Log in

View Full Version : нивомера на маслото не ще да гасне

митака-пловдив
05-01-2010, 00:53
Лампата на нивомера не гасне,дори след наливане на масло почти до максимум на щеката!!!А и ми светна една червена лампа на таблото,над тази за ръчната.Гасне след 10-15 секунди,когато я оставя на контакт.Другата "беля" е ниското налягане на маслото,което приписах на развален датчик.Ама нивомера защо не гасне?Ха сега де?

Alexanderbb
05-01-2010, 10:31
За тази долу на чек панела работата е ясна. много сме така

jandarm
10-01-2010, 09:37
Спокойно можеш да го препишеш ПАК на датчика / долу до щеката за маслото / - 99% вероятност. Добре дошъл в групата на светещите .:magic:

nikkysix
10-01-2010, 10:09
Лампата на нивомера не гасне,дори след наливане на масло почти до максимум на щеката!!!А и ми светна една червена лампа на таблото,над тази за ръчната.Гасне след 10-15 секунди,когато я оставя на контакт.Другата "беля" е ниското налягане на маслото,което приписах на развален датчик.Ама нивомера защо не гасне?Ха сега де?

това ми е втори датчик за налягане на маслото за 2 години. заради първия стрелката играеше като махало а с този от скоро ми дава много ниско налягане/този е от 156/. нормално ли е или да се шашкам?

Petronii
10-01-2010, 21:58
това ми е втори датчик за налягане на маслото за 2 години. заради първия стрелката играеше като махало а с този от скоро ми дава много ниско налягане/този е от 156/. нормално ли е или да се шашкам?

Не се шашкай, ако при запален двигател на празен ход отвориш капачката на маслото и виждаш как малки пръски масло се плискат. За датчик на маслото много е писано в този форум. Препоръчвам ти да си вземеш такъш от лада 2103 и да му нарежеш резба 10х1мм и да си го монтираш. След това няма пошече никога да си стърсиш друг датчик даже и от ферарари 550 маранело