PDA

View Full Version : Проблем с оборотите !

godless
20-12-2009, 12:49
Здравейте колеги,
1-во БЛАГОДАРНОСТИ за всички, които споделят как да пеодоляваме проблемите с нашите капризни италянки. Винаги съм намирал помощ тук:doctor:
В случай че повтарям тема се ивинявам, изчетох 19 страници с различни теми но не открих каквото ми трябваше (а и се поуморих :whistle: )
Още лятото забелязах че оборотите на Алфредото ми се държат страно (Алфа 145 1.3 Боксер) при запалване качваше до към 1500 оборота и ги задържаше по няколко минути, казвах си че е от двигателя все пак е по особен.
Сега е зимаа и като запаля (между другото никакъв проблем с паленето) ми дига 2500-3000 оборота :crazy:
Нормално ли е за този тип двигатели и ако не е какво ще ме посъветвате да направя, че и разхода на гориво зе да става космически. (Чист бензин е няма газ или метан)
Благодарско предварително.

Orm
20-12-2009, 14:15
Здравейте колеги,
1-во БЛАГОДАРНОСТИ за всички, които споделят как да пеодоляваме проблемите с нашите капризни италянки. Винаги съм намирал помощ тук:doctor:
В случай че повтарям тема се ивинявам, изчетох 19 страници с различни теми но не открих каквото ми трябваше (а и се поуморих :whistle: )
Още лятото забелязах че оборотите на Алфредото ми се държат страно (Алфа 145 1.3 Боксер) при запалване качваше до към 1500 оборота и ги задържаше по няколко минути, казвах си че е от двигателя все пак е по особен.
Сега е зимаа и като запаля (между другото никакъв проблем с паленето) ми дига 2500-3000 оборота :crazy:
Нормално ли е за този тип двигатели и ако не е какво ще ме посъветвате да направя, че и разхода на гориво зе да става космически. (Чист бензин е няма газ или метан)
Благодарско предварително.

Абе чак толкова да вдига оборотите не би трябвало май ..... Виж си моторчето за низките обороти . Между другото после падат ли оборотите до 900 или си остават така ? Ако остават така виж си и жилото на гсзта да не е пренатегнато

markoff
20-12-2009, 16:31
При мен се вдигат най-много до 1500, после падат до 800-900.
Мисля че не е нормално.
Напиши в търсачката РУСЕ на разширено търсене, само в заглавията. Може да откриеш нормален сервиз за диагностика.

godless
21-12-2009, 00:32
Не ги задържа щом подгрее малко около 40 и няколко градуса и ги смъква на 1300-1500 а като стопли до 80 вече влиза на 900 оборота и там си заспива.

Bobo
21-12-2009, 02:54
Мдаа определено не трябва да са толкова високи и не трябва да ги държи толкова време, най-добре я закарай на диагностика, има вариянт да е моторче празен ход или температурния ти датчик да се бъзика ;)

DerMeister
21-12-2009, 10:05
Да питам и аз тук за 1.6TS. Нямам проблеми, само една странност. Откакто е студено, оборотите са си ок, всичко е 6, но забелязах, че като примерно подам газ, после я пусна и оборотите падат почти до 500-600 и веднага се нормализират. Но се усеща, че не му е баш кеф на двигателя тази една секунда падане толкова ниско. Някакви признаци за разваляне на нещо или просто им е студено на топлокръвните италиянки?

Bobo
21-12-2009, 14:32
Да питам и аз тук за 1.6TS. Нямам проблеми, само една странност. Откакто е студено, оборотите са си ок, всичко е 6, но забелязах, че като примерно подам газ, после я пусна и оборотите падат почти до 500-600 и веднага се нормализират. Но се усеща, че не му е баш кеф на двигателя тази една секунда падане толкова ниско. Някакви признаци за разваляне на нещо или просто им е студено на топлокръвните италиянки?

Просто или дросела е почнал да се зацапва или моторчето е почнало да се разбива ;)

navis
21-12-2009, 17:26
Провери си също така държача на жилото за газта. При мен се беше счупило, и държеше доста високи оборти. След малко ханд-майд оперции, го закрепих, и всичко заспа

oem
22-12-2009, 15:08
Провери си също така държача на жилото за газта. При мен се беше счупило, и държеше доста високи оборти. След малко ханд-майд оперции, го закрепих, и всичко заспа

Тука все едно единия го сърби, другия да го боли и за двете да има един и същи лек.

Вниквайте във въпроса на темата и тогава давайте съвети бе хора!