View Full Version : шум от съединителя
pisa_misho
26-12-2009, 23:41
Здравейте колеги,честита Коледа и безаварийно каране.Преди месец и половина ми смениха съеденителя ,сложих VALEO ,но от 2-3 дена като запаля колата и започва едно страховито стържене откъм съеденителя,като натисна педала всичко изчезва,и като го пусна и ужас все едно си пуснал траш метал.Даите съвет.Благодаря предварително
Здравейте колеги,честита Коледа и безаварийно каране.Преди месец и половина ми смениха съеденителя ,сложих VALEO ,но от 2-3 дена като запаля колата и започва едно страховито стържене откъм съеденителя,като натисна педала всичко изчезва,и като го пусна и ужас все едно си пуснал траш метал.Даите съвет.Благодаря предварително
Дефектен лагер на съединителя - гаранционен ремонт и си в джаза пак ;)
pisa_misho
27-12-2009, 08:48
А дали има някаква вероятност да се е скапало нещо по съеденителя
Едва ли е нещо друго,но не е препоръчително да я караш така!
pisa_misho
27-12-2009, 09:49
Благодаря Ви за бързите реакции,утре сутринта съм в сервиза
Аз имам същия проблем.Преди два месеца смених съединителя с Валео - турски - но стържещия звук не изчезна. От сервиза ми казаха, че е от скоросната кутия.Като отстраниш проблема, напиши от какво е било.
pisa_misho
30-12-2009, 08:13
Вчера бях в сервиза/Италбулком/,за съжаление съеденителя е наред -според майстора,и както каза колегата Vatev,проблема идва от скоростната кутия,но след празниците съм взел час пак, и ще я отварят,и ще пиша какво е било
абе я ги накарай първо да ти сменят аксиалния лагер на съединителя преди да почнат да ровичкат в скоростите иначе скоро няма да я караш тая кола. 20 лева струва лагера и би трябвало да са го сменили със съединителя.
pisa_misho
31-12-2009, 00:32
Днес след като ви писах не се здържах и от идох при друг майстор-та човека ме прати да ми долеят масло в кутията и шумът изчезна.Пробката незнаино как липсваше и бях почти на сухо.Разминах се с 17.90 лв.,за маслото
Satanism
31-12-2009, 02:06
Днес след като ви писах не се здържах и от идох при друг майстор-та човека ме прати да ми долеят масло в кутията и шумът изчезна.Пробката незнаино как липсваше и бях почти на сухо.Разминах се с 17.90 лв.,за маслото
кво е тва масло 17.90...то толкова и литър 75в80 не е....
Е как незнайно как - като са ти сменяли съединителя са източвали кутията познай сега къде ти е пробката;)
И аз, смених маслото в скоростната кутия - излезе ми сто лева - но шумът не изчезна. Най вероятно е лагер на основния вал.
И аз страдам от същия проблем...При по-ниски скорости се чува адски гаден стържещ шум и при натискане на съединителя изчезва...Ходих на майстор,който твърди,че е заминал лагер на скоростната кутия.Този лагер струвал около 200 лв,абе с две думи за цялостен ремонт ще ме одерът жив,а пък скарастна кутия за боксер на 146 нямало шанс да се намери лесно.Ще ходя да ми сменят маслото,пък дано има някакъв ефект :)
pisa_misho
04-01-2010, 09:10
Здравейте колеги и за много години ,наистина пробката се оказа в сервиза"Италбулком",за всички от Плевенския регион които мислят да ходят там-НЕДЕЙТЕ-големи мърлячи са тия,скапания майстор се готвеше да мине с едно ИЗВИНЯВАЙ ПИЧ!Колкото се однася до моя вече в миналото проблем-добре че я хванахме на време,че ако бях изчакал още малко щеше до стане голяма поразия.А маслото е на Q8 и беше един от най евтините варианти,като изключим българското за трансмисии въпреки ,че по показатели на етикета по нищо не отстъпва на другите и си е с вискозитет 80W90.Струва около 11 лв.,а имаше и по 36 лв.,пак със същия вискозитет.За да бъда точен изсипахме 0.85-0.90л.от маслото.Колега "goro",пиши като смениш маслото при теб има ли ефект.