View Full Version : Alfa Romeo 146 2.0 8V Turbo кво е па това аджеба??
Вижте на какво попаднах случайно сърфирайки си из нета.... http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=144180&start=0
Човека твърди че е Алфист, има 6 алфи и това е заводско изпълнение, както и че имало Алфа 33 със раздута задница и стопове от 155 @_@ Разбиха сичко детско в мен... Аз лично не вярвам да има такова нещо като 146 2.0 8V Turbo заводско, но нека чуем по-компетентни мнения!
Вижте на какво попаднах случайно сърфирайки си из нета.... http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=144180&start=0
Човека твърди че е Алфист, има 6 алфи и това е заводско изпълнение, както и че имало Алфа 33 със раздута задница и стопове от 155 @_@ Разбиха сичко детско в мен... Аз лично не вярвам да има такова нещо като 146 2.0 8V Turbo заводско, но нека чуем по-компетентни мнения!
Нещо е менте това твърдение.Нито съм чувал нито съм виждал,но е пълно с абсурди из нета.
Това е 8v Двигателя от Ланча дедра турбо ;)
adv_petrov
08-01-2010, 12:30
Имах Ланчия Зета 2.0i с Турбо и сега гледам в уикипедия (http://en.wikipedia.org/wiki/Eurovan_(PSA/Fiat_joint_venture), че двигателя е пак такъв, 8V. Колата беше 147 коня по книжка, 96'.
thecleaner
08-01-2010, 12:59
Искай му VIN а :naughty:
Има си ги тия измишльотини, ама бях чел че са афтер маркет изпълнения и много редки.
hristiqn
08-01-2010, 18:16
Заводска е колкото и моята ;) Предполагам ако наистина момчето има такава кола , защото не видях нито клип и снимки ,промяната по колата да е правена нейде в чужбина :blah:
Имах Ланчия Зета 2.0i с Турбо и сега гледам в уикипедия (http://en.wikipedia.org/wiki/Eurovan_(PSA/Fiat_joint_venture), че двигателя е пак такъв, 8V. Колата беше 147 коня по книжка, 96'.
Само дет на Ланчата мотора е Пежо:noooo::noooo::noooo:Иначе тея пичове си говорят врели некипели,седнали да се надлъгват малките пишлемета в тунинг форума,такива съм ги чел много и са ми ясни:paddle::falos2::falos2:
Заводска е колкото и моята ;) ........
И аз това щях да кажа :biggrin: Нито съм чувал нито съм виждал ,колкото и рядка да е тая версия........ пък и не видях нито една реална снимка или клипче в темата!
НО пък нищо не се знае-някой ако има по-достоверно инфо да сподели,че и на мен ми стана интересно (макар че знам какъв ще е резултата)
голямата риба
08-01-2010, 22:25
че писалият поста не е в час е ясно
но в написаното има и доза истина
в 164-ката се е вграждал фабрично
и 4 цилиндров 8 клапана турбо мотор
от фиат ланча
та колата представлява нещо като на колегата от Русе
че писалият поста не е в час е ясно
но в написаното има и доза истина
в 164-ката се е вграждал фабрично
и 4 цилиндров 8 клапана турбо мотор
от фиат ланча
та колата представлява нещо като на колегата от Русе
То накрая, ако се окаже ,че колегата от другия форум (без да иска) е разменил местата на 6 и 4 в модела на колата си
ще излезе, че всичко може да е истина.
Иво Кръстев
08-01-2010, 23:00
Озадачен от снимката на книжка на Алфа Ромео с редови 8 клапанов турбо мотор поразтърсих... и какво излезе: 2.0 Turbo 8v I4 1995 cc 129 kW (175 PS+overboost) 265 Nm (195 ft·lbf) @ 2500 rpm 7.2 225 km/h (140 mph) 1987–1991
Такъв двигател настина има,но в 164 не в 146... тази книжка ми бръкна в мозъка просто:pokey: та възможно е колегата с въпросната 146 8v turbo да си е взел кола от чужбина със сменен задвижващ агрегат от 164 2.0 8v turbo.
Това не ми обяснява,обаче твърдението,че е виждал и други и то в Бг. :roll:
Дали наистина няма някоя такава "изцепка"...?
То накрая, ако се окаже ,че колегата от другия форум (без да иска) е разменил местата на 6 и 4 в модела на колата си
ще излезе, че всичко може да е истина.
Ето тук май се крие истината...
adv_petrov
09-01-2010, 12:24
Mury, май си прав, и на мен някой някога ми беше казал, че двигателя е от Пежо, но едно приятелче дето бачка в сервиза на Пежо тук ми спореше че тия двигатели на Пежо били 136 коня и били по-различни на външен вид от тоя моя в Ланчата, но вече продадох колата и няма как да го снимам.
Аз имам 164 с този мотор и един път в сервиз на Алфа Ромео видях 146 със същия мотор нещо и правеха нямах време да поговоря но бях доста озадачен, беше доста мърлява и поучукана а собственика беше доста възрастен което ме навява на мисълта че едва ли тои е правил тази интервенция с присаждането ! Много ми е интересно дали е заводско ...би трябвало да е доста добър самолет :)
Аз имам 164 с този мотор и един път в сервиз на Алфа Ромео видях 146 със същия мотор нещо и правеха нямах време да поговоря но бях доста озадачен, беше доста мърлява и поучукана а собственика беше доста възрастен което ме навява на мисълта че едва ли тои е правил тази интервенция с присаждането ! Много ми е интересно дали е заводско ...би трябвало да е доста добър самолет :)
Аз докато не видя-невярвам !! Няма такава Алфа заводско
ivan dimitrov
10-01-2010, 00:53
---
голямата риба
10-01-2010, 08:32
Момчета, във дискът за 146 който имам фигурират и два V образни шестцилиндрови двигателя, като единият е и турбо.Разбира се това не е гаранция че са монтирани някога ама защо иначе присъстват в тоя диск.
колега хайде пак за 146 или за 164
защото разликата е огромна
тези снимки които си дал са много малки
ivan dimitrov
10-01-2010, 11:34
---
Аз докато не видя-невярвам !! Няма такава Алфа заводско
Пффф имах Ланчия Дедра 1.8 i.e. двигателя е 1:1 като този 100 % е от Ланчия;-)
hristiqn
11-01-2010, 16:39
Незнам дали следите какво се случва в тунинг форума , просто над 90 % от темите се пускат от 13-14 г. рейсъри . Незнам защо гледате толкова сериозно при положение ,че няма нито една снимка на тази кола ........... Там половината коли са супер лимитед едишън макс. 1-2 броя и все така докарани , естествено поръчкови :rotfl:
Това на картинките,не е ли двигателя на GTV и 166-2.0 турбо,един познат ми разправяше преди време че негов приятел щял да си взима 145 2.0 турбо,заводски била така,аз му казах че няма подобно нещо,явно тва си е някъв мит,че има такова заводско изпълнение.Всъщност и аз не знаех че има 164 с 2.0 8 в като на дедрата мотора.
Незнам дали следите какво се случва в тунинг форума , просто над 90 % от темите се пускат от 13-14 г. рейсъри . Незнам защо гледате толкова сериозно при положение ,че няма нито една снимка на тази кола ........... Там половината коли са супер лимитед едишън макс. 1-2 броя и все така докарани , естествено поръкчови :rotfl:
Май така излиза...:screwy: