Log in

View Full Version : Проблем с прозорците и чистачките

joro88ar145
01-01-2010, 21:30
Добър вечер! Честита нова година,здраве,щастие и късмет на всички!!!
Напоследък ми се появи един такъв проблем с моята алфичка 145 2.0ТД :) много здраво ми се зацапват прозорците отвътре на колата и по-точно предния и този на шофьорската врата ... преди беше просто ад, но разбрах че заради ароматизатор от тези които са в консерва във формата на желе ... и ми ставаха мазни ... но сега продължават да се цапат ... като карам и ги бърша с микрофибър преди да тръгна на някъде ... като забърша ... докато не угася ... са си ок после на следващо палене(като е изстинала) пак са зацапани.Друг е въпроса че нещо на шофьорската врата духалката на парното нещо никаква я няма :|
А за чистачките ... не знам защо ама пръскалките на пасажерското място не пръскат както трябва ... може би 2 минути трябва непрекъснато да пръскам за да започне лека струйка да излиза през пръскалките...пробвах да не са запушени с една телчица ръчках ама ... тц :((
някой ако има идея да каже какво да правя ... сега впочивните дни да я разкостя да видя какво се случва

Иво Кръстев
01-01-2010, 22:09
За много години,колега! :)

За парното има вариант да е спукано радиаторчето в купето,оттам да изпуска антифриз и съответно прозорците да са мазни. Огледай дали случайно е мокро в краката отпред и погледни нивото на антифриза. Аз за това се сещам.
Пръскалките имат едно клапанче в долната лява част на стъклото(като застанеш отпред),под една гума. Виж дали има проблем там и ако няма може да е нещо по маркучите към самите пръскалки. Ако се стигне до там,че да сваляш кората под чистачките ще ти дам един съвет. Даваш на контакт и пускаш чистачките,когато стигнат горно положение връщаш ключа. След това много внимателно откачаш лявата кора(на две винтчета еврейска звезда и щипки,които много лесно се чупят,така че внимавай ;) ) и вече ще видиш дали не се е извадил,прекъснал,претиснал някъде маркуча.
Поздрави! И успех от мен :)

Satanism
01-01-2010, 22:31
за прозорците, смени си филтъра на купето.Намира се под кората на чистачките, от пасажерската страна.
за чистачките, смени си дюзичката или виж дали стига вода по маркуча до нея.

Cardinala
02-01-2010, 00:59
Колеги извинявам се, че пиша в темата на колегата, но някой знае ли откъде мога да намеря от тези пластмасовите тапи-щипки, дето държат металните рамена на механизма на чистачките? Защото при опит да сваля моторчето на чистачките, че кълцат и едната се счупи и сложих една гума дето на 6 месеца трябва да я сменям, че рамото я "изяжда". Има ли откъде да се купят?

joro88ar145
02-01-2010, 10:44
Благодаря колеги!!!
Ще сваля днес кората под чистачките да видя дали няма проблем с маркучетата.Преди време така ми течеше водата още преди първата (шофьорската) пръскалка и се оказа че точно преди нея има едно пластмасово съединение или нещо такова (спомням си че е кръгло,колкоъо 50 стотинки)на което не знам защо имаше дупчица.Аз сложих малко болкит и замотах с изолирбан ... а за прозорците ... ще видя антифриза и направо като свалям корите ще сложа филтър на купето ... лятото го бях свалил и все забравям да си купя нов и да го сменя :disgust:

XaDeS
24-01-2010, 13:27
и при мен го имаше същият проблем просто оставяй вратите малко отворени та да се уеднакви температурата ;-) и завъртай парното към краката само.При мен това даде ефект успех