Log in

View Full Version : проблеми с оборотите

veselin1984
22-01-2010, 21:53
Здравейте. колата има метанова уредба. от известно време оборотите рязко паднаха до такава степен , че понякога гасне и на метан и на бензин. Сменил сам свещи и кабели. Някой може ли да ми каже от какво би могло да се получава така?

jivko15
23-01-2010, 00:41
Почисти дросела.

alfozo
23-01-2010, 02:24
Почисти стъпковото моторче,може да се е получило и някакво запушване на бензиновите дюзи,и на метановите дюзи също.Отивай колега да ти ги почистят тия неща първо.

mordohy
23-01-2010, 12:28
Здравейте. колата има метанова уредба. от известно време оборотите рязко паднаха до такава степен , че понякога гасне и на метан и на бензин. Сменил сам свещи и кабели. Някой може ли да ми каже от какво би могло да се получава така?
Колега,може да е от много неща,но така само хвърляме боб.Обикновенно в подписите си слагаме и модела на колата.Това спестява много въпроси.Няма как да дадем смислени отговори.Поогледай си профила идай повече инфо.Какъв е мотора с какво е и тн.

veselin1984
27-01-2010, 09:56
Здравейте, колата е 1.4 twinspark.Досега сам чистил и дросела, и дюзите н, но няма ефект. На диагностиката не показва ништо, ако може някои да ми кайе адреса на някой сервиз в София коити може да направи свясна диагностика.

Xtrime7
27-01-2010, 19:06
Здравейте, колата е 1.4 twinspark.Досега сам чистил и дросела, и дюзите н, но няма ефект. На диагностиката не показва ништо, ако може някои да ми кайе адреса на някой сервиз в София коити може да направи свясна диагностика.

http://www.alfaromeo-bg.com/forum/showthread.php?t=42549
Има и други сервизи в техническия раздел.

gogo79
06-02-2010, 22:52
И при мен се появява проблем с оборотите от време на време! При загрял нормално мотор,като му подам яко газ на място и като върна газта,започва да мени оборотите-стават мн.ниски:crybaby:След няколко секунди се оправят!?? Каква ли е причината? Може ли да е от ламбда сонда и/или дебитомер??:small_cry: