View Full Version : Датчиик- ниво на спирачна течност
don_pepone
05-01-2010, 20:36
Извинявам се но имам един бърз и можеби тъп въпрос. А именно има ли 155-ци които да нямат капачка с датчика за нивото на спирачната течност, тоест капачка с поплаваче. Ако има значение колата е с АБС.
Извинявам се но имам един бърз и можеби тъп въпрос. А именно има ли 155-ци които да нямат капачка с датчика за нивото на спирачната течност, тоест капачка с поплаваче. Ако има значение колата е с АБС.
да не гледаш казанчето на съединителя? :)
Furious 155
05-01-2010, 23:28
да не гледаш казанчето на съединителя? :)
то е само едно казанчето за спирачна течност!!!
don_pepone
06-01-2010, 18:23
То чее едно казанчето едное ама моито няма датчик а обикновенна капачка ,а и не виждам кабе с букса за там и съм шах :)
ми значи е сменявана :flirt:
огледаи се за буксата сигурно виси некаде:beer:
Що пък да "виси" не може ли да стърчи...:flirt:
Що пък да "виси" не може ли да стърчи...:flirt:
:flirt:умник;)а наздраве:beer:
Ъъъъъ... тойзи датчик... таквоз... как са ползува...? Къде обажда, имам предвид? Преди години забелязах странната капачка, бучках я отсам-оттам, ама... понеже нямаше как да съм хем под капака, хем вътре в колата да видя дали свети нещо, та я отсвирих и чак сега ме подсетихте пак.
Ъъъъъ... тойзи датчик... таквоз... как са ползува...? Къде обажда, имам предвид? Преди години забелязах странната капачка, бучках я отсам-оттам, ама... понеже нямаше как да съм хем под капака, хем вътре в колата да видя дали свети нещо, та я отсвирих и чак сега ме подсетихте пак.
Като падне нивото на спирачната течност под "минимума" , светва (ако не се лъжа) лампичката на ръчната спирачка, тази лампичка е свързана освен с ръчната спирачка, така и с нивото на течността.
По принцип има още две лампички на таблото свързани със спирачките, едната светва, ако накладките са прегрели, другата светва (ако има АБС колата) когато има проблем в АБС системата. Някой може да са виждали лампичката с "парзалящата се кола" когато включват на контакт , обикновенно светва, ако колата е била спряна под наклон или странично.
Някой колега може да добави или корегира моя пост :)
Поздрави
Furious 155
07-01-2010, 14:51
корекция за "прегрялите" накладки - не прегряли, а за износени до мимимум накладки е. Естествено това важи за който си е свързал накладката която се следи към датчика - предна лява мисля беше.
Отделно: АБС-а светва при всяко даване на контакт, поради преминаващата проверка. После загасва и несветва пак, ако няма проблем с него!
Като падне нивото на спирачната течност под "минимума" , светва (ако не се лъжа) лампичката на ръчната спирачка, тази лампичка е свързана освен с ръчната спирачка, така и с нивото на течността.
............................
Някой колега може да добави или корегира моя пост :)
Поздрави
...и като влезеш много бързо в завой също светва ;)
don_pepone
08-01-2010, 19:34
blagodarsko za infoto i sorry za latinicata ( ne sym si v nas)