Log in

View Full Version : Кейбъл тел и Евроком се скапа

Nikiboy
07-01-2010, 20:27
Преди час всякакъв вид сигнали в мрежата на оператора (Кейбъл тел и Евриком) изчезнаха. Обадих се на съпорта и ми пуснаха автоматично съобщение за аварията, която се простира на 8-9 квартала в София.

Моля ако има някой, който няма в момента сигнал, когато се възобнови да пише.

morfius
08-01-2010, 10:51
Вчера не ми беше до нет, но аварията е била на Енергото - не на кабеларките.
Докато не минат целите трасета на пасивна оптика - така ще е, един магистрален усилвател да сдаде (те и ЮПС имат ограничен живот) и цялото трасе е долу.

Ей я и новината :)
http://dnes.dir.bg/2010/01/07/news5657390.html

Няколко столични квартала останаха без ток в четвъртък вечерта: „Павлово”, „Белите брези”, „Бъкстон”, „Славия”, „Борово” и "Стрелбище".
В някои от кварталите електрозахранването бе възстановено около 21.15 ч., в други - към 23.00 часа.

Кабелната се оправи 10 - 15 мин. след 23 часа.

cassillas
08-01-2010, 17:25
Евроком ще ги разкарам в най скоро време. От както махнаха Дискавъри адки много ме дразят а и не са закупили права за "БТВ синема" Така че ще ги сменям!:paddle:

VFTI
08-01-2010, 17:58
Даам... из ги махам само да мине и този месец...Простоо не мога да живея без Турбо сатърдей:flowers:

Иначе на мен ми правят някаква промоция 3м. плащам(не на куп) и 4тия не го плащам...Ноо и това не ме устройва...А още повече сега нямат и конкуренция в жичните кабеларки...Трябва да си променят условията иначе Булсатком ще ги сгазят:strong:

morfius
08-01-2010, 18:02
Конкуренция останаха само - Нет 1 - но май нямат толкова голямо покритие колкото Кейбълтел + Евроком.
Нет 1 се хвалят, че си возят нета по оптика до блока/входа... ама как возят ТВ не съм питал, ако стига и тя по оптично трасе може да са алтернатива - но само ако трасето е пасивно.

fred
08-01-2010, 20:46
Аз пък съм си много доволен от Кейбълтел, и интернета ми е от тях, цифровата ТВ тоже, проблеми нямам.Отскоро фирмата е купена от по-сериозни собственици и смятам, че ще има последващи положителни промени.

morfius
09-01-2010, 11:04
Може и да има положителни занапред, но от както Кейбълтел купиха Естнет, Интернета се обози сериозно... та ме принудиха да мина на ПОН от СПНет - е това е друга бира вече :-D
За ТВ услугите не ми се говори... постоянно местят канали в цифровата услуга - което е некоректно отношение, дай да искаме по още 5 - 10 лв. от всеки който е свикнал да ги гледа.
Ама пусто са ми от край време и влизат 3 кабела през 3 стени вкъщи... смяната ще е доста сложна.

BlueStorm
09-01-2010, 11:34
Евроком ще ги разкарам в най скоро време. От както махнаха Дискавъри адки много ме дразят а и не са закупили права за "БТВ синема" Така че ще ги сменям!:paddle:

Даам... из ги махам само да мине и този месец...Простоо не мога да живея без Турбо сатърдей:flowers:

Аз тази работа я свърших още Октомври миналата година. Отдавна предупреждавам Евроком в качеството си на клиент, че в тази икономическа обстановка си играят с огъня с тези премахвания на култови канали и деградиращи промени. Е ... не слушат - наказах ги!

В момента имам 4 Дискавъри канала!

fred
09-01-2010, 11:36
Е донякъде е така, лично при мен проблеми с интернета няма, а за цифровата също, аз гледам 10 тина от цифровите и имам тоя пакек НВО СИНЕМАКС и т.н.
По принцип промените и каквото има да става ще става сега, от тази година, та ще видим.
Но Дискавъри си го има по Кейбълтел.

nastybg
09-01-2010, 14:17
Конкуренция останаха само - Нет 1 -
Да и разпространяват BTV Cinema !

morfius
09-01-2010, 18:44
Да и разпространяват BTV Cinema !

То пък големия канал ... брадати филми на килограм, че и с малоумен дублаж. Тия нашите не се научиха, че дублажа бастисва целия ефект на филма.

BlueStorm
10-01-2010, 02:28
Тия нашите не се научиха, че дублажа бастисва целия ефект на филма.

Eй това мнение много ми хареса! Цял живот съм твърдял абсолютно същото. Половината игра на артиста отива на вятъра с тези дублажи!

nastybg
10-01-2010, 10:14
То пък големия канал ... брадати филми на килограм, че и с малоумен дублаж. Тия нашите не се научиха, че дублажа бастисва целия ефект на филма.
Не е точно така, просто дублажа струва пари, а защо да не прочетат диалога, монолога и т.н. набързо да намалят нивото на звука драстично и да наложат гласа - бързо и лесно. Виж ако се набият пари 1-во правилен превод не свободни съчинения и 2-ро нагласяне на звука, тоест намаляват в точния момент гласа на актьора пускат дублажа после отново се усилва звука на филма, за да може атмосферата, ефекта или каквото е там да се чуе, но това значи при всяка реплика корекция ... до колкото си спомням Гарфилд като го пуснаха в Арена с гласа на Любо Нейков беше дубриран много добре !

ПП. А иначе дали са тъпи филмите незнам няма как да ги гледам - Кейбъл Тел :evil:, но предпочитам, когато не ми се търси филм за сваляне, някой филм по Btv Cinema, за убиване на времето, отколкото турски сериали, 5 часа Димитър Цонев, шоу-та на Иван и Андрей,Азис, Слави и т.н.

morfius
10-01-2010, 10:39
А не е ли по лесно като ще се титуловат - Синема - да го направят като в кино ... със субтитри?

fred
10-01-2010, 20:10
Мда, но това донякъде противоречи на ТВ принципите.А те са, че докато някой чепка лука, реже луканката или прави нещо си там, трябва и да чува какво става, да не губи контакта.
При субтитрите това е невъзможно.Повечето ТВ са на този принцип.
Излючения правят големи световни канали, ама те са друга работа.

bager
11-01-2010, 18:11
Дублирането на сапунки и детски филмчета е задължително, защото иначе изпускат основната аудитория за която са предназначени, а именно недовиждащи пенсионери и бавно четящи хлапета. Дублирането на игрални филми, се прави със същата цел за същата тази аудитория, но има обратен ефект върху по-сериозните и претенциозни хора, които искат да усетят оригиналния ефект(ако мога така да се изразя) от филма.
В един филмов телевизионен канал, не е правилно филмите да са дублирани, според мен. Но бабите и дядовците ни не мислят така, нали :) !

А относно кабелните оператори, все по-често се заканвам че ще спра да ги спонсорирам, един ден може и това да стане.