мен? Както казах докато си траех,че съм в чужбина просто си спорихме,сега изведнъж станах европеец и незнам си какъв!!! Е от къде тази промяна???
За живота в България мога да ти кажа толкова колкото и ти на мен,точно защото не съм забравил от къде идвам. Имам си приятели и роднини в България,прибирам се при първа възможност , може да се учудиш,но си плащам и осигуровки и данъци!!!!!! Така,че не ми казвай колко съм европеец и колко българин.По-голям българин съм от 90 % от хората.
Ще ти дам един малък пример - Клуб Алфа Ромео. чета форума още от както беше записан в дир.бг ,регистриран съм от началото. Харесва ми идеята,харесва ми и какво правят някои хора от клуба,но за съжаление не съм виждал нито един от 1000та регистрирани потребители,не съм идвал на нито едно събиране,но ако забелязваш има една детелинка до аватара ми.Знаеш ли какво означава това? Означава,че съм член и съм си платил правата.Намерил съм начин да си дам вноската и да подкрепя нещо което е направено от българи в България и които даже не познавам. Ти какво си направил?
Друго да те питам като си такъв патриот какво си направил за България или за някой в България? Колко пъти си дал дрехи на някой дом за деца,колко пъти си бил в доброволна организация? Е аз съм бил и всеки път като се прибирам правя по нещо полезно за някой!!!
А докато съм тук мога да кажа със чиста съвест,че съм достоен представител на България и българите в Европа. Не съм направил нищо с което да мърся името и хората с които работя са супер доволни от мен.
Още какво трябва да направя за да докажа,че не съм отворен,че не се мисяля за повече от теб или който и да е?!?
Проблема е ,че ти си мислиш ,че се имам за повече,а нервните мнения са от теб не от мен!
Както и да е, аз повече няма да пиша в тази тема, защото и аз, като всички българи - тъп и прост, нямам нерви да споря с вас, а и не искам, защото типичо за българин, ще се ядосам и ще започна да псувам!!!
Успех :th_up:
Това последното да го коментирам ли? Типично като българин,ще се ядосаш и ще започнеш да псуваш. Еми в такива моменти се радвам,че не съм с хора като теб.
И последно недей да започваш да псуваш...
....аз повече няма да пиша в тази тема....
Колегата, КиКи/ХиХи/КуКу :D
Нема да прекаляваш с прашеца. че мноооо нервен ставаш нещо, а и се тапотии пишеш :!:
Баси и темата честно :(
Е хайде успокйте се , всички сте прави и така нататък, то ясно че темата е безкрайна, придържайте се към добрия тон.
А тоз потребиел петко , дето не съм го чувал и виждал къв е що е още едно такова идиотско мение да прасне и ще си получи бана дорде го има форума, то бива безобразие и простотия ама чак пък толкоз.
zdraveite izviniavam se 4e pi6a na latinica toku shto se registrirah i kirilizira6tata mi programa ne raboti v tozi sait. Iskam da izkaza mnenie otnosno kolegata M-jet viarno tonat mu vinagi e ostar i daze zaiadliv drugotto koeto zabeliazmav e 4e toi dori ne e istinski fen na Alfa Romeo i postoianno namekva che bi karal Mercedes no poneza statusat mu bil takav i poradi niakakvi si perdrazsadaci ne mozel da si kupi MB i zatova kara Alfa[/url][/b]
Колегата, КиКи/ХиХи/КуКу :D
Нема да прекаляваш с прашеца. че мноооо нервен ставаш нещо, а и се тапотии пишеш :!:Ти внимавай наистина да не прекали че незнам тогава ко ша стаааа :laser: :laser:
156 m-jet
08-04-2006, 13:30
zdraveite izviniavam se 4e pi6a na latinica toku shto se registrirah i kirilizira6tata mi programa ne raboti v tozi sait. Iskam da izkaza mnenie otnosno kolegata M-jet viarno tonat mu vinagi e ostar i daze zaiadliv drugotto koeto zabeliazmav e 4e toi dori ne e istinski fen na Alfa Romeo i postoianno namekva che bi karal Mercedes no poneza statusat mu bil takav i poradi niakakvi si perdrazsadaci ne mozel da si kupi MB i zatova kara Alfa[/url][/b]
АЗ определено не сам Алфа маняк, а и никога не сам го тардял, просто си я купих понеже това беше наи евтиното предложение в тоЗи клас.А, след таЗи едва ли ще си купа друга Алфа, просто ме драЗни начина по които е сглобена...все скарца нещо, все пак чисто нова сам я вЗел, не е да кажеш удряна преди това.Но мотора е добар и икономичен, скоростите са трагедия, ама За тея пари това е, не се оплаквам