PDA

View Full Version : Защо се включва АБС-а

Nikiboy
05-04-2006, 13:39
Не мога да си обясня защо като съм с летни гуми май абс-а се включва по-лесно.

Мислех си, че е от гумите - преди бях с Гуудиър и Мишлен. Сега като съм с Йокохама 359 пак същата работа.

Мислех да не е от дискове и спирачки - сега съм с брембо и пак така.

Сега си мисля, че може да е от абс-а. Дайте идеи от какво е?

Знам, че абс-а е гадна работа, но не мога да си обясня защо със зимните барумки се включва по-трудно.

Размерите са мо 185/60/14 зима и 195/50/15 лято, т.е еднакви.

gigi
05-04-2006, 18:37
Ами зимните гуми са много по меки, а летните на тези температури в момента не могат да загреят хубаво и затова като ги смениш сега найстина летните се хлъзгат повече.Сигурно и пилиш по лесно. Споко и при мене е така. :wink:

Nikiboy
05-04-2006, 18:50
Moже и да си прав.

Като им направя наколко палежа до пушек, Йокохамата става доста по-добра. Много е хубаво да е истина и не ми се вярва.

Мене ме съмнява да не е датчик?

kris11
05-04-2006, 20:07
И аз съм така.Споко. Има голяма разлика и в спирането.А и при потегляне докато пипнеш газта пищях гумите.

Bobo
06-04-2006, 21:13
Moже и да си прав.

Като им направя наколко палежа до пушек, Йокохамата става доста по-добра. Много е хубаво да е истина и не ми се вярва.

Мене ме съмнява да не е датчик?

Ако е датчик ще ти светне грешка на таблото и ще се изключи абс-а системата е с много голяма сигурност и няма начин да се включва ако няма разлика в скоростта на колелата :wink:

Възможно е при кофти сходимост да го прави - отиди на преден мост ако не си ходил :wink: Ако е наред карай и се небой гумите са ти дървени явно :lol:

Alfoso
07-04-2006, 08:57
Напълно възможно е,ако носачите са ти заминали ABS-a се включва.Мисля,че е свързано с разместване на правилната геометрия на предното окачване.

Nikiboy
07-04-2006, 09:14
Не е от носачите защото цялата ходова част е сменяна прени 2-3 хиляди километра. на две места я гелдах за геометрия и сходимост, всички параметри са си ок.

Гумите, не знам щем мислите, че гуудиър, мишлен и йокохама са дървета? А зимния ми барум е по-добър?????????

Не знам дали си внушавам, но подозирам, че може да е регулатора на спирачното усилие за задните колелета. Защото май има разлика според наклона, т.е къде е тежестта на колата. вчера само един път се ключва абс-а, може би защото вече не съм толкова старателен да набивам педала до долу, но подозирам регулатора.

Nikiboy
12-04-2006, 10:55
ЧУДО!

Покарах 500 км. и вече започнаха да държат много яко :dance: . Явно са искали повче палеж в началото :metal: