View Full Version : Конус vs. Риплейсмънт
Тия дни ще си поръчвам филтър и сега е момента да реша конус от К&Н или риплейсмънт пак от К&Н. Споделете мнения - звук, мощност, сервизиране и т.н. От К&Н казаха 169 лева за риплейсмънт и 139 за конус. Дайте съвет.
Kostadin
14-04-2006, 12:58
конус :wink:
конус :wink:
хубавата българска дума риплейсмънт :wink:
Миналата година като говорих с Импас и казаха че конуса вдига 2-3 к.с., а риплейсмънта 1. Това само за инфо иначе нали все пак е важно ако е конус да е изолиран от топлия въздух че да нема минус коне.
конуса вдига 2-3 к.с.,
eйй градски легенди;)
но за студиня въздух си прев
Мен главно ме вълнува звука. Мощността не ми е толкова проблемна.
Kostadin
14-04-2006, 14:03
Мен главно ме вълнува звука. Мощността не ми е толкова проблемна.
еми тогава конус е твоя избор :wink:
Тюх .. тамън бех готов да поръчвам риплейсмънта, щото не ми са ще да си махна хубавата кутия.
мащай я ! Знаеш ли ко готино изглежда отсрани :priest:
ми да ама няма как да му закарам студен въздух пък в кутията си е направено всичко
Ako си го направиш добре изолиран от двигателя за да не влиза топъл въздух - конуса е по-добре и като звук и катро мощност. Аз съм с риплейсмънт КиН в кутията и звукът пак се променя - определено е по-добър-ако не ти се занимава с конус става :D :D - ама конуса е по-добре :wink: :D :D
WhitePower
14-04-2006, 17:27
Миналата година като говорих с Импас и казаха че конуса вдига 2-3 к.с., а риплейсмънта 1. Това само за инфо иначе нали все пак е важно ако е конус да е изолиран от топлия въздух че да нема минус коне.
тука само ще добавя че КиН не кадава 2-3 коня а дава до 5 %
супротивлението което създава кутията остава с сменяемия - стандартния КиН
докато конусът :
1 Звукът е уникален
2 няма какво да пречи на въздуха и смуче от всякаде ( въпроса е че нашите дебитомери не могат да го премерят)
3 ако осигуриш студен въздух мм как варви особенно в високите обороти
Аз съм с реплейсмънт и е супер!
Звука също е много добър. За разлика от конуса обаче се цапа доста по-малко.
EvgeniiM
17-04-2006, 09:40
А тия конусчета дали не вадят звук
http://evgeniim.alfaromeo-bg.com/IMG_3365.jpg
WhitePower
18-04-2006, 14:57
а тия как смучят топъл въздух