Log in

View Full Version : 146 или 156

tosheto
03-01-2010, 22:54
Здравейте,
Скоро ще взимам книжката и ще си купувам кола със сигурност ще бъде Алфа но много се чудя дали да бъде 146 или 156..ако някой има мнения или препоръки Моля ви хора споделете ги !! :rosso_racers::punk:

didkoldihno
04-01-2010, 08:23
Здравейте,
Скоро ще взимам книжката и ще си купувам кола със сигурност ще бъде Алфа но много се чудя дали да бъде 146 или 156..ако някой има мнения или препоръки Моля ви хора споделете ги !! :rosso_racers::punk:

най добре си земи и двете :beer:

AR147
04-01-2010, 09:36
Аз бих заложил на 156 JTD

raiders
04-01-2010, 14:25
156 само така зададаен въпроса.

didko_boy
04-01-2010, 15:04
влез и в двата модела и УСЕТИ ти самия в коя ти харесва повече. 146 след 98 година са със същите двигатели и характеристики като 156. Разликата е в ходовата част ,при 156 е по комфортно но и по скъпо за подръжка. При 146 скърцат пластмасите , но се лекуват лесно стига да имаш мерак. Все пак 156 е "КАКАТА" по скъп модел е и УЖ е по луксозна
АЗ лично ПРЕДПОЧИТАМ 146 но това си е моето ЛИЧНО мнение

kompir
04-01-2010, 15:28
Ако ще е 156 да е 2.4jtd:go:

alfozo
04-01-2010, 18:01
146-ца гледай да е добра годината,2000-та,също ще ти прилегне и 145,като нов шофиор особенно. 1.9JTD доста приляга на купето и икономичноста е добра.Това са мойте съвети, колега

Cardinala
04-01-2010, 19:23
При 146 скърцат пластмасите , но се лекуват лесно стига да имаш мерак.
Колега може ли да споделиш с какво си ги лекувал твоите, че ми се въртят разни идеи за моите и да обменим малко опит?

tosheto
04-01-2010, 22:00
Колеги мерси много за съветите..сигурен съм че ще са ми от полза :) пък дано на следващата среща се засечем и вече да съм с количката :) БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО !

stambata81
04-01-2010, 22:55
моето мнение... 156-ца...ако е дизел 1.9 -105 к или ако е бензинка- 1.8 144к...

georgyg
07-01-2010, 13:27
Писал съм не веднъж. На 17 години си, едва ли имаш големи доходи и опит, затова по-добре си вземи едно Пунто 75 к.с. Евтино е за подръжка, по-икономично е и като цяло си върви доста прилично за 75. к.с. кола.
Алфата е леко капризна (пиша за Твин спарк-а) и има не евтина подръжка, а за 156 пък още повече, така че помисли добре. Имаш време ще караш Алфаромео щом ти харесват.

oem
07-01-2010, 16:36
Писал съм не веднъж. На 17 години си, едва ли имаш големи доходи и опит, затова по-добре си вземи едно Пунто 75 к.с. Евтино е за подръжка, по-икономично е и като цяло си върви доста прилично за 75. к.с. кола.
Алфата е леко капризна (пиша за Твин спарк-а) и има не евтина подръжка, а за 156 пък още повече, така че помисли добре. Имаш време ще караш Алфаромео щом ти харесват.

Най-трезвото мнение до момента.

Значи да допълня за колегата. Значи колега аз ако не си харча месечната заплата на всеки 3 месеца мога да си купувам по една Алфа 156, както им вървят цените сега. Ще ти кажа обаче, че от как я имам от 2 години само наливам в тая кола.

За човек който току що звършва училище и няма големи доходи тази кола няма те разори, защото няма какво да ти разорява, ами ще я караш докато спре да върви или докато не те метне в някоя канавка поради неизправност.

Скъпи са и частите, и не и харесват какви да е части. Това е кола която като стане на 10 години и няма нещо по нея което да не направи проблем. И скъпа да я вземеш, пак не се знае. Аз мойта я платих скъпо и първите месеци беше перфектна. И след зимата се почна. Цялата ходова част (към 1500 лв. с реглажите му със всичкото). Електрониката по мотора и тя почти 1000 лв. отиде, обслужването което е първото и то към 700 лв. и всеки месец по 150 - 200 лв за бензин. Щото в града под 12,5 не пада.

Честно да ти кажа на мен това ми тежи, а камо ли на човек който няма доходи. Ще я краш събота и неделя когато имаш 5 лв. за бензин да и налееш.

Най-точната кола за теб е както колегата по-горе каза. Виждал съм и виждам такива момчета като теб как си купуват такива коли и седят в гаража. Вземи си кола която ще караш и ще те вози евтино и сигурно. Колкото по-проста кола си вземеш по-добре за теб.

RoMeO_156_GTA
07-01-2010, 17:40

Най-точната кола за теб е както колегата по-горе каза. Виждал съм и виждам такива момчета като теб как си купуват такива коли и седят в гаража. Вземи си кола която ще караш и ще те вози евтино и сигурно. Колкото по-проста кола си вземеш по-добре за теб.
Да допълня колегите . Наистина ако нямаш големи доходи , 156 не е колата за теб . По-евтина за поддръжка е 145/6 , макар че ако е ТС цените по двигателя са еднакви . Единия колега спомена Пунто . Ами аз съм с Пунто поради причината , че съм наясно с болежките на Алфите и нямам възможност за поддръжка ако се скапе нещо сериозно . Не е толкова икономично , колкото си мислят повечето , 10 градско , но тук много баири, трафик и вечно студен двигател ... На дълъг път е голяма мъка :dark2: За градска кола става . За поддръжката ... имам база за сравнение Голф III 1.4 хаха :naughty: , ама на Голфа са по-евтини частите :shock: Но пък е пълна скука и много дървен

Вариант 2 Ако имаш известни доходи - 146 или може и 155
Вариант 3 . Ако не те бърка поддръжката . Имах съученик с БМВ Е39 , даваше на месец по 1000 лв за ремонти , но тате му ги даваше :grin: Тогава 156 е колата за теб . Просто като седнеш и в двете , дори да се повозиш само ... за мен 156 е по-добра и по-красива :grin::grin::grin: На базата на изчетени теми като че ли най-безпроблемни са 1.6 , 1.8 бензин и 1.9 жтд . Тогава аз лично бих си взел 166 2.4 жтд , но това е мое мнение ...

Сега остава да кажеш защо се двуумиш между двата модела , за да ти помогнем по-лесно :)

kompir
07-01-2010, 22:17
Абе я стига сте разубеждавали момчето,каквото му е на сърце това да си вземе.И вас както и мен са ме разубеждавали преди да си купя алфата ама я купих нали.И си я карам нали както и вие,все намирате по някой лев да сложите в нея и пак да сте на пътя и да и се кефите.Пък за чупенето си зависи много как е поддържана и карана преди това колата.Най-добре да се ориентира за някоя форумна от раздела купува продава!
КАК КАЖЕТЕ ДА КАРАМ голф ИЛИ опел КАТО НЕ МЕ КЕФЯТ???

v1play3r
07-01-2010, 22:39
Аз бях се насочил към вектра А за по 1000 лева и малко повече,обаче намирах все някви умряли от ръжда .. За това се отказах и се насочих към малко по-скъпа но и по-красива кола - Алфа 145, поне си ме радва! а относно парите...Който работи ще има!

извода е - колега вземай какво ти е на сърцето и на джоба !

п.с. И все ми обесняват как не всичко в тоя живот е пари , а от ден на ден аз се убеждавам в точно обратното .. :dunno:

DiStefano
07-01-2010, 22:52
аз пък мисля щом младежът е фен и иска Алфа .. кат вземе книжка може да се насочи към някой от Junior вариантите на 146 ... евтина за купуване, евтина за поддръжка, но емоции винаги ще има с нея .. ще има драма определено, но всичко си зависи от него ...

thecleaner
07-01-2010, 23:51
Аз пък мисля следното нещо. Ако имаш около 4 бона първоначален капитал си за 145/6. Ако имаш около 7 си за 156. В това включвам колата не само да се купи но и да се обслужи нормално, да мине КАТ и разни подобни. След това имаш разлика единствено в цената на окачването, при 156 е доста солено, докато при 145/6 е дори и по издържливо. Ако разполагаш с по малко пари си за Легенда и то не каква да е а ризница, лошото е че читавите са трудно намираеми. :yes:

digitalundgrd
08-01-2010, 00:10
Тамън и аз се бях засилил да му предлагам Легенда (Алфа 155) :)

147/156 са наистина така наречените "Муфта Мадами" и си искат бая първоначален капитал, докато я постегнеш ще дадеш минимум 1000-1500лв и после, ако изкочи (а то ще изкочи) нещо 50-100-200лв на месец си приготви. Това без бензина(дизела)(газта), гражданска, каско, данък, винетка и прочие ;)

nhg
08-01-2010, 00:18
Хм, верно кажувате колеги, амаи аз още маалко ще опитам да му размътя мозъка; най-евтиния вариант за поддръжка на алфа е боксер 1.3/1.6, не е и капризен, 145/146 от първите. Така че има още варианти (щом му харесва това купе), макар и на повечко годинки.
Пожелавам успех на бъдещия колега!

alfaromeofen
08-01-2010, 00:48
И аз се замислям за 145 1.6 боксер,изчетох 1000 теми за тая алфа и стигнах до решението ,че е по добре от 1.3 i.e. 90 hp двигателя понеже купето е доста тежичко за размерите си (къде бях чел че е 1670 кг),макар данъка да му е високичък понеже е над 100 коня (1.6).Както също бях чел ,че боксеровия двигател е обикновен моноинжекцион,като бил почти вечен при правилна подръжка и експлоатация (да не се форсира студен,да се кара с хубаво тънко масло и хубави свещи)Личното ми мнение е ,че 145 е по практичен автомобил и е идеален за градски условия :naughty: .Аз не се и замислям за модел с 4 врати ,като момчето ,което е пуснало темата ,но всеки търси това ,което е по практично за него и му е на сърце..

boikashushi
08-01-2010, 04:07
Няма значение все е алфа.Аз карам 156 1.8 и градското ми е 7.5-9 ,незнам на колегата 12 може да е по голям кубик.Преди да я купя алфата беше последната кола в мечтите ми но сега знам че друга кола освен алфа няма да карам.Преди нея имах и други но алфата си е уникална.Успех в избора.

thecleaner
08-01-2010, 07:06
Няма значение все е алфа.Аз карам 156 1.8 и градското ми е 7.5-9 ,незнам на колегата 12 може да е по голям кубик.Преди да я купя алфата беше последната кола в мечтите ми но сега знам че друга кола освен алфа няма да карам.Преди нея имах и други но алфата си е уникална.Успех в избора.

Това е невъзможно за градското, как става засичането при тебе. Твърдя че си в заблуда и после някои ще си купи 1,8 и ще реши че нещо по колата не му е в ред като му даде 12 примерно.

acko88
08-01-2010, 09:20
146 jtd

oem
08-01-2010, 09:27

Разбрах, че си колежка от една друга тема или грешно съм разбрал, но такъв разход градко с тая кола няма. Значи нещо не ти е наред по колата и не ти върви колата. Такъв нисък разход може да имаш от проблеми по инжекциона. Нормалния разход на 156 1.8 в града е около 12. Зимата и над 12. Както и да я караш. Бавно, бързо... все си е около 12.

Tonimir
08-01-2010, 17:57
Автора на темата, пич ... (живот и здраве бъдещ Алфист) ... прочети тези 3 мнения които са писали колегите внимателно преди да правиш каквото и да било! (долу са)

Като бях на твоята възраст, (не че беше отдавна де :Д) , бях се влюбил в FIAT COUPE, и не кое да е COUPE, а именно 20v Turbo-to lol ... ама после стигаш до истината, че колата НЕ Е само да седнеш и да въртиш геврек! Колата, ако не я подържаш и я пазиш, никой няма да ти я пази и гледа/подържа вместо тебе! Разбирам, че гледаш другите и си викаш "иска ми се", но каквото и да си кажем, една истина има, а тя е именно, че всяка подръжка иска пари! А вече колко, зависи от модела, както ти обясниха до сега колегите ... С годините ще разбереш, че едно е желанието, друго е реалността!

НЕ си мисли, че сме "злобарчета", и не искаме да караш Алфа :) напротив, всеки път като видя Алфа и се усмихвам, даже, ако ме изпревари Алфа на пътя се усмихвам :) (Всички други италианки са включени в графата :Д), просто с колегите се опитваме да ти споделим опит и път през който сме минали, и път който почти всеки нормален човек минава [;

Поздрави и успех :)

Най-трезвото мнение до момента.

Значи да допълня за колегата. Значи колега аз ако не си харча месечната заплата на всеки 3 месеца мога да си купувам по една Алфа 156, както им вървят цените сега. Ще ти кажа обаче, че от как я имам от 2 години само наливам в тая кола.

За човек който току що звършва училище и няма големи доходи тази кола няма те разори, защото няма какво да ти разорява, ами ще я караш докато спре да върви или докато не те метне в някоя канавка поради неизправност.

Скъпи са и частите, и не и харесват какви да е части. Това е кола която като стане на 10 години и няма нещо по нея което да не направи проблем. И скъпа да я вземеш, пак не се знае. Аз мойта я платих скъпо и първите месеци беше перфектна. И след зимата се почна. Цялата ходова част (към 1500 лв. с реглажите му със всичкото). Електрониката по мотора и тя почти 1000 лв. отиде, обслужването което е първото и то към 700 лв. и всеки месец по 150 - 200 лв за бензин. Щото в града под 12,5 не пада.

Честно да ти кажа на мен това ми тежи, а камо ли на човек който няма доходи. Ще я краш събота и неделя когато имаш 5 лв. за бензин да и налееш.

Да допълня колегите . Наистина ако нямаш големи доходи , 156 не е колата за теб . По-евтина за поддръжка е 145/6 , макар че ако е ТС цените по двигателя са еднакви . Единия колега спомена Пунто . Ами аз съм с Пунто поради причината , че съм наясно с болежките на Алфите и нямам възможност за поддръжка ако се скапе нещо сериозно . Не е толкова икономично , колкото си мислят повечето , 10 градско , но тук много баири, трафик и вечно студен двигател ... На дълъг път е голяма мъка :dark2: За градска кола става . За поддръжката ... имам база за сравнение Голф III 1.4 хаха :naughty: , ама на Голфа са по-евтини частите :shock: Но пък е пълна скука и много дървен

Вариант 2 Ако имаш известни доходи - 146 или може и 155
Вариант 3 . Ако не те бърка поддръжката . Имах съученик с БМВ Е39 , даваше на месец по 1000 лв за ремонти , но тате му ги даваше :grin: Тогава 156 е колата за теб . Просто като седнеш и в двете , дори да се повозиш само ... за мен 156 е по-добра и по-красива :grin::grin::grin: На базата на изчетени теми като че ли най-безпроблемни са 1.6 , 1.8 бензин и 1.9 жтд . Тогава аз лично бих си взел 166 2.4 жтд , но това е мое мнение ...

Сега остава да кажеш защо се двуумиш между двата модела , за да ти помогнем по-лесно :)

tifoza
08-01-2010, 22:52
Za6to se opitvate da razybedite 4oveka,stiga s tia glypost,samolet li 6te poddarja,naistina e po skapa poddrajkata,no da ne se 4ypiat vseki mesec.....Az karam 146 1.8ts i sam mnogo dovolen. Yspeh ti jelaia i si kypi ALFA ROMEO,ne sly6ai drygite a sly6ai sebe si....:) sorry za pisaneto,no imam problem s kirilicata:(

bios_rage
09-01-2010, 00:00
Бъдещ Колега,
Вземи си като мойта Алфа 146 от подписа 1.6 16v ts. 2000г. Няма да съжаляваш на мен лично мнооооого ми харесва!
P.S. Ако е кола да е на бензин ;)

trustworthy
09-01-2010, 08:40
Щом дилемата е между 146 и 156, значи става дума за около и под 2000-та година автомобил. В такъв случай не бих препоръчал дизел, осен ако няма да се въртят по много километри. Жтд си е добър двигател, но на 10+ години може да вкара в сериозен разход.
Отделно ако новият шофьор не се чувства сигурен много-много зад волана, по-добре да избягва най-мощните екземпляри.
Въпреки че нямам някакви оплаквания от жтд, бих препоръчал 1.4 или 1.6 бензинови двигатели. При малък годишен побег жтд-то може да излезе по-скъпо за поддържка.
Ако поддържката има въобще значение, то 145/6 е вярния отговор. Освен двигателите, поддръжката на останалото е около и над 2 пъти по-евтина.

pisa_misho
09-01-2010, 18:20
моето предложение ще е пожелание да си вземеш brera

rusiq86
09-01-2010, 19:48
Приятел купи си колата, която ти харесва повече, но имай едни 1000 лв сактани за непредвидени обстоятелства, това преди първоначалнито обслужване. Аз ти препоръчвам да вземеш някоя обслужена и обгрижвана колица, даже може форумна (щото за нововнесена кола треа да дадеш едно 1000 лв за данък, застраховка, екотакса, номера, каско, ролки, ремъци, водна помпа, масло, филтри). Ако имаш излишни пари ти избираш дали да е бензин, дизела е по-икономичен(мисля това е твоето решение, имайки впредвид годините ти). Моята като я взех изглеждаше мн запазена, но имаше няколко косура, които оправих, и все още погледждам през прозореца към паркинга с затаен дъх. ТАЗИ КОЛА СИ ИМА ДУША!
156 е по-голяма, съответно и по-скъпа за поддържане, но все пак нз и с какви финанси си, така че според джоба. Единственото което те съветвам е да вземеш тази, която ти харесва повече, и според парите де.
Аз си купих преди 15 месеца 156-ца и съм изключително доволен, обожавам я, ще ми е жал като я продавам, но няма как треа да се евулиара, а съм хвърлил око на 159, пък може и некоя брера ако финансите стигат.

cyberhill
11-01-2010, 11:58
Аз като един голям фен на марката , от години се опитвах да скоча на алфа. Но поради различни причини , до сега не бях карал алфа.
Какво ли не гледах 33 , 145 , 146 , 147 , 156 , 166.
Най накрая купих колата от подписа ми.
Много съм доволен и много ми харесва, но поддръжката граничи с поддръжката на Ауди а4 2.5TDI 150hp, което не ме радва особено.

За 3 месеца съм дал за уж дреболии около 2500 - 3000лв.
Като се има в предвид , че не съм пипал окачването :shocking: и по двигателя съм сменил извънредно само дебитомер :paddle:
А и с този двигател 1,6 все си мисля за минимум 2.0 ;)
Т.е. като я продам , а ще я продам, защото имах неблагоразумието да купя 1,6 ( мнооого ми идва слаб извънградско) , ще съм на загуба поне 4000лв.

Но пък погледнато от друга страна , това е единствената италянска кола която карам и да НЕ съм пред структурен разпад по пловдивските павета. Стегнати пластмаси! Чак не мога да повярвам.
Гори ми 11-12 газ в града и 7-9 извън.
За градска кола доста ми допада. :wow:

RoMeO_156_GTA
11-01-2010, 12:18
Защо се опитвате да разубедите човека

Напротив , гледам , че колегата го влекат Алфите и да си вземе . Просто му разказваме как стоят нещата , защото доста от нас са минали през това . То и аз на неговите години си мислех , че ще карам 156 ГТА , но реалността е друга , пък и не ми е практична .... Все пак Алфа се купува сърце , не с разум :D Кефът , който доставят , не го намирам при другите марки от същия клас/години ...

В такъв случай не бих препоръчал дизел, осен ако няма да се въртят по много километри. Жтд си е добър двигател, но на 10+ години може да вкара в сериозен разход.

ЖТД проповеднико , не съм очаквал това от теб :shocking: Въпреки че всичко казано е вярно .

И все пак автора на темата не каза , защо се двууми между двата модела . Без това няма как да му помогнем . Гледам в профила му се кефи на 146 , значи това е неговата кола ;)

k.penchev
12-01-2010, 09:38
За 156 мнение все още не мога да дам.Карам 146 1.6 boxer от 3г.и 6м. . Здрав мотор,окачване и електроника доколкото я има. До сега разходите ми по колата са за консумативи. Успех!

Gogata
12-01-2010, 10:39
Колега,добре си направи сметката,защото най-лесното е да си купиш кола.После става по-сложно.Ако не работиш или нямаш сигурни доходи всеки месец,то и Пунто на метан ще ти е в тежест.Помисли преди да влезеш във филма. :)

RoMeO_156_GTA
16-01-2010, 20:31
Май нещо уплашихме колегата :( Все пак не каза защо се двууми между тези два модела , притеснява ли го нещо , за какви цели му е необходима кола .... Колегите споделят личен опит според възможностите си ... Аз лично за малко да взема 156 2.0 , голям кеф ми доставя :Bolt: , а и офертата е супер изгодна , но ме спира това

Честно да ти кажа на мен това ми тежи, а камо ли на човек който няма доходи. Ще я караш събота и неделя когато имаш 5 лв. за бензин да и налееш.

Виждал съм и виждам такива момчета като теб как си купуват такива коли и седят в гаража. Вземи си кола която ще караш и ще те вози евтино и сигурно. Колкото по-проста кола си вземеш по-добре за теб.

zaza
17-01-2010, 11:16
Вземай 146 жтд и не му мисли.Гледай да е 2000г.По дърта недей.

Tsetso
17-01-2010, 11:58
Хм, верно кажувате колеги, амаи аз още маалко ще опитам да му размътя мозъка; най-евтиния вариант за поддръжка на алфа е боксер 1.3/1.6, не е и капризен, 145/146 от първите. Така че има още варианти (щом му харесва това купе), макар и на повечко годинки.
Пожелавам успех на бъдещия колега!

ТЦ, не съм съгласен, дефектите по боксер 1.3 са приказка без край, а електрониката е купон. Виж за 1.6 съм чувал по-добри неща, ама карам 1.3. Обаче по темата 156 ще му пасне на душата, ако има парите.:plane:

alfaromeofen
17-01-2010, 14:42
То и аз съм карал 3 модела на форд ,за който всички приказват какви счупени отракани разглобени изгнили коли били,но и с трите форда не съм имал нито един проблем ,който да речеш е сериозен и конкретен за модела!Важно е на каква кола ще попаднеш,как са я карали преди тебе и ти как ще я поддържаш,всяко желязо гние,всеки двигател се чупи.Сегашната ни алфа 164 2.5тди ,която я имаме от над 7 години вече е направила сума проблеми по мотора и поне 2 основни ремонта до сега,но нищо лошо не мога да кажа за двигателя,напротив ,много е издръжлив,а това как се е грижел за него предишния стопанин че даже и преди него е най-важното.Може да вложиш сума пари и нерви в колата и нищо да не постигнеш ако преди теб са я чукали и мазали се едно ремонтират ладата на дядо.

RPWWD
18-01-2010, 12:47
Здравейте,

Щом си пресен шофьор, 156 не е за препоръчване за теб, понеже е маневрена колкото камион и има огромен радиус на завой. Като знам, как в момента няма полигон и не ви учат да паркирате като хората, за отрицателно време ще очукаш 156-цата като войнишко канче, да не говорим за много по-скъпата поддръжка спрямо 145/6.

rusiq86
18-01-2010, 13:12
Гледам чудиш се, ама те двете коли са и на доста различна цена. 156-цата не е мн маневрена. Но това не трябва да те спира колега. Нз между какви мотори се чудиш, но двете коли са в различен клас, и 156-цата е по-скъпичка като цена на кола, поддръжка и вс останало. Нямат мн общо екстериорно и интериорно, и е труно да се каже вземи това, еми те са различни коли, ако имаш повече парици вземай една 156, и дано случиш. Но найстина трябва да имаш поне едно 1000-2000лв за всеки случай. Виж форумните, защото има доста добри оферти, ако си с ограничен бюджет имайки предвид възрастта ти ти предлагам точно от там да купиш. Недей се занимава с нововнесени, първо заради 1000 лв за масла, обслужване, застраховки, номера, каско, и други такива. Похвали се като купиш :)