View Full Version : Въпрос:Колко литра гориво в туба може да има в багажника,преминавайки през граница?
Колеги, въпроса е ясен - колко литра допълнително гориво може да има в туба в багажника на колата при преминаване на граница?
Предстои ми пътуване.Ще минавам през Калотина и имам авантакис бензин,който ще нося със себе си?
Някой да има информация?
kamazadjiq
27-12-2009, 15:23
Допуска се внос на гориво само във фабрично монтирания резервоар на МПС
Допуска се внос на гориво само във фабрично монтирания резервоар на МПС
Дай линк към закон,наредба.....или откъде имаш тази информация...
kamazadjiq
27-12-2009, 15:33
Това е справочник за товарни превози на АЕБТРИ. Прилагам ти един скрееншот
20 литра можеш да си носиш резерва.
Никой няма да тръгне да проверява колко литра имаш в магажника. От Бг до Германия, нито веднъж не ни провериха нито багажа, нито нищо. В ЕС сме!
Никой няма да тръгне да проверява колко литра имаш в магажника. От Бг до Германия, нито веднъж не ни провериха нито багажа, нито нищо. В ЕС сме!
Да, ама колегата ще минава през Сърбия, а не през Румъния. Все пак София е по-близо до Калотина, отколкото до Дунав мост или ферибота Видин-Калафат ;-)
Колеги,маршрута ще е Бургас-София-Калотина-Ниш-Белград-Нови Сад-Войводина-Зегет-Будапеща-Виена
Съвети,закони или наредби по моя въпрос?:baby:
CrazyElement
27-12-2009, 18:52
Колеги,маршрута ще е Бургас-София-Калотина-Ниш-Белград-Нови Сад-Войводина-Зегет-Будапеща-Виена
Съвети,закони или наредби по моя въпрос?:baby:
Колега аз нямам точни данни, но те съветвам да не взимаш , определно сърбите ще направят проблем.
marian2784
27-12-2009, 21:35
само този в резервара на колата,от опит по турско-българската граница
Satanism
27-12-2009, 22:08
Мен ме "джоби" "Zoll" насред Германия ;)
Пазете се, сега около празниците налитат здраво на проверки, навсякъде из Европа, особено на автомобили с българска регистрация.
kamazadjiq
27-12-2009, 23:13
Не виждам и голям смисъл от тая туба. В сърбия цените на горивата са близки до наще и не си заслужава разправиите. След това задължително фулирай в Унгария, че на татък е по скъпо горивото.
И аз съм чувал, че се допускат 20 литра да имаш резерва.Потърси какво пише в нет-а за допълнителното гориво.
Не виждам и голям смисъл от тая туба. В сърбия цените на горивата са близки до наще и не си заслужава разправиите. След това задължително фулирай в Унгария, че на татък е по скъпо горивото.
Споменах,че горивото е free.
Никъде в нета не намерих инфо за разрешеното допълнително количество в туба.Мисля,че е нормално да има под ръка некое литърче.
Търтея да знае нещо по темата.....
Mind_Control
28-12-2009, 10:18
Мен ме "джоби" "Zoll" насред Германия ;)
И една цистерна да си закачил за колата отзад, така нареченият Zoll, нищо не може да ти каже, стига да имаш право да караш цистерна разбира се. Запомнете, че в ЕС няма внос и износ. Немците са те джобили за наркотици или други забранени неща, като оръжие примерно.
За Сърбия вече е друга работа. Зависи на какви попаднеш на границата. Ако ме питаш мен, слагай тубата в багажника и в най- лошия случай ще им я подариш на митничарите.
Най-много да те накарат да го излееш. Друго не рискуваш. Пътувай спокойно. То сърбите на влизане у тях, даже и не тарашат.
Колега маршрута от София до Виена го минавам честичко с колата и знам следното. Имаш право на 20 литра гориво резерва, но то задължително трябва да е в желязна туба с капачка която не е на винт а е с шплентове от двете страни. Сигурен съм че знаеш за каква туба ти говоря.
Също така трябва да имаш и документ че горивото е придобито по възмезден начин т.е. е закупено а не източено от нечии резервоар от тираджиите. Трябва ти касова бележка. Просто си запази една за 40 лева и си готов.;)
те само тези за гориво са такива. Проблема е че Сърбите ше започнат да искат да ги почерпиш нещичко за да те пуснат. ако имаш време да се разправяш ще минеш и без това.
Проблема е на влизане в Унгария. Там правят щателна проверка, но само с поглед. Ако сложиш тубата в една хубава чанта ще минеш без проблем.
Много е важен моментът със сипването на горивото. Ако го правиш в аварийната лента на магистралата и те види полиция ще имаш непроятности. спираш на някоя отбивка за отдих и сипваш там.
дано съм бил полезен. при мен нещата минаха по този начин дано и ти нямаш проблем. ;)
Колега,от опит знам,че подобни операции са си чиста преебавка!Ще си на тръни,на границата ще се издадеш и заради тубата с бензин ще те отарашат добре.Лошото е,че после не ти зглобяват колата,а го правиш сам.Закона на границата е извън закона!За съмнителен кяр,ще те одрусат добре!Карай си ,като пич и ще си такъв!:rosso_racers:
По-добре да си я оставиш за наливане като се върнеш, все ще си свършил горивото. А и тъкмо да поглезиш малко белисимата с качествено гориво :)
raffaello
28-12-2009, 19:15
има 2 варианта:
- първи - пълниш си резервоара на фуул и 20 литра в метална каниста и си ти през сръбско
- втори - ако толкова ти се иска да използваш горивото аванта, взимаш си още 2-3 туби пълни до горе и минаваш през Румънеско
Ех какви времена бяха едно време, сърбите с 1тон гориво ме приемаха усмихнати и си плащаха....и пак да докараш:big_bow_down:...казваха:)))
Абе и аз не виждам кой знае каква далавера в цялата работа. Ти това гориво така или иначе го имаш за без пари, дали ще го изгориш тук или извън страната все ще си го изгорил. Е вярно, ще се наложи да сипеш малко по-скъпо гориво някъде, ама ако напълниш до горе точно преди влизането в Австрия, пътя от границата до Виена е малко и може да не ти се наложи много наливане в Австрия, където е по-скъпо.
А и mordohy е прав... да не ти се наложи накрая да сглобяваш салона на италианката с подръчни средства ;)
Satanism
30-12-2009, 18:39
Колега маршрута от София до Виена го минавам честичко с колата и знам следното. Имаш право на 20 литра гориво резерва, но то задължително трябва да е в желязна туба с капачка която не е на винт а е с шплентове от двете страни. Сигурен съм че знаеш за каква туба ти говоря.
Също така трябва да имаш и документ че горивото е придобито по възмезден начин т.е. е закупено а не източено от нечии резервоар от тираджиите. Трябва ти касова бележка. Просто си запази една за 40 лева и си готов.;)
те само тези за гориво са такива. Проблема е че Сърбите ше започнат да искат да ги почерпиш нещичко за да те пуснат. ако имаш време да се разправяш ще минеш и без това.
Проблема е на влизане в Унгария. Там правят щателна проверка, но само с поглед. Ако сложиш тубата в една хубава чанта ще минеш без проблем.
Много е важен моментът със сипването на горивото. Ако го правиш в аварийната лента на магистралата и те види полиция ще имаш непроятности. спираш на някоя отбивка за отдих и сипваш там.
дано съм бил полезен. при мен нещата минаха по този начин дано и ти нямаш проблем. ;)
Унгарците си ровят стабилно с едни ръкавички ;)