Log in

View Full Version : Гражданска отговорност

SandoOne
14-01-2010, 17:07
Реших да пусна една тема за гражданската отговорност . Въпроса ми е по колко платихте и към кой . На мене към бул инс ми зеха 145 лв тая година .

raiders
14-01-2010, 20:30
Реших да пусна една тема за гражданската отговорност . Въпроса ми е по колко платихте и към кой . На мене към бул инс ми зеха 145 лв тая година .

Добра цена, имаха хубави 5 различни тарифи Бул Инс, дано разберат и не само те, най-ниската цена печели.

Моята ГО е от юли месец и пропускам намаленията/увеличенията и бонусите декември.

ALFADROG
14-01-2010, 20:59
фанах бонус булстрад 220лв юни месец

RPWWD
14-01-2010, 22:46
Добра цена, имаха хубави 5 различни тарифи Бул Инс, дано разберат и не само те, най-ниската цена печели.

Моята ГО е от юли месец и пропускам намаленията/увеличенията и бонусите декември.

От тия ниски цени, после като стане нещо и се чудят как да не платят на потърпевшия. И това ще мине, след няколко години като изчезнат мутренските застрахователни компании, както стана с Юпитер, ще спрат с кокошките и 5 кила бензин в шише от минерална вода бонус. Дотогава, който иска да си дава парите на Алексей Петров, СИК и ТИМ ;-)

Jivko7777
14-01-2010, 22:54
И мойта е от Булинс и за 2.4 JTD ми е 157 лв. ;)
рег. номер СН

RPWWD
14-01-2010, 23:38
Добре е да упоменавате с какви буквички ви започва регистрацията, че само заради факта, че не сте със С, СА, СО, РВ,В и А плащате 20% по-малко ;-)

Furious 155
14-01-2010, 23:42
темата е безмислена: пито- платено. Кой колкото е дал, толкова. Не мисля че вече има значение.
По-важно е какво се получава, като някой те изтресе(не дай си Боже) и ти дадат сума с която само пътната помощ не можеш да си покриеш! Тогава за какво ми е това ГО??? Въпроса е илюстративен.

old alfist
14-01-2010, 23:51
Граждани и гражданки, ако сте граждани на Република България, направете си Гражданска отговорност.

RPWWD
14-01-2010, 23:51
темата е безмислена: пито- платено. Кой колкото е дал, толкова. Не мисля че вече има значение.
По-важно е какво се получава, като някой те изтресе(не дай си Боже) и ти дадат сума с която само пътната помощ не можеш да си покриеш! Тогава за какво ми е това ГО??? Въпроса е илюстративен.

Питай Алексей Петров... неговата компания е по ниските тарифи ;-)

santo_traficante
15-01-2010, 09:40
"При сключване на автомобилната „Гражданска отговорност“ хората търсят най-ниската цена, но трябва да знаят, че имаме случаи, когато застрахован, избрал такава компания и допуснал виновно ПТП, разбира истинската цена на застраховката. Какво имам предвид - при този случай застрахователят плаща ниско обезщетение на пострадалия, а срещу застрахования после се предявяват претенции за доплащане на разликата от страна на потърпевшия. Пострадал има право, когато не е удовлетворен от застрахователя на виновния водач, да търси разликата от самия виновен. Нека хората да не се лъжат, че най-евтиното излиза на сметка"

и още доста интересни неща за ГО.
Само се молете да не се случва голяма поразия или да изтресете неподходяща кола и да сте с ГО в неподходяща компания:)ще плащате като попове и ще се чудите от къде ви е дошло:)
М/у застрахователните компании висят доста не изчистени регресни щети:)Не могат да си оправят париците и се случват интересни случки:)
По лек спомен знам че ЛевИнс дължи на БулИнс към 12милиончета който вторите няма как да вземат защото първите не ги дават:ph34r:

AntiLuuP
15-01-2010, 12:30
Пасата е в БулИнс - 220лв. Алфата е в Лев Инс 170лв.
А относно цитата

"Само се молете да не се случва голяма поразия или да изтресете неподходяща кола и да сте с ГО в неподходяща компания:-)ще плащате като попове и ще се чудите от къде ви е дошло:-)
М/у застрахователните компании висят доста не изчистени регресни щети:-)Не могат да си оправят париците и се случват интересни случки:-)
По лек спомен знам че ЛевИнс дължи на БулИнс към 12милиончета който вторите няма как да вземат защото първите не ги дават"
Интересно ми е как ще плаща лицето "Х" като няма от къде да изкара парите - както в дадения пример БулИнс не могат да си вземат парите от ЛевИнс, понеже вторите няма от къде да ги изкарат...
Застрахован ли си - застрахован си, не би трябвало да има такива претенции ...
Ок по малко плащат, но лицето "Х" каква вина има че дадената застрахователна компания е изплатила по малко ?!?

oem
15-01-2010, 12:35
125 лв. - Дженерали.- с отстъпка

vanko
15-01-2010, 12:36
моята ГО е към Уника за 171 лв.

didod
15-01-2010, 12:43
'Булстрад' - 159 лв. със зелена карта. СТ регистрация, ноември месец.

santo_traficante
15-01-2010, 13:57
Пасата е в БулИнс - 220лв. Алфата е в Лев Инс 170лв.
А относно цитата

Интересно ми е как ще плаща лицето "Х" като няма от къде да изкара парите - както в дадения пример БулИнс не могат да си вземат парите от ЛевИнс, понеже вторите няма от къде да ги изкарат...
Застрахован ли си - застрахован си, не би трябвало да има такива претенции ...
Ок по малко плащат, но лицето "Х" каква вина има че дадената застрахователна компания е изплатила по малко ?!?
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=341841

ето да почетеш:)

Ти с измислено ГО дето в повечето случай и в надзора не го обявяват:)изтреси една кола на БулИнс /те го правят по често/ и да видиш какво плащане те чака по бързата процедура:))Ама ти им разправяй че имаш ГО дето от него пара не могат да вземат:)

Mind_Control
15-01-2010, 14:00
"При сключване на автомобилната „Гражданска отговорност“ хората търсят най-ниската цена, но трябва да знаят, че имаме случаи, когато застрахован, избрал такава компания и допуснал виновно ПТП, разбира истинската цена на застраховката. Какво имам предвид - при този случай застрахователят плаща ниско обезщетение на пострадалия, а срещу застрахования после се предявяват претенции за доплащане на разликата от страна на потърпевшия. Пострадал има право, когато не е удовлетворен от застрахователя на виновния водач, да търси разликата от самия виновен. Нека хората да не се лъжат, че най-евтиното излиза на сметка"

и още доста интересни неща за ГО.
Само се молете да не се случва голяма поразия или да изтресете неподходяща кола и да сте с ГО в неподходяща компания:)ще плащате като попове и ще се чудите от къде ви е дошло:)
М/у застрахователните компании висят доста не изчистени регресни щети:)Не могат да си оправят париците и се случват интересни случки:)
По лек спомен знам че ЛевИнс дължи на БулИнс към 12милиончета който вторите няма как да вземат защото първите не ги дават:ph34r:

Има минимални обезщетения валидни за всички, така че могат да ме хванат за оная работа да доплащам на някого нещо. В България няма коли струващи няколко милиона, нито някой съд ще присъди обещетение за няколко милиона, колкото са минималните обещетения.
А ако намекваш, че ще дойдат в нас да си искат парите- никога няма да стане.

RPWWD
15-01-2010, 14:32
Има минимални обезщетения валидни за всички, така че могат да ме хванат за оная работа да доплащам на някого нещо. В България няма коли струващи няколко милиона, нито някой съд ще присъди обещетение за няколко милиона, колкото са минималните обещетения.
А ако намекваш, че ще дойдат в нас да си искат парите- никога няма да стане.

Мутрите няма да дойдат у вас, щото карат коли с каско, но ще те потърсят от тяхната застрахователна компания, която не си е взела регреса от Лев Инс или Български Идиоти да речем. Бях свидетел по едно такова дело на бивш мой колега, който бе съден от Алианц 4 години и накрая плати за щета от около 1000 лева, 4500 с лихвите, без да броим хонорара на адвоката му ;-)

Mind_Control
15-01-2010, 14:37
Мутрите няма да дойдат у вас, щото карат коли с каско, но ще те потърсят от тяхната застрахователна компания, която не си е взела регреса от Лев Инс или Български Идиоти да речем. Бях свидетел по едно такова дело на бивш мой колега, който бе съден от Алианц 4 години и накрая плати за щета от около 1000 лева, 4500 с лихвите, без да броим хонорара на адвоката му ;-)

Не виждам правно основание да се случи това.
Не че няма ъпсурди в БГ, като например да те осъдят без да знаеш, че те съдят.

santo_traficante
15-01-2010, 14:40
ох ох
как те осъждат по бързата процедурааа:)) и няма не искам:)а пък ти мое да се пънеш колкото искаш:)
един френд дето не ме слуша сега изплаща едни 3000лв и е вери хепи:)

замислете се за тънките ГО от по 100кинта за София какво ще покрият при условие че лимита по гр. отговорност вече е 5 милиончета:)
това е събиране на пари за да се запълнят липсите и отложените плащания по автокаско:)за регреса няма нужда да споменавам:)

RPWWD
15-01-2010, 14:43

Оооо, има, имааа... И няма как да не знаеш, че те съдят, защото се разкарваш като поп по съдилищата, има призовки и т.н.
Демек продължавайте да се застраховате при Алексей Петров щото било с 10-20 лева по-евтино;-)

Mind_Control
15-01-2010, 14:46
ох ох
как те осъждат по бързата процедурааа:)) и няма не искам:)а пък ти мое да се пънеш колкото искаш:)

Аз имам лека склонност да не ти вярвам, след случая с приятеля ти началник в КАТ, който беше казал, че не можело да се регистрират акцизни коли все още. Преди 1-2 седмици беше.. А още тогава имаше сума ти регистрирани коли.

Та и в тоя случай обстоятелствата, кой знае какви са били.

---------- Post added at 12:46 ---------- Previous post was at 12:44 ----------

Оооо, има, имааа... И няма как да не знаеш, че те съдят, защото се разкарваш като поп по съдилищата, има призовки и т.н.
Демек продължавайте да се застраховате при Алексей Петров щото било с 10-20 лева по-евтино;-)

Има начин. Един приятел го осъдиха за някаква неплатена фактура без да знае, че го съдят въобще. Той ако знаеше щеше да си я плати просто. И разбра за това не поради друга причина, ами защото съдия изпълнител му беше запорирал някакъв имот.

santo_traficante
15-01-2010, 14:48
Аз имам лека склонност да не ти вярвам, след случая с приятеля ти началник в КАТ, който беше казал, че не можело да се регистрират акцизни коли все още. Преди 1-2 седмици беше.. А още тогава имаше сума ти регистрирани коли.

Та и в тоя случай обстоятелствата, кой знае какви са били.
все ми е тая дали вярваш или не мой човек:)аз моя "комунизъм" съм го построил:)
ще почакаме да регистрират повече акцизни коли и да видиме каква резачка ще измислят:)Все пак аз се готвя за акцизна кола и изчаквам;-)

RPWWD
15-01-2010, 14:49
Както и да е, след като и аз съм бил свидетел по такова дело, дори да не вярваш на Санто Субаруто ;-) е логично да се замислиш по въпроса.

Mind_Control
15-01-2010, 14:51
все ми е тая дали вярваш или не мой човек:)аз моя "комунизъм" съм го построил:)
ще почакаме да регистрират повече акцизни коли и да видиме каква резачка ще измислят:)Все пак аз се готвя за акцизна кола и изчаквам;-)

Гледай сега- тогава не говорехме каква резачка ще измислят, а дали може или не може :)

За другото- дали може да фалира една застрахователна компания ако всеки ден изгарят по 10 коли застраховани при тях? Според мен може :)

S_G_M
15-01-2010, 14:57
Баща ми прави застраховки към "Бълграски Имоти" . На колега b_angelov направи за ГТВ то и излезе 177 лева , като е включена зелена карта и процент намаление за годишния преглед.

RPWWD
15-01-2010, 15:24
Баща ми прави застраховки към "Бълграски Имоти" . На колега b_angelov направи за ГТВ то и излезе 177 лева , като е включена зелена карта и процент намаление за годишния преглед.

Значи трябва много да внимава как кара и с кого се блъска ;-)

rusiq86
15-01-2010, 17:28
ГО може да се направи и то на прилична цена, има си отстъпки, моята струваше някъде 184 лв, но не вярвам в такива драми да ме вкарва.

stelt
15-01-2010, 19:47
Добре де, моята гражданска от скъпите ли е, или не е - 230 лв. за кубатура 1.6. Така поне пише на полицата. Друг е въпроса,че сумата която съм платил е наполовина на упоменатата.
Все ми се струва, че проблеми може да има дори и по 1000 лв. полици да плащаме.

viki
15-01-2010, 20:20
Аз си направих в ДЗИ(както обиконвено) ,мисля че около 180 лева платих.Каското ми също е там.
По принцип не залагам на еФтинки и зарибяващи оферти.Не искам (ако недай си Боже причиня птп) човека,когото съм ударила да има проблеми с плащането!Няма да му стигат другите главоболия,че и това...Да не говорим,че разликите м/у най-скъпата и най-евтината ГО (за моята кола ) са макс 30-40 лева!!!
п.п.
избрала съм тази компания,защото със щети по каско,досега съм нямала проблеми.Надявам се да са коректни и за друго(ако се наложи)

Георги Живков
15-01-2010, 20:36
ох ох

замислете се за тънките ГО от по 100кинта за София какво ще покрият при условие че лимита по гр. отговорност вече е 5 милиончета:)
това е събиране на пари за да се запълнят липсите и отложените плащания по автокаско:)за регреса няма нужда да споменавам:)
Ако е малко обезщетението,не се ли съди застрахователната компания,а не виновният участник в ПТПто. Преди 8 години бях пострадал при ПТП. Имах телесни наранявания и ми предложиха обезщетение от 300лв. Не ги взех и ги осъдих за 3000лв. Но осъдих застрахователната фирма,а не виновният участник в ПТП

santo_traficante
16-01-2010, 09:31
Ако е малко обезщетението,не се ли съди застрахователната компания,а не виновният участник в ПТПто. Преди 8 години бях пострадал при ПТП. Имах телесни наранявания и ми предложиха обезщетение от 300лв. Не ги взех и ги осъдих за 3000лв. Но осъдих застрахователната фирма,а не виновният участник в ПТП
съдиш ги Но ако не си доволен от обещетението може да заведеш гражданско дело за остатъка от парите.
Например има "смърт" ЗК на виновния дава 30хил ама ти не си доволен защото си искал 50хил. за разликата може да си заведеш гражданско дело с/у причинилия птп.

п.с.ГО е важно за София,Варна,Пловдив да е с добро покритие от ЗК защото повечето ПТП стават в големите градове.В малки населени места и 130лв да е шанса за по чести ПТП е по малък.

fred
16-01-2010, 09:59
170 лв в Лев Инс с включена Зелена карта и прочее там.
И хич не ги жалете застрахователи, все реват че им е малко, ама никой не е фалирал.

AntiLuuP
16-01-2010, 10:33
170 лв в Лев Инс с включена Зелена карта и прочее там.
И хич не ги жалете застрахователи, все реват че им е малко, ама никой не е фалирал.
Абсолютно излизат с няколко декларирани милиона печалба и реват че са на загуба ...
А когато мен ме отнесоха дипломатите ГО-то ми беше в ЛевИнс изкараха ме виновен въпреки че те минаха на червено..
Дипломатическия автомобил беше застрахован в ДЗИ... и очевидно са се разплатили до момента ....
А относно размислите и страстите с гражданските искове и съдилищата тва може да го направи само един комплексиран мутряга муле каращ "гъзарска кола", която всъщност е предвидена за делови човек със шофьор (не говора за случаите със смъртен слъчай)... Един нормален, грамотен човек който кара кола за около десетина хиляди дори и по скъпа никога няма да тръгне да те съди за 5000лв примерно при положение че вижда че колата ти струва 3... Като не е доволен от обещетението да съди застрахователя... В крайна сметка не всеки има възможност да даде 350лв на БулИнс за гражданска и да се прави на дупе с 2лв в джоба!!!!

RPWWD
16-01-2010, 11:59
Абсолютно излизат с няколко декларирани милиона печалба и реват че са на загуба ...
А когато мен ме отнесоха дипломатите ГО-то ми беше в ЛевИнс изкараха ме виновен въпреки че те минаха на червено..
Дипломатическия автомобил беше застрахован в ДЗИ... и очевидно са се разплатили до момента ....
А относно размислите и страстите с гражданските искове и съдилищата тва може да го направи само един комплексиран мутряга муле каращ "гъзарска кола", която всъщност е предвидена за делови човек със шофьор (не говора за случаите със смъртен слъчай)... Един нормален, грамотен човек който кара кола за около десетина хиляди дори и по скъпа никога няма да тръгне да те съди за 5000лв примерно при положение че вижда че колата ти струва 3... Като не е доволен от обещетението да съди застрахователя... В крайна сметка не всеки има възможност да даде 350лв на БулИнс за гражданска и да се прави на дупе с 2лв в джоба!!!!

Никоя застрахователна компания не обича автозастраховането, тъй като щетимостта там е много голяма, и на практика са на загуба от това перо в портфолиото от продукти. Особено когато става дума за град като София, където НЯМА кола с незаведени щети. Просто са принудени да го предлагат... В чужбина делът на автозастраховките е доста по-малък от тези на застраховките живот, общи и професионални граждански отговорности, карго, бедствия, пожари и изобщо на недвижимо имущество, докато тук на върха на пирамидата са автозастраховките и по тази причина просто няма как да са на такава печалба, каквато си мислят повечето хора.

Георги Живков
16-01-2010, 14:39
Ако "на практика са на загуба от това перо" ,едва ли щяха да предлагат разни бонуси и отстъпки за Г.О. Ако някоя ЗК не иска да сключва автозастраховки,щеше да надуе цените максимално и да се отърве от клиенти

santo_traficante
16-01-2010, 14:58
Ако "на практика са на загуба от това перо" ,едва ли щяха да предлагат разни бонуси и отстъпки за Г.О. Ако някоя ЗК не иска да сключва автозастраховки,щеше да надуе цените максимално и да се отърве от клиенти
Точно така направиха:)Надуха цената вкараха ограничение за 25годишни и оставиха на тези който им трябват свежи пари да удължат още малко агонията:evilsmiley:
споко към средата на годината ще тръгне електроната полица:evilsmiley:вързана със другите застрахователи+кат:evilsmiley: /поне проекта е от април да стартира/:evilsmiley:

fred
16-01-2010, 17:11

Съгласен съм, както и с твърдението, че са поне няколко милиона декларирана печлаба, а неофициалната е доста по- голяма.

b_angelov
18-01-2010, 00:35
Значи трябва много да внимава как кара и с кого се блъска ;-)

Що бе? Ако недай си боже съм виновен, другия участник да се оправя с "Български Имоти". Мен в случая не ме бърка кой ми е застрахователя за гражданската. Така че -

...най-ниската цена печели... ;)

RPWWD
18-01-2010, 02:01
Що бе? Ако недай си боже съм виновен, другия участник да се оправя с "Български Имоти". Мен в случая не ме бърка кой ми е застрахователя за гражданската. Така че -

;)

Щото като си виновен щетите на другия се плащат от твоята ГО независимо дали има каско или не. Проблемът идва когато застрахователната компания на потърпевшия предяви регрес към Лев Инс или Български идиоти, например, а те не могат да го удовлетворят. Тогава те съди или Гаранционният фонд или въпросната компания и ти се стъжва животеца, capisci ;-)

Old Fox
18-01-2010, 09:32
Никоя застрахователна компания не обича автозастраховането, тъй като щетимостта там е много голяма, и на практика са на загуба от това перо в портфолиото от продукти. Особено когато става дума за град като София, където НЯМА кола с незаведени щети. Просто са принудени да го предлагат... В .

Оф айде стига вече. Това го приказвахме миналата година. Били на загуба от автозастраховането - булшит. Миналата година пак същите приказки и търтея изкара отчетите им пред КФН(май така беше) и кво:
Получени суми само от Гражднаска отговорност - 4 000 000 - изплатени обезщетения - 1 340 000лв
(Сумите са примерни но разликите бяха горе долу такива).
Мразели били... Много е гадно всички да са законово задължени да купуват твоя продукт. Ама гаднооо. Как ми се ще покупката и нашите продукти да е задължителна...

Grozdan
18-01-2010, 14:10
На БМВ-то правих преди 2 дена в ЛевИнс. За 1800кубика платих 155лв с вкючени 25лв гориво, т.е. излиза 130лв.

RPWWD
18-01-2010, 15:06
Как ми се ще покупката и нашите продукти да е задължителна...

Какво продаваш, бе друже ;-)

Old Fox
18-01-2010, 16:27
Какво продаваш, бе друже ;-)

Не е интересно, ама никога няма да стане задължително ;-)

търтей
18-01-2010, 16:29
Не е интересно, ама никога няма да стане задължително ;-)

Лъже като дърт циганин - в някои страни са на практика задължителни

:cheers:

trustworthy
18-01-2010, 16:39
Добре де, ние, невежите в тая тематика, как да разберем коя ЗК си изпълнява задълженията по ГО и коя - не?
За мен всички български застрахователи са измекяри, че имам опит с не една или две компании.

търтей
18-01-2010, 16:40
Добре де, ние, невежите в тая тематика, как да разберем коя ЗК си изпълнява задълженията по ГО и коя - не?
За мен всички български застрахователи са измекяри, че имам опит с не една или две компании.

Питаш КФН, как. :doctor:

santo_traficante
18-01-2010, 16:57
Питаш КФН, как. :doctor:

Раличка докато беше там бяха гола вода:)ама как няма да е като и бяха обещали шефско място в една ЗК и накрая я извъртяха и нея хаха.
Сега се позасили работата от как мр.Флик каза че ще ги затвори и ще минат към финансовото минисерство:rotfl:

RPWWD
19-01-2010, 15:12

Кой повече, кой по-малко, а Лев Инс - хич ;-)

trace
25-01-2010, 23:06
http://zastrahovka.eu/%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81%D 0%BA%D0%B0_%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1 %80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82
http://news.ibox.bg/news/id_1303403935
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=337786

Jivko7777
26-01-2010, 01:53
http://zastrahovka.eu/%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81%D 0%BA%D0%B0_%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1 %80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82
http://news.ibox.bg/news/id_1303403935
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=337786

Изключително полезно инфо! Благодаря много! :handshake:

alfaromeofen
29-01-2010, 00:47
Значи хора аз си бях правил застраховката 2009 август,на мотор 1.1 ,към 140 лв,грубо казано..не помня.Не я карах много много и съм пропуснал една вноска и какво се получи-ноември 2009 отивам да почна нов договор и ми казват,недей при нас ,че е много скъпо (ДЗИ) ,понеже съм на 21 ,а под 25 застраховката била към почти 400 лв.И викам аджеба ,колата не струва толкова колкото ми искат за застраховка,от там отидох на дженерали и там ,на вноски ,като общо беше към 340 лв ,пак не помня ,понеже продадох колата.
И сега каква е тая глупост ако си под 29 или 25 да плащаш по 3 пъти повече..какво по малко стаж ли имам от някой на 30 или 40 ,който е изкарал курса оня ден и не е пипнал кола до тогава?Нееее идеята им е че поне май младите автомобилисти станаха повече и да се напълнят гушите за последно ама яко да си ги напълнят ,колкото се може повече..Защото ако беше заради идеята на младия шофьор ,който прави повече ПТП ,щеше да мерят стаж и по това да е цената а не по възраст.А и имаше нещо за перничани ,който правили не знам си колко птп-та и за тях да била по висока гражданската..абе глупости,само мислят как да си напълнят джобовете..глупаци.За това няма много значение колко плащаш,ако рекат да те прецакат го правят и то много успешно.

trace
31-01-2010, 01:18
Сигурен ли си за това нещо? Аз днес си направих комбинирана ГО + кражба към Булинс - 155лв+50лв=205лв.
Вярно, че съм над тази възраст но изобщо не е ставало дума за такова нещо. Я по-добре смени застрахователя.

alfaromeofen
31-01-2010, 12:26
Аз бях на дзи ,и нали цената беше като преди ,под 200 лв ,става въпрос за август!Ноември вече ми искаха за нова полица над 300 лв.Казаха ,че това е нов закон ,и важи за тези ,които са под 29 годишна възраст.После проверих в бул инс и накрая в дженерали понеже там беше с 20-30 лв по-ефтино.Баща ми също е на ДЗИ и на алфа 164 2.5 TDI и като правеше застраховката в началото на тази година го накарах да пита и в ДЗИ в Приморско ,а не в Перник му казаха ,че не са ни излъгали,има такъв закон ,само че сега малко са паднали цените.Също споменал и нещо ,че ако си под 29,но имаш над 2 год. стаж пак ти намалят малко от грандиозната сума за застраховка.Стана много убъркано и насметено ,но факт е ,че аз минах през 3 застрахователни дружества и на трите места ми заявиха едно и също,с малки разлики в сумите!