Log in

View Full Version : И пак въпрос за километража

senatora
21-12-2009, 12:52
Ситуацията е следната:НЕ РАБОТИ
Въпросът ми е,ОК километражът не работи,ама свързани ли са километражът за отчитане на скоростта и този за изминати километри защото и двата не работят.И ако са свързани какво трябва да сменя и къде може да е проблема.

Furious 155
21-12-2009, 13:00
Ситуацията е следната:НЕ РАБОТИ
Въпросът ми е,ОК километражът не работи,ама свързани ли са километражът за отчитане на скоростта и този за изминати километри защото и двата не работят.И ако са свързани какво трябва да сменя и къде може да е проблема.
Ами да свръзани са - т.е. датчика на скоростната кутия им дава данните. Те всъщност са едно общо и стрелковия уред и ротационния. Провери датчика на скоростната кутия - откъм купето е и стърчи право нагоре мисля... точно над диференциала! Може да си проверих и връзките отзад на таблото или вътре в самия уред, ако е ровено и там може да е проблема. При мен примерно показваше по-ниска скорост от реалната, но това го правих като смених таблото с непипано такова от автоджамбази! Някой джамбаз беше пипал и бяха счупили най-старшия разряд на километража!

alex331700
21-12-2009, 18:05
problema e v centralkata na tabloto. kogato se svali otzad ima edna biala kutiika.tia e izgiriala.smeni ia i na moita alfa imashe takav problem

don_pepone
21-12-2009, 20:05
и моят спря скоро, и уж нее от километража, в смисъл тои си работел( проверихаго) ,а било от датчика на кутията,ама тои е на м..а си в г..ъ на шестака. затова засега карам така, ко ми пука нали има оборотомер :)

TS
21-12-2009, 22:03
Аз си взех друго табло направо. Мисля сега да разглобя старото:)
В моя случай скоростомера не работеше,беше в почивка и от време на време се връщаше.

don_pepone
27-12-2009, 18:20
колеги имам един въпрос. А именно дали е от сондата на кутията маят проблем или от километража,защото на моменти ми "скача" стрелката ,например като дам рязко на контакт и подскача. Иначе не работи нито скоростомера,нито километража.

senatora
28-12-2009, 17:53
Моята стрелка също скача като дам контакт

don_pepone
02-01-2010, 16:36
ехооо никои ли няма да каже нещо по-моят въпрос. хайде не се стеснявайте :)

Z:)m
07-01-2010, 15:44
ехооо никои ли няма да каже нещо по-моят въпрос. хайде не се стеснявайте :)

щом хората са ти казали, че скоростомера е ОК, тогава си провери датчика, който е на скоростната кутия. Виж за хлабави връзки, за зацапвания и тем подобни.

Fushuu
14-01-2010, 18:10
аз няма такъв все още.смених километража на таблото и пак!Остана датчика в скоростната кутия.

robygas
14-01-2010, 21:56
Аз нямаМ такъв все още.?!? Смених километража на таблото и пак!???Остана датчика в скоростната кутия.
Колега, за какво иде реч? Какво нямаш? Това не е СКАЙП и хората се опитват да пишат що годе четливо! Главни букви, интервали, препинателни знаци и.т.н.