View Full Version : За антирадарите
ALFA33S16V
14-04-2006, 20:29
Дайте да обменим малко опит относно антирадарите - марки, модели, ефективност. Много станаха на пазара, а дали си струва и колко са ефективни, един господ знае?
http://www.alfaromeo-bg.com/forum/viewt ... 0%E4%E0%F0 (http://www.alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic.php?t=4173&highlight=%E0%ED%F2%E8%F0%E0%E4%E0%F0)
ALFA33S16V
15-04-2006, 23:06
Дълга тема е посочената, но няма никаква информация за модели и адекватност. А това е важното, а не чемгетата на Дупница, например
Dodo 155
16-04-2006, 10:23
Дълга тема е посочената, но няма никаква информация за модели и адекватност. А това е важното, а не чемгетата на Дупница, например
Колега, имаше много хубава тема преди, но по-време на профилактиката се затри :(
От радар-детектора има ефект, но той не те пази на 100% :!:
В началото е терсене, докато се научиш, но нищо сложно :wink:
Моят вече ме спасява поне 6-7 пъти, което значи че си е избил парите :wink:
По към края темата става по-интересна и полезна
ALFA33S16V
17-04-2006, 21:56
Аз имам антирадар КОБРА от скъпите 165лв. И на мен ми е спасявал кожата, но имам чувството, че не винаги реагира. И ми се искаше да чуя мнение и за други модели антирадари
Crusader
17-04-2006, 22:57
Ми то пълно щастие няма! Аз съм с руски и той ми е спасявал кожата 3-4 пъти и досега винаги е реагирал на куките с радар, ма си знам че 100% гаранция няма!
Аз имам антирадар КОБРА от скъпите 165лв. И на мен ми е спасявал кожата, но имам чувството, че не винаги реагира. И ми се искаше да чуя мнение и за други модели антирадари
Ти на тва скъпо ли му викаш :?: :lol:
ALFA33S16V
18-04-2006, 10:14
Ти на тва скъпо ли му викаш :?: :lol:
Е па не са малко пари за COBRA XRS-9300 11 band. Предложи ми нещо по-добро.
ALFA33S16V
18-04-2006, 10:16
Ми то пълно щастие няма! Аз съм с руски и той ми е спасявал кожата 3-4 пъти и досега винаги е реагирал на куките с радар, ма си знам че 100% гаранция няма!
Няма, така е. Още повече, че ченгетата им сменят честотите или ги държат изключени, докато не се усъмнят в някой
Няма, така е. Още повече, че ченгетата им сменят честотите или ги държат изключени, докато не се усъмнят в някой
Второто
Второто
псолютно
честотата ако я сменат показанията са невалидни
затова като ви спрат винаги искайте да видите лепенката от метрологията
От линка на Умакс по-горе виждам,че КГБ е най-запознат по темата и имам едно въпросче към него /ако някой друг знае отговора,моля да не се стеснява :wink: /,а именно каква е изходната мощност и чуствителността на входа/приемника/ на полицейския радар
Dodo 155
22-04-2006, 22:11
От линка на Умакс по-горе виждам,че КГБ е най-запознат по темата и имам едно въпросче към него /ако някой друг знае отговора,моля да не се стеснява :wink: /,а именно каква е изходната мощност и чуствителността на входа/приемника/ на полицейския радар
Полицаите използват ТР-4, който работи само на "Х" банд :wink:
Все още не са захлебили за нещо по-сериозно :lol: :lol: :lol: :lol:
ТР-4 има 2 режима на работа:
1. Работи (излъчва) постоянно. Ако тогава не ти реагира радарът, значи може да го сложиш в recycle bin :wink:
2. Работи на stand-by режим, т.е. не излъчва и го пускат единично, когато се усъмнят на някой в скороста. Вече все повече са се открехнали гадовете да не се издават, защото доста хора използват детектори.
Извън протокола - един ден ме спират без да ми се обади детектора. Казах си "сега Ви е***х м****а ако се опитате да ме прекарате със скоростта на друг :D :D ". Полицаят реши да прави рутинна проверка след като забеляза детектора. В този момент спряха една кака и детектора пак не се обади :roll: Другият полицай я викна при радарът, за да и покаже с каква скорост се е движила. Помислих си, че е дал фира. Тръгнах и продължих по пътя си. След около 50км ми присвирна и намалих. Веднага след един завой си седеше кротко една патрулка и чакаше "лимони" :lol: :lol: Тогава чак си направих извод, че тия предишните са пре***и каката, защото детекторчето си работеше ОК :evil: :evil: :evil:
Наистина доста пътувам и в 70% от случаите включват радара само ако им се стори, че караш бързо, от което и радар за 10000лв. няма да те спаси :wink:
ALFA33S16V
22-04-2006, 23:08
Полицаите използват ТР-4, който работи само на "Х" банд :wink:
Все още не са захлебили за нещо по-сериозно :lol: :lol: :lol: :lol:
ТР-4 има 2 режима на работа:
1. Работи (излъчва) постоянно. Ако тогава не ти реагира радарът, значи може да го сложиш в recycle bin :wink:
2. Работи на stand-by режим, т.е. не излъчва и го пускат единично, когато се усъмнят на някой в скороста. Вече все повече са се открехнали гадовете да не се издават, защото доста хора използват детектори.
Извън протокола - един ден ме спират без да ми се обади детектора. Казах си "сега Ви е***х м****а ако се опитате да ме прекарате със скоростта на друг :D :D ". Полицаят реши да прави рутинна проверка след като забеляза детектора. В този момент спряха една кака и детектора пак не се обади :roll: Другият полицай я викна при радарът, за да и покаже с каква скорост се е движила. Помислих си, че е дал фира. Тръгнах и продължих по пътя си. След около 50км ми присвирна и намалих. Веднага след един завой си седеше кротко една патрулка и чакаше "лимони" :lol: :lol: Тогава чак си направих извод, че тия предишните са пре***и каката, защото детекторчето си работеше ОК :evil: :evil: :evil:
Наистина доста пътувам и в 70% от случаите включват радара само ако им се стори, че караш бързо, от което и радар за 10000лв. няма да те спаси :wink:
Не съм много съгласен - мисля, че има два или три вида вида радари. Виждал съм с квадратните муцуни, с кръгла муцуна, а съм виждал веднъж и пистолет. А и антирадара ми ги е засичал и на К обхват.
А колкото до лепенката на метрологията - имам хора в Метрологията и ще ги питам, а после ще ви осветля
Пистолетният много архивен - РС 02. Чудя се как още се използва. Произвеждаше се до около 1988г/ ЗРНА Варна до около 1985г , после гр.Шабла ЕМЗ , през 1987г доколкото си спомням го прехвърлиха в с.Твърдица/ . С маломощен гън диод е 30 mW обхват до 150 м
Crusader
23-04-2006, 08:52
Х-банд 10.500 - 10.550 GHz - те туй е честотата :!:
ALFA33S16V
23-04-2006, 16:36
Момчета, не споря за честотата. Но онзи ден антирадара ми изпищя на К обхвата и имаше ченгета.
Dodo 155
23-04-2006, 20:22
Момчета, не споря за честотата. Но онзи ден антирадара ми изпищя на К обхвата и имаше ченгета.
Имало ли е на близо бензиностанция или постройка с автоматична врата :?: :roll: Защото К и Ка банда реагират на такива врати :wink:
ALFA33S16V
23-04-2006, 20:52
Имало ли е на близо бензиностанция или постройка с автоматична врата :?: :roll: Защото К и Ка банда реагират на такива врати :wink:
Братле, на ТИ съм с електрониката. Както казах имаше магистрала, мост и ... две ченгета с патрулка и радар
ALFA33S16V
23-04-2006, 20:53
"Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта"... (цит. Дан Браун - "Шестото клеймо" гл. 56) - много добра книга!!!
Dodo 155
24-04-2006, 11:18
"Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта"... (цит. Дан Браун - "Шестото клеймо" гл. 56) - много добра книга!!!
Това какво общо има с радар-детекторите :?: :roll: :?
По-повод К банда, който ти е пищял - незнам колко си на ТИ, но явно радара ти не е в час :wink: ТР-4 и другите производни, които използват кукерите работят само на Х банд :!: Това го знам от катаджии :wink: И другото, което знам е че Х банд е доста далече от К и Ка банд като честота :wink:
ALFA33S16V
24-04-2006, 16:09
Това какво общо има с радар-детекторите :?: :roll: :?
По-повод К банда, който ти е пищял - незнам колко си на ТИ, но явно радара ти не е в час :wink: ТР-4 и другите производни, които използват кукерите работят само на Х банд :!: Това го знам от катаджии :wink: И другото, което знам е че Х банд е доста далече от К и Ка банд като честота :wink:
За радара - не знам, но за антирадара знам, че ми е в час и ме спаси. А колкото до катаджиите - те са популярни с умствените си възможности, та и песни вече за тях ще се пропеят. Така, че аз не им вярвам.
Dodo 155
24-04-2006, 17:20
... колкото до катаджиите - те са популярни с умствените си възможности, та и песни вече за тях ще се пропеят. Така, че аз не им вярвам.
И аз не ги обичам колега, но познати КАТ-аджии са ми "доверявали" това :wink: И не всички са глупави :idea:
ALFA33S16V
24-04-2006, 19:47
... колкото до катаджиите - те са популярни с умствените си възможности, та и песни вече за тях ще се пропеят. Така, че аз не им вярвам.
И аз не ги обичам колега, но познати КАТ-аджии са ми "доверявали" това :wink: И не всички са глупави :idea:
на полицай доверие нЕмам!!! А, че има и умни - има, но за тях си.
ALFA33S16V
24-04-2006, 19:48
Някой да има впечатление от новия антирадар на COBRA 9630?
Dodo 155
24-04-2006, 22:00
Някой да има впечатление от новия антирадар на COBRA 9630?
И най-новият и "лъскав" да вземеш ефектът ще е същият :wink:
Издебнат ли те, няма спасение :idea:
Иначе би трябвало да е доста добър :roll:
Аз лично ползвам PRO7080 и съм много доволен ... и сигурно вече се е изплатил :roll: :?
ALFA33S16V
25-04-2006, 01:14
Знам, но просто питам.
Най-добре е да се лепнеш зад някой на дупето му за да обере той "луфта"
ALFA33S16V
25-04-2006, 21:11
Новото е, че радарите са не само в Х-бенда, а вече имат и на около 30GHz. Ще се постарая да получа повече инфо.
Колкото до холографските лепенки на метеорологитята - ДА, трябва да имат такива
http://www.radar-express.com/prod-cobra.html
* Radar Signals:
X Band Radar (10.525 ± 0.050Ghz)
K Band Radar (24.125 ± 0.125Ghz)
Ka Superwide Radar (34.700 ± 1.300Ghz)
Ku Band Radar* (13.450 ± 0.050Ghz)
VG-2 Rader Detector-Detector (11.500 ± 0.250Ghz)
Spectre Rader Detector-Detector ()
* Laser Signals:
LTI 20-20TM Laser** (125 ± 10PPS)
Ultra LyteTM Laser** (100 ± 10PPS)
ProLaser** (340 ± 80PPS)
ProLaser III** (200 ± 60PPS)
* Safety Systems:
Safety Alert® System (24.070, 24.110, 24.190, 24.230 0.010Ghz)
Strobe Alert® System*(14.00, 28.00 0.2PPS)
Аз също като додо155 съм с кобра 7080 и вчера за пореден път се отървах.
Относно скъпите радардетектори - те имат куп допълнителни екстри които се "оценяват" само в чужбина.
В предната тема има писано много подробно за честоти и т.н.
на мен ми се случи това:
на 3 пъти
извън града
имаше полицаи с радар:
1. пищи си Х - което е нормално, след което като минах покрай тях го спряха (може би) и свиркаше Ка
2. пак си пищи Х, покрай тях точно Ка, и като ги подминах пак Х
3. - пак като 1.
защо беше така?
имало някакъв ъпдейт на ТР4
някой знае ли нещо подробно?
Има ТР4"Д"
С какъв детектор си ?
Cobra 9330
и какво е новото при ТР4Д ?
Cobra 9330
Незнам точно но ако са в стенбай , докато ги видиш и вече си изгорел при директен обстрел. Явно ползват Ка банда къде чувствителността на по старите детектори е в малък обсек.Те са оптимизирани на Х-банда Имах подобен случай писна в последния момент на Ка-банда. Ама се отървах с фиш защо спирането ми беше с повече от 5 м/с.
На радара пишеше ТР4 "Д"
На х-бнда писка от 2-3 км а на Ка-банда 200-300 м
добре, но това не обяснава случилото се при мен
Х преди тях, точно до тях Ка и след тях отново Х
не са стреляли с Ка
а си беше постоянно включен радара им
спирането ми беше с повече от 5 м/с.
ти си се залепил за стъклото бре :wink:
а къде са ти писали фиш???
мен досега никой не ме е спирал за по-малко от акт :?
Със служебната баничарка на излизане от Търново посока Варна след моста / катерих наклон което ме спаси + детектора/
добре, но това не обяснава случилото се при мен
Х преди тях, точно до тях Ка и след тях отново Х
не са стреляли с Ка
а си беше постоянно включен радара им
Ка банда е с 3 пъти по-висока честота и се разпространява на по-къси разтояния. Разпространявайки се сигнала отслабва и детектора може да я бърка с по-нискочестотен х-банд :D
Обратното е по-възможно т.е. показва Х-банд доближаваш до излъчвателя и тогава, сигнала става по-силен , детектора си мисли че е Ка
с една дума детектора не може да определи какво е :D
Човека, който знае всичко ще каже най-точно :D :D :D
дано някой каже какво точно става
но не ми се вярва детектора да се бърка
дано някой каже какво точно става
но не ми се вярва детектора да се бърка
То не че се бърка а по-скоро не разграничава точно.
Най-важното е да се обажда и то навреме:idea:
стига бе
нема уред дето да мери верно :idea:
σ - е с това се отбелязва стандартното отклонение :wink:
Cobra 9330
Незнам точно но ако са в стенбай , докато ги видиш и вече си изгорел при директен обстрел. Явно ползват Ка банда къде чувствителността на по старите детектори е в малък обсек.Те са оптимизирани на Х-банда Имах подобен случай писна в последния момент на Ка-банда. Ама се отървах с фиш защо спирането ми беше с повече от 5 м/с.
На радара пишеше ТР4 "Д"
На х-бнда писка от 2-3 км а на Ка-банда 200-300 м
днес докопах описание на този радар
нищо не пише за друга честота освен - Х
нещо странна е цялата тази история
http://didooovt.data.bg/Svidetelstva_OT ... i/4349.rar (http://didooovt.data.bg/Svidetelstva_OT/dvigenie/radari/4349.rar)
това е описанието
вижте къде трябва да има пломби и лепенки
Възможно е случайност с камера или вратата на бензиностанцията на лукоил на 300 м зад тях.... а изобщо да не са ме засичали като гледат софийска регистрация/лизингова/ :evil:
На мене на Ка банда ми писка на поне 1.5-2км а когато радара е на пулсов режим имаш точно 3 секунди след като свирне антирадара да намалиш в повечето случей ме гледат като изтървани :wink: Както си карам със 160 по радара им докато фиксира скороста аз вече съм с 60 и те остават като мумии :lol: