View Full Version : питане от новака
Alexanderbb
10-04-2006, 09:02
1. Защо по дяволите свети лампата за нивото на маслото която е под климатроника. Тази която е на таблото съвсем нормално светва когато се даде контакт и после изгасва. Маслото и филтрите ги сменихме в петък и сме наляли предписаните 6,7 литра масло за двигателя 2,5TD.
2. Има ли някой в електронен вариант ръководство за експлоатация щото това дето го имам е на италиански и малко ми е непреводимо.
Kostadin
10-04-2006, 09:09
ми сигурно лампата ти свети по същата причина поради, която ми свети и на мен, а именно датчика ти се е прецакал най-вероятно :wink:
И при мен е така и май струва 90 лв.
Точно толкова! Аз моя в момента съм го разкачил, за да не свети...
А иначе този датчик ти е за нивато на маслото, светва лампа като ти намалее, най-добре си го следи на пръчката
Нищо ново под слънцето :) . Да си свети щом така и харесва, но 80-90 лв не се дават .
virusalfa
10-04-2006, 20:45
Ще се повторя,но по-старите концепции Алфа си хар4ат масло,ососбено пък ТД 2.5-тук нямаме гуми4ки на клапаните,а "шапки" като на камионите,което според мен си има и положителните страни :idea:
Dodo 155
10-04-2006, 23:52
Това е датчика, който седи долу при масленият филтър - служи за нивото :idea: Той е един дълъг около 12см и влиза навътре :wink:
Струва 63лв., поне бе толкова преди 4г.
При мен стои от предната страна на мотора долу в десния край.И на тази цена не са ми го предлагали.(а 90 лв.няма да дам)
Dodo 155
11-04-2006, 07:19
При мен стои от предната страна на мотора долу в десния край.И на тази цена не са ми го предлагали.(а 90 лв.няма да дам)
Няма значение къде седи, мисля че е един и същ с бензиновите :wink:
Проверили в T&N и на Стамболийски :?: :roll:
За мен това е най голямата простотия да ни си смениш датчика макар и да струва 90лв това може да го направи само некой с голф :D
Alexanderbb
11-04-2006, 11:31
че ще го сменя две мнения няма. но май ще карам по приоритети и фруги неща ще го изпреварят
че ще го сменя две мнения няма. но май ще карам по приоритети и фруги неща ще го изпреварят
а я първо провери дали не е кабелна повреда ;)
virusalfa
11-04-2006, 11:50
Това е датчика, който седи долу при масленият филтър - служи за нивото :idea: Той е един дълъг около 12см и влиза навътре :wink:
Струва 63лв., поне бе толкова преди 4г.U=Какъв долу при масления филтър,бе,тук става въпрос за VM :idea: