View Full Version : здравеите колеги!!!!
NEZI TAHIROV
19-01-2010, 19:52
искам да питам не6то. парното ми работи само на 4 като го вклу4а за6то е така !!!! 6те сам благодарен ако ниакои ми помогне!!!!:furious::furious::furious:
arieca155
19-01-2010, 20:42
не е сложно колега,в краката на дясностоящия ти се намира моторчето на парното.до него има една кутийка с буксичка от няколко кабела която е за степените на вентилатора.сваляш кутийката (тя е на 2 винта,махаш кабелите) и вътре има един малък и един голям кондензатор мисля беше малкия играе ролята на термореле.естественно той е изгорял,моя майстор въобще не си игра да търси подобно,запои една жичка и всичко е шест.има и друг модел,в кутийката има 3 жички (като пружинки) различни по дебелина,там проблема е същия,но незнам там кое изгаря.при замерване от елтехник ще ти каже точно какъв е проблема.не е скъп ремонта.
ако не ти е ясно нещо 0887405407.
колегата, правилно ти обясни къде се намира, но според мен не си играй сам с поялника, за да няма..:furious:...тая джаджа определя скоростите на вентилатора и за всяка скорост е с различно съпротивление...
опитвах се преди време с жичка и поялника и се получи реотан на бързо нагряваща ел. печка...незнам как се казваха......не е толкова елементарно за поправка..
Да си купиш нов реостат е към 35лв.
...иначе мн. добър жичкаджия и да знае какво прави, за да възтанови старият, за да няма дим...:furious:
Или търсиш втора ръка от Фиат темпра, ланчия дедра...Моя е от дедра и ми подрък..иначе е 5лв. по автокъщите...
mimouzunov
20-01-2010, 22:29
Или търсиш втора ръка от Фиат темпра, ланчия дедра...Моя е от дедра и ми подрък..иначе е 5лв. по автокъщите...
Тъкмо да се обадя и аз и... Гледам Смолян....
Тъкмо да се обадя и аз и... Гледам Смолян....
...що бе, да не ти са скъпи междуградските разговори:)
WhitePower
04-02-2010, 18:56
Всички търсите под вола теле
въпроса е защо е изгорял , а , и да си купи нов за 35 пак ще изгори ( със 35 лева )
оправи си първо мотора на вилтилатора и тогава си прави езперименти със запояване или ново
а на колегата зашо е светнал - познай
колко ток е минал през жичката за да светне - и защо - защото мотора не е тръгнал да се върти и е блокнал и от там резултата е реотанче
don_pepone
05-02-2010, 12:22
съгласен съм напълно. трябва една проверка за нагар по клеми към вентилатора или някоя слаба връзка иначе има шанс от повторно изгаряне
Всички търсите под вола теле
въпроса е защо е изгорял , а , и да си купи нов за 35 пак ще изгори ( със 35 лева )
оправи си първо мотора на вилтилатора и тогава си прави езперименти със запояване или ново
а на колегата зашо е светнал - познай
колко ток е минал през жичката за да светне - и защо - защото мотора не е тръгнал да се върти и е блокнал и от там резултата е реотанче
Ами не беше баш така.....въртеше си и си светеше:stumm:...е сега върти само на 4-степен...тоез директно...
п.п. не искам да споря тъй като не ги отбирам тия съпротивления и там жици некви :shutup:
просто споделих, че не е готино да се правят такива експерименти:Suicide:
alfatras
06-02-2010, 13:49
Слагай жичка
mimouzunov
07-02-2010, 13:13
Слагай жичка
Тая жичка нали трябва да се изчисли с какво съпротивление трябва да бъде... А освен това трябва да се изчисли и какъв ток трябва да издържа!!!
Нестава еи така да се сложи там нещо!!!
Според мен се получава тази повреда в следствие на "затягането" на електромотора!!!С годините почва да се върти по-трудно оттам се качва и тока които консумира и затова изгарят степените... Остава само дирекната защото не минава през разни резистори...
alfatras
07-02-2010, 17:01
Тая жичка нали трябва да се изчисли с какво съпротивление трябва да бъде... А освен това трябва да се изчисли и какъв ток трябва да издържа!!!
Нестава еи така да се сложи там нещо!!!
Според мен се получава тази повреда в следствие на "затягането" на електромотора!!!С годините почва да се върти по-трудно оттам се качва и тока които консумира и затова изгарят степените... Остава само дирекната защото не минава през разни резистори...
Всичко става:busted_cop:,но да е по спокоен да свали чупорягата да види кой е изгорял и да го смени със същия не е скъп-не е сложно дори за човек който нищо не разбира-друг е въпроса кога ще го направи!
Боже...боже, колко пиромани има:))
alfatras
09-02-2010, 21:24
То иначе не е интересно9доде не гръмнье не спираме:spam_laser: