View Full Version : "Забравящ" климатик
PEPI-2ALFA
22-12-2009, 22:17
Здравейте. На дизеловата 155-ца от подписа ми, откакто е купена климатроника не може да си запомни настройките. Влизам, паля, включвам го и почва да работи на 24градуса. Променям температурата, духалките, през които да духа, силата и след като изгася двигателя, при следващото включване пак от 24 тръгва. На бензиновата, която продадох не беше така. Без значение дали го изключвам преди да загася двигателя (почти винаги гася всичко преди двг.) Някой да има идея?
Furious 155
22-12-2009, 23:37
При мен на бензиновата е така... но не беше така и всеобщото мнение е че акумулатора е остлабнал и при палене, доста пада напрежението! Лично аз съм леко склонен да го повярвам, тъй като скоро не съм я карал надълго да зареди добре, а само градско и то на малки разстояния! А и зимата акумулатора е малко по-муден...ако може така да е се изразя.
PEPI-2ALFA
22-12-2009, 23:49
...но не беше така и всеобщото мнение е че акумулатора е остлабнал и при палене, доста пада напрежението!
Не би трябвало да е от това - от миналата зима е с нов.
mimouzunov
23-12-2009, 18:10
Не би трябвало да е от това - от миналата зима е с нов.
Доколкото имам наблюдения към панела на климатроника идват два плюса... Единия е постоянен (за паметта му) а другия идва като се даде на контакт...Въпросния постоянен плюс обаче незнам към кои бушон е зацепен!!
PEPI-2ALFA
23-12-2009, 18:27
Тия дни ако ми остане време и без това ще сменям изгорелите светлини на таблото, ще го разгледам отвътре, та да видим дали ще се справя.
голямата риба
23-12-2009, 22:30
към бушона на плафона
Furious 155
27-12-2009, 22:51
развитие?:pimp: при мен след минаване на почти 500км пак е така... а акумулатора си показва 12.5-12.6 преди да запаля...
PEPI-2ALFA
28-12-2009, 00:12
развитие?
Не. Още не съм го отварял.
Допълнение
Днес 28,12 отворих таблото на климатика. От 8 крушки само 2 светеха, до другите не стигаше ток. Вижда се, че е преработвано нещо - има пусната допълнителен кабел. Явно ще трябва дя го види специалист, да му види и захранването. Поне по другото табло вече свети всичко. Най ме измъчи осветпението на запалката, но вече и тя свети, и пепелника :)
Качвам малко снимки на разглобяването.