View Full Version : Гасне странно!
alex.ganka
21-01-2010, 12:29
Здравейте колеги имам следния странен проблем,колата ми започна да гасне странна от около десетина дни,гасне и на празен ход и понякога гасне и на скорост до кам 40 км.Карам я на дълго но там нямам проблеми,колата гасне и на бензин и на газ,странното е че за един ден може да угасне 5 пъти и след това може 2 дена да няма проблем.Моторчето за празен ход съм го почистил,но същата работа но преди да тръгна по майстори,ако някои от вас може да ме напъти къде евентуално може да е проблема?Колата е 145 боксер 1.4 с газ!Благодаря!
При мен беше така както го описваш проблема. Имах цепнатина в маркуча за въздуха от дросела до въздушния филтар, който е.Запали колата като е студена отвори капака и поогледай хубаво тази връзка,ако е пукнат трябва да се чува нещо като свистене,смучене на повече въздух.:smile::idea2:
alex.ganka
22-01-2010, 14:29
Добре колега ще проверя за този проблем мерси!
Здравейте колеги имам следния странен проблем,колата ми започна да гасне странна от около десетина дни,гасне и на празен ход и понякога гасне и на скорост до кам 40 км.Карам я на дълго но там нямам проблеми,колата гасне и на бензин и на газ,странното е че за един ден може да угасне 5 пъти и след това може 2 дена да няма проблем.Моторчето за празен ход съм го почистил,но същата работа но преди да тръгна по майстори,ако някои от вас може да ме напъти къде евентуално може да е проблема?Колата е 145 боксер 1.4 с газ!Благодаря!
Колеги и аз имам същият проблем,но при мен не се чува въпросното свистене от филтъра!
Колега,след като ти гасне и на бензин и на газ,причината е електрическа.Първо си провери куплунзите,като започнеш от бобините.Провери си и главните релета.Ако трябва ги отвори.Същата свинщина може да прави и импулсния датчик.Една диагностика може да каже много.Провери си и газаджийското реле и особено от къде е захранено.
Успех!
Благодаря за съвета,тия дни ще я заведа на една диагностика,а там се
надявам да си покаже какво е.
alex.ganka
23-01-2010, 16:55
Мерси колега,ама за тия неща ще трябва да потърся някои по компетентен от мен,разбиращ от тоци!
alex.ganka
16-02-2010, 17:39
Колеги днеска бях на диагностика, и ми казаха че компа дава някаква грешка и за това гасне колата!Той ми предлага да пробва да го оправи,но ще трябва да го свали да види точно проблема,и евентулна ако пазволява да се пробва да го отстрани!Ако нестане друг комп ще трябва да купя!Аз забелязъх,че като угасне колата и мога да запаля дори и когато ми свети кода и инжекциона,и си пали без проблем!Та мисълта ми е,да се сменя направо компа,или да пробва да го прави и подлежи ли на ремонт!Благодаря ви!
задължително върви на друга диагностика и да проверят датчика за оборотите и бобините и дали гълта въздух. а това че ти свети ключа може да означава че ти е махнат имобилайзера.
alex.ganka
16-02-2010, 18:11
задължително върви на друга диагностика и да проверят датчика за оборотите и бобините и дали гълта въздух. а това че ти свети ключа може да означава че ти е махнат имобилайзера.Колега тука във Видин уж по свестен от тоя няма относно диагностиката,остава някой път към София като ходя,знам ли вече и аз!Ама неми се сменя компа еи така,защото знам що за майстори са тука!Мерси все пак!:big_bow_down:
колега, задължително на друга диагностика. каза ли ти каква е грешката. най-добре върви в софия.
alex.ganka
17-02-2010, 12:31
колега, задължително на друга диагностика. каза ли ти каква е грешката. най-добре върви в софия.Ами неми каза каква е грешката,каза че дава грешка в компа и евентуално да се опита да я огстрани,и за това гаснела!:no:
когато компа реши че някой датчик дава странни стойности го записва като грешка. като направиш диагностика виждаш каква е записаната грешка и проверяваш какво става с датчика и около него общо казано . не се хващаш да разглобяваш компа да видиш кво има вътре. потърси във фиатския форум хората от кой майстор са доволни в твоя регион . еку-то ти е марели и не на всякъде успяват да се свържат с него.
alex.ganka
17-02-2010, 15:46
когато компа реши че някой датчик дава странни стойности го записва като грешка. като направиш диагностика виждаш каква е записаната грешка и проверяваш какво става с датчика и около него общо казано . не се хващаш да разглобяваш компа да видиш кво има вътре. потърси във фиатския форум хората от кой майстор са доволни в твоя регион . еку-то ти е марели и не на всякъде успяват да се свържат с него.Мерси много колега ще потърся някой за евентуална информация,ако ли не ще го оставя като отида до София други месец!А къде се намира датчика за оборотите?
моя сувет е да погледне- и датчика за джижение на вала мойе и там да е проблема но задъулжително в сервиз не бараи сам успех
alex.ganka
19-02-2010, 18:15
:wallbash:Колеги,днеска карах колата доста и неизгасна,направо съм шах с пешката сигурно ще е нещо дребно или някой датчик най-вероятно!
archangel
22-02-2010, 10:49
Миналата седмица имах почти същия проблем. Просто не искаше да запали, а ток имаше. После като я оставих малко запали, но не работеше равномерно и след 3-4 мин изгасна. Отново я оставих да почине и запали и 10 мин работи нормално на празен ход. Е да но като тръгнах, както си карам с 50 и просто оборотите взеха да падат, както съм натиснал газта и изгасна, и съответно после пак не искаше да пали.
На елкона излязоха грешки в ламбда сондата, в стъпковия мотор и на фазовия датчик на вала. Съответно почистих моторчето, никакъв резултат. На празех ход работи .. и като тръгна и на 50-100 метра изгася и няма палене поне половин час. След връщане при елкона и нулиране на грешките, отново работеше нормално на празен ход. Оставих я в сервиза да я тестват, и отиваше към фазовия датчик, който е на гадно място и да се смени трябва да се махне ангренажа.
Е да .. но ден и половина по късно просто се оправи от само себе си. Е .. че елконаджията изчисти всички датчици, бубуни и каквото още се е сетил.. изчистил ги. Но явно нещо се беше намокрила и оттам идваше целия проблем. Смених все пак моторчето на празен ход (и преди правеше тук там мааалки проблеми на празен ход) - взех от морга за 40 лева и отново съм пушка :)
А бензинови филтри сещате ли се да сменявате!:crazy:
alex.ganka
22-02-2010, 21:42
Ами колега,не е сменян от 20000 км!Може и в него да е проблема колега ще го сменя,но тя гасне и на газ не само на бензин
Ами колега,не е сменян от 20000 км!Може и в него да е проблема колега ще го сменя,но тя гасне и на газ не само на бензин
За тебе ясно!Въпроса ми беше към колегата Архангел!