View Full Version : Хвърлена ръкавица от Ситроен!
titanium
06-01-2010, 19:50
Здравейте колеги! Имам проблем :duel:
Оня ден карах на един приятел ХМа, който е 3.0 V6 170 коня, плюс, че е със 150 кила по- лек от мен!
3.0>2.4
170>136
V6>I5
както и да го гледам везните са срещу мен, но пуста чест ще трябва да се пусна!
Вярно аз имам УЖ чип- УЖ, защото не вярвам мн мн :oops:, но на теория колата ми е 185 коня!
Въпросът ми е имам ли поне на теория шансове да изплъзна победа от ОМV на Бояна до Макдоналдса?
Тъжното в случая е, че графиките на битка между тоя ХМ и "по- големия" мотор 140 коня изглеждат така:
http://www.zeperfs.com/duel763-15.htm а по графика от сайта бие и 175 коня печка! Присъствал съм на това как тоя ХМ бие ауди 3.0 дизел... абе върви кочината :(
Карал съм тоя ХМ и е тояга пълна, и е тромав в ниските, но веднъж мине ли 3000 оборота ги качва до 7 с охота без въобще да се замисли в режим на пълно лепене за седалката, а при мен... не е точно така- при 4000 колата увисва нос :(
Определено малко ме хваща страх, защото по абсолютно всички показатели онова чудо е по-...
Въпросът ми е АКО имам шанс за победа да ми каже някой от колко оборота да тръгна, защото дизела ми е малко непознат като поведение и други разни хитринки ако е възможно... и въобще ако има смисъл...
Притежавам и ХМ 121 кс и алфа 166 140 кс и въпреки че мислиш че ХМ е тояга с моя ХМ съм изпотил доста "вървежни" коли макар и121кс въпреки това алфата е доста по добра и бърза но този ХМ е 170 кс и сигурно доста ще те затрудни
titanium
06-01-2010, 20:07
колега, имал съм 3 ХМа... много добре знам на какво са способни тия коли!!! имам предвид че конкретната бройка е тояга, щото... абе тояга е но механично е здрава много
Колега, пускай се за спорта, няма значение кой ще бие, поне ще знаеш колко точно не ти върви колата(с чип или без):super:
П.С После да разказваш...
Не искам да те плаша но ще те бие, те май имаха 3 модификации с доста разлика във вървежа, но всички са бързички. 136 конъова 166 дори и с чип не върви толкоз. А даже и сам казваш че не си и опитен. Ако иска твоя човек (да не изложиме марката) хлъзни го да се пробваме.
А тоз с Аудито е много зле това 3.0тди знайш как върви.........
Не искам да те плаша но ще те бие, те май имаха 3 модификации с доста разлика във вървежа, но всички са бързички. 136 конъова 166 дори и с чип не върви толкоз. А даже и сам казваш че не си и опитен. Ако иска твоя човек (да не изложиме марката) хлъзни го да се пробваме.
А тоз с Аудито е много зле това 3.0тди знайш как върви.........
Знам даже чипосано ма с брерата до 220 съм пред него :grin:
А относно горната гонка мисля че дори алфата да е с чип шестака ще си каже тежката дума :D
titanium
07-01-2010, 02:44
тъпото е, че нямам абсолютно никакъв опит с дизелови коли! с бензинови смея да твърдя че се справям много добре!
засега най- доброто ми постижение беше на цариградско посока Пловдив след К&К с една Е класа от 3та газ до дупка и оня с Е класата ме подгони ама до 5та на 160 ми седя на задния калник с елементи да ме догони на моменти, но нямаше как да разбера, защото трябваше да отбивам след Пежо за Околовръстното и набих спирачки на 160 км/ч да не пропусна отбивката :) Иначе оня с Мерца би едни аварийни, които тълкувам като че се е изкефил на гонката или на вървежа на алфичката... беше цивилен Мерца- нямаше никакви табелки да го издадат какъв е, но дори и 2.2 дизел 150 да е пак се радвам че от 3та до 160 го държах юнашки.
Иначе ХМа като го карах не дава усещане да се налита здраво, но отпуши ли веднъж е като балистична ракета- посочваш му посоката и стискаш зъби докато свършат оборотите... а те наистина бавно се точат, а през това време всичко се забързва около тебе!
Искам да се пусна, но се е приготвила страшна група ехидни, които да усмиват Алфата :( страшното е че дори и турбото и много повечето нютони няма да помогнат :(
---------- Post added at 00:44 ---------- Previous post was at 00:29 ----------
иначе модофикациите са наистина 3:
3.0 12 клапана ZPJ мотор- 170 коня (тоя срещу който е гонката) Имал съм такъв, но атоматик и не беше нищо особено
3.0 24 клапана ZPJ4 мотор- 200 коня- изключително сериозен мотор качен на купе- общо тежащ 1400 кила- това е наистина бърза комбинация
3.0 24 клапана ES9 мотор- той е ремъчен 194 коня, но няма нищо общо като вървеж с ZPJ4 мотора. доста глупав мотор!
Нема се плашиш като става гонката ни свиркаш и идваме да подкрепяме аз ще дойда с кола точно в техния клас и 1-2 колеги с подготвени 166 като дойдат ще видиме кой ще се смее последен ;)
Е това е отговор.... :duel:
titanium
08-01-2010, 12:15
така- сега въпросът е да назначим ден за гонката, както и да потренирам малко стартове с колата...
Колега, ако иска довечера заповядай! Време за стартове колко искаш http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42936
Май ше се съберем бая хора. :yes:
Ясно е ! Ще трябва да идвам да наказвам !
titanium
08-01-2010, 16:30
екстра- ще пусна идеята на ХМиста :bounce8:
titanium
08-01-2010, 16:53
П.П. Сори за сгрешената секция :blush:
И в крайна сметка какво се случи?
titanium
12-01-2010, 14:35
паднах... :stretcher:
тъпо срам ме е ама
иначе ако беше малко по- тежък (то половината кола я няма в ХМа) може и да излинча победа
Халал да ти е кат ти казах да ми се обадиш ;)
тъпо срам ме е ама
иначе ако беше малко по- тежък (то половината кола я няма в ХМа) може и да излинча победа
Голяма работа, на всеки му се е случвало! Пък и противника не беше слаб! Подсилваш и пробаш пак... Те това е номера Тъп и упорит дет се вика :bad_evil: .
тъпо срам ме е ама
Няма какво да те е срам, все пак Ситроена е по-мощен от теб ;)
CrazyElement
12-01-2010, 20:38
тъпо срам ме е ама
Няма от какво да те е срам колега, се пак ситроена e повече кончета,а и бензина си казва думата, виж ти сам казваш , че не знаеш чипа дали го бива дали не, отиди при Бобо примерно да ти оправят чипчето и се пусни пак с него. Може да пробвате от летящ старт.
П.С. с колко коли падна?
titanium
12-01-2010, 21:14
около една кола...
иначе гонката стана изненадващо- нямаше време за жокер "помощ от публиката"
иначе има мераци за пробка с 3.2ката???!!!??? ХМа е наистина наистина много олекотен!
около една кола...
иначе гонката стана изненадващо- нямаше време за жокер "помощ от публиката"
иначе има мераци за пробка с 3.2ката???!!!??? ХМа е наистина наистина много олекотен!
Ако разликата ви е около една кола мисля че на 3,2-ката ше трябва да и закачиме 166-цата за ремарке че да виждаме ситроена в огледалото :-)
titanium
12-01-2010, 23:09
:respect::bravo:
бобо утре ще се чуем и ще говорим :)