Log in

View Full Version : Cuore sportivo....bllody heart :)

vixun
23-12-2009, 13:16
Здравейте колеги. Този път няма да питам за помощ, по скоро ще споделя горчив опит...сърцето на алфичката прокърви, а именно..мисля че си замина гарнитурата на главата. Симптомите: гълта масло И антифриз, прегрява и се охлажда за секунди, маслото е на 1000 км. и е черно, антифриза е на 500 и има черен каимак..сигурно има и още но чак днес реших да и отделя внимание и забелязах че проблема всъщност е голям :)
....155 разочарования...
:stretcher: :hi_temerature:

...кажете ми че греша.. :(

Absente_
23-12-2009, 14:10
Здравейте колеги. Този път няма да питам за помощ, по скоро ще споделя горчив опит...сърцето на алфичката прокърви, а именно..мисля че си замина гарнитурата на главата. Симптомите: гълта масло И антифриз, прегрява и се охлажда за секунди, маслото е на 1000 км. и е черно, антифриза е на 500 и има черен каимак..сигурно има и още но чак днес реших да и отделя внимание и забелязах че проблема всъщност е голям :)
....155 разочарования...
:stretcher: :hi_temerature:

...кажете ми че греша.. :(

не грешиш :) ама .... ше се оправи бе не е кой знае кво

vesk0
23-12-2009, 14:46
неприятно е, но всичко се оправя! все пак може и да е по-лошо.. дано да е гарнитурата само :devil:

Alfa User
23-12-2009, 14:48
Не грешиш колега, но не мисля че точно това означава, че трябва да си разочарован от колата.
Замисли се на колко години е автомобила, и съответно на колко пробег е мотора. Гарнитурите не са вечни. Хубаво е, че си го забелязал навреме. Ремонта няма да ти смъкне кожата,а после ще си отново щастлив с тази кола.
Всеки от нас рано или късно стига до този момент - и аз вече минах по реда си - така че стягай колицата и не си го слагай много на сърце.
155 си струва всяка минутка от времето ти, и всеки дъх поет заедно с изръмжаването на мотора й !!!

dimo
23-12-2009, 15:30
Един съвет - купи си сам гарнитурата, гледай да е хубава , не вземай най-евтината ,защото бързо ще я издухаш .
Ако не си прегрявал колата никакво шлайфане само нови болтове и хубава гарнитура ...

TRENDi
23-12-2009, 18:23
Един съвет - купи си сам гарнитурата, гледай да е хубава , не вземай най-евтината ,защото бързо ще я издухаш .
Ако не си прегрявал колата никакво шлайфане само нови болтове и хубава гарнитура ...

8V пестят от смяна на болтове ;-), иначе за хубавата г-ра си много прав.

arieca155
23-12-2009, 21:06
Не грешиш колега, но не мисля че точно това означава, че трябва да си разочарован от колата.
Замисли се на колко години е автомобила, и съответно на колко пробег е мотора. Гарнитурите не са вечни. Хубаво е, че си го забелязал навреме. Ремонта няма да ти смъкне кожата,а после ще си отново щастлив с тази кола.
Всеки от нас рано или късно стига до този момент - и аз вече минах по реда си - така че стягай колицата и не си го слагай много на сърце.
155 си струва всяка минутка от времето ти, и всеки дъх поет заедно с изръмжаването на мотора й !!!

какво повече да кажа,алекс се изразява така добре,че шапка му свалям.
за успокоение колега,миналата година по това време изкривих целия ред изспускателни клапани,ти кажи кой с какво се е борил ...!?

vixun
23-12-2009, 22:37
Аз съм още новобранец, за момента преглъщам всеки проблем които ми създава, а както е тръгнало...всяка седмица се случва по нещо. Миналата седмица отказа нагряването на огледалата и задното стъкло, снощи вентилатора на парното ми падна в краката, събота ми отказа ръчната, по миналата седмица се скапа осветлението в купето. Днес случайно видях ганитурата, защото я запалих само да я преместя на слънце и като изключих от контакт и извадих ключа тя не изгасна, даже пуснах алармата и пак си работеше двигателя....аз си я обичам, ама тя ма ме мрази :big_heat:
Това са нещата за които се сещам на prima vista, а иначе има още доста дребни неща които ме дразнят :)

vegatta
23-12-2009, 23:33
а къква е колата?...........

Така като гледам ще е 8v те ги имат тия проблеми

Furious 155
23-12-2009, 23:46
8v обикновено скапват гарнитура - моя съвет е гарнитурата да е : http://www.elring.de/index_en.php
На мен ми сложиха такава и вече 10к не е мръднала!
Успех с ремонта!

TRENDi
24-12-2009, 10:40
Аз съм с Гьотце вече ~ 23-25 хил. км. При положение, че при шлайфането на главата ми зашлайфаха и клапаните - мисля, че е достатъчно като показател за надеждност ;-).

vixun
24-12-2009, 11:27
Колата е 1.8 8V '93, по километраж е на 188000, аз я взех на 165000. Честно до сега не ми е правила кой знае какви големи проблеми, но натрупването на малките ме дразни :)
Засега мисля да я ремонтирам, но още не е ходила на доктор, за да потвърди диагнозата, че и мен кризата ме удари под кръста :)

vixun
10-01-2010, 11:46
ЧНГ на всички, по случай новата година вече сме с нова гарнитурка, да се похваля! Двигателя направо мърка...е все още малко трака, но няма как :) . Сега даже започна да показва налягането на маслото, а аз си мислех че е изгорял датчика :) Поздрави.:cheers:

qkimov
10-01-2010, 18:42
Браво колега ;-) много и безаварийни километри с кучката:cheers:

Fushuu
14-01-2010, 17:39
Мойта кучка я купих със прегорена гарнитура и ми излезе солено като се спука и радоатора заради това.Цялата охладителна система беше в боза от маслото в антофриза.Струваше ми 500 всичко. (колата 1000)

Furious 155
14-01-2010, 18:02
Мойта кучка я купих със прегорена гарнитура и ми излезе солено като се спука и радоатора заради това.Цялата охладителна система беше в боза от маслото в антофриза.Струваше ми 500 всичко. (колата 1000)
е че на далавера си! - сега как е вече?

vixun
16-01-2010, 09:13
Тази тема е малко продължение от предишната ми тема. След въпросната смяна на гарнитура остана масълце по охладителната система, включително и по разширителния съд на антифриза и датчика за температурата си стои на 70 градуса и не мърда....и така - 1-как да я изчистя от маслото; 2-датчика къде се намира и как да го оправя?

vixun
16-01-2010, 09:14

Ами...то и при мен така се оказа май :) Важното е че сега върви доста по добре :)

TRENDi
16-01-2010, 14:30
2-датчика къде се намира и как да го оправя?

Намира се на задната част на главата (тази към купето), от страната на волана и е близо до датчика на налягането на маслото (този тумбестия). Може да пробваш да почистиш нещо или да си купиш нов за 10-12 лв (ама много менте на пазара) или 2-ра ръка за ~ 5 предполагам.

vixun
17-01-2010, 13:09
А как да поизчистя малко системата от маслото...че е доста, може ли да се промие с нещо?

Alfa_Eli
02-02-2010, 17:58
мога само да се съглася..от както я имам Алфетката дишам заедно с нея и се опитвам да я опозная :book:

Бобби
02-02-2010, 20:01
мога само да се съглася..от както я имам Алфетката дишам заедно с нея и се опитвам да я опозная :book:
Едни дишат, други кашлят...абе всичко с времето си:)

Alfa_Eli
03-02-2010, 10:30
Едни дишат, други кашлят...абе всичко с времето си:)
е ....доста и поболедувахме :prescription:,но това си е част от общата картинка ,важното е накрая всичко да ОК :drunk:

Furious 155
03-02-2010, 10:43
е ....доста и поболедувахме :prescription:,но това си е част от общата картинка ,важното е накрая всичко да ОК :drunk:
от какво е болна или какви са симптомите?

Alfa_Eli
03-02-2010, 12:01
малко след като я купих се появи едно свирене и ставаше все по силно..ходих на няколко майстори ,лошото е че не се оправи а стана по-зле..едно и също сменяха(ролки и агренаж,вече имам резервен комплект)...накрая ми свалиха вдигателя за да сменят лагер на балансиращия вал....и сега не задържа ниски обороти,рязко се вдигна разхода и като натискам понякога газта няма никой....в понеделник съм при румен,надявам се вече всичко да свърши благополучно:)

mimouzunov
03-02-2010, 13:20
малко след като я купих се появи едно свирене и ставаше все по силно..ходих на няколко майстори ,лошото е че не се оправи а стана по-зле..едно и също сменяха(ролки и агренаж,вече имам резервен комплект)...накрая ми свалиха вдигателя за да сменят лагер на балансиращия вал....и сега не задържа ниски обороти,рязко се вдигна разхода и като натискам понякога газта няма никой....в понеделник съм при румен,надявам се вече всичко да свърши благополучно:)

Бог знае сега как са зацепили и какво са ровили вътре...
Плаша се...:shutup::stumm:

Alfa_Eli
03-02-2010, 15:03
недей,че ако знаеш аз колко се плаша .;(..че още се възстановявам от последното плащане...

mimouzunov
03-02-2010, 15:19
недей,че ако знаеш аз колко се плаша .;(..че още се възстановявам от последното плащане...

Спокоино... скоро ще е идеална...
:drive::plane: :yes: :th_up:

В неделя ако се засечем там може и да се измисли нещо... Нали затова уш се събираме...

Alfa_Eli
03-02-2010, 16:05
Благодаря за куража :handshake: :-D надявам се да издържа от към финанси,леко съм притеснена

Furious 155
03-02-2010, 20:13
Благодаря за куража :handshake: :-D надявам се да издържа от към финанси,леко съм притеснена
Няма да се плашиш - една алфа няма как да ти вземе повече пари отколкото имаш! :metal:

Иначе при Румбата не се съмнявам че ще успешно посещението!

Alfa_Eli
03-02-2010, 21:24
Няма да се плашиш - една алфа няма как да ти вземе повече пари отколкото имаш! :metal:

Иначе при Румбата не се съмнявам че ще успешно посещението!
хахахахааха в това не се и съмнявам :) в този човек ми е надеждата :thumbup: