View Full Version : dvd и mp3 на 166 ?
alfarist
22-12-2009, 23:06
хора, четох четох и преди ако си мислех че знам нещо, сега вече съм сигурна че не знам нищо...искам да сложа двд на новата ми алфичка, а и да може да чете мп тройки, но като чета подобните теми, езика е много технически извисен, грам не ви вдевам от размислите, моля ви да споделите просто дали става на този модел, ако да къде се прави и колко струва, може би имате някакъв опит......иначе има сд чейнджър алфетката ( това май има значение ) тенкю ви предварително
old alfist
23-12-2009, 00:24
тенкю ви предварително
Данке, ама си приготви над 1000лв. да ти го направят.
Обърни се или към колегата WhitePower или отиди и попитай в Студентски Град , където разкодират ICS-те до Симеоновско Шосе (там мисля че също монтират). Иначе става със сигурност , но доколкото съм информиран става за няколко дни работа и ~1300лв :)
RoMeO_156_GTA
23-12-2009, 14:09
Интересна тема : http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=39048
Не е евтино , но ефектът е доста добър :-)
alfarist
23-12-2009, 14:20
да видях го това, но първо нищо не разбрах от това дето си го говорят, второ 1300 лв. не са малко , търсех някаква алтернатива, както и да е...благодаря ви,
а ако искам само мп тройки да чете без двд-та , пак ли за такива суми си говорим?
да видях го това, но първо нищо не разбрах от това дето си го говорят, второ 1300 лв. не са малко , търсех някаква алтернатива, както и да е...благодаря ви,
а ако искам само мп тройки да чете без двд-та , пак ли за такива суми си говорим?
Тогава се монтира само една платка и се изкарва изход за МП3-ка примерно или I-Pod и е около 300лв :)
alfarist
23-12-2009, 14:39
аха, ясно, 10х
http://loudlink.eu/webshop/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=166&x=0&y=0
Аз си поръчах за либрата, като цяло работеше със забележки обаче.
В момента съм им го върнал за тестове/замяна.
Скоро ще знам и ще дам отзиви. Като цяло поддръжката е на ниво и обръщат внимание на клиента.
Модела за моята беше анонсиран преди 2 месеца така - бъговете не ме учудват.
За 166 си е от доста отдавна и се надявам всичко да е ок.
Хмм,
Я сподели какви грижи има при 166 ?
Най-дразнещото е, че понякога забива. Върви си например седемнайста песен, свършва и изписва осемнайста, но просто мисли 10-15 секунди и пак се връща на седемнайста, но и тя вече не иска да тръгне, и си остава забило така, и това се оправя само, ако изкараш и пак вкараш картата.
Когато сменяш песните ръчно зацепва първата секунда, после спира, после пак само секунда (или даже част от секундата), така три-четири пъти и тръгва вече нормално. Тия бъгове се случват доста рядко.
Превъртането не работи, защото или не можеш да го спреш - махам пръста от копчето, но продължава да си е на бързи обороти - или само издава онова специфично цъкане когато превърташ CD, но всъщност песента си върви на нормална скорост. Таймера на песните също не работи, защото върви 01, 03, 07, 11, 17.... Тия двата са постоянни.
Ще направя един клип да онагледя написаното.
Бре... и чудо, мислех че при 166 всичко ще е изпипано.
Фърмуеър да си слагал нов ?
Като допълнение към цитата.
Проблема с ефекта на надран диск се появяваше дори и при файлове без грешки. Било то с променлив битрейт или фиксиран. Направих запис от звука в колата и го пратих на поддръжката им и тогава ме помолиха да им го изпратя обратно.
Ще си копирам това което съм писал в Ланча форума
За момента отзиви от Лоудлинк-а
+
1. Добър звук
2. Запазваме си оригиналният контрол
3. Доста песни се събират на 4 ГБ карта
-
1.Забелязвам проблеми при възпроизвеждането на MP3 с променливо качество (VBR) Ефекта е пауза от 3-4 сек. Не съм задълбавал все още, но проверих проблемните мп3-ки и установих липсващи кадри в тях.
2.Рядко но се появява ефект на надран диск - секундно прескачане със замазване на звука , съвсем същото можете да чуете при надрано аудио ЦД.
3. При достигане на песен 20+ от някоя директория , при опит да сменя следваща песен ме прехвърли на последната песен в директорията ( вместо от 20 да скочи на 21 ме прати на 97) После от 97-ма нямаше проблеми да се върна назад до 50 примерно.
По точка 1 и 2 мисля че не му е изпипан алгоритъма за корекция на грешки.
По т.3 възможно е и самият ИЦС да не може да се орпави коректно с големият брой песни на един "диск"
Не знам с каква версия съм на фърмуера, но софтуера Лоудлинк Експлорър има опция да сваля фръмуер от сайта им. Беше ми свалил в главната на картата един бин файл но не пишеше ревизия и го инсталирах,
Не видях да има нова версия на фърмуера на самият сайт, то и този продукт е доста нов де.
Като съм по-свободен ще гледам да пиша на поддръжката им да видя какво ще отговорят.
За момента моята препоръка е да не бързате да си поръчвате( все пак струва една шапка пари, и се очаква да работи безпроблемно ), поне докато не получа отговор и не изчистя проблемите при мен.
хора, четох четох и преди ако си мислех че знам нещо, сега вече съм сигурна че не знам нищо...искам да сложа двд на новата ми алфичка, а и да може да чете мп тройки, но като чета подобните теми, езика е много технически извисен, грам не ви вдевам от размислите, моля ви да споделите просто дали става на този модел, ако да къде се прави и колко струва, може би имате някакъв опит......иначе има сд чейнджър алфетката ( това май има значение ) тенкю ви предварително
Не се занимавай с това което четеш по-долу. Прекалено скъпо излиза и не се знае какъв е крайния резултат. Моя съвет е да продадеш тъпия чейнджър отзаде и с парите да си помогнеш за това.
http://img683.imageshack.us/img683/3789/dsc03653.jpg
Маха се жабката отгоре която е. Прави се корпус който да се постави на нейно място и да се събере желания плейър който искаш да си купиш и това е. Вече зависи от майстора как ще ти го направи и дали ще го облицова така както трябва за да не се различава от таблото. И ще минеш под 500 лв. даже.
Маха се жабката отгоре която е. Прави се корпус който да се постави на нейно място и да се събере желания плейър .
И губиш каквато и да е линия и естетика на таблото......
И губиш каквато и да е линия и естетика на таблото......
Въпрос на вкус е това.
Christweil
26-12-2009, 11:59
Прави се корпус който да се постави на нейно място и да се събере желания плейър който искаш да си купиш и това е. Вече зависи от майстора как ще ти го направи и дали ще го облицова така както трябва за да не се различава от таблото. И ще минеш под 500 лв. даже.
Можеш ли д обесниш по подробно какво и как е направено този корпус при тебе ?? интересно ми е да разбера какъв е материал, каде е направен и т.н.т.
alfarist
27-12-2009, 10:20
ориентирах се от отговорите, много ми помогнахте, ще помисля
old alfist
06-04-2010, 16:23
Някой може ли да каже дали се отстраниха бъговете с Лоудлинк-а.
Сложи си един МР3 трансмитер в запалката и нямаш проблеми.Нямам снимка да ти покажа моя - мъничък,с 1Gb "хард".Горе-долу колкото запалката е.Онзи ден в технополис видях подбни само ,че с доста по-голям дисплей и си гледаш видео на него.
---------- Post added at 14:32 ---------- Previous post was at 14:13 ----------
Ето направих му снимка на трансмитера :
http://prikachi.com/files/1491868K.jpg
Има 4 зададени честоти,избираш едната,търсиш я след това на радиото и я запемятаваш да речем и така.Надявам се да съм бил полезен ,а това нещо ми излезе преди 2 години около 50 кинта.Пък си и има качество що годе сносно,не прескача!
[QUOTE=Tasho;680570]Сложи си един МР3 трансмитер в запалката и нямаш проблеми.Нямам снимка да ти покажа моя - мъничък,с 1Gb "хард".Горе-долу колкото запалката е.Онзи ден в технополис видях подбни само ,че с доста по-голям дисплей и си гледаш видео на него.
Трансмитера му е майката ... Само не разбрах - как си гледаш видео - просто номера на песента или нещо По-Сериозно..
Аз съм с касетката с кабела и да ви кажа честно вади доста добър звук , наистина е малко по-неудобно.. замислям се и аз за един трансмитер. Ако може да ми препоръчате нещо, което вади що годе приличен звук, че с тези кабели..
[QUOTE=Tasho;680570]Сложи си един МР3 трансмитер в запалката и нямаш проблеми.Нямам снимка да ти покажа моя - мъничък,с 1Gb "хард".Горе-долу колкото запалката е.Онзи ден в технополис видях подбни само ,че с доста по-голям дисплей и си гледаш видео на него.
Трансмитера му е майката ... Само не разбрах - как си гледаш видео - просто номера на песента или нещо По-Сериозно..
На тези дето видях дисплея е бая голям и си гледаш видео.На моя само номера на песента,еквалайзера и честота.
На тези дето видях дисплея е бая голям и си гледаш видео.На моя само номера на песента,еквалайзера и честота.
Можеш ли да кажеш марка модел .. изглежда доста прибрано :)
Да ти кажа нищо не пише по него,само едно CAR.Иначе преди две години най-случайно го видях и то прибран в кутията в една витрина на Технополис в Пловдив.Хареса ми ,че е мъничък не като онези дето са като скоростен лост.
Дори като си качваш нещо ново не ти трябва кабел,просто го разделяш на две - едната част в запалката даже си седи,тази с дисплея с тебе и като флашка директно в USB-то.Потърси все някъде ще ги има.Сорка,че не знам марка!
Да ти кажа нищо не пише по него,само едно CAR.Иначе преди две години най-случайно го видях и то прибран в кутията в една витрина на Технополис в Пловдив.Хареса ми ,че е мъничък не като онези дето са като скоростен лост.
Дори като си качваш нещо ново не ти трябва кабел,просто го разделяш на две - едната част в запалката даже си седи,тази с дисплея с тебе и като флашка директно в USB-то.Потърси все някъде ще ги има.Сорка,че не знам марка!
Значи утре ще отскоча до Технополис дано има ако не същия нещо подобно :) Благодаря все пак
За нищо :).Иначе е удачно решение тая джаджа пък и нямам окабеляване май отзад за loudlinka ,но пък и да имаше 200 евро нещо не ми се дава за да имам контрол от конзолата!
За нищо :).Иначе е удачно решение тая джаджа пък и нямам окабеляване май отзад за loudlinka ,но пък и да имаше 200 евро нещо не ми се дава за да имам контрол от конзолата!
Аз друго съм замислил, но поне като временно решение :) Защото язък музиката дето съм си направил да няма добро качество :D въпреки че и с касетката свири много яко
Аз друго съм замислил, но поне като временно решение :) Защото язък музиката дето съм си направил да няма добро качество :D въпреки че и с касетката свири много яко
Сподели де ...или си го пантетовал другото :bouncing_smiley:
Сподели де ...или си го пантетовал другото :bouncing_smiley:
Амии една 12-ка Sony X-Plod 1300W - RMS 400W с усилвател Magnat 1000 800W и 4-канален усилвател Blaupunkt - колоните в 4-те врати са вързани като предни , тези на кората (малко по-големи от тези във вратите - от БМВ Е36 от кората) вързани като задни. Това , което си харесвам е , че всичко е направено без да променям по какъвто и да е начин интериора - нищо не се вижда , само се чува :)
Да :) Хубавото е, че ICS има възможност за директен сигнал към усилвател - чинчове :)
Да :) Хубавото е, че ICS има възможност за директен сигнал към усилвател - чинчове :)
Tрябва някой ден да го сваля моя да видя за какво иде реч и да разбера защо не ми е окабелена до отзад.
Tрябва някой ден да го сваля моя да видя за какво иде реч и да разбера защо не ми е окабелена до отзад.
С удоволствие бих ти помогнал, но си ми мноооого далеч.. ако питаш за кабелите с букси за ченджър и аз мислех, че нямам но когато сменях акумулатора бръкнах по-навътре и видях кабелите, които пък бяха зверски отрязани .. имах други кабели за ченджър сони, които се оказаха същите :) Така че провери пак , като махнеш акумулатора някъде навътре под тапицерията на багажника ;)
С удоволствие бих ти помогнал, но си ми мноооого далеч.. ако питаш за кабелите с букси за ченджър и аз мислех, че нямам но когато сменях акумулатора бръкнах по-навътре и видях кабелите, които пък бяха зверски отрязани .. имах други кабели за ченджър сони, които се оказаха същите :) Така че провери пак , като махнеш акумулатора някъде навътре под тапицерията на багажника ;)
Там виждам един кабел с една странна букса на нещо като поставка и до него пак на същото место бушон.За кво е бил кабела......
Christweil
08-04-2010, 08:16
И аз през велик ден реших да махна акумулатора и да потърся тези кабели. Намерих чинчове на аудио вход (за чанджера) + кабъл за унилинк (комуникацята между ics и чанджер).
На какво прелича букса за усиловател ?? Да не би да е няква огромна черна (големина като за бушон) че видях такава зад акумулатор ?
Една снимчица ще бъде добре дошла :)
old alfist
08-04-2010, 08:58
Благодаря ви за трансмитера, но такова чудо го имам и не ме устройва качеството на звука - на мен ми трябва предимно звук, картинки не гледам докато шофирам.
Просто питах дали има някакво развитие за нещо по-качествено на нормални цени - 300-400лв.
И аз през велик ден реших да махна акумулатора и да потърся тези кабели. Намерих чинчове на аудио вход (за чанджера) + кабъл за унилинк (комуникацята между ics и чанджер).
На какво прелича букса за усиловател ?? Да не би да е няква огромна черна (големина като за бушон) че видях такава зад акумулатор ?
Една снимчица ще бъде добре дошла :)
Чинчове можеш да си изкараш срещу 25лв , купува се една букса която се включва в ICS-a отзад - на мястото за усилвателя BOSE , който се слага. Кабелите сам трябва да си ги прекараш до багажника :)
Сложи си един МР3 трансмитер в запалката и нямаш проблеми.Нямам снимка да ти покажа моя - мъничък,с 1Gb "хард".Горе-долу колкото запалката е.Онзи ден в технополис видях подбни само ,че с доста по-голям дисплей и си гледаш видео на него.
Ето направих му снимка на трансмитера :
http://prikachi.com/files/1491868K.jpg
Има 4 зададени честоти,избираш едната,търсиш я след това на радиото и я запемятаваш да речем и така.Надявам се да съм бил полезен ,а това нещо ми излезе преди 2 години около 50 кинта.Пък си и има качество що годе сносно,не прескача!
Имаме вече такъв трансмитер, но е ташак работа ...
http://www.volta.bg/index.php?page=item&categoryID=&itemID=15983
http://www.volta.bg/eshop/itemsimages/tnB/tnB_15983.jpg
old alfist открих причината за бъговете. За да си подредиш песните трябва да използваш програмата от техния сайт, но тя всеки път си слага едно .cfg файлче, коети трябва да е ъпдейт на софта всъщност. Правя си плейлистата, после трия файла и заработва перфектно.
old alfist
08-04-2010, 21:05
old alfist открих причината за бъговете. За да си подредиш песните трябва да използваш програмата от техния сайт, но тя всеки път си слага едно .cfg файлче, коети трябва да е ъпдейт на софта всъщност. Правя си плейлистата, после трия файла и заработва перфектно.
Благодаря ти много - предполагам, че след това което си описал всичко е перфектно.
@SoHm
Ммммм , някак си не мога да се съглася.
За ъпдейт на софта , ако си настроил да се сваля автоматично от сайта им в главната директория се появява fw.bin ( това е фърмуера)
В CFG файла който се създава от лоудлинк експолрер-а има 3 стойности и те по спомен са за - сила на звука на самото устройство, сила на звука от аух входа и кое ЦД ще бъде използвано за аух вход.
Обаче нищо не пречи да се пробва твоят вариант.
Иначе за подредбата на песните във всяка директория ( ЦД) имаш файл !dirinfo.txt
Ето това е съдържа цфг файла по подразбиране.
0,128,128
Това е ако избера ЦД2 да ми е входа на аух
2,128,128
А така изглежда ако усиля аукс входа на 200%
2,128,64
Утре ще го пробвам и аз вариант без конфиг файл да видим какво ще стане. Лошото е че става доста по-слаб звука ако не го усилиш от самото у-во.
Прав си, fw.bin е ъпдейта, а при мен, като го изтрия тоя .cfg файл звука става по-силен, все едно съм усилил на 200% от loudlink explorer-a. Аз съм със LLK-266S, който е модела без AUX и го ъпдейтнах до 1.3.0, който уж трябва точно бъговете от първата страница да изчисти, но докато не го изтрия cfg файла няма промяна.
Добре де...близо 400 кинта за тая джаджа и колкото мнения прочетох бая бъгове си има.И се съмнявам за качеството на звука дали ще е по-различно от това на трансимитера,защото нали и LOUDLINKA чете от карта?!Пък май цялата истерия за тая машинарийка е да можеш да си я управляваш от централната конзола или греша?!
Качеството на звука е перфектно. Правил съм си такъв експеримент - оригинален матричен диск го рипвам на 320кбит мр3 и го пускам през лаудлинка, после същия диск си го зареждам в чейнджъра и според моя нетрениран слух разликата е просто незначителна.
Много грешиш.
Разликата в качеството на звука е огромна.
Възможно е но някак си не ми се връзва....:roll:
Значи ако слушам от трансмитера парчетата и после гислушам същите от линка...ще има огромна разлика така ли?!
Ами...
Поне доколкото съм чувал звука от ФМ трансмитера и радиото изобщо е с качество 64кбит/с, до колко е точно това сравнение не мога да бъда сигурен.
А за да възпроизведеш нещо което става за слушане ти трябват поне 128кбит/с за препоръчване е над 160-192.
Докато с лоудлинка - какъвто е файла - това чуваш.
@SoHm - може ли да кажеш по-конкретно какви бъгове са изчезнали след изтриването на конфиг файла ?
Всичко това изчезна
Най-дразнещото е, че понякога забива. Върви си например седемнайста песен, свършва и изписва осемнайста, но просто мисли 10-15 секунди и пак се връща на седемнайста, но и тя вече не иска да тръгне, и си остава забило така, и това се оправя само, ако изкараш и пак вкараш картата.
Когато сменяш песните ръчно зацепва първата секунда, после спира, после пак само секунда (или даже част от секундата), така три-четири пъти и тръгва вече нормално. Тия бъгове се случват доста рядко.
Превъртането не работи, защото или не можеш да го спреш - махам пръста от копчето, но продължава да си е на бързи обороти - или само издава онова специфично цъкане когато превърташ CD, но всъщност песента си върви на нормална скорост. Таймера на песните също не работи, защото върви 01, 03, 07, 11, 17.... Тия двата са постоянни.
Върти ми се тия дни в главата идеята да си купя модела с AUX, като целта ми е да си свържа айфона и то не толкова да си пускам от него музика а да използвам говорителите на колата за разговор. Само не ми е ясно дали телефона ще разбере да НЕ изключва микрофона, а само да пуска звука през 3.5мм жак.
Бре....
Стискай палци и при мен да има положителен ефект.
Леле, ако стане какви майни ще му пратя на г-н Арнолд Фунзеси ( или нещо от сорта беше ).
Мерси за инфото.
За момента след 40 минутен тест няма промяна- бъговете са си налични.
Гадост.
колега виж това:tongue2: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42906