Log in

View Full Version : как се сваля панелчето на таблото за парното

mont78
23-12-2009, 15:23
Здравейте колеги!!
Искам да си сменя крушката или крушките на панелчето където са врътките на таблото за парното. Става въпрос за Алфа 155 с КЛИМАТИК.
Преди време си смених чек панела, което беше много лесно.
Но като се опитах да сваля и въпросното панелче, разбрах че ще видя зор !!!:-)
Някой правил ли е тази процедура?
Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете!!! :-)

mimouzunov
23-12-2009, 18:15
При мен се сваля първо чек панела ,след това се виждат болчетата които държат горния панел!!Развиват се и те и това е...
Това е за панела с копчетата (климатроника) Този с врътките незнам лично аз как е...

mont78
23-12-2009, 19:18
Благодаря, колега за идеята НО аз съм с климатик. Направих тази процедура - свалих чек панела .... после видях още две видии...... и си викам.."свалям ги и съм готов.... но .....уви...:no:. Явно има някаква "тънкост":-) затова се надявам някой да ми помогне...:stretcher:

robygas
23-12-2009, 19:28
Тънкоста си е тая дето ти казва колегата. Сваляш "видийте" чанчиш се малко да измъкнеш панела от горните щипки /мисля ,че излизаха малко нагоре/ и после разкачаш жилата.

TRENDi
23-12-2009, 22:08
Щом си с врътките - първо тях ги издърпай. Освен 2-те, за които ти пишат колегите, ще видиш още 2 малки под лявата и дясната връткалка :razz:. Ако не искаш да откараш 1 ден в студа навън - не разкачай никакви жила. Не е необходимо за смяна на въпросните крушки. Копчетата за климата и клапата не са ми ясни, как са - само с врътките е при мен. Възможно е да има малки неточности в написаното, но са незначителни - карам по спомени.

mont78
24-12-2009, 14:15
Добре, но как се изкарват щипките? с натискане на ВЪТРЕ и НАГОРЕ ли? дане стане БЕЛЯ????? :sad:

Bobo
24-12-2009, 23:50
Добре, но как се изкарват щипките? с натискане на ВЪТРЕ и НАГОРЕ ли? дане стане БЕЛЯ????? :sad:

Остави сега щипките, прочети предишния пост на тренди първо ;) Концентрирай се в/у ваденето на врътките ;)

PEPI-2ALFA
28-12-2009, 18:13
Ако захващането на това табло с врътките е като на таблото с бутоните (на климатроника) , ето снимка на щипките, днес го свалях.
Оппааа вече съм качил снимката в другата тема. Виж я там.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42636

mont78
29-12-2009, 13:17
Смених си крушките!!! Благодаря ви СЪРДЕЧНО колеги!!!!!!!
П.С. Весело посрещане на НОВАТА ГОДИНА :static: